Белгия - 22

• 47 925
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Бейби, ти кога си излезнала от БГ?

Жеже, хубав ли е пазарът в Ахен? До кога е, знаеш ли? Казват, че в Кьолн бил много хубав. Най-хубавия е в Нюрнберг, но много далече...  Аз ще имам гости от Щатите за Коледа и се чудя каква програма да подготвя   Confused

# 76
Хубав е Бонни , най-хубавият бил в Оберхаузен , според мъжа ми , това също не е много далече

# 77
Сега ще го видя къде е това    Hug

Давайте идеи за интересни места посред зима  Praynig  Брюксел и Гент е вече разгледан. Ще ходим до Брюж и до там са ми идеите.

# 78
Здравейте моля да ме извините ако не пиша на правилното място, но ми е за първи път. Искам да ви попитам някоя от вас знаели дали в Белгия и най вече в Брюксел(тъй като сме от тук)има бг гениколог, погледнах саита които сте дали в началото на темата но за жалост все още не знам езика.Бих искала да ви помоля ако можете да ми дадете точен адрес на бг лекар. Тъй като съм бременна в трети месец и мн бих искала да ходя при български лекар просто така не съм спокоина приятелят ми е турчин от бг и ходихме при мн хвалена лекарка туркиня и той ми превежда, но не е същото като аз да разговарям с нея, наистина изглежда добра мн приятна жена но ако имах избор сигурно бих избрала бг лекар.Моля ви ако сте чували да има тук някаде споделете Simple Smile

# 79
Женя, на първа страничка има гинеколог с български език, но е в Антверпен. За Брюксел - не знам. Може да се намери с руски език, но с български е трудна работа  Whistling Дано се включат бременелките да ти споделят и те опит!

Лека бременност!  Peace

# 80
Jenq Angelova  д-р Шабан,на когото координатите са на първата страничка е наполовина българин - майка му е българка,говори идеален български и най-важното е прекрасен лекар.Спокоен,усмихнат,отзивчив.Той ми е следил последните две бременности и съм безкрайно доволна.Само че е в Антверпен.Частното му практика все още е на този адрес
Vlaamse Kaai 29 A,2000 Antwerpen,tel. 03 238 73 22, а от 9.01.2012 ще е на адреса ,който е даден в началото на темата.Ако се обадиш на този телефон ще се свържеш със секретарка,която говори английски и френски,може да я помолиш да те свърже с доктора или да ти запише час.
Лека бременност Peace

# 81
Благодаря ви много мамии, ще говоря с таткото и ще видим какво ще решим не е чак толкова далеко.А да ви попитам той ли ви беше и акушер или само ви следеше бременноста. Ако ходя при него на прегледи проблем ли ще е да раждам в болницата в Брюксел при друг лекар или не става така, съжелявам ако въпросат ми е глупав но от скоро съм тук и не ми е ясно а и това ми е първа бременност,малко съм шашната все още Simple Smile)

# 82
  • В близката далечина...
Bonni мога да ти предложа Dinant .Тези дни четох разни неща за него и определено съм го сложила в графа "задължително да се види".Има и чудесни снимки в интернет.
Цитат
Динант е франкофонски град в Белгия, разположени в региона Валония, столичния квартал в провинция Намюр.
Той е построена на десния бряг на Маас, на 90 км южно от Брюксел. През 2008 г. Dinant има население от 13186 жители. В долината на Мозел, уникалната си обстановка и много паметници, кулата и пещерите на Mont-мазнини и пещерата "La Merveilleuse" го превръщат в туристическа Мека на Маас региона.
В допълнение, град и културен център често се организират музикални събития, свързани с саксофон, Адолф Сакс, изобретател на саксофон е роден през 1814 г. в Динан.
Динант е известен за предоставяне на името си на производство на предмети от мед и месинг, Динандри.

# 83
И аз подкрепям за Динан , много е красиво  Peace
Искам да споделя за нашето училище - ав отдавна негодувам , но днес вече подлудях - първо няма никаква хигиена , всеки ден го взимам с ужасно мръсни ръце , по устата му личи какво е ял през целия ден , преди да се нахранят децата им събират от чантите кутийките и чашките и всичко това стои отвън в едно като леген на двора , съответно сокът например е леден най-вероятно , няма никакъв контрол по оставяне и вземане на децата , портата си стои отворена на обяд и никой не следи дали някой малък 3 годишен фъстък няма да излезе на улицата , Ники е нон стоп разпасан и залян , но хайде и това преживях , но днес го взехме с мокър крачол+мокри маратонки +мокри чорапи съответно , питам го защо е мокър а той ми вика "защото скачахме в една локва и се гонихме"......................з добре де мамка му , нормално ли е да оставиш децата навън без контрол и да скачат в локвата , никой ли не ги е видял  ooooh!
И не мога да си обясня какво целят с тази свободия , нещо модерно ли е не мога да схвана , не е ли нормално те да се грижат за децата , все пак са на по 3-4 години ?
Стискам зъби и не искам постоянно да ходя да мрънкам , обаче днес много ми накипя.И това е едно от добрите училища , католическо където няма черни и уж е по-строго  ooooh!

# 84
Динан го познавам добре, въпроса е дали е интересен по Коледа. Ще видим.

Жеже, това е нормално за тук. Моето дете съм го взимала мокро до коленете. Също си играли и се намокрили.  А и тези лелички които ги пазят през обедната почивка, могат ли да следят из късо няколко класа деца. Не става. Просто не разбирам защо децата трябва да са навън час и половина когато вали и когато е кучи студ. Ама такава им е системата. Не се ядосвам вече.

# 85
И аз не рабирам какъв е този стремеж тук децата да са навън, да не спят на обяд , да ходят голи посред зима , да пият студено и газирано и да бързат да ги правят самостоятелни , то не било със спането на бебето в друга стая от първия ден , то не било с тази самостоятелност.........................те затова после като поизрастнат нямат никакви семейни ценности и не се поглеждат един друг с години.
Малееее като го знам моя какъв е кекльо постоянно съм на тръни ...........всичко ще е добре ако не боледува.....ако щат и наакан да ми го връщат  ooooh!

# 86
Споко Жеже... не се трогвай; свиква се... И моите днес са мокри до коленете, Филип вика че му било студено днес. Питам го не може ли да стой през обедната почивка вътре? Не, не можело. Скачали в локвите.  Виктор, премръзнал и мокър, спи от 16:00. Сигурно е и гладен, но си спи детето.

Насран и непреобут не са ми го връщали, но съм намирала в раницата на Филип чужди насрани гащи, а неговите резерви ги няма  Laughing

# 87
   Жеже имаше цяла тема по твоя въпрос даже,не са само тук така,но и при нас в бг има големи крайности,които са ме вбесявали много повече от тукашните.Погледни от положителната страна - може да се кали детето Grinning
Jenq Angelova може да родиш където искаш,не е задължително при доктора който ти следи бременността

# 88
Хахаха, моите малките вечно са мърляви и мокри като ги прибирам, но пък са АДСКИ щастливи  Joy Joy Joy До сега не сме боледували повече отколкото в БГ, така, че не го взимам под внимание. Прави ми впечатление, че лелките, които пазят на обед следят най-вече да не се бият децата и да не падне някое. Оттам нататък всичко е в пълен хаос. Миналата година ми ги преобуваха като се намокрят, но тогава изрично ме бяха помолили да им занеса резервни дрехи, надписани и да стоят там. Тази година вече не - нищо. Няма резервни дрехи и съответно - децата могри.

Днес видях едно момиченце - видима възраст 4-5 годишно по КЪСИ панталонки и БОСИ крачета с ботушки. Таткото отзад с балтона и шалчето, ама детето голо. Странното е, че имаше и още едно детенце с тях и не беше така разголено, но това направо замръзнах като го видях. Ето такава крайност аз лично не приемам!

# 89
Ейййй мамчета, последно се видяхме септември 2010. Не е ли за срам тая работа. Дайте една коледна да запретнем, та да изпратим и годината по живо, по здраво.  И антверпенските мами станаха повечко, ако искате там да се съберем. Ако искате, в Uccle има много яко клубче, има и за по-големи деца, че то нашите порастнаха вече, както кажете.  Аз предлагам week-enda 17-18 декември, какво ще кажете?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт