Philips PerfectCare тест

• 67 570
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 570
  • най-шареното място
.....

Не съм убедена, че тесът е изпълним, Ще почета. На пръв прочит обаче предизвикателството ти е малко като да караш кола без масло.
/картинката/
горе вдясно пише Започнете оттук.

Защо да е неизпълним? Искам точно това да разбера: дали плочата се нагрява единствено от парата?! Аз с моята съм гладила без вода/е не е същото/ защото се загрява чрез реотани. Резултата няма да е толкова добър без пара, но може ли да работи без нея.

Заради подчертаното. А на картинката /Инструкция за употреба/ наливането на вода е преди вклюването.
А и има разлика между ютия с пара и ютия с парогератор. Както казах, трябва да прочета.

редакция 19:39: Ютията трябва да се поддържа с достатъчно вода в резервоара. Той се пълни преди първата употреба и винаги преди/когато достигне минималното ниво на водата;  Тъкмо проверено  n-ти път.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 19:40 от арт мама

# 571
И още един въпрос. При различните тъкани дрехи пускате ли различно количество пара? Например за деликатните по-малко пара? Защото не мога просто да си обясня как разбира каква материя глади ютията Thinking Според мен, това за сега е невъзможно, но не се знае... Зададох въпроса, защото, ако ютията се загрява от самата пара, то тогава, ако пускате по-малко количество пара, плочата ще е по-малко нагрята? А обикновенното нагряване, както е при всяка ютия може би се използва за поддържането на някаква минимална температура, т.е. за да не изтива напълно и да се налага повторно изчакване за загряване. Оххх ама аз как го обясних... Сега докато не разгадая тая загадка, няма да мога да заспя, не знам за вас/много съм любопитна/ hahaha

Ютията не изтива напълно докато е включена да работи. Доколко изстива ако стои 2 часа още не съм пробвала.

Количеството пара в смисъла, който питаш, зависи от оператира - гладещият. Ако е нужно да подава различно количество пара за различни тъкани - това пак е контрол. И би обезмислило грижата на самата ютия - да разпознае тъканите и да  ги щади. Както разбираш това ще фалшива рекла,а. В България може и да минава, но в нормалните държави - не. Шилипс не биха си го позволили със сигурност. И нашите тестове досега не са показали да има подвеждане. Ютията щади материите независимо от подаваното количество пара от гладещият.

Колко подава към камерите над плочата си решава тя, Ти определяш само колко да избълва върху тъканта.

Но си права, ютията  еотносително по-студена. Както писах, установих го гладейки еднакви неща с различни ютии.

PS Изивнявам се за многото постове за кратко време. За да отоговаря на всичко, кото е изписано /много интересно стана Simple Smile/ непрекъснато редактирам стари постове, но това е объркващо и разделям основните питания в отделни постове.

Благодаря, за отговора  bouquet

П.С.Аз също се извинявам за последователните си постове, но ми е трудно да ги редактирам, а и според мен , така ще е по-объркващо. Поне за мен е Hug Hug

# 572
.....

Не съм убедена, че тесът е изпълним, Ще почета. На пръв прочит обаче предизвикателството ти е малко като да караш кола без масло.
/картинката/
горе вдясно пише Започнете оттук.

Защо да е неизпълним? Искам точно това да разбера: дали плочата се нагрява единствено от парата?! Аз с моята съм гладила без вода/е не е същото/ защото се загрява чрез реотани. Резултата няма да е толкова добър без пара, но може ли да работи без нея.

Заради подчертаното. А на картинката /Инструкция за употреба/ наливането на вода е преди вклюването.
А и има разлика между ютия с пара и ютия с парогератор. Както казах, трябва да прочета.

Оххх не се бях замислила над това... Прочети из книжката, някъде може да пише. И ако не представлява опасност за ютията, пробвай, ако обичаш Praynig Hug

# 573
  • най-шареното място
Направих, го. Не. Редактирах горния пост.

# 574
Направих, го. Не. Редактирах горния пост.

Видях го. Благодаря ти, отново и късмет Hug  bouquet Peace

# 575
Къде мога да видя и изпробвам ютията? В техномаркет или технополис може ли? Искам да видя, какво е да гладиш с нея Heart Eyes Thinking  И от какво е направен материалът, върху който ютията се поставя? Имам предвид, тези изпъкналите нещица, че на мен ми седят като гумени? newsm78

# 576
  • най-шареното място
На черния петък имаше в Техномаркет. Не знам дали има непрекъснато. Логично е да има навсякъде, но не е сигурно.

Силикон би трябвало да са. Ако не са измислили нещо ново Simple Smile

# 577
На черния петък имаше в Техномаркет. Не знам дали има непрекъснато. Логично е да има навсякъде, но не е сигурно.

Силикон би трябвало да са. Ако не са измислили нещо ново Simple Smile

В събота ще проверя и в двата магазина, благодаря Hug  bouquet Питах, защото мнооого ми приличат на гумени и си викам, та те ще се разтопят hahaha

# 578
  • До хладилника, който обичам
Моето няма да е точно предизвикателство, ама:

ще се съгласи ли някой, да пробва да глади, без вода в резервоара на парогенератора? И съответно да направи клипче. Но да не вземе да се развали ютията, само Crazy Ако не ви се прави клипче, споделете какво ще стане Praynig

С удоволствие приемам  Grinning И на мен ми е интересно, след днешната ни дискусия.

Изсипах водата от резервоара. Включих ютията - за включването, включва, но почва да мига предупредително, че няма вода:

Очаквах, че може би синята светлина ще продължи да мига безкрайно и един вид няма да влезе в режим на готовност без вода, но не - след 2 минути мигане светна, че е готова, така че сложих една памучна детска пижама за гладене.

Лампичката на парогенератора продължава да мига жално, че няма вода през цялото време.

Снимките не станаха фантастични, ще разчитате повече на разказвателните ми способности  Grinning

Пижамката е леко намачкана, нищо драматично.

Огладено е само горното крачолче, от двете страни.

В горния край на горнището, въпреки че е огладено от двете страни, останаха леки гънки, недоогладени.

Заключение: и без пара пак глади  Grinning само че не глади с толкова добър резултат, колкото вече свикнах да очаквам от нея.

Предизвикателството е покорено  Grinning

# 579
Моето няма да е точно предизвикателство, ама:

ще се съгласи ли някой, да пробва да глади, без вода в резервоара на парогенератора? И съответно да направи клипче. Но да не вземе да се развали ютията, само Crazy Ако не ви се прави клипче, споделете какво ще стане Praynig

С удоволствие приемам  Grinning И на мен ми е интересно, след днешната ни дискусия.

Изсипах водата от резервоара. Включих ютията - за включването, включва, но почва да мига предупредително, че няма вода:

Очаквах, че може би синята светлина ще продължи да мига безкрайно и един вид няма да влезе в режим на готовност без вода, но не - след 2 минути мигане светна, че е готова, така че сложих една памучна детска пижама за гладене.

Лампичката на парогенератора продължава да мига жално, че няма вода през цялото време.

Снимките не станаха фантастични, ще разчитате повече на разказвателните ми способности  Grinning

Пижамката е леко намачкана, нищо драматично.

Огладено е само горното крачолче, от двете страни.

В горния край на горнището, въпреки че е огладено от двете страни, останаха леки гънки, недоогладени.

Заключение: и без пара пак глади  Grinning само че не глади с толкова добър резултат, колкото вече свикнах да очаквам от нея.

Предизвикателството е покорено  Grinning

Суперрр!! Браво! Hug Въпреки, че и аз очаквах нещо съвсем друго. И аз, както и ти, очаквах вечно да се опитва да загрее, без резултат. Поне разбрахме, че не разчита само на парата, за да загрее. Има си явно и реотанчета Whistling Това ми беше идеята за предизвикателството.

bouquet  bouquet  bouquet

# 580
И така, навлизаме във втората седмица от тестването на Philips PerfectCare! Сега трябва да сте наистина смели  Naughty
Вземете дреха от деликатна тъкан като кашмир, коприна, полиестер или мохер. Сега оставете ютията върху тъканта в продължение на пет минути.
Щом издържа това е мечта! Хиляди пъти съм се стряскала заради оставена ютия! newsm74

# 581
И така, навлизаме във втората седмица от тестването на Philips PerfectCare! Сега трябва да сте наистина смели  Naughty
Вземете дреха от деликатна тъкан като кашмир, коприна, полиестер или мохер. Сега оставете ютията върху тъканта в продължение на пет минути.
Щом издържа това е мечта! Хиляди пъти съм се стряскала заради оставена ютия! newsm74

Чудесно  Hug

# 582
Който ходи из вериги като Технополис /Техномаркет да казва има ли и какви демота на подобни с-ми или ест. на Филипс (искам и аз да пипна) Mr. Green
Обаче искам и преди да изръся една камара кинти, да знам защо именно на Филипс smile3534

# 583
Аз се интересувам как ще се отрази на ютията, ако се остави известно време с вода в резервоара. Доколкото разбирам може само да се долива. Но заради оставена вода в резервоара вече съсипах няколко ютии  Embarassed - запушват се, започват да хвърлят вода от всички цепнатини и т.н и нищо не помага, просто се скапват. При нас водата е много твърда и като престои известно време образува солидно количество камък. За съжаление май за времето на теста не може да се провери това - тук всеки ден се глади, няма начин такава хубавка ютийка да стои без работа няколко дни примерно Simple Smile

# 584
  • До хладилника, който обичам
Аз се интересувам как ще се отрази на ютията, ако се остави известно време с вода в резервоара. Доколкото разбирам може само да се долива. Но заради оставена вода в резервоара вече съсипах няколко ютии  Embarassed - запушват се, започват да хвърлят вода от всички цепнатини и т.н и нищо не помага, просто се скапват. При нас водата е много твърда и като престои известно време образува солидно количество камък. За съжаление май за времето на теста не може да се провери това - тук всеки ден се глади, няма начин такава хубавка ютийка да стои без работа няколко дни примерно Simple Smile

PerfectCare има система Easy De-calc - когато се натрупа котлен камък от варовита вода, светва предупредително и човек почиства специалния резервоар.
Ето тук се вижда къде се намира, синьото "копче" долу.

От там изтичат всички насъбрали се варовикови отлагания и боклучета. Би трябвало и за много твърда вода да е подходяща - в указанията за ползване съветват при много твърда вода да се сипва вода от чешмата, в равни количества с дестилирана вода.
Много хора, които имат кондензни сушилни, ползват събралата се вода от конденза, за ютиите - тя е готова за употреба, без накип.
Пише още, че този парогенератор е проектиран така, че накипът се почиства и изтича заедно с водата от мястото за почистване, т.е. максимално улеснен.
Веднага, щом е готова за почистване тази тук, ще споделя как е протекло Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт