В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 606
  • 716
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро и от мен!

Орион Г
, страхотна закуска! Как ми се беше дояло нещо свежичко!  newsm22

Ели, изпращам ти много положителна енергия. Дано всичко да е наред!  Hug

Момичета, днес станах с една мисъл - вие правите ли си дневник на бременността!  preggo

# 151
sweety85, страхотна закуска Simple Smile нещо точно такова ми се ще да ме посрещне сутрин, засега карам само на мюсли и плодове.

Аз само да се похваля, вчера си взех свестен бременен панталон. От няколко дни обикалям и все намирам разни палатки за по 200 лв, изключително зле изработени и стоящи като на слон. Аз не че съм особено дребна, но дори 36 европейски размер ми беше голям  Shocked Явно всички панталони ги правят с идеята че си с 20 кг отгоре още от 4 месец  Grinning.

Та ако някой го интересува, панталонът го намерих в Манго в мола на Стамболийски. Представлява нещо като разтегателни дънки навсякъде, а горе е само с ластик и също се разтяга. Имаше няколко нюанса светли и тъмни дънки и черен. Цената е 70 лв, имаше малки и големи размери.

И едно въпросче, някой да е ходил на училището за бременни в Щерев? Аз не съм сигурна дали мога да се организирам за Мола, свободна съм следобед и събота и неделя ,та че чудех какво е качеството на техния курс.

Хубав петък на всички

# 152
  • Точно където трябва
Лекарят ми не мисля, че е точно специалист по ФМ, но е мн. добър. Каза, че резултатите ми са добри. Разбира се и на ФМ ще отида, но дали тя се прави малко по-късно. И ако и там всичко е наред това ще невалидизира ли /Боже каква дума!/резултатите от БХС? Чакам отговор и от Кременски.

# 153
И едно въпросче, някой да е ходил на училището за бременни в Щерев? Аз не съм сигурна дали мога да се организирам за Мола, свободна съм следобед и събота и неделя ,та че чудех какво е качеството на техния курс.
Ами те там не са ли платени?  Thinking

# 154
elliee  Hug! Аз също мисля, че е хубаво да отидеш на ФМ - бебето е вече по-голямо и може по-добре да се огледа. При нас (във Варна) втората ФМ я препоръчват 18-20 г.с., но аз съм доказателство, че я правят по всяко време. А за БХС ми обясниха, че това не е в никакъв случай диагноза, а само математически изчислени рискове и лекарят ти на базата на тези рискове и ФМ ще прецени какво е добре да се направи.

# 155
Привет момичета кокичета Simple Smile Orion_G, ще си хапна една от твоите палмички за обяд  Grinning
Беки_Б аз си водя дневник от самото начало,купих си голяма тетрадка с твърди корици - вътре пиша всичко за прегледи, като си лепя и снимчици от ехографите, описвам как се чувствам, как ми се отразява бременността,дори и за мамчетата тук писах,колко е хубаво да споделяш с някого и да обменяш полезна информация.А за да му е интересно един ден на детето като му покажа дневника, си лепя и лепенки по страниците, малки рисунки тук-там, става много цветно и весело:)

# 156
Здравейте и от мен момичета Simple Smile Аз се включвам за малко и рядко, но на работа титулярката ми се върна и сега сме 2 на 1 компютър и не е много удобно аз да си пиша,  а тя да ме гледа Simple Smile
виждам, че не сте се разбрали за срещата, искате ли да се разберем за 10-ти Simple Smile Хайде да се видим, защото после започва Коледа и ще е лудница Simple Smile

# 157
  • София
За срещата съм за, този път съм с вас на която дата кажете Simple Smile

# 158
Хайде мами и аз съм за 10-ти да се видим, че ми един от малкото свободни през уикендите.

Орион, аз скоро имах проблеми с гърлото и си смукак на детето хомеопатични те хапчета - тонзилотрен. При предната бременност взимах няколко пъти - ангинхил, те също са хомеопатични и се смучкат.
Иначе сега с тези грипове и хреми смучкам от време на време инфлуцит, много ми помага, оправяме за 1-2 дни, преди това взимах цитросепт за подсилване на имуннта система, но го пия само с мляко, защото е много горчив. Но тези 3м. с това гадене не смея да си създавам излишни условия да се карам на тоалетната Simple Smile. За инфлуцит съм се консултира с личната лекарка и почти няма вкус, но пък действа, поне на мен.
Ако много те боли гърлото, а не искаш хапове, пробвай гъргата с запарка от лайка и една лъчица сода. Гадно е, но помага Simple Smile
Успешен ден, мами!

# 159
Варненските майки излизат на протест: http://www.moreto.net/novini.php?n=155106&p=1

# 160
Сега се връщам от ФМ,всичко си му е наред,размерите са идеални Peace,за което много се радвам,но ми показаха,че е 100% мъж Rolling Eyes,много се надявах на момиченце този път,но явно не ми е било писано Rolling Eyes
blagovesna можеш да ми сложиш на първа страничка синьо щъркелче,и също може да добавиш,че вече си имам едно момченце Heart Eyes
Елза не се е разписвала след амниоцистезата,дано всичко е наред Praynig

# 161
Здравейте,
С тези апетитни закуски всяка сутрин си правим лоша услуга, ако на някоя от нас и се дояде, а няма вкъщи, ще стане страшно  Laughing
Аз все още повръщам сутрин и до обяд не ми се и помирисва храна. Confused

elliee, за амниоцентеза/хорионбиопсия, ако се наложи /дано не се налага/ мога да ти препоръчам и частна клиника,като минала по този път имам доста резерви към Майчин дом, но дано не ти се налага. Hug

pale.enchantress, аз бях писала 2-3 страници назад за училището за бременни в клиника Щерев- ходихме там с мъжа ми преди близо 3 г. , беше безплатно, сравнение с лекциите на сп. 9 месеца беше в пъти по-добро и интересно! Peace

Орион, при предишната бременност личния лекар ми беше препоръчал Биопарокс /спрей за гърло/, реално при него не се поглъща нищо. Другото е гаргара със сода за хляб и малко сол, но е гадничко, т.е. ако ти се повръща все още по-добре недей!

За дрехите за бременни, аз този път качвам по-бавно засега и си нося нормалните дрехи, понататък мисля да си ползвам един панталон и дънки от предишната бременност.

# 162
  • Sofia
Orion_G, опитай с Прополки,мина ми гърлото за 1-2 дни, а доста ме болеше и пресъхваше Peace
Ели, аз писах във форума където Кременски дава консултация относно резултатите и ми отговори същия ден! Не се притеснявай, на феталната всичко ще стане ясно. На мен Кременски ми каза, че маркерите за Даун на втората фетална са точно толкова надеждни, както тези на раниия скрининг. Стискам палци всичките ти притеснения да отшумят и да караш една много щастлива и безпроблемна втора половина на бременността Hug

Искам да ви се похваля,че днес усетих бебето като си сложих ръката на корема. Бях го усетила още в средата на 13 г.с. ,но от вчера е доста по-активно и всеки път го усещам без капка съмнение какво става Grinning

# 163
 Здравейте майски мами  и добре дошли на новите, а колко е хубаво да има сред нас и близнаци, че и тризнаци - ураааа, браво момиче. Моя приятелка роди май месец след инвитро 3 момчета,страхотни са Simple Smile . Аз днес се поразходих малко по магазините, а да Ви питам козметика за бременни, не държа на марката, но да няма миризма, да ми препоръчате , моля  Laughing, че аз макар и в 4 мес. вече не си понасям миризми и това е. Странно,че денс си купих червило, омекотяващо и ги понесох като миризма........... Хубав ден!

# 164
  • Точно където трябва
Йовче, кажи я частната клиника, нямам голям избор...

Общи условия

Активация на акаунт