Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 231
  • 713
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ох! И аз се докопах до компа Laughing И пак съм едноръка Mr. Green с моето кърмаче се храним максимум през час и денем и нощем и спи в прегръдките на мама. Единствено днес по обяд направи двучасова пауза, защото я водих на разходка. И през цялото време съм вървяла...е има си и ползи- изгорях някоя и друга калория, че как яааам  #Crazy
За АМ аз преварявам вода един път на ден, изчаквам я да изстине до нормално топла и я наливам в термос. Като дойде време да правя АМ слагам мляко в шишенцето и си доливам от термоса. Нищо не претоплям Peace
За пъпчиците- докато имахме- почиствах с тампон с напоен с преварена вода- а след това започнах да мажа лицето с едно кремче на нивеа- синя кутийка soft krema и всичко изчезна сега лицето и е чисто и меко.

# 466
За приготвянето ня млякото - четох статия специално за това. Пишеше че не може да се избегнат бактерии в сухото мляко. За това трябва да се прави с вряла вода, 70 градуса да убива бактериите. След това се изтодява в купа с лед и вода, тогава се слагат и colief например и се предлага на бебе. Също става и на микровалнова. Разбива се със студена вода и се стопля до желаната температура. Микровалните убиват всички бактерии. Най-добре е да се спазват инструкциите на кутията за приготвяне.

# 467
за приготвянето на АМ аз имам кана електрическа и когато се сабуди винаги я вклучвам да заври след това прибавям вода и мляко и разклащам , после в сад с студена вода го охлаждам и до 5 мин е готово.Да ви се похваля моето момченце днес беше на разходка и от 12:30 до 6ч спинка. Прочетох сащо че обсайдате килограмите аз общо 20 качени през бременноста ми оставам да сваля още 7 , но мисля че и другите скоро ще се стопят  Wink

# 468
Я кажете вие предварително топлите ли водата за АМ ???
Майка ми философа сега ми вика ,че не съм и правила млякото както трябва ,защото не съм топлела предварително водата .Аз слагам вода на стайна температура -друсам и после в 4ашка с горешта вода слагам шишето да се стопли млякото и пак друсам.
Което за мен е едно и също.
Вие как го правите???
аз топля водата и после слагам млякото, но го правя защото уреда за затопляне, преварената вода и шишетата са в кухнята, а млякото е в спалнята, обаче като се замисля сега май трябва и млякото да го занеса на по-хладно в спалнята, как не съм се сетила до сега  ooooh!
иначе твоя метод на затопляне ми се струва съвсем нормален, то така трябва - на водна баня  Peace
Ahilea-да преди всяко хранене преварявам водата.
Браво! Аз не мога. Тя като ми огладнее изведнъж и като се разписка не мога да сваря да я стопля, а какво остава ако трябва да я преваря и охладя, направо ще ме изяде мене докато си чака млякото  Joy
Аз преварявам 2-3 пъти на ден между храненията, поняго сипвам в термос, за да имам топла вода по-дълго време, вместо да претоплям.
За приготвянето ня млякото - четох статия специално за това. Пишеше че не може да се избегнат бактерии в сухото мляко. За това трябва да се прави с вряла вода, 70 градуса да убива бактериите. След това се изтодява в купа с лед и вода, тогава се слагат и colief например и се предлага на бебе. Също става и на микровалнова. Разбива се със студена вода и се стопля до желаната температура. Микровалните убиват всички бактерии. Най-добре е да се спазват инструкциите на кутията за приготвяне.

Има логика в това, което си прочела, но като изключим частта с микровълновата. Тя убива бактериите, обаче убива и витамините. Не случайно на нито една кутия АМ не е написано да се приготвя на микровълнова.

# 469
  • София
Имам и въпрос към консултантите по кърмене: понякога, докато момченцето ми суче, започва да нервничи, върти главичка (за жалост, без да пуска зърното ми, което понякога е доста неприятно изживяване) и скимти. В такива моменти предпочитам да прекъсна храненето - пъхвам пръстче в устенцата и развалям вакуума. Вдигам детето, за да се оригне, след което продължавам. Забелязала съм, че понякога прави така, след като е изпразнил гърдата - може би се нервира, че не пуска нищо. Тогава го местя на другата. Но го е правил и на съвсем пълна, почти преливаща гърда. Явно не е причината в липсата на мляко. Друг път секунди след поредния пристъп го чувам как изпуска газове или ...хм, ака. Може ли да има и други причини за това дърпане и нервничене, които пропускам?
Имам и друго питане: днес забелязах на небцето на малкия три съвсем мънички белезникави мехурчета (вчера ги нямаше). Първото, за което си помислих, беше, че може да е млечница. После прочетох, че в повечето случаи при този проблем се наблюдават и мехурчета по езичето и венците. Освен това четох, че по-често се наблюдава при бебета на АМ, както и когато майката е претърпяла лечение с антибиотици скоро или по време на бременността. При мен тези фактори отсъстват. Ще наблюдавам мехурчетата, за да видя дали ще се махнат или ще се появят и нови. Но на този етап - имате ли някакво предположение какви може да са?

Колко си наблюдателна  Grinning  Възможно е да има и други причини, но както разбирам от описанието ти, предполагаш каква би могла да бъде вероятната причина и отстраняваш, ако е възможно. Реагираш адекватно според ситуацията. Нервничи, ти го вдигаш да се оригне и след това кърменето продължава. А когато мислиш, че е приключил с първата гърда, предполагаш, че иска още и за това нервничи, предлагаш другата(като при смяната на гърдите пак може да го оригнеш). Когато пък гърдата е пълна, нервниченето може да се дължи на твърде силна струя мляко. В такива случаи може пак да махаш детето от гърда и да поемеш спонтанното изтичане на млякото в хавлия или съдинка(не да цедиш, а само да поемеш струята мляко), а като започне само да капе, връщаш бебето на гърда. В други случаи пък разбираш, че бебето е имало газове или ака, това бебетата често го правят точно докато сучат и понеже мускулите за това упражнение може още да не са заякнали достатъчно, то изглежда сякаш е много трудно. Ако и в тези моменти и причинява дискомфорт или болка на гърдите, може да пробваш отново да прекъсваш кърменето или пък да му свиваш крачетата към коремчето както си суче или пък да го кърмиш в такава поза, че да не е хоризонтално легнало, а поизправено леко(ако е погълнало въздух, да излезе през устата, а ако ака, гравитацията да помогне).

Млечницата изглежда по-скоро като кремообразно петънце, но е възможно тези мехурчета също да са гъбична инфекция. Ако не се махнат и особено ако се увеличават или ако има и други симптоми за млечница, по-добре педиатъра да даде мнение. Кърмата не предизвиква млечница, но за съжаление кърмачетата също не са застраховани (заради споменатите от теб или ако бебето ползва биберон или ако пие вода със захар например и други фактори)

Имам въпрос лъм ЛЛЛ
Виждам,че и други момичета питат подобно нещо,но да попитам и аз  Grinning
Благовест суче 5-6 мин от едната гърда и почва да нервничи,даже и до плач стигаме от тикане в устата. Слагам го на другата и там 5-6 мин и същата работа - не иска повече... След това се успокоява, но почва да си лапа ръкта и да плизи езиче. След малко заспива  Rolling Eyes
Възможно ли е да не му достига или просто по-бързо се храни вече  Rolling Eyes
Извинявам се, че се повтарям, но пак почвам да имам съмнения дали му е достатъчно  newsm78 Най-вече заради лапането на ръката и плезенето...
Благодаря предварително  Hug

Може при смяната на гърдите да оригнеш бебето, да не би от това да нервничи. Също, ако имаш съмнения, че е заради количеството мляко, след като спре да суче от втората гърда, би могла да предложиш отново първата.
 С практиката и израстването бебетата стават по-добри в умението да сучат и е съвсем обичайно да съкратят времето за сукане, без това да се отразява на изсуканото количество мляко. Лапането на ръцете е сигнал за глад, но горе-долу през втория месец бебетата си откриват ръцете и може да ги лапат, за да ги опознаят. Ако бебчето пълни редовно памперсите, кожата му е с добър тургур(след натиск веднага се връща в първоначална позиция, без да остава жълто петно или вдлъбнатина) активно е, когато е будно, това са все показатели, че си хапва добре  Simple Smile

# 470
skrech, благодаря ти за бързия и адекватен отговор!   bouquet
Пропуснах да напиша, че двете предпочитани от мен пози са "футболна топка" (при дневните кърмения) и легнали настрани (при нощните хранения) - в случай че има някакво значение. Първата поза ползвам още от родилното отделение, когато зърната ми бяха разранени и тази поза ми причиняваше най-малък дискомфорт. Легналата позиция пък ми е удобна за през нощта, защото бебето спи при мен и дори не се налага да ставам - само го премествам отляво или отдясно, в зависимост коя гърда е наред.  Laughing

За мехурчетата се обадих на нашата педиатърка и тя ме посъветва да обвия пръста си с марля, да го потопяв преварена вода, след това в сода за хляб и само леко да притисна към небцето. Утре сутринта ще го направя - ако не помогне, поне няма да навреди!  Peace

Имам и още един въпрос: кога е нормално да се регулира броят на изцапаните памперси? Забелязвам, че през последната седмица количеството намалява (от 6-7 на 3-4) за сметка на ...хм, качеството.  Laughing

# 471
  • Vaudreuil Canada
Като ви чета дискусията за АМ се чудя няма ли инструкции на кутията?????

# 472
Добро утро Hug Надявам се да сте успяли да се наспите Grinning

Ahilea,
и ние не го докарвам да ака всеки ден, но не сменям млякото. Доколкото съм чела, а и тук така споделят майките с втори деца, докато е на АМ само е нормално да има такива проблеми. Браво за свалените кг Laughing

Shemet neveroiaten,
браво на детето...много добре расте Grinning

Съни, много хубаво е, че сте излязли самички с мъжа ти. Има нужда от такива събирания.

За приготвянето на АМ аз го правя, както пише на опаковката на нашето - Лактана Био. Затопля се водичката, налива се част от нея в шишето, добавя се млякото, разклаща се и после се добавя останалата вода. Аз използвам розовата вода на Девин и не преварявам. Да ви питам по този повод за колко време ви стига една кутия АМ и колко грама е? По колко пъти и по колко мл ядете, които са само на АМ? Ние ядем по 5 пъти по около 100-130 мл, рядко 150 мл.

За кг и аз имам да свалям още малко, но имам и от преди забременяването, така че се заемам с нисковъглехидратен режим, пък да видим докъде ще го докарам Rolling Eyes

Лек ден от нас и дано да няма кисели или болни бебоци.

# 473
Добро утро и от мен. Ние каде се наспинкахме каде не тои стелиян се сабужда през 3 ч да яде. Аз сам само на АМ  давам ХИПП 1  яде по 120-150 гр зависаи през 3 ч мн рядко прави палза от 5 ч и така една котия от 800 гр ми стига за 3 дни много рядко имам за 4-ят ден и то само за 1 хранене, много се замислям за смяна защото не мога да смогна да копувам и ми идва скапичко ,но на него му харесва и не повраща и мисля да изкараме до захранването . Днес един много хубав ден за разходка хубав ден ви желая Wink

# 474
  • Нейде из лудите гори...
Добро утро и от мен Simple Smile
Малката - голяма госпожица заспа и реших да мина да ви почерпя за първата ни месечинка  Heart Eyes Heart Eyes
Настроението й беше чудесно, дано и като се събуди да бъде такова, че прекрасно слънце е напекло и да се възползваме  1stroller

Уинди при мен тази тактика ( оригване и смяна на гърда ) работи чудесно  Peace Дано се получи и при вас  Hug

# 475
Здравейте, момичета!

За приготвянето на АМ- сипвам попличка водичка, после млякото и разбивам. Ако се усетя по рано че скоро ще иска да яде го правя с по гореща вода и чакам да се изтуди, ако не го правя направо готово за консумация. Имам ел.кана и с нея стоплям водата, преварявам само когато свърши 1-2 пъти на ден.

За това по колко ядеме- до преди няколко дни изяждаше през деня 120мл на 3 часа, вечер( за мое удопство Embarassed) давах 150 и го изяждаше и спеше от 3-7 часа в зависимост. Но от скоро сме на 150мл през 4 часа( по негово желание) Ние сме на Хип 1 и една кутия ми стигаше за около седмица, но сега като увеличихме дозата ще е по малко.

За бебетата, които са на Хипп в Карфур вчера имаше промоция 800 гр.-20лв и някакви стотинки, иначе в метро засега е най-добрата цена.

Windy-Страхотен пост! Laughing Мога съвсем спокоино да копирам повечето неща, защото се отнасят с пълна сила и за мойта свекърва!!! #2gunfire #Cussing out

Съни-браво за хубавата вечер която сте изкарали, аз все още нямам доверие на никой и го водиме с нас навсякъде( не че излизаме много де Cry) но се надявам като порасне още малко да имаме време да наваксаме Simple Smile

cvm- браво за ентусиазма newsm10, аз не се харесвам и имам бая килца да свалям ама така ме мързи Embarassed Embarassed

marsssika-Честита месечинка!

Е това е за сега после пак smile3534

Лек и усмихнат ден на всички!

# 476
Добро утро и от мен  Hug
Днес съм се наспала и съм доволна и в добро настроение , че аз като съм недоспала съм доста кисела и целия свят ми е крив  Embarassed Дари спа цяла нощ тати е нахранил в 6ч. и сега още спи аз си изпих кафето на спокойствие сега е чакам да стане и към обяд на разходка до Кауфладн че нямам АМ и памперси
Ахилеа с упражненията вкъщи съм съгласна аз ги правя всеки ден по 30мин. , но и финтеса си оказва своето влияние просто трябва повече време
Тони как смогваш на всяко хранене да преваряваш водата аз такива нерви нямам  Peace
Съни за подаръците на твоите племенници се сещам за някое бижу , парфюм или някаква козметика , бельо също и става
за сега това е от мен Дари почна да се разбужда

# 477
  • Пловдив
Момичета, Ивко не е акал от събота вечер и усещам че му е дискомфортно (не иска да хапва като преди). Нещо с което мога да му помогна????

# 478
Доброто утро на всички!!! Hug

Axilea, и аз преварявам вода за деня и я сипвам в кана. Топля я после в микровълновата. За Хуманата още не мога да дам отзив, защото днес ще е втория ден, но снощи Емил спа много добре (Калоян е при свеки за 2 дена). Нахраних го в 19.00 после чак в 01.30 и в 5.30. Иначе заспа към 22.00. За шишетата аз от началото съм с Томи Типи. Имам и от двата вида - анти колик и обикновените с клапа на биберона. Анти колик го използвам за млякото, а другите за водата. Да ти кажа не мога да кажа, че помагат за коликите, защото ако е така предствям си какво щеше да бъде с обикновени шишета. А и почна да им се изтрива скалата от външната страна  newsm78. За акането - като се изака на 2-3 дена твърдо ли е каго запек или е меко. Четох някъде, че бебетата на АМ може и да аката на 2-3 дена и ако е мека консистенция не се смятало за запек. Забравих да кажа, че сложих биберон 2 за Хуманата, че е по-гъсто млякото. И друго което ми направи впечатление е, че на кутията таблицата за млякото по месеци е по различна от другите млека. За 3 месеца дават да се пие по 120 мл с 4 лъжички, а на други млека го дават 150 мл с 5 лъжички за същите месеци. Ти по колко даваш? Аз давам по 150 и почти винаги го изпива, а вечер по 120. С предното мляко пиеше по по-малко, явно това му харесва повече. Обаче почти е невъзможно да го оригна. И още нещо - защо не даваш Био Гая, те са пробиотик и може и да стане работата с акането. Оф, сетих се още нещо ooooh! Хуманата, която аз съм купила не е с пребиотик и вчера като бях в Билла видях, че има и такава и сега взех от нея Хумана плюс. В сайта им има само от нея, явно тази която съм взела аз е някаква по-стар модел.

Уинди, добре завърнала се! Hug С теб се бяхме засекли и в темата за пазаруване в чужбина, но аз в крайна сметка не използвах такава фирма превозвач за количката. Ти май доста неща си беше напазарила? От коя фирма остана най-доволна? И това което си написала за свекървата е все едно за моята особено за радиото. Точка! Joy Да ти кажа ние с мъжа ми сме от 15 години заедно и аз още не мога да й свикна и всеки път си казвам, че няма да й обръщам внимание и ще се съгласявам с нея само да има мир, но в следващия момент ме хваща яд, защо пък все тя трябва да е правата и все за нея да се правят отстъпки. Мъжът ми и той й се ядосва, но като няма кой друг да ни помага и си стикаме зъби. Само да взима децата да ги гледа друго не искам.

Марсика, честита месечинка!

# 479
Baby Cakes, аз си мислех че водата се затопля до 70 градуса на по-гъстите млека, за да се разтворят.  newsm78 Понеже на млякото на Хип пише на 40-50 градуса да се разтвори и съм го разтваряла и в хладка вода и добре е ставало понеже самото мляко е рядко като водичка. А на Хуманата пише на 70 градуса и ако опитам на по-хладка вода просто ще остане на едни бучици.  newsm78 А аз много не се втелясвам да спазвам дословно инструкции и правила. То и без друго бактерии има навсякъде - нека да свиква. Като си изплюе залъгалката и падне на шезлонга или на дивана, пак му я давам. Те пак са се полепили някакви бактерии ама нека да свиква - няма пълна стерилност и после само да се разболява от всяка бактерийка. След 3 седмици като стане на 3 месеца спирам и стерилизирането.  Peace
Марсика, честита месечинка!   bouquet

На бебето ми вече понякога не му стигат 140 мл общо ядене, та му правя и по 150 - предимно сутрин рано или вечер при последното му хранене (става дума за вода + АМ). Една кутия Хип (800 гр) ми стигаше за около 5-6 дена, а Хумана (300 гр) за 2 дена и нещо.
cvm, БРАВО! Ти си решила да се стопиш в най-близко бъдеще, че и да се стегнеш. Мен така ме мързи, че изобщо не ми се мърда. Добре че по природа свалям бързо. Ако трябваше да се трудя, никога нямаше да сваля излишните килограми.  Laughing
mela, аз откакто давм Хумана се родих. Няма болки в коремчето, няма рев по цял ден и по 2 часа след ядене, а през нощта започна да спи до към 6 и да пропуска нощното хранене. Може да се каже, че съм екстра, но това със запека много ме притеснява. Честно да си кажа консистенцията на акото му е кашава - не е твърда, но това че ака на 3 дена ми се вижда притеснително.  newsm78 Давай на бебока колкото му се пие - аз му давам повече от написаното. И моя много я хареса тая Хумана. С предното мляко почваше едно гърчене от средата на шишето и го насилвах да яде още малко и се надигаше един рев - не е истина просто как съм го тормозила с мляко, което не харесва.  ooooh! Това сам си го пие цялото без да го насилвам, а ако случайно му извадя шишето докато яде, така почва да реве, все едно не знам какво е станало. Все едно някой ще му вземе яденето.  Laughing За капките Био Гая съм мислила - може и така да направя.  Peace
А за коликите моя бебок имаше съвсем в началото и не много, после разбрах че от Хип-а го е боляло коремчето понеже вчера като му дадох Хип и пак рева 2 часа след ядене и после беше кисел. Затова изобщо няма да му го давам вече. От Хумана коремчето не го боли и е много весел - като не спи си играем - аз го закачам и той ми се смее. Не като преди цял ден да реве и аз да се изнервям.

Общи условия

Активация на акаунт