Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 257
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
ИВАН НА 05.11.2011 Г. 4.600 КГ ,51 СМ

# 286
  • Варна
lorry, ние успокояваме коликите по същия начин и със сешоара от време на време, но за кратко, а иначе сме на 5 седмици вече и за ритъм дори не си и мечтая, всеки ден ни е абсолютно различен, важното е бебка да е добре, нейният ритъм не е съобразен с моя Simple Smile

# 287
  • на Дъждовен остров
само на бързо д ачеститя на всички именици.

# 288
  • Нови пазар
Честито на всички именници, да са здрави и много щастливи!
Да ви се оплача и тук- не се справям с цеденето-с помпата не се оправям,а  на ръка само капки падат(не е струя) и се разливат, понеже гърдите ми са доста големи, а така ме болят вече, но поне се радвам, че бебчо вече засука-много трудна задача ни беше. А за проблема си-приемам съвети всякакви  Simple Smile
Хубава и спокойна вечер

# 289
  • ПЛОВДИВ
Здравейте на всички мами! Аз родих своя син, Ангел, на 1 декември в 11:43 с прекрасните мерки 4030гр. и 52см. Вече сме се вкъщи и съм много щастлива. Допълнителна ще пиша за раждането!  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 290
На именниците - ЧЕСТИТО
На новите мами също - ЧестиТО
 Ние днес бяхме на ваксинация и да ни претеглят. Първо да ви похваля младежа Simple Smile Коце почти не плачка, само съвсем мъничко от уплаха докато го боднат. Вече сме 4,040кг - с цял килограм и 10 грама по-вече от изписването ни Simple Smile))) и сме 54см, което си е с 4 см по-вече от рождението  newsm44

# 291
  • София
Виосисида, честита рожба! Да ти е живо и здраво ангелчето и много да се радвате взаимно. Бързо възатановяване!  Hug

Честито на всички Никита   bouquet

За отделянето от гърдата и аз използвам кутрето си. Наистина когато усети, че искам да го махна започва да суче , но аз го изчаквам минутка да започне да си почива и тогава пак опитвам. Все в един момент прави пауза и се възползвам  Peace

# 292
  • гр. Стара Загора
здравейте и от мен Simple Smile
честит празник на всички празнуващи днес Simple Smile
честито на новите мами Simple Smile

ние днес бяхме на консултация и сме вече 4550гр/на изписването бяхме 3300/ и сме 54см/бяхме 52/
боцнаха и нас... доста си поревахме в кабинета, докато не я гушнах и не излязохме на чист въздух... след това заспа и така 4 часа Simple Smile
и ние нямаме режим... всеки ден е различен... оставям детето да си спинка... вечер по 4-5/или 6/ часа си спинка... и за мен е добре Simple Smile
иначе от петък правим разходки и г-цата е спящата красавица тогава, но приберем ли се... рев до небесата...
относно памперсите... в болницата бяхне с 1-ца на Пампер/новия модел/, после на Пуфис 2-ка, но се подсякохме, а и няколко пъти ми пропуснаха аки... и сега сме на 2-ка на новите Памперс и съм много доволна... по-тънки са Simple Smile
педиатърката каза за сокчетата най-рано 4-я месец...

лека вечер на всички...

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 22:05 от PucyHka

# 293
  • София
Зърната са ми болезнени, не целите гърди от дрехи, от неволно докосване, от всичко вече ме болят. Тази сутрин бях на крачка да грабна помпата но след няколкоминутен масаж стиснах зъби и го сложих. Все ми се струва, че добре си захапва но много трудно го махам заспива на гърдата и не пуска и като се опитам да го махна започва да си суче и не пуска. Пробвах с пръст между венчетата но като усети пръста и стиска и не мога да освободя. Мисля че от това е проблема може би така опитвайки се да го откопча съм ги разранила, но може би късно се усетих къде ми е грешката аз все си мислех че не захапва правилно.

opsss, разбирам колко неприятно може да се окаже кърменето, когато се появят проблеми  Confused

Казваш, че те боли зърното и че правиш масажи преди кърмене. За какъв масаж става въпрос? Нещо на зърната ли или на гърдите? Останах с впечатление, че масажът преди кърмене помага болката при кърмене да не е толкова силна. Или нещо друго имаше предвид?

Вилиян ползва ли биберон-залъгалка или шише с биберон? Техниката на сучене на биберон се различава от тази за гърда. Случва се при новородени бебета, ако ползват биберон, да настъпи объркване и да се пробват да прилагат биберонското сучене върху гърдата, което е лошо сучене и може да нарани зърната. Ако се налага даване на добавки на бебето, вариант може да бъде да ги даваш с лъжичка например.

За освобождаването на гърдата - не бива да дърпаш, докато бебето държи, защото наистина това може да бъде причина за травмите. Като бръкнеш с малкия пръст в ъгълчето на устичката и вкараш между челюстите, така дори бебето да стисне с челюсти, няма как да захапе зърното, защото пръста ти пречи да се затворят венците.

За по-бързото възстановяване на зърната може след кърмене да размазваш кърма  и да оставяш така да изсъхне. Също, ако имаш възможност, слънчевите бани също са полезни(за по няколко минути по няколко пъти на ден, ако случайно слънцето благоволи да се покаже); въздушни бани( да ходиш без сутиен); за да не се допират зърната до бельото, а и за да се постигне въздушен джоб за да "дишат" зърната, би могла да си вземеш гръдни щитове(диск с дупка за зърното и конусовидно капаче с дупки), които се слагат в сутиена. Същия ефект може да има един самоделен съвсем евтин вариант - от магазин за домашни потреби си взимаш най-малкия размер пластмасови цедки, отрязваш им дръжките и поставяш в сутиена. Кремовете за зърна с чист ланолин(без отмиване преди кърмене) са подходящо мазило за такива случаи.

Удобно ли е да попитам от кой град си? Ако имаш желание и има консултант в твоя град, може да се видите лично, за да помогне за позиционирането или да откриете къде би могъл да бъде проблема.

Очаквам да споделиш как се развиват нещата. Желая ви успех!

# 294
Добро утро. Само ако знаете как ми се спииии. Това нощно ставане взе да ми идва в повече. Нали сега не го кърмя заради антибиотика и противоалергичните хапчета и като ставам да му приготвям млякото така се разбуждам. Сега оценявам предимствата на кърменето. Днес следобяд или най- късно утре съм пак на доктор да видим какво се случва. Дано всичко вече е ОК. Че май взе да ми намалява кърмата и ми трябва спешно бебона да засуче, за да я стимулираме както трябва. Дано само не е свикнал със шишето прекалено много. Опа май се обадихме Simple Smile айде отивам да го видя.

# 295
като ви се оплаках вчера за продължителното кърмене така сме и до днес Tired спа само от 9 до1 и половина и пак отвори голяма уста #Cussing out аз се учудвам,че изобщо имам мляко при цялото това кърмене #Crazy освен това от вчера не е акал,а само пръцка.не искам да му тикам термометър.какво казахте че давате като медикаменти?

# 296
Накрая и аз да се похваля
На 03.12.11 в 12:12 часа се роди малкото ми момиченце Стефания 3,800 кг и 51 см.

# 297
  • Плевен
desislava_iv пробвай ти да ядеш разхлабващи храни и чрез кърмата да ги предадеш на бебчето, масажче на коремчето, свиване леко на крачетата към коремчето ... за това се сещам, а може и пробиотичните капки БиоГая, но те действат с натрупване и няма да има бърз ефект.

Честито и на другите мами, които съобщиха за появата на бебчетата им!  bouquet Да са ви живи и здрави рожбите!

При нас всичко е в нормите за беболина, в смисъл -често кърмене, акане, пръцкане, колики и т.н. затова не се включвам често, тъй като и ние сме на същото положение Simple Smile.

Желая ви хубав ден!

dan4eto_tan4eto Честита ти дъщеричка, жива и здрава да е! Явно това ще е изтърсачето в темата ни Simple Smile!

# 298
  • София
здравейте мами,

поздрави за всички вас и бебчетата ви, ние вече сме на 12 дни и все още се опитваме да свикнем един с друг. Нощите са дълги, поякога безкрайни, но се надявам и това да премине. На вас кога ви паднаха пъпчетата и с какво се третират след това, защото щипката ни се клати и според мен тези дни ще падне пъпчето.

ПП ако може да впишете и Мартин при родените 26.11.11/ 3800 гр. 52 см

# 299
здравейте мами,

поздрави за всички вас и бебчетата ви, ние вече сме на 12 дни и все още се опитваме да свикнем един с друг. Нощите са дълги, поякога безкрайни, но се надявам и това да премине. На вас кога ви паднаха пъпчетата и с какво се третират след това, защото щипката ни се клати и според мен тези дни ще падне пъпчето.

ПП ако може да впишете и Мартин при родените 26.11.11/ 3800 гр. 52 см
нашата щипка падна на третия ден от изписването,а самото пъпче на 12 от раждането.след това третирах няколко дни само със спирт Hug

Общи условия

Активация на акаунт