Любители на котки тема 56

• 57 082
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • София и Морето от време на време
... TINA.K няма нищо общо с това котенце. Така правя мокря, не че след това той не я облизва, до където стига де.

О, да. Нямах предвид, че е същото като размери. Само ти я показах да видиш колко и беше опадала козината на Джеска от микоза. Те бяха 4 бебета на по около 25-30 дни и някой ни ги подхвърли. Още като ги намерихме беше видно, че имат гъбички - на муцунките им бяха станали като удебелена кожа корички и паднаха заедно с козината и постепенно за окола 6-7 дни се оголиха и участъци по телата им. Джеси беше най-зле - остана и козина само по гърба - цялата главичка и предните лапички бяха голи. Другите 3 котета (момченцата) имаха само по главичките оголени петна с различен размер.
Показах снимката да видиш само с 1 мокрене от какво положение се възстанови и стана страхотна красавица.
Така че когато причината са гъбички силно концентрирана сребърна вода (аз правя 30мг/л) се справя доста бързо с проблема. При по-слаба концентрация е възможно да са нужни няколко намокряния. Определено е предимство, че и дори да оближе котката - няма да се отрови, както ако е мазана с разни антимикотични химии.
Ако обаче причината е авитаминоза, както някой спомена - тогава няма как да се получи ефект със сребърната вода. Ще трябва да се пият витаминки ...

# 76
  • на брега на морето
Не знам защо, когато видях снимката на Мацухитчо моментално асоциирах с карамелена пастичка. Grinning

Дидитка, много е сладък котака, има дълги бедра Grinning

kikaha, как е Грейчони?

# 77
  • На небето
TINA.K аз не говорих за размера, а за вида.
Е хубаво де, той се храни изцяло с котешка храна. Редувам гранули, консерва. Нали уж на етикета пише, богата на витамини, минерали и т.н. Нещо в храната ли му куца, че са получава това. Ох, ако можеше ветеринара да дойде у дома, щеше да е по добре. Така трепери, само като го гушна до входната врата и се вкопчва с ноктите и гледа да избяга.
Колко време след промивките със сребърна вода, би трябвало да се оправи напълно или поне да се види голямо подобрение????

# 78
Estell, има ветеринари, които правят и домашни посещения. Нашия ветеринар много пъти сме го викали у нас и цената май беше 15лв. не съм много сигурна, защото приятелят ми главно се занимава с това. Peace

# 79
  • София
Включвам се да ви чета, много полезна информация давате.   bouquet

# 80
Яяя, колко съм закъсняла за новата тема! Отивам да чета! Laughing

Само да разкажа за снощния ужас:
Нали у нас терасата е обезопасена с мрежа дэ парапета. Котаците не са се катерили досега, пък мислех и че не могат да издрапат по мрежата с дебелите си дупета. Снощи поглеждам на балкона и какво да видя - малката ми тъпа котка - Монстърчето бодро крачи по парапета /който представлява кръгла иноксова тръба, нали ги знаете тези новите измишльотени парапети/. На седмия етаж!!!! Приближих се тихичко да не я стресна и си викам "Ей сега, ако залитне, ще я сграбча за опашката!" Хванах я, де, много беше възмутена, че й прекъсвам разходката, ама сега всички са под строг домашен арест! Какво ще правим, не знам! Балконът ми не е ложия, не може да се омрежи отвсякъде...

# 81
Здравейте момичета,чета за тази микоза,която споменавате.Преди години взехме едно коте да го носим на  село ,та това животинче спеше на калъфката на сина.След време на главата на сина ми се оголи едно петно ,изпада му косата .Кожната лекарка каза,че е микоза ,която се получава от болни котета.После на котето видяхме също оголени места.Много трудно се лекува микоза и при хората и пи котките,така че това не е нещо безобидно.Ветеринаря трябва да му направи изследване на част от космите и кожата на оголеното място.Сегашния ми котарак преди две години беше хванал бълхи(не излиза на вън) явно ние сме ги донесли от вън.От чесане около врата беше останал без козина.Взех една ампула против бълхи и нещата се оправиха.

# 82
  • София
Здравейте в новата тема Simple Smile
Много съм изпуснала, но не съм си вкъщи.Като се върна ще наваксвам.ВклЮчвам се по повов микроспорията\микоза\гъбички.
Изобщо не се лекува толкова трудно.В началото с Кондолиза и Вела и аз бях изпаднала в тих ужас.Биха две противогъбични ваксини и ни дадоха нещо за мазане, жълто и гъсто и се разрежда с вода.20 дни по-късно по залисялите участъци никне козинка, няма нови петна.Надявам се другата седмица да можем да ги кастрираме вече.
Със сребърната вода не ми се получи, или не и дадох достатъчно време, не знам.Но се бях ошашкала здраво , представях си как пламваме всички с тези гъби и предпочетох да не рискувам.
За щастие никой вкъщи се прихвана.
Та не се шашкайте толкова, сравнително лесно се лекува, стига да се диагностицира правилно.

# 83
kotkovo, те и големите като видят кви ги върши Монстъра, и те може да решат да се разхождат по парапета  Confused Жалко, че няма да имат повече свободни разходки навън, тази огромна тераса си беше котешки рай.

# 84
Абе ще решат те! Дупетата им са по-дебели от моето, трудничко ще им е да скокнат! Mr. Green

# 85
  • София
kotkovo, те и големите като видят кви ги върши Монстъра, и те може да решат да се разхождат по парапета  Confused

И Мъро гледаше как Мацо се качва на парапета, но никога не е изявявал желание да го направи  Laughing. Хем говоря за съвсем младежки години  Grinning. До котка е. Освен това обичат да гледат. Мъро е напълно доволен, че вижда през мрежата, но в Пловдив кухненският балкон е с непрозрачна долна част и задължително се катери, за да наблюдава. Добре поне, че има един стар шкаф и може да се качва на него и от там да клюкари, че веднъж едва го прибрах от навеса на съседите от долния етаж  Laughing. Беше решил да се поразходи, но му беше трудно да се завърне  Mr. Green.

Сигурно съм ви разказвала, но преди години пак в Пловдив се беше разходил посред нощ в съседския апартамент. Нямаше го повече от час  Laughing. Мисля, че не ги беше събудил, защото щяха да ми кажат, но дали не си е намерил някоя мръвка някъде....newsm78  Балконът е с комарник, който не може да отваря, но излязох до простора. Уж се мотаеше край мен, но премина при съседите и колкото и да го виках, не се върна. Видях го как "потъна" в отворения прозорец  hahaha. Остана ми само да чакам  Mr. Green. После го питах какво е правил през този 1 час, но го запази в тайна  hahaha. Само си представям какво е както си спиш и не отглеждаш никакви животни, изведнъж една котешка муцуна да ти подуши лицето  Joy Joy Joy. Може и инфаркт да получи човека.

# 86
Танче, това е било в смелите му години  hahaha

# 87
  • София
Танче, това е било в смелите му години  hahaha

Той на тъмно е много смел  Laughing. Когато имаме гости с преспиване излиза през нощта и ги проучва щателно  Mr. Green. Най-вече им души лицата както спят. Леля го беше усетила и му казала нещо, а той подскочил един метър като бутна всичко покрай себе си. Тя също се стресна и извика и ....   hahaha  Цялата къща бяхме на крак  hahaha. Затова си представям какво щеше да е ако събуди нищо неподозиращите спящи съседи  Joy Joy Joy. Иначе беше преди няколко години, но той и тогава си беше страхлив.  Grinning

# 88
  • София
О, да, неведнъж ни се е случвало съседската мачка да навлезе у нас през нощта, прескачайки през терасата. Наистина си е стряскащо - събуждам се през нощта и виждам върху телевизора силует на бухал  newsm43 който впоследствие се оказа котка  ooooh!  Joy Но това беше преди да придобием Анди. Сега имаме мрежа там и попълзновенията и в двете посоки са осуетени в зародиш.

# 89
  • София
Аз не съм пояснила, че в Пловдив ходим само от време на време и то за кратко. Обикновено съседите не знаят, че сме там, а още по-малко, че имаме и котка. Затова изненадата би била още по-инфарктна. Добре, че само веднъж се случи и то без да ги събуди Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт