Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 291
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • на Дъждовен остров
За намалялата кърма ми изникна нещо съмнително като достоверност, но не пречи да се опита- аз се старая да пия максимално много течности. Втълпила съм си, че ако между 2 кърмения не пия поне 1 чаша течност после кърмата ми не стига. Embarassed Вариант според мен е и временно след кърмене да се доизцеждаш, за да стимулираш още производство. Изказах се компетентно с опит на 10-ина дни кърмеща  Mr. Green..
поне звучиш убидително и успокоително, а понякога ние се нуждаем точно от това.
Аз да одобря изказването к майка кърмачка от 12 днни Mr. Green

# 136
Моя Борис си се буди на 2-3 часа, така че си го храня но от 2 дена се дере и плаче неутешимо. Искам да питам някой хапва ли си портокали, мандарини, ананас и подобни цитруси?  newsm78 Питам заради коликите. Или да не вярвам на тия щуротии вече, че ще умра от глад.

# 137
Моя Борис си се буди на 2-3 часа, така че си го храня но от 2 дена се дере и плаче неутешимо. Искам да питам някой хапва ли си портокали, мандарини, ананас и подобни цитруси?  newsm78 Питам заради коликите. Или да не вярвам на тия щуротии вече, че ще умра от глад.
знам че не трябва да се консумират защото предизвикват алергии Naughty
аз хапвам само ябълки и банани

# 138
  • София
Фио, добре сте си дошли у дома  Hug Дано тава да е било най-голямото изпитание за вас с Тео и отсега нататък само слънчеви неща да ви спохождат  Heart Eyes

ККали за цитрусите и аз знам, че не се препоръчват заради коликите. Ако не ти се ядат свръхмного по-добре ги остави. Тези дни седнах на кафе с 1 приятелка ( трябваше да взема нещо  от нея и се налагаше да пием кафе  Mr. Green) и се зачудих какво да си поръчам- горещ шоколад- не може заради какаото  ( ограничавам шоколада до няколко парченца на ден), фреш- не може, кафе- не може,  мляко с какао- не може. Поръчах си чай и ми го донесоха с мед  Mr. Green. Е, пих го чист.

Бубче, радвам се за паузата, хубаво е човек да поспиии. Нашият мъж пък се събуди в 4.30 вместо към 5.30 и се люшкахме. После се оказа, че сменяхме 2 пъти чаршафи- памперса май не събира всичко пишкано. Не е просто пропуснал, а препълнен. На някой случвало ли  му се е?

Деси, честита месечинка Simple Smile

ТЕА, това за спокойствието е най-важното нещо за една кърмачка. Но като знам колко мога да изпълнявам съвети от типа " не се притеснявай"- не ги раздавам  Laughing

За цеденето трябва да се запася със специални контейнери, така ли? А временно докато купя мога ли за 1 ден да съхранявам кърма в обикновено шише и в хладилник?

# 139
  • Там, където мечтите се сбъдват
Цвети, мисля че до 24 часа кърмата може да се съхранява в хладилник и след това трябва да се прехвърли във фризер.

За цитрусите, аз също ги избягвам засега, макар че диетолог ми е казвал, че до една чаша на ден не е опасно, важно е да не се прекалява с количеството. Всъщност единствените две неща, които са ми казвали твърдо да избягвам са морските дарове и меда, за всичко останало важи правилото, че в умерени количества не е опасно.

Снощи, нали Катерина си заспива на гърда и при нас на спалнята и заспа тя, пусна дясната ми гърда. Заспала съм и аз. За да ми е удобно за кърмене ползвам изрязани нощници и понякое време се събуждам и какво да видя, малката принцеса си захапала пак гърдата и си суче. Викам и "Няма да стане принцесо така, на една и съща гърда да заспиваш и да се събуждаш". Станах смених и памперса и я сложих на другата гърда Grinning

С Тошко пуснахме писмото до Дядо Коледа и днес сутринта установихме, че джуджетата са го взели. Той си поръча някакъв джим Рок Роувър и днес тръгвам аз да го издирвам из онлайн магазините и виждам, че той всъщност се казва Rock Crawler и довечера ще се наложи да пуснем пояснително писмо до Дядо Коледа Grinning

# 140
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0
ето инфо за съхранението на кърмата в хладилник и фризер Hug
estelliana ,ти по твое желание ли я слагаш да спи на спалнята?питам защото за нас е болна тема  Cry не ще и не ще да спи в пустото креватче Cry
добре че не взехме от скъпите че мъжо щеше да ме пляска Naughty

# 141
  • София
Цвети, аз съхранявам в контейнери на Авент, които са си специално за целта, но пък са доста скъпи - 10 контейнера са 25 лева, а аз ги пълня кажи го за седмица и малко. Като ми свършиха контейнерите, почнах да замразявам в бурканчета за детска храна, също са адски удобни. А ако нямаш нито едно от двете, можеш да си купиш сокчета Куинс 250мл, те са в стъклени шишета и капачка на винт. Изпиваш сока, измиваш и стерилизираш и сипваш вътре изцедената кърма Peace Ако ще замразяваш първата сипана доза в шишенцето можеш директно да я замразиш, всяка следваща, която ще добавяш тябва първо да я охладиш в хладилника, а после да добавиш към вече замразената. Гледай да не досипваш повече от 2-3 пъти, за да се намали опасността от замърсяване. Задължително си лепи дати на всяко шшенце, за да почваш да даваш от най-старата, датата принципно е тази на най-първата дозичка. Когато охлаждаш или съхраняваш в хладилника (ако примерно ще я даваш до няколко часа няма нужда да я замразяваш), не я слагай на вратата на хладилника, за да не я кламбичкаш при всяко отваряне Peace Много се разпрострях, ако нещо не ти е ясно, питай Heart Eyes
Кали, на мен неонатоложката ми изключи от менюто портокали, банани, киви, шоколад, фастъци и мед. Всичко това заради алергии, не заради колики. Каза, че мандарини, грейпфрути, помело, ананас, кафе и т.н. мога да си употребявам, като кафето да е поне час и половина преди кърмене. А и естествено да не прекалявам с прясното мляко или да си взимам 0,1% масленост.
За шоколада много страдам Crossing Arms
Естелиана, мен оня ден ме пресрещна едно джудже и ми каза, че за съжаление единия подарък, който Ина си е поръчала няма да могат да го донесат, защо нямат боички за него да го оцветят и ме питаха дали вместо този замък може да й донесат детската преса за сандвичи Joy Даже и извинителен подарък ми дадоха за Ина hahaha
Беше свършил този замък в Хиполенда и казаха, че няма да го имат повече... Twisted Evil

# 142
# 143
  • Добрич
Fio, добре дошъл на младежа Тео вкъщи! Весело гушкане!
Деси, честит 1 месец на вас!

На всички честит месец с най-хубавите празници! Весело украсяване на домовете ви!   bigdance2

# 144
Фио, много се радвам, че малкия сладкиш си е вече вкъщи и ще се гушкате  Simple Smile
Деси, честита месечинка, и ние с нетърпение си чакаме нашата утре и да видим колко сме пораснали  Simple Smile
Искам да питам всички маминки, случайно някой да знае за някакви привилегии за самотни майки /с таткото нямаме сключен брак/ освен еднократната помощ при раждане  Grinning. Сигурна съм, че държавата не се е прецакала, но все пак да питам, да не би случайно нещо да пропусна  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 14:02 от zozito

# 145
Здравейте, момичета!
Половината сутрин бях в консултацията, за да видим как захапва и добре ли яде.
Наддала е от онзиден 70 гр., което е добре.  Някой пробвал ли е поза за кърмене ръгби? Препоръчаха ми я, но не успияха да сложат Киара така да суче.
Алберто ви написа името си - ALBERTO 
Фио, много се радвам за вас!!!

# 146
zozito и ние нямаме сключен брак с таткото,но от социалните ми казаха,че щом отглеждаме детето заедно не се водя самотна майка.Полагат ни се еднократна помощ при раждане,детските надбавки и евентуално ако докараш нисък доход енергийни помощи.
Ние тъкмо се прибрахме от разходка-днес откарахме два часа и успях да си накупя малко дрешки,хубаво да се разходим,че и да пием кафе с една приятелка.Сега отивам да обядвам докато не е писнала малката ми шушка  Simple Smile

# 147
zozito и ние нямаме сключен брак с таткото,но от социалните ми казаха,че щом отглеждаме детето заедно не се водя самотна майка.Полагат ни се еднократна помощ при раждане,детските надбавки и евентуално ако докараш нисък доход енергийни помощи.
Ние тъкмо се прибрахме от разходка-днес откарахме два часа и успях да си накупя малко дрешки,хубаво да се разходим,че и да пием кафе с една приятелка.Сега отивам да обядвам докато не е писнала малката ми шушка  Simple Smile
номера е да не казвате че го отглеждате заедно Naughty
зози,само това което е казала доди е,но ако не сте женени не представяш доход от таткото

# 148
Здравейте и от мен Simple Smile
Фио много се радвам ,че вече сте пълна къща Simple Smile

Hug Hug Hug

Момичета еднаква ли е  еднократната помощ в различните градове ?

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 15:54 от Ала Бала

# 149
Ала Бала ,еднократната помощ се определя със закон и е еднаква за всички-1во дете 250лв,2ро дете 600(или 650лв не съм сигурна) и трето и следващо-200лв

Общи условия

Активация на акаунт