Philips PerfectCare тест

• 68 402
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 405
Аааа, излишната вода в резервоара след гладене, трябва ли да се излее, или може да си седи до следващото гладене? Rolling Eyes (чета , ама тоз момент или ми е убягнал или не е коментиран..)

# 406
  • До хладилника, който обичам
Аааа, излишната вода в резервоара след гладене, трябва ли да се излее, или може да си седи до следващото гладене? Rolling Eyes (чета , ама тоз момент или ми е убягнал или не е коментиран..)
Според мъжа ми трябва да се сменя на всяко гладене.
Това не ми се видя логично и разгърнах указанията (все пак!), където не пише нищо по въпроса.
Пише като се изпразни резервоара - да се долее, както и че може да се пълни и допълва по всяко време.
Така че моето разбиране е, че водата спокойно може да си седи не само до следващото гладене, ами и няколко последователни гладения.
Ако ще се оставя за дълго време, е логично да се изпразни, за да не се образуват варовикови отлагания по стената му, когато водата се изпарява, но това е друго.

# 407
  • Варна

Ако знаеш какво прочетох! "Според мен мъжът трябва да се сменя на всяко гладене." - два пъти се връщах, за да чета отново! hahaha

В моята ютия си държа водата и само доливам, не виждам защо тук да е различно. Peace

# 408
Много си изобретателна agitak, клиповете ти се получават много добре,дали с камера на главата или застопорени  някъде на близо,ама се справяш чудесно. Поздравления!!!!

# 409
Ако знаеш какво прочетох! "Според мен мъжът трябва да се сменя на всяко гладене." - два пъти се връщах, за да чета отново! hahaha

Отлична идея  Mr. Green
Обаче всички много гладите, ще се наложи да въртим едни и същи мъже, че иначе ще настане дефицит  Laughing а тези като мен, които извън тестове гладят рядко, ще си седят с един и същи  hahaha

В моята ютия си държа водата и само доливам, не виждам защо тук да е различно. Peace
От същата логика изходих и аз  Peace

# 410

[/quote]
И аз така правя въпреки указанията на моята неизползваната вода да се излива, ама много моля тя ютията е за да ми прави живота по-лесен, а не да я обслужвам допълнително по още 2-3 мин след всяко гладене

# 411
...
Я, питай мъжа ти, защо смята така. Винаги ми е интересна мъжката логика, особено, когато е различна от женската. Laughing

...Дописвам: Замислих се, та предположенията ми са, че мъжа ти има предвид не да се източва водата от резервоара КОЙТО ЗАРЕЖДАМЕ С ВОДА, а да се източва водата от вътрешния резервоар - през кранчето "де калк"! В този случай вероятно е прав - защото така при всяко източване се изхвърля вече някакъв концентрат с котлени частици, колкото и минимален да е, то спрямо прясната вода, дето при новото завеждане ще влезе и в него, все ще е по-мека от източената. По този начин, реално не би следвало никога да не се предизквика светване на индикатора "де калк", щото никога няма да допуснем концентрат над допустимия от производителя.

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 15:36 от agitak

# 412
Веднага ти казвам Laughing Той ми обясни веднага, защото и аз питах "Защо?"

"Защото иначе ще се натрупа варовик и ще й се разкаже играта на каничката, ще стане грозна и няма изчистване после!"

Аз не вметнах, че има изчистване, има препарати и в краен случай, оцет или лимонтузу, само кимах. То така се прави - кимаш, викаш "а-ха" и после правиш каквото си знаеш Grinning

# 413

"Защото иначе ще се натрупа варовик и ще й се разкаже играта на каничката, ще стане грозна и няма изчистване после!"

Аз не вметнах, че има изчистване, има препарати и в краен случай, оцет или лимонтузу, само кимах. То така се прави - кимаш, викаш "а-ха" и после правиш каквото си знаеш Grinning
Е, как ще се натрупа варовик във външния резервоар, като той не се загрява. Загрява се вътрешния, който се източва през "де калк"- кранчето! (Дописах малко в горния ми пост.)

# 414
Винаги остава варовик при изпаряване на вода Simple Smile Това се вижда особено лесно, ако например ползваш една и съща чаша, в която само доливаш вода и през останалото време стои (и полека се изпарява). По пластмасата личи повече - даже става леко грапаво отвътре. Чисти се, разбира се - ако е чаша, в миялната машина пада лесно. Ако е друг съд, малко повече логистика иска, но пак става.

# 415

Мисля че, каничката няма да стане "грозна", защото варовикът остава когато се изпари водата, а в случая тя само преминава от единият резервоар в другият. Ако има варовик той ще остане в невидимият резервоар там където се загрява водата, а от там трябва да излезе чрез decal системата

# 416
Винаги остава варовик при изпаряване на вода Simple Smile Това се вижда особено лесно, ако например ползваш една и съща чаша, в която само доливаш вода и през останалото време стои (и полека се изпарява). По пластмасата личи повече - даже става леко грапаво отвътре. Чисти се, разбира се - ако е чаша, в миялната машина пада лесно. Ако е друг съд, малко повече логистика иска, но пак става.
Да, ама от външния резервоар няма на къде да се изпарява - той си е затворен, не е като чаша. Не би следвало, ако не ползваш ютията дълго време, то водата във външния й резервоар на някъде да се е поизпарила, и нивото й да е поднало, да има котлени побелявания по стените му и пр.

# 417
Не е херметически затворен Simple Smile  следователно водата, макар и по-бавно от открит съд, но ще се изпарява.
Така или иначе, това е по-скоро хипотетично обсъждане - освен в екстремна ситуация, надали някой ще остави пълна с вода ютия, за да види какво ще стане и за колко време ще се изпари. Laughing

# 418
Не е херметически затворен Simple Smile  следователно водата, макар и по-бавно от открит съд, но ще се изпарява.
Така или иначе, това е по-скоро хипотетично обсъждане - освен в екстремна ситуация, надали някой ще остави пълна с вода ютия, за да види какво ще стане и за колко време ще се изпари. Laughing
Нали съдчето за вода е подвижно? Значи дори и да остане варовик по него с лимонтозу или друг прерарат може да се изчисти

# 419
Нали съдчето за вода е подвижно? Значи дори и да остане варовик по него с лимонтозу или друг прерарат може да се изчисти
Абсолютно Peace Просто моя мъж се презастрахова с това си мнение, според мен. Понеже той по-рядко чисти в къщи, решението му в случая е - няма да го цапаме, да не иска чистене Laughing

Общи условия

Активация на акаунт