ЗОНАТА и ние - 6 Тема

• 41 589
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Emigrantка, проблема със свекървището и аз го имах  #Cussing out. Не говори обаче на мен, а на дъщеря ми #Crazy - не сме гледали сина й, само тя мислела за него и какво ли още не. На мен не смее да ми каже, а говори на детето, е това ме вбесява. Аз и нея се опитвам да запаля по Зоната, пие по 6 хапчета 3 пъти на ден, има сигурно 30 кг отгоре, краката я болят и не може да ходи повече от 1 пресечка но не може да се занимава с грамове и чаши. Писах менюта, разпечатвах статии, но нищо не става, отказах се вече. Не й оставало много да живее и не иска да се ограничава.
А за мен най-големия ефект от отслабването на мъжа ми е, че спря да хърка  Laughing

# 196
Здравейте!Аз отново пристигам с предложения за готвени ястия изчислени по Зоната:

Спаначена супа -6Б (2*3Б)

Спанак ( попарен)-1 2/3 чч или 600 гр пресен - 0,5 В
Лук- 1/2 чч -0,5 В
Картоф - 1чч - 3В
морков -1/2 чч -0,5 В
домат консерва -0,5 чч -0,5В
Зехтин -2чл -6М
Кисело мляко -1/2 коф-1П +1В
Яйце -1 -1П

Сварявям всички зеленчуци и накрая застройвам с яйцето+киселото мляко. Зехтина го добавям накрая, за да му се запазят полезните вещества. Разделям на 2 порции и към всяка порция добавям по 2П- 56 гр сирене или 112 гр извара.

Палачинки от тиквички - 10Б

тиквички -720 гр-3В
яйца -2бр -2П
брашно- 6 сл -6В
бакпулвер -1 чл
копър, сол
сирене -224 гр-8П
печени чушки -140 гр -1В
олио -3 1/3  чл - 10 М

Настъргвам тиквичките и ги оставям леко да се отцедят като запазвам сока. Разбивам яйцата с брашното, бакпулвера , настърганите тиквички, копър и сол на вкус. Трябва да се получи малко по-гъста смес от обикновената палачинкова. При необходимост разреждам със събрания сок от тиквичките( понякога се налага, а понякога- не, явно зависи от самите тиквички).
В незалепващ тиган, леко намаслен с четка, сипвам с черпак от сместа и пържа от всяка страна по 3-4 мин - до зачервявяне. Ако използвам голям тиган-28 см -излизат 5 бр и си помагам с капака за обръщането, а ако използвам по-малкия тиган излизат 10 бр.
Когато са готови ги намазвам със смес от настъргано сирене и наситнени печени чушки и ги завивам на палачинка. Идеална сутрешна закуска или вечеря.  chef

# 197
Ама сте се заоплаквалиии Laughing, като в погребално бюро сте Simple Smileхем ви мързи да мерите,да готвите,да смятате,и хем не слабеете  Joy
Ми това е Зоната Simple Smile С труд и постоянство всичко се постига,както се казва Simple Smile Айде тогава и аз да се оплача,че да не оставам на зад,и да не се цепя от колектива Simple Smile. От известно време съм в "тиха"война със свекървищенцето  box Постоянно съм обвинявана на какво съм направила синът й,бил замязал на излязъл от концлагер  doh,как може така да съм го хранела,щял да се разболее от нещо,какъв бил слабичък,и т.н. и т.н, Аз културно обяснявам,че той ме кара така да му готвя,и крещи при най малката грешка,тя пък вика да съм му слагала тайно по малко повече от всичко,без той да разбере,на какво приличало това,зони,мони,детето и било посърнало вече  #Puppy dog,как сега се обличал по дебело,щото все му било студено,и това не било нормално и т.н. край няма..мрън мрън мрън,кошмар.Аз пак обяснявам,че сега му го няма лоения кожух под кожата,за тва му е студено,ама кой да ме разбере  bash ,горката аз,направо не се издържа вече.Ама както казах,това е Зоната smile3502

Хайде, кажи сега  Simple Smile какво правиш с малко лук/спанак/тиквички и др. ако ти остане нарязано, и не влезе в чашата?

# 198
Здравейте!Аз отново пристигам с предложения за готвени ястия изчислени по Зоната:

dani1712  Hug Чудесни идеи!
За палачинките - накрая как се разделят на блокове? (ако излязат 10, ясно, а иначе как е най-добре да се разделят готовите х палачинки на количества от по 2 блока например? newsm78)

# 199
Направих Калкулатор на дневните блокове протеин според инструкциите в книгата Зоната, само че въвеждате мерките в килограми и сантиметри, че е по-удобно, отколкото в инчове и фунтове. Сложих го в блога на страницата с линковете.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 13:33 от Carmen

# 200
Ииииии днес се осмелих да пробвам едни тесни дънки тип кюнец, които си взех лятото. Тогава едва ги закопчавах, но ги взех с идеята да ги нося като позаслабна. Днес е денят!  Mr. Green Стоят ми идеално, леко хлабаво на дупето. Отивам на разходка newsm08

# 201
Направих Калкулатор на дневните блокове протеин според инструкциите в книгата Зоната, само че въвеждате мерките в килограми и сантиметри, че е по-удобно, отколкото в инчове и фунтове. Сложих го в блога на страницата с линковете.

Да си жива и здрава и в по-малък номер дънки да влизаш, дано!  Laughing Laughing

# 202
  • София
Carmen, страхотно  smile3501 newsm10

# 203
  • Chicago/Varna
Хайде, кажи сега  Simple Smile какво правиш с малко лук/спанак/тиквички и др. ако ти остане нарязано, и не влезе в чашата?
Аз да кажа,че това май никога не е било проблем. лука най често ми остава,слагам в пликче в хладилника,и до следващото готвене,че почти навсякъде се слага лук,или в на мъжо в салатата. Тиквичките пък почти никога не ми остават.,щото и от тях ми е бактисало да ги ядем през ден през два,а спанака с времето съм го запомнила колко връзки ми трябват за две манджи,и от магазина си го купувам точно колкото ми трябва.Но в последно време когато пазаря,и се налага да купувам двойно спанак,за две манджи например,и така,всичко с времето се научава,неволята учи дето се вика Simple Smile)Изобщо,ако ядете само добри въглехидрати на всяко ядене,няма да имате шанса да ви се задържат много останки от въглехидрати в хладилника,по скоро няма да можете да смогвате да купувате все нови и нови.Аз поне съм така. През ден през два съм в магазина и се  прибирам с количества зеленчуци в нас,

# 204
Emigrantка Така де, ама проблемът е после в комбинирането. Значи ако не ми паснат останките от зеленчука, трябва да взема нов, после и той да остане, и така ми се моткат останки докато ги забравя, и трябва да ги изхвърля. Проблемът ми е в комбиниране на останките. Само аз ли имам този проблем?  Blush Щото примерно, ако днес ми остане спанак, не искам да го ям пак поне до другата седмица... значи трябва да го изхвърля.

# 205
MeRiTo` The Baroness   Hug Hug Hug

Калкулаторът е само за жени, защото за мъжете става с други мерки, а нямам време да го правя. Пък и тук сме само дами, освен ако някъде не се спотайва и някой шишко и не се обажда  Laughing Закръглила съм броя на блоковете към цели числа. Ако предпочитате да са дроби, мога да ги променя.

# 206
Carmen, поздравления за труда, който си положила иии... как беше разходката с тесните дънки, а? Grinning  bouquet
Сигурно е страхотно чувството да се побереш в дреха, която си мечтал да носиш! Heart Eyes

И аз съм така с останките - не се кахъри, не си единствена! Hug Само се чудя кое в кое пликче да сложа и къде да бутна, защото хем не ми се хвърля, хем не искам скоро да го ям пак. Камерата на хладилника ми не е особено голяма, та и там не мога да прибирам безкрайно.

dani1712, рецептите ти са страхотни! С удоволствие си ги копнах!:bouquet:Hug Благодаря! А олиото /слънчогледовото/ като зехтина ли го смяташ? Или ако не е, колко олио е  1БМ?
Зная, че никак не е за предпочитане и на почит е зехтина... за което нямам против. Много обичам зехтин, но да готвя с него постоянно за всички вкъщи, понякога не ми е по джоба.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 17:01 от Bibita

# 207
Какво се сетих... имам кисели краставички в буркан. Някой има ли на представа по колко гр мога да ям от тях за 1Б? Така и така не ги ям, поне така мога да проям като няма какво друго  Grinning

# 208
MeRiTo`, в таблицата туршията е дадена така - неблагопр. въглехидрати - 4 чаени лъжици.

# 209
MeRiTo`, в таблицата туршията е дадена така - неблагопр. въглехидрати - 4 чаени лъжици.
Много интересно измерване ще стане на кисели краставички в чаена лъжичка  Joy
Благодаря, не го бях видяла Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт