Възможно е да има и други причини, но както разбирам от описанието ти, предполагаш каква би могла да бъде вероятната причина и отстраняваш, ако е възможно. Реагираш адекватно според ситуацията. Нервничи, ти го вдигаш да се оригне и след това кърменето продължава. А когато мислиш, че е приключил с първата гърда, предполагаш, че иска още и за това нервничи, предлагаш другата(като при смяната на гърдите пак може да го оригнеш). Когато пък гърдата е пълна, нервниченето може да се дължи на твърде силна струя мляко. В такива случаи може пак да махаш детето от гърда и да поемеш спонтанното изтичане на млякото в хавлия или съдинка(не да цедиш, а само да поемеш струята мляко), а като започне само да капе, връщаш бебето на гърда. В други случаи пък разбираш, че бебето е имало газове или ака, това бебетата често го правят точно докато сучат и понеже мускулите за това упражнение може още да не са заякнали достатъчно, то изглежда сякаш е много трудно. Ако и в тези моменти и причинява дискомфорт или болка на гърдите, може да пробваш отново да прекъсваш кърменето или пък да му свиваш крачетата към коремчето както си суче или пък да го кърмиш в такава поза, че да не е хоризонтално легнало, а поизправено леко(ако е погълнало въздух, да излезе през устата, а ако ака, гравитацията да помогне).
Най-вече заради лапането на ръката и плезенето...

Надявам се да сте успяли да се наспите 

Дано се получи и при вас

) но се надявам като порасне още малко да имаме време да наваксаме 
, аз не се харесвам и имам бая килца да свалям ама така ме мързи 

. За акането - като се изака на 2-3 дена твърдо ли е каго запек или е меко. Четох някъде, че бебетата на АМ може и да аката на 2-3 дена и ако е мека консистенция не се смятало за запек. Забравих да кажа, че сложих биберон 2 за Хуманата, че е по-гъсто млякото. И друго което ми направи впечатление е, че на кутията таблицата за млякото по месеци е по различна от другите млека. За 3 месеца дават да се пие по 120 мл с 4 лъжички, а на други млека го дават 150 мл с 5 лъжички за същите месеци. Ти по колко даваш? Аз давам по 150 и почти винаги го изпива, а вечер по 120. С предното мляко пиеше по по-малко, явно това му харесва повече. Обаче почти е невъзможно да го оригна. И още нещо - защо не даваш Био Гая, те са пробиотик и може и да стане работата с акането. Оф, сетих се още нещо
Хуманата, която аз съм купила не е с пребиотик и вчера като бях в Билла видях, че има и такава и сега взех от нея Хумана плюс. В сайта им има само от нея, явно тази която съм взела аз е някаква по-стар модел.
С теб се бяхме засекли и в темата за пазаруване в чужбина, но аз в крайна сметка не използвах такава фирма превозвач за количката. Ти май доста неща си беше напазарила? От коя фирма остана най-доволна? И това което си написала за свекървата е все едно за моята особено за радиото. Точка!
Да ти кажа ние с мъжа ми сме от 15 години заедно и аз още не мога да й свикна и всеки път си казвам, че няма да й обръщам внимание и ще се съгласявам с нея само да има мир, но в следващия момент ме хваща яд, защо пък все тя трябва да е правата и все за нея да се правят отстъпки. Мъжът ми и той й се ядосва, но като няма кой друг да ни помага и си стикаме зъби. Само да взима децата да ги гледа друго не искам.
Понеже на млякото на Хип пише на 40-50 градуса да се разтвори и съм го разтваряла и в хладка вода и добре е ставало понеже самото мляко е рядко като водичка. А на Хуманата пише на 70 градуса и ако опитам на по-хладка вода просто ще остане на едни бучици.
А аз много не се втелясвам да спазвам дословно инструкции и правила. То и без друго бактерии има навсякъде - нека да свиква. Като си изплюе залъгалката и падне на шезлонга или на дивана, пак му я давам. Те пак са се полепили някакви бактерии ама нека да свиква - няма пълна стерилност и после само да се разболява от всяка бактерийка. След 3 седмици като стане на 3 месеца спирам и стерилизирането. 

Давай на бебока колкото му се пие - аз му давам повече от написаното. И моя много я хареса тая Хумана. С предното мляко почваше едно гърчене от средата на шишето и го насилвах да яде още малко и се надигаше един рев - не е истина просто как съм го тормозила с мляко, което не харесва.
Това сам си го пие цялото без да го насилвам, а ако случайно му извадя шишето докато яде, така почва да реве, все едно не знам какво е станало. Все едно някой ще му вземе яденето.