Белгия - 22

• 48 141
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Аз всичко съм превела и легализирала , това не ми е проблем , но в повечето формуляри ми искат степен на образование и аз не знам А1 или А2 съм?
lllora нищо не разбрах  newsm78
А3 след 7-мата година става А2 ?

# 31
  • В близката далечина...
Цитат
lllora нищо не разбрах 
А3 след 7-мата година става А2 ?
Аз го разбирам като седем години работа ставаш А2.Документите ти освен легализирани приравнени ли са за тук.Защото тези подробности ги попълвах със служителката от инбурхеринга и беше много лесно.Тя ми задаваше точни въпроси , а аз отговарях.При самото приравняване аз получих документ в който изрично е упоменато като каква мога да работя и на какво отговоря тази степен, съобразено с тукашните изисквания.
Останах с впечетление , че живеете във Валония, незная как стоят нещата там.Примерно тук, ако нещата ти се движат от инбурхеринга и си имаш соц.асистент той съблюдава дали са ти легализирани и приравнени документите.При дадено ниво на владеене на езика пак асистента ти придвижва документите към VDAB и ти се търси и намира работа по специалността.
Според мен обаче ти не отговаряш на А-тата , в смисъл това са по ниски образователни цензове от бакалавър в университет.Поне с такова впечетление останах.

# 32
Не сме във Валония , провинция Антверпен сме , а не такъв инбурхеринг изобщо не съм ходила , утре ще отида във ВДАБ и ще питам , там не могат ли да ми помогнат , какъв е тови инбурхеринг, задължителен ли е?
Само да отбележа , че аз тук имам брак с белгиец и това автоматично ми дава право да работя (според мен)

# 33
  • The QC to be!!!
Само да отбележа , че аз тук имам брак с белгиец и това автоматично ми дава право да работя (според мен)
Да, това така, трябва да са ти дали F+ регистрационна карта, която автоматично идва с разрешително за работа, и на нея пише, че е на основание съжителството ти с него.

# 34
Да, това така, трябва да са ти дали F+ регистрационна карта, която автоматично идва с разрешително за работа, и на нея пише, че е на основание съжителството ти с него.
Имам белгийска електронна лична карта , същата като на белгийците , само че на националност не пише белгиец , оле аз съм много зле , дойдох тука на готово и не си мръднах пръста за нищо , какво е пък сега това Ф+ ?

# 35
  • В близката далечина...
Щом сте Антверпен сте близичко така да се каже.Трябва да имате Инбурхеринг.
http://www.inburgering.be/inburgering/bg?lang=bg  това е сайта на български.Видях че има всички адреси по градове или провинции.Иначе не е задължителен, както казат "пожелателен" бил.
Това е организацията която спомага за интеграцията.Право на работа имаш, но говорим за признаване на диплома, а от това до голяма степен зависи и заплащането ти.
В Инбурхеринга се записваш от там ти се осигурява безплатен курс по холандски до 6-то ниво имаш и интеграционен курс (научаваш правата и задълженията си като постоянно прибиваващ в Белгия).От там след 4-то ниво на холандския те записват във ВДАБ и ако имаш желание за допълнителна преквалификация ти помагат да си избереш курс.Когато си избереш курс и го преминеш ти се намира работа по това което си учил.
Ако ли имаш образование то след определено ниво на холандския (на мен ми искат осмо ниво) соц. асистент сигнализира ВДАБ и те са задължени да ти търсят работа.
Държа да отбележа, че това го зная от познати, още не съм се записала.Умишлено отлагам искам да си взема нивата и тогава.

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 21:03 от lllora

# 36
Ааааа да , аз ходих там още преди 4 години и ми дадоха някакъв атест , че нямам нуйда от курс по езика или нещо подобно...............

# 37
  • В близката далечина...
Идеята ми беше, че от там щяха да ти придвижат нещата и да ти помогнат за приравняването почти без да се хабиш ти самата.Аз единствено си ги взех от там вече преведени отидох за един печат до съда и после пак ги върнах в Инбурхеринга.След 3 месеца ми се обадиха да отида да си взема приравнените неща и атестите.
Защо не опиташ иди пак, направи се на нахална.Може и да проработи. Grinning

# 38
  • The QC to be!!!
Видях че има всички адреси по градове или провинции.Иначе не е задължителен, както казат "пожелателен" бил.
Право на работа имаш, но говорим за признаване на диплома, а от това до голяма степен зависи и заплащането ти.
Aз погледнах, но не видях да го има във всички Фл. градове/комюни?

Това с признаването на дипломата и след това връзката със заплатата за Фл. района ли е само?  

# 39
Идеята ми беше, че от там щяха да ти придвижат нещата и да ти помогнат за приравняването почти без да се хабиш ти самата.Аз единствено си ги взех от там вече преведени отидох за един печат до съда и после пак ги върнах в Инбурхеринга.След 3 месеца ми се обадиха да отида да си взема приравнените неща и атестите.
Защо не опиташ иди пак, направи се на нахална.Може и да проработи. Grinning
Утре сутринта в 9 съм там , бъди сигурна  Laughing
Дипломата не ме вълнува , искам да почна работа че полудях в къщи , колкото искат да ми плащат  Laughing

# 40
  • В близката далечина...
Baby* права си, не съм се изразила коректно има във всички по-големи центрове на Фландрия.Това е отделна организация от комуните.
Ми до колкото зная от разни познати (чужденци от класа ми, дори от учителката ми) че има разлика в заплащането на бакалаврите.За магистрите се разбира от самосебе си (дори във формуляра за признаване на дипломите пише -за магистърска "академично признаване на чуждестранна диплома", а за бакалаври -"признаване на чуждестранна диплома за висше образование").Разликата идва от това , че едните са от хугесхул , а другите от университет.Времето за обучение също е различно, в хугесхула е по-малко в години и повече практически насочено.
Разбира се , в Бг нямаме хухесхул и нашите дипломи са от университет , ако и тук се признаят и приравнят като такива приходите са по-добри.Каква е разликата не мога да кажа,може да не е голяма, факт е обаче че съм чувала от няколко човека за това.До сега обаче никой не ми е казвал в цифри как е изразено.Възможно е да не е голяма разликата, все пак доста народ учи в хухесхул.
Дали само във Фландрия е така, не мога да ти кажа.Факт е , че винаги се пита какво си завършила дали хугесхул или университет и колко години си учил.

# 41
  • В близката далечина...
Утре сутринта в 9 съм там , бъди сигурна  Laughing
Дипломата не ме вълнува , искам да почна работа че полудях в къщи , колкото искат да ми плащат  Laughing
Само забравих да добавя...Преди година поне беше така.Трябва да поискаш да се запишеш тогава се назначава соц.асистент.Разбирате се с нея.Вероятно ще трябва да подпишеш едногодишен контракт и да посетиш курса по интеграция.Внимавай ако не си коректна има солени глоби.Ако има соц.асистент българка може да поискаш нея.Тук поне са  любезни (всичко това го преминах със маманСвекървата, че покрай нея и добрата воля на една готина българка Айтен която работи там си оправих нещата с дипломите без да имам асистент).Пожелавам ти успех утре! Grinning Че от живота си тук стигнах до едно заключение...много е важно на кого ще попаднеш, всичко е голяма доза късмет Grinning

# 42
  • The QC to be!!!
Че от живота си тук стигнах до едно заключение...много е важно на кого ще попаднеш, всичко е голяма доза късмет Grinning
Aaaa, то това важи на всякъде.  Wink

# 43
О неее , отпада значи , нямам нерви за курсове , ще отида до синдикатите , за какво им плащам , те също могат да ми помогнат за дипломите , но сега това не е на дневен ред , първо да видя дали наистина получавам автоматично разрешително за работа и второ дали ще ми искат свидетелство за съдимост (Нели благодаря ти ,че ме подсети за пълномощното) и трето дали ще ме одобрят за работата ( като стане ще се похваля )
Аз иначе кандидатствам за работа......хич ме няма........я да взема да сляза на земята  ooooh!

# 44
  • The QC to be!!!
Аз иначе кандидатствам за работа......хич ме няма........я да взема да сляза на земята  ooooh!
Jeje изобщо не се подценявай.  Naughty Аз имах това неблагоразумие години на ред, до като един ден реших, че the sky is the limit. Кандидатсвай си за каквото мислиш, че имаш опит и образование, пък и да не си се занимавала с признаване на дипломи. От личен опит тук, ти го казвам това. Нито съм признавала, нито пък са ми искали да превеждам от Англ.  А на картата ти трябва да пише каква е. Погледни, аз съм 100% сигурна, че има право/разрешително за работа.  Peace Успех и стискам палци. Да се похвалиш като намериш каквото търсиш и да ти харесва колектива.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт