и той си направи режим да яде по 5 пъти на ден, суче около 1час. Вчера бяхме на 1вата консултация - качил е 230 гр. за 10 дни и е пораснал с 3 см.. Педи каза, че трябва да го будя да не спи толкова. опитах се още същия ден да го събудя, но той ми отказа и буденето продълже доста време и пак стигнахме 4.5 ч. Повечето, с които го споделих ми казаха, че щом бебчо спи значи е нахранен и си взима необходимото. Да го оставя да води или да започна да го будя, поне през деня? Благодаря за съветите предварително.

и той си направи режим да яде по 5 пъти на ден, суче около 1час. Вчера бяхме на 1вата консултация - качил е 230 гр. за 10 дни и е пораснал с 3 см.. Педи каза, че трябва да го будя да не спи толкова. опитах се още същия ден да го събудя, но той ми отказа и буденето продълже доста време и пак стигнахме 4.5 ч. Повечето, с които го споделих ми казаха, че щом бебчо спи значи е нахранен и си взима необходимото. Да го оставя да води или да започна да го будя, поне през деня? Благодаря за съветите предварително. 
Ние вече си взехме акта за раждане и подадохме документи за студентската помощ. 
Много ме е страх, че ако не овладея положението ще се налага все по-често да дохранвам, докато си загубя лактацията. Варианта за по-често кърмене не е приложим при мен, защото след като успее да се нахрани бебо си спи или кротува ( поне не плаче от глад) към 3 часа. На 7 кратен режим сме...А за изцеждането след хранене- споделяла съм, че на гърда, която не съм предлагала ми отнема много време ( 40 мин за 50 мл), а от предложена вече нищичко не мога да изцедя. Много се надявах когато си взема изпита да се успокоя и да има пак достатъчно мляко само от едната гърда, но ето, че днес нямаше. Извинявам се за дългия и протяжен пост, но не знам какво да правя вече, а когато бебо яде 40-50 минути много се разстройвам и все ме е страх да не е гладен при все че досега се справяме ( 1качен кг за 1 месец близо).

отидоха ни коледните подаръци...
))) 

иначе като му излезе пъпка я третирам със сребърна вода-не изчезва но поне не се възпалява

Сега в понеделник ще ходим в института по педиатрия за протокол, за да отложим ваксините до 8мия месец, аз на картофи и ориз до откат, а Ема ще я мажа с Елоком и Линола фет
Препоръчани теми