В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 614
  • 716
  •   1
Отговори
# 165
Ели, писах ти ЛС!

# 166
elliee моята приятелка която роди онзи ден си прави амиото при Мазнейкова,на частно но и струваше 400лв.Ти защо не искаш в МД

# 167
Здравейте девойки,

Не знам остарявам ли, работата ли е прекалено много, но последните няколко седмици ми минават толкова бързо, че не разбирам кога от понеделник изведнъж вече е петък - все едно превъртам на бързи обороти.

Не знам дали и 2 кг съм качила над нормалните ми (нали възстановявах изгубените в болницата 3, тях не ги броя), обаче последните дни имам чувството, че коремът ми изведнъж взе да расте със сантиметри. Много е странно, ама усещането е все едно съм глътнала мини пъпеш, особено вечер, защото като легна горе към ребрата и надолу към кокалите хлътва и остава само в средата да стърчи:) А му е бая рано, струва ми се. Допреди няколко дни можех спокойно да мина за стабилно преяла, ама сега май май няма да ми повярват.

Драсвам само да ви пожелая много спокоен и приятен уикенд.

# 168
  • Перник
Здравейте момичета
Добре дошли на новите мамчета. Soiv честита тройна радост. Пожелавам ти лека бременност и успех на финала.
Orion_G мен като ме боли гърло не ми помага нищо за смучене само компрес с ракия и черен пипер. Вярно-малко е неприятно но има резултат.
Ели стискам палци дори  ида се наложи амнио всичко да е наред.
Аз все още не съм украсила елхата, но скоро ще го направя, че дъщеря ми само за това говори напоследък. В детската градина ги е обхванало коледното настроение.
Хубав ден на всички!

# 169
Добро утро!
От мен отново една здравословна закуска:

Anjella, предполагам, че матката е започнала да се измества нагоре /моя док каза, че след някоя и друга седмица ще се вдигне и тогава ще започнат да ми мерят обиколката на корема/, заради това сега ти изглежда странно.
janin4eto_87, направо ти завиждам за усещанията. Аз усетих нещо като пеперуди, ама ми се случи 1-2 пъти, а вече искам да го усещам.  Embarassed
Благодаря на всички за идеите, малко почнах да се пооправих само с чая, но ще имам впредвид, ако и утре не се освободя от болките, зсега не искам да прибягвам до лекарства, че и без друго много ги пия.
Исках още нещо да пиша, и забравих  ooooh!
Като се сетя, пак ще се включа, засега ви пожелавам слънчев ден с много слънчево настроение!

# 170
Добро утро мамчета!Orion G страхотна закуска си ни сервирала.Благодаря!Аз имам един въпрос към вас,който ме притеснява.В на племенницата ми групата в детската градина преди седмица имаше едно дете с шарка.Слава богу за сега нея не я хвана,но ме притеснява аз дали мога да имам контакт с нея.Просто много ми липсва и искам да им отида на гостим,а като малка доколкото знам аз не съм минавала нито дребна,нито едра.Надявам се да можете да ми отговорите. Hug

# 171
shusha123, аз бих преустановила срещите поне за десетина дни с детето, за да съм сигурна, че болестта няма да се развие при нея. Шарката си има инкубационен период, а ако ти се заразиш, не е шега работа. Ето тук можеш да прочетеш повече за шарката през бременността http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_613_0.html

Момичета, вие чели ли сте нещо по въпроса за съхранение на стволови клетки от пъпната връв на бебето? Аз сега се зачетох, защото видях, че се провежда и някакъв специализиран курс на обучение. Съхранените стволови клетки в последствие могат да бъдат използвани при  нелечими заболявания, в случай че детето се разболее  /дано не се случва/ като инфаркт на миокарда, травми на гръбнака, ракови заболявания, левкози и лимфоми. Интересът ми към тази процедура е огромен и ако някой знае какви са условията и цените, ще съм й благодарна да сподели.  

# 172
Здравейте и от мен в тази тема,нямаше ме дълго,защото бях в болница.Направиха ми серклаж,и трябваше да полежа.Всичко мина добре,прави се с пълна упойка.Но така ще ми е по-спокойно Praynig
Сега си пиа хапчетата и триабва да си почивчм повечко.

ellieeискам да ти кажа ,че е най добре да си направиш амниоцентеза,не боли въобще,стои се само един ден в болницата и дава 100 % гаранциа за всиакакви аномалии.Мисля че ще ти е по-спокойно,но ти си решаваш.Даже в МД мога да ти препоръчам Марков или доц.Димитрова,те са най добри.Желаяа ти всичко да е наред в крайна сметка  bouquet

# 173
Здравейте!

Орион, уникална закусчица!  Hug  Отивам да сложа нещо и аз в коремчето.

Шуша, аз на твое място не бих рискувала. Може да си говорите по скайп с племенницата ти. Моята само болна като беше не я посещавах, а за шарка ми се струва много по-рисковано.  Thinking

Шармантната, радвам се ,че сте добре с бебко. Щом това е начина и си преценила, че ще си по-спокойна.  Peace

Пожелавам на всички един прекрасен слънчев съботен ден!

# 174
здравейте , мами! Сега се връщам от ФМ .Всичко му е наред на бебчо,има си всичко ,отговаря си на резмерите.Бебчо е мъж! blagovesna можеш да ми сложиш и  на мен синичкото щъркелче и вече си и термина ми е 8.05.2012.Благодаря Simple SmileИмах доста разочарована физиономия и лекарката се смя,като каза че е мъж Simple Smile  Laughing

# 175
И аз така реших-да не се срещаме за около 1-2 седмици.Момичета от няколко дена забелязвам,че се навеждам по-лесно.Аз избягвам навеждането,по-точно клякам,за да взема нещо от земята,но забелязвам,че не ме подпира както преди.Възможно ли е матката да се е качила нагоре и за това да ми е по-леко? newsm78Вие как се чувствате?

# 176
Йоанче, честито момченце!  Hug Аз до скоро много исках момиченце, но сега съм малко объркана и май съм 50:50 вече. Всеки пол си има своите предимства и недостатъци....поне вече съм спокойна, че каквото и да ми кажат ще се радвам еднакво!

Иначе темичката ни за сега доста мъжка се е оформила! 14 мъже на само 2 моми! Милото твърди, че това е защото мъжките по-лесно се виждали... Wink

# 177
Добро утро   bouquet
ioana90 честити сини гащи.
Беки_Б  и аз съм на мнение че девойките са по срамежливи  Embarassed и ще се разкрият малко по късно.
За шарката и мен ме изплаши една приятелка,която е учителка.Каза че е  страшен бум в клас има по 12-13 заразени деца  ShockedТрябва да сме много предпазливи
sharmantnata  скоро си мислех че отдавна не си се отчитала-почиваи повече  Hug

# 178
Здравейте на всички  Hug
Хубав и слънчев ден

Queen Klara, аз лично много съм чела, още за първото ми дете. Консултирах се тогава със специалисти в областта, дори онлайн консултация правих с център в Германия. Обаче тогава, както и сега в България, първо документите, а после и съхранението не е сигурно. Масово хората се свързват с клиники с Солун и Истанбул. Тази процедура по-принцип е доста рутинна в европейските държави, дори има планирани бебета за да спасят друго дете от семейството. Но все още не е доказано дали точно липсата на тези стволови клетки след време не предизвиква заболяване. По принцип пъпната връв се прерязва след спиране на пулсациите и избледняването и. Това се спазва във всички болници. Точно тези 10 мл в пъпната връв са жизнено важни за бебето. Стволовите клетки са точно в тези 10 мл и пъпната връв се прерязва в момента на раждането, всичко с бебето се случва много бързо. Аз лично се отказах тогава, а за сега не ми е и минавало праз главата. Дано никога, не ми се налага за съжалявам. Ако искаш порови се има много сайтове в които пише.

# 179
Здравейте и от мен момичета,в този засега слънчев ден.Днес станах доста трудно от леглото...мъчи ме страхотно главоболие  Sad ...сега чак малко ме поотпусна.Искам да ви се похваля и аз...вчера за пръв път усетих бебчо   preggo Първоначално не бях много сигурна какво е точно,но при втория път вече бях сигурна,усетих нещо като пролазване и гъделичкане...и се изпълних с много радост и вълнение  Simple Smile Честито на поредната мъжка мама,аз съм чак на 15-ти на консултация и евентуално ще разбера и аз най-накрая какво ще е. Simple Smile
Хубав и усмихнат ден от мен!

Общи условия

Активация на акаунт