ЗОНАТА и ние - 6 Тема

• 41 518
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
пепелина-киселото ти мляко така е само 1 блок от двата вида.Закуската ти е 4блока въглехидрати и 1 блок протеини.Трябва да добавиш 4 блока мазнини и 3 блока протеини.Примерно може за мазнини 4по 3 маслини или това е 16маслини.И три блока протеини.Блоковете винаги трябва да са равни Peace

# 31
 пепелина , един цял блок ти се състои от 1БВ + 1БП +1БМ . Всичко това трябва да присъства винаги заедно. Така че, киселото мляко ипрясното сами по себе си съдържат 1БВ + 1БП и трябва да добавиш само 1БМ - например 1 орех или 3 бадема и ти е завршен цял блок.   Hug
Ако имаш за цял ден 9 блока, ги разпределяш примено- Зак -2, Об -3 , Сл зак -1 , Веч-2 и преди лягане-1.От таблицата с блокове си избираш винаги по 1 ред от колонките за ПВМ и те ти правят 1 цял блок. За 2 блока- по 2 реда или 1 ред го умножаваш по2.Дано съм ти помогнала . Peace

# 32
Сега разбрах Simple Smile а вече си бях помислила, че или не мога да формулирам правилно въпрос или, че грам мозък нямам в кратуната

# 33
пепелина В Зоната идеята е да се яде равни количества блокове от протеините, въглехидратите и мазнините. Обикновено като кажем 2 блока закуска - това по подразбиране означава 2 блока П, 2 блока В и 2 блока М.
 Hug

# 34
Много много благодаря! Сега вече няма неясноти, остава да следя табличката и грамажите:)

# 35
Moмичета, от днес започнах да чета за Зоната, но тъй като темите са доста и не зная кога ще мога да изчета всичко, може ли малко помощ! Hug Аз, разбира се, продължавам да чета, но с ваша помощ ще е в пъти по-приятно и полезно! Hug

Интересувам се от Зоната  не за сваляне на кг, а заради здравословните позитиви, които тя носи.
Питането ми е, дали да си купя книгата 'Ние и Зоната' или тук вие сте обхванали и тази страна.
Също така, пак ли се спазват грамажи когато не се цели отслабване или е важен само подборът на храните?
Може ли някой добър човек да ми определи дневните протеиновите нужди /чрез които се изчислява и  количеството блокове, които трябва да консумирам ежедневно/. Ей това ми се вижда непосилна задача да си го сметна сама. Толкова съм скарана с всякакви сметки, че направо се панирам като видя числа. Освен кг и височина, какво друго е нужно, за да се изчислят протеиновите нужди?

Много благодаря предварително на всички, които имат желание да ми помогнат! Hug

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 17:19 от Bibita

# 36
Moмичета, от днес започнах да чета за Зоната, но тъй като темите са доста и не зная кога ще мога да изчета всичко, може ли малко помощ! Hug Аз, разбира се, продължавам да чета, но с ваша помощ ще е в пъти по-приятно и полезно! Hug

Интересувам се от Зоната  не за сваляне на кг, а заради здравословните позитиви, които тя носи.
Питането ми е, дали да си купя книгата 'Зоната и ние' или тук вие сте обхванали и тази страна. Също така, пак ли се спазват грамажи когато не се цели отслабване или е важен само подборът на храните?
Бихте ли ми помогнали кои от линковете на първа страница могат да са ми полезни.

Много благодаря предварително на всички, които имат желание да ми помогнат! Hug

http://www.bg-zonata.com/links/  виж мисля че от тук можеш да свалиш книжката Simple Smile

# 37
Черешка, мерси за линка, но там се предлага 'Зоната', а аз питам за 'Ние и Зоната' на Мария Папазова. Peace

# 38
Bibita, съсвсем лесно ще се оправиш и без книжката, даже по актуална и синтезирана информация ще намериш в Блога http://www.bg-zonata.com/ Но разбира се, не искам да спирам продажбите на книжката - все пак е добро четиво доколкото разбрах, аз се оправих и без допълнителна информация освен форума и прекрасните съвети на момичетата за което голямо Благодаря  bouquet
Таблицата с блоковете е тук http://www.bg-zonata.com/storage/docs/ZoneBlocks-171111-7.htm
А съвети и помощ винаги ще намериш във форума - успех - сподели какво си намислила за вечеря за да те ориентираме в комбинирането
Моята Първа вечеря днес:
120 гр чушки ( сурови ) - 1/2 ВБ
1 ябълка - 100 гр - 1ВБ
56 гр Извара - 1ПБ
15 гр Сирене - 1/2ПБ
Магданоз и няколко колелца празче за вкус
3 бр Маслин - 1МБ
1/2 с.л Ленено и Сусамово семе - 1/2 МБ

Наситних чулетата, смесих с изварата и сиренето, настъргах 1/2 ябълка , добавих магданоз и праз, балсамов оцет и смляни семена - Много приятна салатка се получи и засищаща заради изварата предполагам.

Втората вечеря е към 9,30  с приятели на гости и предполагам ще е миди, извара и вино Simple Smile

# 39
ЗониРай, благодаря, мила, но примерно меню не мога да предложа за момента.

Ох, аз толкова вавно схващааам, ужас направо! Embarassed
След цял ден четене, в главата ми остана това, че трябва да присъстват и въглех. и мазнини и протеини на всяко от 5-те яденета /3 основни и 2 закуски/. Само това разбрах!
А иначе от кое по колко и кога, нещо не схващам! Confused Embarassed

# 40
ЗониРай, благодаря, мила, но примерно меню не мога да предложа за момента.

Ох, аз толкова вавно схващааам, ужас направо! Embarassed
След цял ден четене, в главата ми остана това, че трябва да присъстват и въглех. и мазнини и протеини на всяко от 5-те яденета /3 основни и 2 закуски/. Само това разбрах!
А иначе от кое по колко и кога, нещо не схващам! Confused Embarassed

BIBITA айде почваме:) -  като отвориш хладилника трябва да търсиш 3 неща - 1. Белтъчини ; 2. Въглехидрати 3. Мазнини

Намерила си сирене например - Ето ти Белтъчините:) обаче не знаеш колко точно ти се полага - тогава отваряш таблицата http://www.bg-zonata.com/storage/docs/ZoneBlocks-171111-7.htm
, намираш графата със Сирена при Белтъчините, под групата на МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ и там са посочени варианти за сирена и съответните Грамажи за тях за един Блок Белтъчини -
-  ако твоето сирене е нормално БГ маслено, а не обезмаслено, си отрязваш 28 гр  - 1ПБ и си го сервираш,
след което продължаваш с въглехидратите - пак гледаме в хладилника - най вероятно имаш хляб - взимаш Една филийка ако е Тонус или Половин филийка ако е бял нормален ( не е препоръчителен) и вече имаш 1 Блок Въглехидрат в чинията при Сиренето,
 остават само мазнини да се поогледаш - можеш да имаш орехи - 1 бр е 1МазнинеБлок или пък Маслини - 3 бр са 1Мазнинен Блок, ако нямаш - капваш 1 "бобова" капка зехтин върху филийката =  1 Мазнине Блок

И така - ако това е менюто обаче  - 1 филия + 28 гр сирене + 1орех е зонова порция, но Малка - направи си още една или две, като комбинираш по същия начин, но други продукти за разнообразие.

Ако се чудиш защо пък точно 28 гр Сирене - просто е изчислено че в 28 гр сирене има 7 гр Белтъчини колкото са ни нужни за 1 Протеинов Блок, вместо сирене можеше да е кашкавал, пилешко месо, риба, шунка, яйце - а грамажите за тях - в таблицата

От таблицата ще намираш по колко грама от всяка храна да си отделяш за да си направиш по 1 блок от 3-те Компонента -  Протеини ; Въглехидрати ; Мазнини

# 41
ZoniRai, прекрасна си, благодаря ти за отзивчивостта! Hug
А като количество не трябва ли 3-те яденета /закуска, обяд и вечеря/ да са по-големи като грамаж или като блокове от 2-те закуски?

# 42
Bibita, ти си определяш броя на храненията и блоковете в тях, аз си хапвам по 4-5 пъти, обикновено по 2 блока.

# 43
ZoniRai как определяш колко балсамико да сложиш ? аз умирам за него ,но съдържа захар и за това се ограничавам  Embarassed

# 44
Aко правилно съм те разбрала, Веси - мога например да изям на обяд, ако съм много гладна например:
1. 60 гр. пиле
2. 320 гр. зелева салата
3. 6 гр. бадеми

Т. е. всичко е по 2 - това са 2 блока, нали така? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт