Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 186
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Там, където мечтите се сбъдват
Баткото е с температура от 39 градуса от вчера и добре, че майка ми пристигна миналия петък та ми помага и е едно разпределение кой в коя стая да стои, коя да е се проветрява..... Дано бързо да се оправя Тошето. Иначе и Катерина предпочита повече дясната гърда, определено при засукване на лявата усещам болка за секунди, която после отшумява, сигурно има някаква раничка, защото засукването е добре, пробвам всякакви пози и вечер я държа дълго време на тази гърда. Надявам се нещата да се нормализират скоро, хубаво е, че усещам игличките от слизането на млякото и в двете гърди и имаме две кърмения през нощта, като на двете предлагам само по една гърда така се надявам да стимулирам лактацията в лявата гърда.

# 436
Здравейте ,
Аз съм vills81 забравила съм си паролата ,а и нямам компутър сега и досега само ви четох.
Новини от Александър - вчера когато визиторката дойде на посещение ни претегли и тежим вече 4200 - цели 1200 г. сме наддали и при това сме само на кърма Simple Smile ... Жената каза ,че това е много добре за кърмено дете.Не сме много ревливи , нямаме зверски колики ,но пък и не обичаме нощния сън ,предпочитаме да будуваме и да мрънкаме и да правим мама и тате луди Simple Smile .... но както тате казва "той е шефа" - ще трябва да го слушаме Simple Smile

# 437
  • Ловеч
Момичета, имам въпрос и към вас и към aila-давате ли беберон-залъгалка на бебета, които са изцяло на кърма? Нашето момче ни побърква от рев следобед и вечер, сано на гърда се успокоява, но се опитват да ми правят забележки, че като ревне и го слагам на гърда, трябвало било да му дам беберон. Все още имаме малко проблеми с кърменето и ме е страх да не си създам още повече главоболия. Бях решила поне още 2 седмици без залъгалки, но вече и аз започвам да се предавам. Приемам всякакви съвети...

# 438
Здравейте.
Ние в петък сме на консултация да видим колко сме пораснали.Да ви питам как разбирате колко мл е изцуцало бебо от гърдата?

# 439
sillvy83 Аз от самото начало  му давам биберон ,но както си личи изобщо даже няма намерение да се отказва от гърдата ... просто много мрънка и иска винаги да е на гърда - затова използвам залъгалка - поне е спокоен с биберона в уста Simple Smile

# 440
  • Sofia
Момичета,
относно биберона - аз искам да давам, ама детенце не иска! И ме ползва мен за биберон...
Миналата седмица на консултацията имаше едно бебе колкото нас - с биберон в устата цял час не му се чу гласа (и не беше заспало). А Цвети ако беше будна лелее  ooooh!

Да питам - пиете ли чай за кърмачки? Аз пия българския и след известна употреба прочетох, че трябва да се приема по 100 мл, а аз си го пия наведнъж по 300 мл 3-4 пъти на ден.  Rolling EyesИ въпреки това няма особено подобрение.
Внимавате ли какво хапвате? Аз съм изключила от менюто боб, леща, грах, зеле, че и краставици, шоколад, какао, газирани напитки. Пия безкофеиново кафе.
И въпреки това днес цял ден рев, спи по 10 мин. и после пак рев.  Tired
Давам чай против колики на ХИП. Ама явно просто трябва да отмине периода.

# 441
Благодаря за отговорите момичета Hug
Ние сме изключително и само на кърма,не давам никакви чайове и води на бебка.
Дано да се нормализират нещата  Praynig днес пак не е акала  Sad

И аз да питам консултантките по кърмене,какво не трябва да се яде?

# 442
  • Там, където мечтите се сбъдват
sillvy83 и аз понякога съм се опитвала да давам залъгалка на Катерина, но тя категорично не я иска. Лошото е преди нощния сън, когато иска да ме ползва за биберон, но гърдата пуска мляко, плаче 1-2 минути, сърди се, после избутва зърното напред и ме ползва буквално за залъгалка за да заспи.

Ние утре сме на преглед при ортопеда.

# 443
ние сме с биберон от втория ден на раждането и по никакъв начин не ни влияе на кърменето.но лошото е че като реши да реве и биберон не помага Sad като се готви да реве е много смешен-започва с едно тихо и жално"лаа" като че си дава тон Joy и после идва мощното лаааааааааааааааааааааааааааааааа и така може да откар с часове Sad абе скорпионче с крив характер Crazy
извинете ако само аз съм пропуснала,но какво стана с tranka newsm78

# 444
Благодаря за отговорите момичета Hug
Ние сме изключително и само на кърма,не давам никакви чайове и води на бебка.
Дано да се нормализират нещата  Praynig днес пак не е акала  Sad

И аз да питам консултантките по кърмене,какво не трябва да се яде?

Здравей, SteiN!

Не съществуват категорични ограничения за хранене по време на кърмене. Храненето на кърмачката като че ли продължава идеята за храненето на бременната - когато има желание за определена храна е хубаво майката да си достави това удоволствие. Можеш да консумираш всичко в умерени количества и като част от една балансирана диета. Може да си хапваш боб и леща, важно е да не се лишаваш от нищо важно и вкусно за теб!

Ако искаш можеш да споделиш повече за ритъма ви на кърмене, как наддава бебенцето ти, защото виждам, че си притеснена по повод на изхождането й.

Надявам се да сме ти от помощ!

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 21:04 от Mupяна

# 445
  • София
Благодаря на skrech, Айла  и Бубчето за отговорите   bouquet Изцеждане за 3 минути  Shocked направо люто завиждам.  Помпата ми е на Авент, ръчна. Аз имах идея да цедя докато малкия суче, но пусто ме е страх да не би да не му стигне кърмата от едната гърда и да се наложи да дохраня с другата и да не остане... Но така ще опитам. Трябва да намеря ефективен начин за изцеждане, защото тези дни тръгвам пак на лекции и за едното кърмене трябва иначе Ам да давам. Но пък да цедя час и половина не си е работа  ooooh!

Ние днес се скъсахме да акаме- досега 6 само наакани памперси. Деня ми мина в сучене и миене на дупе  през час и половина Laughing

Биберон - и ние даваме, те още в родилното го научиха Simple Smile

Ние тези дни ще се ваксинираме и понеже часа на хранене ни съвпадна с часа при педиатъра се чудех дали да го нахраня малко по-рано или да закъснея? Предполагам, че е хубаво да е хапнал, защото после може да е нервен и да не иска да яде...
А нашето пъпче още не е паднало, мисля че ще поставим рекорд по въпроса  Thinking

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 23:09 от цветка

# 446
Привет и от нас! Simple Smile
Ние ползваме биба, ама не винаги. Понякога я иска, понякога не. Когато я засмуче обаче яко и плаща, чак имам чувството, че ще я изяде  hahaha
Princess83 и ние много пръцкаме, освен че шумно акаме  Joy
По празниците и ние ще сме си вкъщи   madnoel
Към консултантите по кърмене: Мони се наяжда само от едната гърда, суче по 20,30мин. и заспива или пуска гърдата, прави паузи м/у храненията от около 2:30 и 3:30,4 часа, почти всички памперси са ни наакани, да не кажа и всички (т.е. около десетина на денонощие), та по това съдя, че се наяжда доволно и и стига млякото ое едната гърда . Случва да плаче докато яде и да се дърпа, тогава давам другата гърда и се успокоява, но това се случва мноооого рядко. Та както се досещате давам различна гърда на всяко ядене, но докато дойде време да дам тази, от която е яла предпоследно, усещам, че гърдата е много пълна, усещам и напрежение, понякога дори има и протичане през подплънките. И се чудя какво да правя, защото нали ако изцеждам след ядене тази, от която не е яла ще стимулирам производството на повече кърма, което не ми е нужно, а пък ме е малко страх да я оставям така, за да не стане беля, че преди около десетина дни, когато Мони започна да прави по-големи паузи между храненията (хранеше се през около час, час и половина) вдигнах Т, имах и червено петно на едната гърда и нещо като бучка под него, но се оправих. Обаче ме е страх историята да не се повтори и дори задълбочи. Пробвах да изцеждам за около 20,30 секунди колкото да напрежението да спадне, ама това върши работа за много кратко. Тааа, бихте ли могли да ми дадете някакъв съвет или насоки какво да правя.

# 447
  • София
И един въпрос за витамин К, който се отнася и за ЛЛЛ: На сина ми преди 4 години две седмици след раждането, му поставиха една инжекция с витамин К и това беше всичко. Сега обаче за бебето ми дадоха някакви инжекции на вид, но се дават орално, първият път на двеседмична възраст и после всеки месец по веднъж, до шестия, но само в случай че бебето е изключително кърмено, ако мине на смесено хранене, се спират.
При вас как е? Извинявам се, ако е коментирано.

Привет, Ванилия  Simple Smile
 Когато се роди бебето, нивата на вит. К често са ниски( особено ако например е отрязана веднага след раждането пъпната връв или майката е имала недостиг по време на бременността). Докато организма на бебето започне сам да синтезира този витамин, лекарите слагат инжекция или се дава през устата на бебето. В кърмата има вит. К и той може да увеличи нивата си, ако майката приема храни, които са по-богати на този витамин. Дали има нужда да се дава тази добавка, след като вероятно вече организма си го синтезира и след като бебето е на смесено хранене, това най-добре да се обсъди с педиатъра на детето.
 Желая всичко най прекрасно  Hug

Към консултантите по кърмене: Мони се наяжда само от едната гърда, суче по 20,30мин. и заспива или пуска гърдата, прави паузи м/у храненията от около 2:30 и 3:30,4 часа, почти всички памперси са ни наакани, да не кажа и всички (т.е. около десетина на денонощие), та по това съдя, че се наяжда доволно и и стига млякото ое едната гърда . Случва да плаче докато яде и да се дърпа, тогава давам другата гърда и се успокоява, но това се случва мноооого рядко. Та както се досещате давам различна гърда на всяко ядене, но докато дойде време да дам тази, от която е яла предпоследно, усещам, че гърдата е много пълна, усещам и напрежение, понякога дори има и протичане през подплънките. И се чудя какво да правя, защото нали ако изцеждам след ядене тази, от която не е яла ще стимулирам производството на повече кърма, което не ми е нужно, а пък ме е малко страх да я оставям така, за да не стане беля, че преди около десетина дни, когато Мони започна да прави по-големи паузи между храненията (хранеше се през около час, час и половина) вдигнах Т, имах и червено петно на едната гърда и нещо като бучка под него, но се оправих. Обаче ме е страх историята да не се повтори и дори задълбочи. Пробвах да изцеждам за около 20,30 секунди колкото да напрежението да спадне, ама това върши работа за много кратко. Тааа, бихте ли могли да ми дадете някакъв съвет или насоки какво да правя.

Здравей, Jylturche,
 Наистина изцеждането е стимулиране на гърдата да произвежда повече, но в случая опасенията ти от усложнения са уместни. За това в подобни ситуации е добра идея все пак да изцедиш гърдата до толкова, че да почувстваш облекчение. Не до край. Лактацията пак може да се регулира, но това става постепенно. Може би ще ти се наложи известно време да изцеждаш така, за облекчение и в един момент би отпаднала нуждата от това. В гърдата все пак остава не малко количество мляко, което действа като сигнал за организма ти, че производството трябва да намалее.
 А за да ти бъде по-приятно, вместо да цедиш, може да предложиш на бебето да суче по-рано и така да избягваш твърде големи паузи, в които гърдите се препълват. Ако в това време Мони спи, вариант е да предложиш и без да разбуждаш, а само да издебнеш когато спи по-леко(премлясква с уста, прави сукателни движения или мърда с очи под клепачите).
 Много майки споделят, че за облекчение на гърдите им помага компрес от охладен и намачкан(или набоцкан с вилица) зелев лист, който се слага така, че да не покрива ареолата и зърното. Но зелето се ползва с повишено внимание, тъй като е възможно да има подтискащ лактацията ефект. За това в момента, в който препълванията се овладеят, би било добре да се спре употребата му. Ако обаче гърдата е твърде напрегната, изцеждането/кърменето е препоръчително(а зелето в допълнение). За облекчение може да се ползват и други охлаждащи компреси, като напоена в хладна вода хавлия или пакет замразени зеленчуци.

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 03:03 от skrech

# 448
  • DE
и аз имам въпрос към консултантие по кърмене.
Не кърмя от известно време, изцеждам се 2 пъти на ден - едва по 20 гр.
Вчера вдигнах температура и гърдите ужасно ме болят. Стоят на буци. Цедя усилено, но не помага. С какво да си спра кърмата? Благодаря!!

# 449
И ние вчера бяхме на консултация,за 28 дни (от изписването) Тина е качила 1кг и е станала по-висока с 2,5 см.Хранене изцяло на кърма.Биха ни имунизация и се държа доста мъжки,но после като се сети какъв рев настана,не е истина.Така ми обясни педи,че се сещали и затова пищяли толкова бебоците.Мрънка почти цяла нощ и не се успокояваше по никакъв начин,едва сега заспа.
    Бебка,също не иска да види залъгалка,плюе,мръщи се.Същото се случва и с чая,вода вече не предлагам,още в болницата ми отказа.
    И ние сме от клуба на пръцкащите и шумноакащите мадами,а и звучно уригащите се,абе мома мечта. Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт