Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 194
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Абе хора, на мен не ми остава време за нищо през деня. Това дете ми виси на рамото и на цицата нон-стоп!!! Никакво време за чистене и готвене камоли за нещо по така!!!
За секс няма да говоря.....той е мирааааааж!!! Mr. Green
Добре дошли на новите мами. И моля ви пишете всички данни за бебоците- кг,см,имена
Честити месечинки на тези които празнуват в днешният ден!!!

# 541
да питам консултантите-има ли възможност кърмата да не е достъатъчно хранителна?питам защото вчера ми се наложи да дам около 50 мл.АМ че не ми стигна изцедената и след това явор моментално заспа,а преди това прекарах 2 дена дондуркайки го.днес пак не спи и само нервничи Crazy

Здравей, desislava_iv!

Твоята кърма е идеална и специално пригодена за нуждите на твоето бебе! Понякога, поради недостатъчно добра организация на кърменето, е възможно майката да срещне някакви трудности. Кърмата се усвоява от бебешкия организъм много бързо, лесно и пълноценно, защото е създадена за неговия организъм. Преобладаващият протеин в кравето мляко, от което е направено адаптираното мляко, е казеин, който много трудно се обработва от незрялото бебешко стомахче. Попадайки там, се превръща в големи буци, като извара, които създават лъжливо дълго чувство на ситост.

Можеш ли да разкажеш по-подробно как е организрано кърменето ви с Явор? Колко хранения има той за денонощие? На какви времеви интервали суче, по колко време на всяка от гърдите, на едно хранене и двете ли предлагаш или му е достатъчно да довърши само едната гърда? Ти ли го отделяш или той сам пуска гърдата?

Споделяш и за изцеждане - какви количества цедиш и кога? По кое време през деня се налага да му ги даваш като добавка?

Колко приблизително напишкани и наакани памперси има на ден? Споделяла си, че повръща - след хранене, обилно или само малко мляко, на фонтан? Предлагаш ли му други течности като вода или чай? Използвате ли залъгалка?

Ще чакам да разкажеш повече!

ами кърмим се на интервал от 2.30-3.30 4аса.понякога и по-често ако младежа пожелае.нощем понякога прави пауза от5 часа,друг път не и се буди през 3.редувам гърдите на всяко кърмене.той сам пуска като се нахрани,а аз като вияд явно доволна физиономия не предлагам повече,но ми прави впяечатление че преди винаги след ядене заспиваше,а сега изобяо не спи денем.и постоянно е нервен.наакани памперси имаме или по един на ден или през ден,но за сметка на това напишканите тежът по половин килограм Mr. Green.давам му чай на хипп,но той повече от 50 мл на ден не изпива.повръщането също е разнообразно-понякога само му потича от устата,друг път направо хвърчи отвсякъде-уста,нос..залагалка давам.
за цеденето-цедя само като ще излизам някъде за да остъавя на татито да го нахрани,а вчара вече се бях облякла и не ми се разхвърляше и за това дадох изцедено плюс малко ам Blush
надявам се инфото да е достатъчно за да прецениш ситуацията Hug  bouquet

# 542
  • ПЛОВДИВ
Здравейте, не съм писала отдавна! Но скоро ще се поправя  Grinning
Имам един въпрос към всички за мнение - Бебо е на 16дни откакто сме си вкъщи се кърмим Grinning и той си направи режим да яде по 5 пъти на ден, суче около 1час. Вчера бяхме на 1вата консултация - качил е 230 гр. за 10 дни и е пораснал с 3 см.. Педи каза, че трябва да го будя да не спи толкова. опитах се още същия ден да го събудя, но той ми отказа и буденето продълже доста време и пак стигнахме 4.5 ч.  Повечето, с които го споделих ми казаха, че щом бебчо спи значи е нахранен и си взима необходимото. Да го оставя да води или да започна да го будя, поне през деня? Благодаря за съветите предварително. Hug

# 543
  • София
Имам един въпрос към всички за мнение - Бебо е на 16дни откакто сме си вкъщи се кърмим Grinning и той си направи режим да яде по 5 пъти на ден, суче около 1час. Вчера бяхме на 1вата консултация - качил е 230 гр. за 10 дни и е пораснал с 3 см.. Педи каза, че трябва да го будя да не спи толкова. опитах се още същия ден да го събудя, но той ми отказа и буденето продълже доста време и пак стигнахме 4.5 ч.  Повечето, с които го споделих ми казаха, че щом бебчо спи значи е нахранен и си взима необходимото. Да го оставя да води или да започна да го будя, поне през деня? Благодаря за съветите предварително. Hug
Със сигурност ще се включи и консултант, но за бебе на 16 дена 5 хранения на ден са определенео малко, не го оставяй да прави по-големи от 2,5-3часа от начало до начало на кърмене. Може да е сънлив от жълтеницата и затова да не се буди, а в същото време да е гладен. Освен това не е необходимо да го будиш напълно - много бебета си сучат прекрасно и в полуспящо състояние Peace

# 544
  • София
Благодаря за отговорите за ГРАО на Фио и Доди Simple Smile Ние вече си взехме акта за раждане и подадохме документи за студентската помощ.

"Бубче, лекарката предложи или вода със захар или глюкоза, на мен глюкозата ми се стори краен вариант (не зная защо, просто като каза "една банка глюкоза" и ми прозвуча като в болницата), реших, че вода+захар е по-лекия вариат. Embarassed "- не разбирам защо глюкозата ви плаши. На практика 5% разтвор на глюкоза е идентичен като състав с разтвор на 100мл вода с 1 чаена лъжичка захар. Просто глюкозата е стерилна и опакована... Не мисля, че има място за тревога   bouquet

Момичета, в тихо отчаяние съм. Не се справям с кърменето. Нямам достатъчно мляко и се налага след едната гърда да предлагам втората. Рано сутрин след нощната пауза яде примерно 90 от едната и 30 от другата. Лошото е, че в течение на деня не може да се събере толкова кърма в едната гърда и трябва да яде и от двете по равно. Прилагам компресия като го чуя, че не преглъща вече...  Днес след много висене на гърдите ( към 40 мин) се отказа, а беше хапнал само 80 и се наложи да му направя АМ Sad Много ме е страх, че ако не овладея положението ще се налага все по-често да дохранвам, докато си загубя лактацията. Варианта за по-често кърмене не е приложим при мен, защото след като успее да се нахрани бебо си спи или кротува ( поне не плаче от глад) към 3 часа. На 7 кратен режим сме...А за изцеждането след хранене- споделяла съм, че на гърда, която не съм предлагала ми отнема много време ( 40 мин за 50 мл), а от предложена вече нищичко не мога да изцедя. Много се надявах когато си взема изпита да се успокоя и да има пак достатъчно мляко само от едната гърда, но ето, че днес нямаше. Извинявам се за дългия и протяжен пост, но не знам какво да правя вече, а когато бебо яде 40-50 минути много се разстройвам и все ме е страх да не е гладен при все че досега се справяме ( 1качен кг за 1 месец близо).

Честит рожден ден на всички празнуващи- да са здрави и много обичани и щастливи мъниците  newsm59 newsm38 Gift Gift

# 545
  • Добрич
viosisida и аз мисля че трябва да будиш бебето или да се кърмите в полусънено състояние. Бебенцето е свикнало 9месеца да получава храна дори и спящо без усилие,чрез пъпната връв,сега трябва да свикне да се храни само и ти да му помогнеш. Сигурна съм че ще се справите!

цветка по мое мнение спри да теглиш бебето постоянно и се води само по него-щом иска от 2-те гърди давай му. Ако не е ял достатъчно,ще търси гърда по-често. Нашето момче последните 2 дни се храни на всеки 1,5-2 часа-сигурно е нещо временно,но дори да не му стига кърмата той наваксва с по-често кърмене,а и така се дава сигнал на гърдите да произвеждат повече. Успех!

Да се оплача и аз:вчера нещо ни се развали колата,скоростите не влизаха,и днес отиде на сервиз за смяна на съединител,струваше 500лв  ooooh!  отидоха ни коледните подаръци...  #Cussing out

# 546
момичета ние сме вече изцяло на АМ. Сменихме 2 вида и сега сме на Лактана Био НА 1. Някои да има впечатления от него? Изчетох доста из нета, но все пак да попитам и вас.

# 547
  • DE
момичета ние сме вече изцяло на АМ. Сменихме 2 вида и сега сме на Лактана Био НА 1. Някои да има впечатления от него? Изчетох доста из нета, но все пак да попитам и вас.
Ние в началото бяхме на Нан, но го запичаше, след това взех Лактана Био и съм много доволна. Ака си по 2-3 пъти на ден. Вярно, че е по-скъпо, но каквото харесва шефа, това...Simple Smile)))

# 548
Момичета, може и да сте обсъждали въпроса, но за съжаление нямам много време да чета назад.

Искам да ви попитам някоя от вас имала ли е проблеми със ситни пъпчици по лицето на бебчето, без гнойни връхчета, просто релефни и от време на време зачервени, почти по цялото лице са и са от една седмица... мия с преварена водичка, но не се променя, дали е бебешко акне? и някакви идеи как да процедирам? И освен това по тила и се появиха червени петънца, без пъпчици, само петна. Нито пъпките по лицето, нито петънцата съм забелязала да я дразнят, като сърбеж например. В понеделник мисля да звънна на педиатърката, но ще съм ви благодарна ако споделите опит  Thinking
Само да уточня, че се кърмим и не пие дори вода (опитах, не се получава). Вече е на 1 месец и 2 дни

# 549
Момичета, може и да сте обсъждали въпроса, но за съжаление нямам много време да чета назад.

Искам да ви попитам някоя от вас имала ли е проблеми със ситни пъпчици по лицето на бебчето, без гнойни връхчета, просто релефни и от време на време зачервени, почти по цялото лице са и са от една седмица... мия с преварена водичка, но не се променя, дали е бебешко акне? и някакви идеи как да процедирам? И освен това по тила и се появиха червени петънца, без пъпчици, само петна. Нито пъпките по лицето, нито петънцата съм забелязала да я дразнят, като сърбеж например. В понеделник мисля да звънна на педиатърката, но ще съм ви благодарна ако споделите опит  Thinking
Само да уточня, че се кърмим и не пие дори вода (опитах, не се получава). Вече е на 1 месец и 2 дни
на явор като му е много горещо му излизат такива,но после изчезват newsm78 иначе като му излезе пъпка я третирам със сребърна вода-не изчезва но поне не се възпалява Naughty

# 550
  • DE
Не се тревожете, всички бебета имат пъпки. Просто се чистят първите месеци!

# 551

Много внимавам да не и е горещо и съм сигурна, че не е от това...
А каква е тази сребърна вода  newsm78

# 552
  • Пазарджик

Здравей viosisida,

bubcheto15 много добре се е включила и ти е дала много добра информация и насоки.

230 гр. за 10 дена е чудесно наддаване. И все пак 5 кърмения за тази възраст се считат за недостатъчно. Препоръчва се да бъдат 8-10. Кърменето на поискване наистина се смята за много удачен избор при здрави доносени бебета. И все пак има случаи, при които е добре мама да поеме инициативата за известен период от време.

Дали би споделила какъв е броят на напишканите и наакани пелени за 24 часа? Също освен кърма дали получава нещо друго като вода, чай, глюкоза?

Споделяш, че когато си се опитала да го будиш по-често, по съвет на педиатъра, не си имала особен успех. Както bubcheto15, повечето бебета сучат много добре докато спят. Т.е. би могла да опиташ да легнеш до него и да му предложиш гърдата в легнала поза. Или пък да го вземеш в теб - както ти е  по-удобно. Друго нещо, което помага за събуждане и активизиране на сънени бебчета е да се поразсъблечат, да не са увити, дори да се разголят и да се сложат върху голите гърди на мама, т.е. да има контакт кожа с кожа, който им действа много стимулиращо. Майки споделят, че вана или душ заедно с бебчето също е много ефективно за събуждане.

В случай, че не е особено активен в сънено състояние на гърдата, компресия също може да е вариант. Ако искаш, мога да ти дам повече информация за нея.

# 553

Много внимавам да не и е горещо и съм сигурна, че не е от това...
А каква е тази сребърна вода е newsm78
[/quoчte]
в антеките я продавуат.по принцип на лмистовката пише че е за пиене,но аедна приятелка ме посъветва с памуче да почиствам личицето.педито ми каза че може и не вреди.
http://verbena-m.com/index.php?item_id=22 моята е друга марка,но едва ли има разлика Hug

# 554
  • София
Мхм, всички бебета се чистят, само че при някои се оказва атопичен дерматит Tired Сега в понеделник ще ходим в института по педиатрия за протокол, за да отложим ваксините до 8мия месец, аз на картофи и ориз до откат, а Ема ще я мажа с Елоком и Линола фет Sad
Чудя се до кога ще се изсипват все нови простотии и проблеми Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт