Philips PerfectCare тест

• 68 391
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 375
А сега и моето предизвикателство - След пералнята извадете няколко дрешки - ризка, дънки, блузка. Понамачкайте ги хубаво и ги свиите на топка, след това, ги сложете на радиатор или нещо подобно да съхнат, но не в сушилня Laughing Снимайте как изглеждат преди гладенето и след и засечете, ако може, колко точно минути ви е отнело Whistling

Ето ме! Готова  Grinning

Днес се спрях на допълнителното предизвикателство, отправено от `GHOst whisSpeRer* ~

Предизвикателството е - много намачкани дънки, блуза, риза.

...

Бу, поздравления за усърдното старание на малката да ти помага! Grinning Ей, що и мойте не са такива добрички  Confused
Сетих се да ти предложа нещо: Ако имаш начин смени местата на камерата и масата за гладене - по-добре ще е ако светлината идва зад камерата, не срещу нея... Известен ефект с насрещната светлина може да се получи при желание сниманите гънки да излизат по-контрастно изразени, защото ще се хваща и сянката им.

Аз днес ще се отчета само с текст - направих теста с намачкания на топка чаршаф - всичко е документирано, но вероятно няма да успея да го кача тая вечер.... И още, да отбележа, че изварената вода дето почнах да зареждам в резервоара си има отчетливо жълтеникъв оттеник - дано по-скоро провокира "де калк" защитата.

И един въпрос до екипа на PhilipsPerfectCare. Имате ли данни в какви температурни граници може да е водата, която се зарежда в резервоара? Въпросът ми е провокиран именно от теста с изваряване на водата, за да повиша нейната твърдост.... Е, не става дума ползвателят специално да загрява или охлажда водата - ясно е, че масовият вариант е да се налива чешмяна вода с нейната си температура. Но, аз се сетих за случаи, в които може да разполагаме с по-топла или по-студена вода, подходяща по чистота и състав за резервоара. И защо да не я ползваме, ако може вместо да я изхвърлим (или чакаме да се темперира) тя да влезе в употреба веднага... Тук визирам и ефект "пестене на естествен ресурс с ограничени количества в световен мащаб", и пестене на лично време (чакането).

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 00:05 от agitak

# 376
  • До хладилника, който обичам

Ааа я да питам ,понеже хич не мога да държа горещи неща, дрехите много ли парят, или е поносимо? Thinking

И друго..ако пък случайно някоя разсеяна домакиня, лепне щампа на ютията-пише ли как се почиства?
Да ти кажа - пари сериозно Simple Smile
На това видео не се вижда май, но в един момент не прецених и хванах ръба на дрехата, току-що огладен и я изтървах, гореща е.
Но - се охлажда за секунда, няма кой знае какво забавяне. Просто директно след ютията пари, и след това вече може да се държи.

Въпросът с щампите също съм го мислила. Имам желание да огладя една, с ясното разбиране по пътя на простата логика какво ще стане Blush и после да тествам почистването, както е описано, с загряване на ютията и после гладене върху влажна кърпа до окончателно почистване на плочата.
Страх ме е обаче да не я повредя Crazy така че, ако организаторите разрешат, бих пробвала  Grinning

agitak, така е с позицията на камерата, днес снимахме с друго и пробвахме как е. Пък пробата е еднократна  Crazy в смисъл, изгладих каквото имах вече  Laughing

# 377
  • най-шареното място
Първо предизвикателство - памучна покривка, дънки, копринена блуза
УСПЕШНО

Условия на теста
Гладене на различни материи с различни изисквания за гладене без пауза между тях.
Всички материи са прани  без омекотител в пеарлня и центруфугирани на 1200оброта/минута.
Извадих ги от гардероба, където бяха престояли сгънати седмиа. Винаги гладя преди употреба.
Поради някои хитрости при простиране и прибиране, покривката има само гънки от сгъването, а дънките почти нямат. Така че този тест не е представителен за гладене на дънки. Ще намачкам едни специално Simple Smile/
Добавих вискоза след коприната.

/трите материи, покривката; дънките преди и по време; коприна преди и след; вискоза преди и след/

Качество на гладенето
Чудесно:
Памукът - тънък на покривката и дебел на дънките е без следи от гънки след еднократно минаване с ютията при нормална скорост - плъзгане на ютията по повърхността. Малките остатъци от дълбоки гънки по покривката изчезнаха при едно минаване с пара.

Коприната и вискозата изглеждаха като гладени в завода производител  с едно минаване с лека пара Simple Smile

Време
Малко време, бързо гладене.
Никакво забавяне за повтаряне на едно място по няколко пъти. Максимум две минавания - при упорити, дълбоки гънки. Като добавим лекотата на ютията и мощната пара - много по-бързо отколкото с по-тежка „традиционна“ ютия.

Изчакване между материите
Изчакването е технологи`ното време дa махнете едната дреха от дъската и да сложите другата. На практика можете да ги гладите една след друга. Нещо което се прави само за демонстрация. Аз хвърлях тъкмо изгладеното на съседната мас аи слагах следващата - не повече от 5 секунди. Забележително пестне на време.

Традиционно се гладят според точки на етикета - от 1 към 3 или обратно. Тук не е нужно. Хващаш  - гладиш.

Повреди по матриите
Тъканта на гладените неща е ОК.
Коприната обаче обикновено се шие с изкуствен конец. Той се стапя и очаквано стан аи тук - той в забранителния списък. И редно с каквато и да е ютия да се внимава, така че и това е успечен опит.
Ако не беше за тест, непременно бих гладила през тензух. Сега ще видим дали шевовете и почистването са се „заварили“ или че са нездрави.

Впечатления от ютията
Лека - парата и многото вода, която й е нужна са в основата.
Бърза - плъзга се изклщчително леко - буквално с един пръст.
Мощна пара - можете да изгладите иненадващо шоково бързо ако ви звънната че ще ви инспектират покривките примерно. Ако сте бързи в ходеното до гардероба и криенето на ютията. Само трябва д апроветрите - парата не е малко, но предвид бързината си заслужава.

Удобство
Удобно гладене - плъзга се и парата е на удобно, интуитивно място - под дръжката з апостоянна пара.

Непривично разположение на базата на пода. Не посмях да я сложа на стол а нямам подходящ шкаф наблизо. Неудобството в слуачят  е, че не може да с епостави на стойката и да лежи на силиконовите уплътнения. Тъй като има вероятност да се надраска покритието не я оставих /и е мостра - иначе бих я оставила/ не я поставих на металната стойка на дъската/. Така трябваше да я дтржа изправена дъската. Това намали площта й. При бързината на гладенето, това не ме затрудни. Ако гладите с нея - осигурете и стабилна дъска или плот до неа с приближително същата височина.
Проблеми
За сега не съм решила неудобството кабела и маркуча. Ютията стои на един шкаф с тях върху себе си. Но това си е само интерриорен проблем в момента.

Обощено
Бързо, удобно, леко гладене.
Никакво изчакване между разнородни материи, изискващи различни градуси на гладене.
+ бързо, удобно, лесно - лека, плъзгаща се ютия с мощна пара.
Ютията е шумна при използване на пара, първоначалното загряване и периодично когато явно подгрява парата. Предупредете малки деца преди да я включите в стаята където са те, защото едва ли ще са чували този звук. На гладещият не пречи, но  е непривичен.

Препоръки

Ако гладите бързо и надлъгвайки времето, непременно отвoрете прозореца още преди да започнете за да може когато сте готови да скриета ютията да затворите прозореца и да не се усеща влагата от парата. Ако не сте чувствителни към пара, гостът ви не е наблюдателен или живеете на място с ниска влажност не се занимавайте с това. Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 22:00 от арт мама

# 378
  • Варна
Изчакването е технологи`ното време дa махнете едната дреха от дъската и да сложите другата. На практика можете да ги гладите една след друга. Нещо което се прави само за демонстрация. Аз хвърлях тъкмо изгладеното на съседната мас аи слагах следващата - не повече от 5 секунди. Забележително пестне на време.

Арт мама, смяташ ли, че липсата на това време за "изчакване между материите", па макар и 5 сек., ще е проблем при гладенето на дрехи от различни материи (имам памучни блузи, които са с биета от коприна или нещо подобно (може и изкуствено да е)?

# 379
Ехеее, то почти за влагоуловител работата Crazy

Да ти кажа - пари сериозно Simple Smile
На това видео не се вижда май, но в един момент не прецених и хванах ръба на дрехата, току-що огладен и я изтървах, гореща е.
Но - се охлажда за секунда, няма кой знае какво забавяне. Просто директно след ютията пари, и след това вече може да се държи.

И моите подозрения бяха такива заради парата..но е добре, че бързо се охлаждат...в тази връзка лятото как ли се глади  sweating

# 380
  • най-шареното място

Арт мама, смяташ ли, че липсата на това време за "изчакване между материите", па макар и 5 сек., ще е проблем при гладенето на дрехи от различни материи (имам памучни блузи, които са с биета от коприна или нещо подобно (може и изкуствено да е)?

Не, не би следвало да има проблем. Ще пробвам памучно трико със синтетично бие специално за теб Simple Smile
Но след като съм го гладила и преди мисля че ще е ОК.

Аз чаках толкова по принуда - да махна едното и сложа другото, защото исках да са изгладени. Ако не бях махала, щяха да имат гънки, а не повреди или недоглаждания. В случая се върви към по-тежака материя - дънки, и веднага към лека капризна - коприна. Ако имаше проблем и нужда от чакане, тези 5 секунди макс. нямаше да помогнат.

# 381
Ехеее, то почти за влагоуловител работата Crazy

Ако стоя наведена близо над ютията, при някой пореден облак пара се случва да ми се замъглят очилата Laughing но на прозорците, например, нищо им няма. Не бих казала, че съществено се повишава влагата в помещението. Имам астма и съм чувствителна към повишена влажност, не бих казала, че с тази ютия срещам някакъв проблем Simple Smile
Дрехата може да се овлажни, да стане на капчици вода от парата тук-там, или след гладачен маратон - да се намокри дори дъската за гладене. Но на това колаят му се намира лесно - малко гладене без пара и готово Grinning

# 382
Ей, язък че не може в резервоара да се пъхне пакетче чай примерно-щяхме хем да сме изгладили, да сме се инхалирали и разкрасили newsm03

# 383
  • най-шареното място
Много добро предложение, MTV  Simple Smile

Аз днес правих инхалация половин час преди гладене - утре ще покажа какво.
Чувството беше като при инхалация. Гладих без очила, дъската беше суха, никога до сега не ми се е мокрило, това, което гладя, но тук във въздуха има предостатъчно влага и всяка допълнителна е крайно нежелателна, а и аз я усещам моментално, та ако някой е се опита така да ме лъже няма да мине.  Затова и съм доуточнила за кои случаи проветряването е важно.Simple Smile

За температурата - опитът ми не е, че пари. Но това е въпрос и на пръсти. Парата е гореща, но не вих казала, че нещо се затопли при зимно гладене - нарочно погладих и оставих щтията на масата за секинда и поставих ръка после - няма проблем.

Повишена влажност на въздуха в Тракия или Търново - изразан континентален климат лятото може и да дойде добре. На влажните места като морето - лятото прави жегата непоносима, но какво да гладиш лятото? Ленът го гладя вечер Simple Smile Освен това времето прекаране в гладене е по-малко. И имам подозрение за тактиката при такова гладене, но ще пробвам и ще споделя.

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 22:34 от арт мама

# 384
  • Варна
Ох, не ми говорете за влага, болна тема ми е. Confused Сутрин, като се събудим, в спалнята влагометърът показва 90%. ooooh! купихме влагоуловител, не виждам голям ефект...  Close Гладя в кухнята само, като задължително проветрявам след това, иначе става сауна...

Не, не би следвало да има проблем. Ще пробвам памучно трико със синтетично бие специално за теб Simple Smile

Hug

# 385
Ей, язък че не може в резервоара да се пъхне пакетче чай примерно-щяхме хем да сме изгладили, да сме се инхалирали и разкрасили newsm03
Ако не беше специално споменато в ръководството, че:
1. не се слага нищо друго освен вода в резервоара;
2. не се насочва ютията към човек, даже за гладене във вертикално положение (в смисъл, някой да се е облякал с това, което искаме да изгладим)

... още първия ден да съм си направила парна баня на лицето, щото на мен все за странични употреби първо ми идва на ум... Laughing

# 386

Ааа я да питам ,понеже хич не мога да държа горещи неща, дрехите много ли парят, или е поносимо? Thinking

И аз съм така с горещото (вкл. и слънцето.)...., за мен парата е най-пареща пръстите в една конктретна ситуация - ако гладиш с дясната ръка - ще страда лявата, с която леко повдигаш (за да поопънеш) плата пред ютията). Така реално даваш изход на парата, която е пронизала плата под ютията и търси най-прекия път нагоре в атмосферата - именно този през пръстите ти. Peace

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 09:51 от agitak

# 387
Дами и господа, замислих се над въпроса със заключването на ютията към паро-генератора (или както там го наричаме - базата, основата, поставката...) и, след като ние (тестващите) не разполагаме с този модел, за да ви го снимаме, реших да изнамеря подходящи снимки в нета.
Ето ги:

Hug

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 10:30 от agitak

# 388
Даммм, пренасянето на ютията напред-назад без да може да се застопори за основата, е малко неудобно. Трябва да се хване с две ръце и да се внимава да не се изплъзне нанякъде при пренасянето.
Ако стои винаги на едно място, това не е проблем, разбира се, но ако често се вади и прибира или разнася, може да е не много удобно.

# 389
  • най-шареното място
Да, това беше моето основно притеснение при разопаковането.. Сега виждам, че му обръщате и вие внимание.
Който ще купува или ще иска подарък от Дядо Коледа - със заклюването. Освен ако нямате гладачно, къде тя си е непрекъснато извадена и няма да се мести.

Теоретично може да има проблеми със заключването. Няма как да го тестваме. Но без него няма такова нещо като местене. Може, но не бихте го направили. Първо трябва да се охлади. После трябва да се внимава. И след това бавно да се мести. Не е възможно бързо и без стабилно внимание за баланса да се премести в пакет. Може с две ръце - една за ютията, една за базата, но кабелите остават да висят. и няма и да го помислите ако не сте сами, има дете или куче/коте, или нещо на пода. При мен ютията има основно място, откъдето не я местя. Но е немислимо да стои така - опасно е, заема много място и не й е там мястото.. За теста от 3 седмици не си заслужава да размествам и купувам маса или малък шкаф. Ако си остане при нас ще се наложи. Но това ще е много повече главоболия и пари от едно заклюване.

Затова - вземайте модела със заключването - 50лв намерих като разлика, ако някой не е прочел, определено си струват за да е преместваема ютията ако нямате гладачно, пък било то и кътче.

ПП Заклюването е показано във първия пост на темата и в телевизионите реклами. Не знам дали има разлика в моделите на различните пазари, но на снимки има и светла и тъмна база. В онлайн магазина където търсих цена - български, заклюване имаше тъмната база само - като в първия пост и снимката на agitak, два поста по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт