Веганството - да споделим опит - 8

• 40 533
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
       Вери, моето соково стана един ден на плодове и един ден на вода, поради недоспиване го прекъснах,че на малкия му растат няколко зъба и сме скачени съдове в момента Tired

Колкото толкова. Simple Smile

# 316
Cantariny ,
да, вид алабаш е.  Simple SmileСпоменах го от личен опит с детето. Понеже и той много обича краставици, реших да предложа колраби като подобен сочен зеленчук за хрупкане. Обожава ги. Любима междинна закуска ни е.  /Някак сякаш са сходни/.  Чудя се дали ще е сполучливо ако първоначално  миксираш настъргана краставица с настъргани колраби , тиквичка. Или нарежеш на тънки резенчета  същите зеленчуци и ги смесиш..

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 19:08 от take a smile

# 317
  • София
Мимоза,  Мег ги е нарекла "празни" бисквитите. Аз бих ги нарекла и тежки Simple Smile
Преди месец бяхме на гости на бебе и се потресох, ами те ароматизират цяла стая!
Тези бисквити са опасни защото децата ти ще привикнат към пресиления им вкус и мирис и няма да искат твои домашни сладкишчета, както и хлябът е твърде солен и бухнал и няма да искат истински хляб... някой ден. ще търсят чипс, зрънчо и купешки бисквитки.
Предлагам ти веднага да спреш да ги тъпчеш с хляб и бисквити. В празнината отворена от тези празни и обременяващи здравето продукти, ще сложиш изброеното преди мен .

Кантарини, моето дете яде с удоволствие само краставици, домати и авокадо. Морков само ако е на кръгчета върху филийка и с нещо солено (сирене или маслини).
Затова и смутита се заех да правя, но усеща всичко и не ще.

# 318

Докато четях старите теми,а и тук в тази,ми се иска да споделя и нещо от моя опит,с пораснали вече деца, с храненето и създаването на хранителни навици у децата.
Големият ми син беше първо внуче и за двете страни-чакано,искано,глезено на поразия с всякакви боклуци-шоколади,вафли,бонбони,зрънчовци ...да не изброявам всички гадости.Аз също като бременна през зимата (роден е през май)не съм консумирала много плодове ,зеленчуци и подобни.

Той естествено свикна с подобна храна и консумира основно такава и до днес.Вече е на 22....
Всякакви опити на по-късен етап да подобря храненето бяха увенчани с неуспех.Единственото ,което постигнах е ,да яде у дома домашна храна.Но навън....
С втория ми син подходих доста по-отговорно и с повече мисъл.Той е роден в края на ноември,така че аз ,от пролетта до есента се възползвах от всички дарове на природата ,почти цялата си бременност изкарах на плодове и зеленчуци.
Продължих така и със захранването му.Основната му храна,почти 99 % мога да кажа,беше домашна.Аз обичам да готвя,да правя сладкиши, и не ми тежи.
И резултатът е налице-той предпочита домашна храна,домашни десерти,пие почти само вода, не обича "натурални " сокове,почти не пие газирани напитки (големият ми син може да изпие 2-3 литра газирано на ден    Shocked  ), търси си плодовете постоянно....

С всичкото това исках да кажа,че има голямо значение как се е "хранило" бебето още преди да се роди, и как ще свикне после,в първите му "срещи " с храната.
Тези навици,оказва се,са неизкореними.
Ама ,пусто,нямаше кой да ми налее акъл за първото....

# 319
Краси...* ,
много ми беше интересно да прочета какъв личен опит имаш със собствените си деца. Simple Smile
Вярвам в пренаталното влияние, формиране на навици и т.н. Както и силната роля на въздействията веднага след раждането, първите години от живота....Някъде доста назад бях пускала едни цитати за силата на навика.
Обаче си мисля, че не винаги може да се направи задължителната пряка връзка.
И имам 2 примера. Единият е с мен самата. Аз съм отглеждана по стандарта. А не ме влече към него Wink От дълги години.....
Вторият е с моето дете и моят племенник. И двете деца са износвани  и отглеждани изключително по сходен начин. Но едното налита на вафлички /изумително за всички ни/, а другото отказва всякакви подобни вафли, шоколади и прочие Simple Smile

Не съжалявай, не можеш да си сигурна кое как би се развило с първото ти момче.  Simple Smile

# 320
take a smile ,
не че точно съжалявам,Но си мисля,че бих могла да направя нещо повече аз самата....
А то гаранция никога няма,ясно е.    Simple Smile
Както и за втория син не си приписвам на 100 % заслугата....
Но мисля,че има огромно значение какъв пример им даваме ,най-вече.
Сега се сещам и още нещо:Факт е ,че и двамата са като цяло здрави младежи.Боледуваха по-често през първите 3-4-5 месеца,тръгвайки на градина,докато се нагодят към микроби,вируси и прочие там,различни от тези в домашната среда   Laughing ,но като цяло почти не се разболяват.
Големият е отсъствал по болест от училище не повече от 3-4 пъти за 12 години училище.
Малкият сега е 9 клас,горе-долу веднъж годишно се разсополивя за 2-3 дни.
Това го казвам поради абсолютно различния им начин на хранене.
Естествено,няма как да прогнозирам дали идоколко начина на хранене ще им създаде проблеми в бъдеще.
Но до сега,оказва се ,няма чак такова значение-изключително рядко се разболяваха и много бързо им минаваше.

# 321
Като споменахте вафли се сетих за една случка наскоро. Мъжа ми си купил вафли Боровец и ги оставил на кухненската маса. Дребната влиза в кухнята, вижда ги и посяга към тях, а аз си мълча и я наблюдавам...
Тя ги взе обърна се към мен каза "ако" и ги изхвърли в кофата за боклук  Joy
Напук на това пък вчера намерила един шоколад, който мъжа ми си беше скрил някъде и го захапа.  Close

# 322
Вери, много ти балгодаря  Hug Hug

И аз ползвам Брита, но кана Simple Smile какво представлява това прикрепване към чешмата,че и за душ става ?  newsm78
Иначе като се къпя и на мен ми мирише на хлор и е мн неприятно и е една такава по бяла,ако не е пречистена .

Половинката иска да купуваме дестилатор  Joy
Вие какво ще кажете , някоя от вас да има ?
Искаме просто да сменим Бритата с нещо,понеже имам усещането,че не е оптималното

Вери, да в книгата пише за приема,вече стигнах до там .  Но Thinking
пише че 1 месец преди започването на прием на спирулина трябва да се приема Магнезиевсулфат или на немски BITTERSALZ - нз на български как се казва - като първата седмица го приемаш всеки ден преди закуска, втората семдица - през ден, третата седмиц апрез 2 дни - и последнта седмица 2 пъти само . И след този месец започваш спирулината. Идеята на тази Биттерзалц и че прочиствала червата и така действието на спирулинта се осещало много бързо Simple Smile
Какво ще кажете ? аз тотално се обърках  #Crazy #Crazy #Crazy

Има дори схема колко да приемаш при отсабване и тн - просто книгата е супер, има за рани върху кожата неща, антицелулитни, съвети рпеди забременяване и как се приема цпирулината тогава и тн
Уж я купих на шега,я то книжката била 6+  Simple Smile

След много четене се спрях на брита кана  .  Дестилацията както и обратната осмоза чистят от  всички нежелани съставки ,но и от някои необходими за тялото елементи-от време на време за пречистване може да се пият .Брита филтрира от хлор, лоша миризма ,пестициди ,лекарства, микроорганизми ,но не и от тежки метали и флуорид.

# 323
# 324
# 325
Момичета, искам да споделя един сайт, който много ми допадна Алфиола. Мисля, че и на вас ще се хареса  Simple Smile.
А онзи ден правих тези Овесени бисквитки - много вкусни. Станаха сполучливи въпреки моите промени - без яйцето и шок. чипс, с по-малко захар.

# 326
Привет ,
днес правейки супата с леща и зеленчуци, се замислих за съчетаването на бобови .
 Освен със зеленчуци и с ориз не съм чела за други добри комбинации. Така ли е ?
Май никой няма табличката за съчетаването на продуктите?

# 327
Аз съм съчетава лещата и с други зърнени - просо, елда...

# 328
Аз съм съчетава лещата и с други зърнени - просо, елда...
Мерси Вери  bouquet
, въпросът ми е дали това съчетаване  подпомага положително  усвояването на веществата или е само добро вкусовото им съчетание?

# 329
Намерих я таблицата, която съм публикувала много преди време в друга тема:

http://qito.co.uk/eating/

Така като гледам, ако "x" е лоша комбинация, то не е хубаво да се комбинират бобови със зърнени.
Иначе зърнено+бобово е уж за по-добро усвояване на протеина.

Прочетох и тамошните коментари.
Лизи, то този чиляк е от твоята околия.  Laughing

Kate Wood e  тази:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kate_Wood
http://www.kukuriak.com/katemagic/

А за нея получих такъв коментар:
"аз живея в Лондон. Бях на уоркшоп на тази жена по суровоядство. Изглежда удивително! Има три деца, за които се грижи сама, всяко от децата си е кърмила до три години. Ястията и бяха изключително вкусни. Не знам календарната и възраст, но от нея бликаше енергия и жизнерадост, характерни за млад човек."

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 14:53 от Вери

Общи условия

Активация на акаунт