ЗОНАТА и ние - 6 Тема

• 41 593
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
Еретични снимки на порция вечеря с кускус приемате ли, или да не развалям дисциплината.  Wink

# 226
  • Chicago/Varna
Еретични снимки на порция вечеря с кускус приемате ли, или да не развалям дисциплината.  Wink
Ако не е дисциплинирана манджа,по добре недей да изкушаваш тук девойчетата,че като гледам как прегрешават в последно време Simple Smile,и само това им трябва Simple Smile

# 227
  • Chicago/Varna
Айде едно много вкусно манджаре    chef
Кюфтенца с доматен сос

Пилешка кайма-126гр.-3 БП
Доматен сос- 75 гр.(изчислено по етикет)-1 БВ
Лук -1/2 ч.ч (65гр.) -1/2 БВ
Брашно-7гр -1/2 БВ
Магданоз,сол,черен и червен пипер,3 скилидки чесън,дафинов лист и чубрица

Салата:
Краставици-1ч.ч (140 гр.) –1/4 БВ
Репички- 1 ч.ч. (120 гр. ) - 1/4 БВ

Десерт: Ягоди 1/2 ч.ч (70 гр.)- 1/2 БВ
Бадеми(сурови)- 9 бр.-3БМ

Лукът се задушава с доматения сос и настъргания чесън.Добавя се брашното и червения и черния пипер,и най накрая се добавят топченцата от овкусената с подправки кайма. Долива се водичка,слага се дафиновия лист и чубрицата,и се оставя  да ври докато се сгъсти , И най накрая магданоз Simple Smile

Стана много вкусна пикантна манджичка Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 05:06 от Emigrantка

# 228
Ооооо това изглежда много вкусно, утре ще си сготвя ама с телешко месце  Hug

# 229
Emigrantка Много вкусно изглежда. Е как сега това сосче да го ям без хляб? Направо е грехота  Mr. Green

# 230
Emigrantка Много вкусно изглежда. Е как сега това сосче да го ям без хляб? Направо е грехота  Mr. Green
Нали?! И аз мислех да го кажа, ама викам айде да замълча  Laughing
Нека заменим салата с хляб?  Praynig Crazy Heart Eyes Joy

# 231
  • Варна
милички давайте рецепти,защото вече избуших на тема готвене  bouquet

# 232
Emigrantка Много вкусно изглежда. Е как сега това сосче да го ям без хляб? Направо е грехота  Mr. Green
Нали?! И аз мислех да го кажа, ама викам айде да замълча  Laughing
Нека заменим салата с хляб?  Praynig Crazy Heart Eyes Joy

Абе, то не че не може да се замени салатата с хляб, но който иска по-бързи резултати трябва да се придържа към благоприятните въглехидрати.А такива като мене, които спазват Зоната само заради здравословните ефекти от нея и са на принципа " Колкото- толкова" могат да си хапват всичко без ограничения.

Аз, ако досаждам с моите рецепти, моля да ме спрете  Hug

Пилешко филе с карфиол, броколи и "Бешамелов сос" - 12Б(4*3Б)

пилешко филе-224гр- 8П
прясно мляко -340мл-2П+2В
броколи-320гр-1В
карфиол-440 гр-1В
брашно-4 сл-4В
зехтин-2 сл-12М
кашкавал -56 гр -2П

Броколито и карфиола ги накъсвам на розички и ги сварявам на пара. Пилешкото филе също го сварявам с малко вода и подправки по желание. След като се свари го нарязвам на ситно. Тъй като зехтина е малко за това количество брашно и не може да се получи гладък Бешамелов сос го приготвих на принципа на нишестето. Разтворих брашното с малко от пилешкия бульон и го прибавих към затопленото мляко. След това прибавях по малко бульон докато се получи сос с гъстотата на течна сметана. Към вече готовия сос добавих карфиола,броколите и наситненото пилешко филе. Сложих сол и пипер навкус, разбърках добре и пресипах в тавичка. Отгоре настъргах кашкавала и пекох 15-20 мин.
Разделих яденето в тавичката на 4 порции по 3 блока. Като към всяка порция трябва да се добави 1,5 ВБ -салата,плод или хляб  Wink.
Като друг вариант на това ястие - може да се замени пилешкото филе със сирена и извара.

А за днес и утре си наготвих пилешка супа и класиката-пиле със зеле.
Днес се ровя за рибни рецепти ( нали идва Нилулден и няма да може да си хапна пълнен шаран с орехи) та съм си набелязала 2 рецепти като едната е в зелено, а другата почти изцяло в червено, но пък доста вкусна, та ще видим коя ще бъде.

# 233
Ако не е дисциплинирана манджа,по добре недей да изкушаваш тук девойчетата,че като гледам как прегрешават в последно време Simple Smile,и само това им трябва Simple Smile

Е, няма логика да предлагам недисциплинирани манджи, просто един-два блока неблагоприятен кус-кус има (нищо че е whole wheat couscous), да речем колкото твоето брашно в манджата с кюфтенцата (ммм, вкусно).

Не помня какво казахте за киселите краставички. Споделете, моля!

А аз установих със сигурност, че колкото и да съм в средата на Зоната, ако ям след 18-19:00 ч. просто на сутринта съм с половин-цяло кило отгоре. Сори, но за мен късните вечери не работят.

Emigrantka, какво ще кажеш да смятам стридите като мидите?

dani1712, и на теб браво за рецептите!

# 234
Киселите краставички, а и всички останали туршии аз ги включвам в менюто по листа, който е дал Симеонов -125 гр за 1БВ като съвета му е не повече от 1-2 пъти на седмица.

# 235
По същия начин ли да смятам тогава печени червени белени чушки (пипер), които са консервирани в буркан (с олио, оцет, доста сол), т.е. като туршия?

# 236
Според мен - да, защото те де факто са мариновани, а дали ще е краставички, чушки или карфиол е без значение. Но това е мое мнение , нека и другите си изкажат мнението.

# 237
  • Варна
я кажете за рецепта пилешко със зеле  bouquet

# 238
Аз ще напиша как го наготвих зелето, но следващия път мисля да намаля количествата на В , защото стана толкова много, че няма изяждане. Laughing

Пиле със зеле -4Б (2*2Б)

пилешко филе -112 гр -4П
олио - 1 1/3 чл -4М
прясно зеле -1200 гр -3В (следващия път -600 гр-1 1/2В)
домат от консерва -1 чч -1В ( следващия път -1/2 чч -1/2В)
сол, червен пипер, черен пипер

Пилешкото филе го срязах предварително на 2* 56 гр. Зелето го нарязах и претрих със сол. Сложих филето да се запържи до побеляване в олиото. След това дръпнах от котлона и запържих 1 чл червен пипер и веднага след това сложих доматите и после и зелето. Капнах много малко вода и варих до готовност. Може да се запече и във фурна след това, но аз не съм го правила.Но колкото и да се свива зелето стана такова голямо количество, че порцията от 2Б не можа да я събере и най-голямата ми чиния. Така че следващия път с другите грамажи и ще добавя към всяка порция по още един въглехидратен блок допълнително- плод или хляб.

# 239
  • Варна
dani1712 благодаря ти много за рецептата.а какъв десерт си правите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт