Philips PerfectCare тест

• 68 300
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 660
  • До хладилника, който обичам
415+ (на промоция, моделът без заключване на ютията на място) до към 500 лв.

Днешните ми занимавки Grinning

Еластичен детски клин с ламена нишка - изглади се без проблем.

Кухненска кърпа (по артмама)

Гладена без пара                             Гладена с пара

От задната страна:
   Гладена без пара                             Гладена с пара

Вижда се, че има сериозна разлика - особено в задната страна. Тоест, ако човек иска да си спести гладенето от всяка страна и иска да глади на няколко ката домакински текстил, определено трябва да се глади с пара, резултатът е много по-добър от другата страна.
Артмама, оставих я настрана за половин час, но не видях никаква разлика в нея  Thinking Какво трябваше да се случи?

Една хавлиена кърпа, изгладена на 4 ката:

От задната страна:

Това, което особено ми направи впечатление е, че кърпата намали обема си почти наполовина   Crazy и въпреки че е съвършено логично, като човек, никога не гладил кърпи, се изненадах колко много повече се вижда това намаляне на обема при хавлиени влакна (сравнено с памучни дрехи например). Така че, ако на някого му е кът мястото за хавлиени кърпи, гладене му е майката  Laughing

Друга кухненска кърпа (по agitak)

С перфектно направени плисета с прави, остри ръбове - едните се застъпват плътно, другите леко се разминават. С помощта на мощната пара на ютията плисетата се правят суперлесно и бързо.

Толкова добре са станали, че е малко трудно да се разгладят обратно - наложи се на няколко пъти да гладя с много пара и от двете страни, за да изчезнат.

И накрая:
За разлика от артмама и инцидентното гладене на детето й, у дома има съзнателно култивирано желание за гладене  Mr. Green (по-нататък се надявам да прерасне в добре подхранено, поливано и разцъфнало желание за чистене, подреждане, пране и прочее домакинска работа!  Mr. Green)

В указанията на ютията пише, че лица над 8 години могат да гладят с нея, а също да я почистват с Easy DeCalc системата (под надзора на възрастен). Още с научаване на това, Госпожичка, която лятото навърши 8, започна да подпитва кога е неин ред да глади с ютията  Laughing и ето, че дойде.

С няколко нейни дрехи, разбира се:

Отляво надясно: дънки с ламена нишка, 100% акрилен училищен пуловер, памучен пуловер, памучна блуза.

Видео с блузата: на него се вижда колко силна е парата - детето се стряска и понечва да се отдръпне  Laughing Не снимах от самото начало, понеже първо стоях до нея, да не вземе да изтърве ютията, ако се стресне от шума на парата  Simple Smile

Даже в нейните съвършено неумели ръце, никога не държали ютия, съответно гладенето е криво-ляво, с пропуснати места и т.н. - дрехите се изглаждат съвсем прилично.

Изглади си всички приготвени дрехи с удоволствие и ентусиазъм (забележете в края на видеото как коварният ми план почва да се оформя!  Mr. Green)

Акрилното пуловерче се глади съвсем лесно...

...както и дънките:

Дори на снимката се вижда колко много пара може да пусне парогенераторът Simple Smile

Резултатът:

...както и много доволна от гласуваното доверие Госпожичка, която сега сама ме разпитва нямам ли още нещо за гладене  Party Добре, казвам аз  Grinning

# 661
Бу , експлоатираш детски труд Wink Simple Smile Simple Smile

Ама страхотно ревю и правиш на  тази  ютия!  Започвам да се замислям  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

И 3те коментаторки направо ме "зарибявате"   Peace Peace   wonderiron Simple Smile

# 662
Бу, чудесно се справя щерка ти Peace...малката и тя иска да глади...за завиждане си  smile3521

За омекотителите питах, защото и аз не слагам допълнително такива, но се оказва, че в доста има добавен...
(От доста години ползвам Персил течен за бебе и за цветно; и на гранули за бяло.)

# 663
  • най-шареното място
Днес най-накрая се справих с едно видео. След малко ще се опитам да снимам и последното предизивкателство така. За да не са само снимки.

Гладене на няколко материи в едно изделие - Детска кърпа за тактилно развитие.
/сатен. памучно трико, хавлия, тъкан памук/
УСПЕШНО

Цел: Няма да крия, че не съм се съмнявала в резултата. Вече достатъчно много неща изгладих и не съм се чудела ще залепне ли нещо, ще остане ли нещо недогладено и т.н. Бях сигурна, че ще е ОК. Но исках да покажа точно колко леко се минава от материя в материя когато те са заедно в едно единствено нещо за гладене.

Сетих се, че имам кърпа за игра на бебета - да опознават тектури и да се забвляват с разликата им. Тя е и мъничка, та ако трябва да внимаваш и заобикаляш не е никак лесно. Има и стърчащи сатенени панделки по крайщата  - допълнителна забава за децата и допълнително усложнение за гладене заедно с памука до тях.

Една картинка е хиляда думи. Ето ги много във видео - леко и бързо: четири материи, пета материя за гръб, сатенени ленти по краищата /гладени накрая/

Тук няма да коментирам - вижда се колко бързо става изглаждането. Включително материя в материя и сатена след памука. Вижда се парата, чува се - и тя , и работата на парогенератора.

PS Видях, че не публикува - отивам да поправям.Готово

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 20:45 от арт мама

# 664
След над ден и половина проблеми с компа ми (вкл. и интернет) сега ще опитам да оправя проблема с видеото... Исках да редактирам поста си с Отчета, но пък не ми излиза бутона за редакция, затова ще го копирам целия наново

О Т Ч Е Т
на предизвикателство - 3, на екипа на Philips PerfectCare

Първо да ви кажа още една тайна около мен - аз може професионално да не съм ангажирана ни с шев, ни с гладене, но нали си спомняте, че споменах, че съм наследничка на майстор-шивач от класа... Та, това, което още не знаете, е че съм наследила и целия архив от парчета, парцалчета, парченца от всякакви материи, които са минавали през ръцете на баба ми.. ВЕрвайте ми - това е половин килер!
Та, леееекинко ще се позмъкна от предизвикателството на екипа на Philips PerfectCare, и вместо да рискувам са си похабя някоя любима деликатна дрешка, изравям от архива на баба ми парченца с подходяща за теста материя.... (Смело и нахално, нали!  35)

На видеото ще видите:

1. ръкав от дълговлакнест мохер - той е изключение, защото си е мой, аз съм си го плела и носила и понеже наистина ми е любим, като се поспра от пране и носене, реших да го разплетя и да го оплетя на ново... (Някой да се е наемал като мен да разплита мохер с дълги влакна, да подкрепи какв мъка е! ) Та ръкавът който ще видите е последната част от жилетката, която още не съм разплела.

2. 3, 4 - парченца от фини дантелки - винаги съм гладила такива материи с голям страх да не ги разтопя.

Видеото, също документира и срока на теста - чрез таймера на телефона ми.... Моля, за търпение да изгледате целия материал, защото накрая ви давам шанс от много близо да видите резултата!
А той е перфектен! Нито едно косъмче от мохера, нито едно цветенце от дантелките не е променило вида си вследствие 5-минутния "тормоз" от Philips PerfectCare

Ето и видеото:

# 665
  • най-шареното място
Бу, merci че си гладила кърпата. Това „по арт мама“, “по Agitak“ ме разсмя. Обърна ни на класици Simple Smile

Гладила си от всяка страна по веднъж кърпата. Аз я гладих от всяка страна като сгъната само. Вътрешната страна не е виждала ютията. След половн час изглеждаще в средното положение между без пара и с пара. Отдавам го на недопичане един вид на напария участък/ - без пара, последвана от пара, но не завършено със суха ютия.

Случи ми се само в този тест. След доизсушаване - едно движение си е пак - нищо работа, повече не го е имало.

ПС Госпожицата е готвиш сериозно за отмяна! И като гледам ти се получава. Аз нямам никакви такива опити. Стига ми че нямам грижи да ходя след някой да оправям играчки, дрехи, пособия и т.н. Готвене, пране и гладене, чистене - всеки да си върши в къщата като си я има. Дотогава ред само. Но ти давай. Ще се пинсионираш от домакинските задачи скоро като им гледам и слушам ентусиазма Simple Smile

# 666
А, не знам, нас мама така ни е учила Laughing по ред на порастване на номерата всеки се включваше в домакинската работа и тя се разпределяше според възможностите, а после като настигнах сестра ми по ръст, се поделяше наравно. По-тежките домакински работи се вършеха от майка ни, разбира се, но да се измият чинии, да се пусне прахосмукачка за леко чистене, да се изглади на татко риза (брр!), да се сготви нещо лесно - защо не Simple Smile В крайна сметка човек малко ли има на главата, малко помощ от децата е винаги добре дошла. А и ако не се научат, докато се включват в общото домакинство, кога ще се учат  Grinning Та смятам и аз така да възпитавам. След още 10 години ще кажа дали работи.

п.с. кърпата е гладена само от едната страна, сгъната на 2 - половината от тази една страна минах с пара, половината без пара. Задната страна не е гладена. Но и след половин час си личеше кое кое е.

# 667
Май не я заслужавам тази ютия Simple Smile

Mama antoinette, абсолютно всеки заслужава PerfectCare, защотос  нея гладенето е наистина лесно. А още по-лесно е да я спечелиш и тук в този форум.

Момичета, не забравяйте да подсетите и всичките си съфорумки да участват с коментар в темата, а това може да им донесе и самата ютия в предколедната ни томбола.

Един коментар може да се превърне в една ютия Philips PerfectCare.
 newsm10 newsm10 newsm10

Бу и арт мама,  браво за вашите помощници!

# 668
 newsm10 newsm10 newsm10
Ей това е късмет! Grinning

# 669
Бу , експлоатираш детски труд Wink Simple Smile Simple Smile

Ама страхотно ревю и правиш на  тази  ютия!  Започвам да се замислям  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

И 3те коментаторки направо ме "зарибявате"   Peace Peace   wonderiron Simple Smile

Страхотни са и трите коментаторки. Това е наистина най-доброто представяне, което съм чела - адски непредубедено. Много ви благодаря! А за ютията - и аз си мечтая за нея Simple Smile  Hug Joy Joy Joy Само си стискам палци за томболата  newsm18 newsm18 newsm18 newsm18 newsm18

# 670
Тая вечер малко ми светна заради победата над проблемите с компа вкъщи, та да ви поразвеселя малко с нещо обещано от мен преди седмица, иии-и, гответе се за следващото нападение на мои идеи!

Ето и малко пояснения:
Камерата е закрепена на обратната страна на очила за под вода (с носа нагоре). Самата защита на носа има удължена хоризонтална час, която служи за достатъчно добра основа за да не се мести камерата. От друга страна, ластикът опасващ главата е достатъчно стегнат за да съм сигурна, че закрепените очила заедно с допълнителната тежест над тях няма да се изхлузят и да паднат от главата ми. Самата камера е закачена към очилата с един кат изолирбанд, който е добре опънат и минава отдолу по обиколката на очилата и над камерата. Самия дигитален екран може да се обърне на 180 градуса и да гледа напред както и обектива (това си е опция на камерата ми), и така мога от близко разстояние да си правя снимки/видео на себе си. В случая с едно насрещно огледало (както и при настоящата снимка) успявам да видя какво хваща обективът. При гладенето, обече няма как да раздвоявам погледа си (хем в гладенето, хем в огледалото), затова първите ми записи реално си бяха на сляпо.
 Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 671
  • най-шареното място
„Забравена ютия“
УСПЕШНО

задачата:
....
Вземете дреха от деликатна тъкан като кашмир, коприна, полиестер или мохер. Сега оставете ютията върху тъканта в продължение на пет минути. Какво се случи? Как се справи PerfectCare?
....
Материя[/b]: смес полиестер, визкоза и коприна
Време: 5мин
Резултат: никакъв - няма прогорено, няма разтопено... там си е плата. и масата няма промени. А ютията също си беше стоя;а там 5 минути. След тези 5 минути ютията продължава да глади, да подава пара.

По нищо не личи, че включена ютия е била върху плата 5 минути.
По нищо не личи и, че ютията е била безобидна 5 минути, след това глади.

Проблеми: Имаше няколко по документирането и нито един с ютията.  За това на клипа не се вижда гладене след 5-те минути /иключила съм я поради непривично място на базата за да е удобно за снимки./

PS Правих 3 опита за клип. Последният беше технически ОК. Но за пръв път не можах да изгладя остатъка от плата, който не беше пресован за 5 минути. - ютията започна подготовка за гладене в ръката ми - мигането на клипа. Изключила съм я с крака си, отивайки да вдигна ютията, показа разследването и разкази на очевидци Simple Smile. Подготовката трая секунди, но клипът беше огромен и без това и го спрях.

Видеото ще кача утре, тъй като ще отнеме часове качването му, а ко съдя по предното кратичко и времето, което го чаках.

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 22:16 от арт мама

# 672
Наскоро в темата се спомена как навремето са гладели пионерските връзки…
Именно по тоя повод е следващото ми Видео!

То е озаглавено:
IN MEMORIAM

за всички нeщастно пострадали от гладене с гореща ютия пионерски връзки!

Приятно глeдaне!

Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 673
Следващите думи специално отделям в друг пост, защото смятам, че с тях ще ви кажа нещо изключително важно, което е добре да бъде откроено!

Става дума за едно НЕОЧАКВАНО за мен откритие като ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КАЧЕСТВО на Philips PefectCare.

Този уред може да накара гладещия да възприеме обекта на гладене почти като жива душа, на която да съчувства!

Именно такива чувства изпитах докато гладих пионерската връзка. Помислих си – тази ютия направо възроди това шалче – така алено и гладко стана, че си го представих, как след 24 години отново трепти на детски рамене! Тогава си рекох, а защо да не му направя това удоволствие наистина… така се стигна до връзването на червената връзка на рамената на дъщеря ми.

И като по телепатия от връзката – към мен и после към детето, очите на дъщеря ми засияха от удоволствие!

А, кажете, че това не може да е истина!

Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 674
 newsm10 newsm10 newsm10

Ура! Ура! Ура! newsm44
Имам шаааанс! Praynig

agitak Браво! От къде я изкопа Laughing Сега ако извадиш и манта-ще те призная! smile3521 Те не бяха по-малко гадни за гладене Crazy

Понеже не се отваря клипа с ръкава от мохер...а по-късно Бу каза, че хавлиите, които е гладила са намалили обема си-с ръкава, и изобщо други такива плетива как е чисто визуално след гладенето?

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 23:46 от MTV

Общи условия

Активация на акаунт