Белгия - 22

• 47 925
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Ох, като ви чета и леко се плаша какво ни чака и нас  Confused

Аз сега имам друг прблем - като излизам навън с Алекс той отказва всякакви шапки и ръкавици. Сваля всичко и хвърля на земята, ами какво да го правя оставям го така. Как да изляза на глава с него не знам...

# 91
Имаме тука едни познати , детето им на 4 , от малко пие газирана ледена вода , в тях зиме лете ходи босо по пло4ките , никога не е носило шапка , и то не понасяло и онзи ден си говорихме с майката , питам я кой ги гледа като са болни и тя вика - голямата досега е боледувала само веднъж  ooooh! , а пък моя календар е всеки месец с кръгче , почти като месечния ми цикъл  Laughing

# 92
Ейййй мамчета, последно се видяхме септември 2010. Не е ли за срам тая работа. Дайте една коледна да запретнем, та да изпратим и годината по живо, по здраво.  И антверпенските мами станаха повечко, ако искате там да се съберем. Ако искате, в Uccle има много яко клубче, има и за по-големи деца, че то нашите порастнаха вече, както кажете.  Аз предлагам week-enda 17-18 декември, какво ще кажете?  Peace

Става, ама 18-ти е празника на БГ училището в Брюксел - така, че.... Не знам в Антверпен, не е ли пак тези дни някъде? Другият вариянт е през ваканцията между празниците, т.е. между 26-29 декември  Party Тогава със сигурност ще мога да изврънкам колата

# 93
Момичета, дните си минават, няма ли да организираме предпразнична среща все пак? Поне веднъж годишно да се отчетем  Laughing

Относно детските градини и училищата и децата - зависи. По наблюдения съм забелязала, че при фламандците е доста през просото, в смисъл обуване, мокрене, обличане, доста над тези неща са. При франкофоните е по-слабо изразено. Има градини, в които мизерията е доста стряскаща, но има и хубави, както и отношението е различно.

А, тя и Бони писала за срещата, сега видях. Сигурно на всяка дата някой ще има ангажимент, не може да са на линия всички. Аз нямам претенции, само ще кажа, че на 24-ти пътуваме за София, така че ако е след Коледа - без нас  Hug

# 94
А добре , тази събота или неделя не става ли?

# 95
Става  Simple Smile Защо не?  Party

# 96
ние не можем 1 година да се съберем, ти искаш за 4 дена да се организираме   Mr. Green

Аз затова предложих 17-ти или 18-ти за да може да си планират всички деня.

# 97
Не можем защото никой не казва конкретна дата , само се назландисваме (ех че хубава българска дума) , особено пък тези дето не работим какъв е проблемът срещата да е след 4 дни ?

# 98
  • София
Момичета, много се извинявам, че използвам темата ви за тази цел. Правя превод на белгийски правен документ и имам затруднения с няколко съкращения, не мога да ги намеря никъде в Интернет. Ако някой има желание да ми помогне, моля на лични или тук в темата. Благодаря.

# 99
Момичета, много се извинявам, че използвам темата ви за тази цел. Правя превод на белгийски правен документ и имам затруднения с няколко съкращения, не мога да ги намеря никъде в Интернет. Ако някой има желание да ми помогне, моля на лични или тук в темата. Благодаря.
Давай ги темата , все някой ще може да ги преведе  Hug

# 100
  • София
Благодаря много! Става въпрос за следното - нарушение по закона за наркотиците. Превеждам формуляр, който се използва при вписване на затворник в затворническия регистър - fiche de consultation. Не мога да намеря следните съкращения:

Titre №1                  PD

PR   01 Bruxelles          14/10/2010       Apostille PR

M/A  01 Bruxelles         15/10/2010       O/R  Van Aelst (2010/134)

TC    01 Bruxelles         19/01/2011

60.10AC stupefiants-COCAINUM

# 101
Здравейте,чета че сте захванали темата за училище.Каката ми е в католическо училище и аз съм много доволна.Малкия след година ще започне и той в детските групи.Но ми е интересно да ли допускат деца с памперси.И ако допускат кой им ги сменя?Защото каката в БГ.ми я връщаха с cadeautje в памперса.Аз сега се опитвам да го науча на гърне,но не иска да сяда.От KIND EN GEZIN ни казаха,че преди да навърши 2 год.не трябвало да го травматизираме да го учим на гърне.
По въпроса с гениколога аз също ходих при Шабан в Антверпен и бях доволна.Всеки път плащахме различни суми за прегледа.Поискахме си бележка за здр.каса и когато ни ги платиха се оказа,че той е писал като сума потребителска такса от около 25,00еи.Но си е добричък и отговаря на всякякви въпроси.Родих в клиниката на Vilvoorde у бях в 3 звезден хотел.Незнам обаче какво става в БГ.с тези смъртни случай с бременни жени и родилки.Направо ми насръхва косата.
Вярно ли,че вчера са каза ли белгийските новини,че от януари за българите нямало да  трябва работна карта.
Ой,аз май доста се поувлякох в писането.
За среща и аз съм навита,но гобленарките и майсторките на торти да са там.
Хубав ден на всички.

# 102
Ако се организираме за този уикенд, с радост ще се включа и аз Simple Smile
На нас днес ще ни е първия Сейнт Николас, засега обясняваме, че това е белгийския Дядо Коледа Mr. Green

# 103
А, не, дядо Коледа си е отделно  Simple Smile

Мима, 25 евро си е супер тарифа   Peace

За родилките - моето мнение е, че това не е нищо ново. И преди ги е имало, а едно време сигурно и много повече. Просто сега са се вторачили в тази тема и се обръща внимание на всичко.

# 104
Блонди аз плащах по-високи суми,но здр.каса ми върнаха пари на 25ев.

Общи условия

Активация на акаунт