Веганството - да споделим опит - 8

  • 40 495
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 1 639
Търся си ник, със синап можеш да си направиш най-простото: горчица. Ние много често си приготвяме.
http://www.recipemagician.com/recepti/sosove-i-dresingi/surova-gorchica/

Супер рецепта, някой ден може да пробвам.
Ние  сега ползваме дижонска, за първи път ми е и съм учудена от
разликата в качеството, съставките и вкуса.  Simple Smile

# 526
  • Мнения: 415
Аталанта, разбира се, че можеш, с друга лентичка:)
Системата е проста - почваш от сутринта да си събираш урината до края на деня, разбъркваш и слагаш лентичката.

Вери, благодаря ти за разследването. Hug

Момичета...ами ужасни неща споделяте за тази салата...а аз така се влюбих в нея!!! И аз като Солей я купувам отскоро, но много по-нежен и лек вкус има от нашето зеле, което ужасно ми дразни целия организъм, много по-груба ми идва целулозата явно.

# 527
  • Мнения: 1 267
И на мен айберга ми  е много любим. Може би с накисване за поне 5-6 часа ще поизпадне част от химията.

Иначе морков и цвекло и любимият ми червен лук са салатите. понякога изяждам по две глави на ден от него, като ябълки направо.

да ви питам кой ви е любимият сорт ябълки? аз не обичам хлебни, както им викат.
хапвах от жълтите, златна превъзходна ли да беше?
но отскоро открих Фуджи-то, е няма такава сочност Simple Smile

Онзи ден пак "засекох" др. Папазова и я чух да обяснява как бананите не се третирали с химия.
Моя приятелка беше преди години във Франция, точно с тази цел конференция ( или подобни) по повод използваната химия при удължаване годността на плодове и зеленчуци.
Че като ги вкарали в едно хале с банани, а там пръскане, пръскане до безкрай.

# 528
  • Мнения: 1 732
Аз вече направо гледам да не го мисля, защото няма оттърване  Confused

и аз вече съм така. С времето си изработих някои навици и те ми помагат по- малко да се замислям  докато съм на пазар.
Обаче много съм се шашкала.
Е, от както имам възможност да избирам, гледам да купувам био...
Айсбергът и на мен ми е вкусен и нежен Simple Smile
На тукашното зеле внимателно избирам сорта. Ако главестото бяло зеле е немско, значи ще е грубо , твърдо и не става за салата. Затова купувам или острото им зеле/ което е нежно и сочно-с него става превъзходна салата /, или испанско бяло главесто, кръгло зеле.
Като добро решение за вкусна салата , освен айсберг, препоръчвам салата Ромен/ Romaine (Lactuca sativa L. var. longifolia); Всъщност, аз предимно нея купувам, а не айсберг.
Цикорията също е крехка, но има леко горчива жилка.



да ви питам кой ви е любимият сорт ябълки?
Йонаголд /Jonagold/. Много сочни, със сладко-леко кисел, свеж вкус.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 18:06 от take a smile

# 529
  • Мнения: 19 997
.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 18:03 от Soleil*

# 530
  • София
  • Мнения: 5 347
В предаването за солта си го каза в прав текст:
"Щом и аз вече имам хималайска сол..." тоест тя отскоро си е купила хималайска сол. Брей....
"Заради предаването се заинтересувах по-дълбоко от солта...."
Не ми е приятно да ми взима парите лечител, с чужди нему теории и продукти.

Детето ми винаги ми казва че не може дебел лекар да дава рецепти за отслабване или пушач лекар да обяснява колко е вредно пушенето. От някакви анекдоти и вицове ги знае тези работи Simple Smile

# 531
  • Мнения: 1 732
И аз имам резерви към Папазова. Не приемам следване на формулата "хранене в Зоната" да бъде прилагана "на кило", без оглед на индивидуалностите на всеки отделен случай. /а и самата  конкретна схема ми е особена/.
Същото за съжаление, мога да кажа и за Гайдурков.
Винаги има противоречиви мнения, и това е съвсем логично.
Изобщо, да си намерим най- верният специалист, който за нас в определен момент би бил "панацеята", е въпрос не само на проучване, търсене, четене , но и на късмет.

# 532
  • Мнения: 1 732
Момичета, видяхте ли тази статия? Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4996

# 533
  • Мнения: 1 725
Мен също понякога ми дразни на стомаха нашето зеле. Започнах да правя салатите с китайско зеле, което е крехко като марулите, но си е зеле. Вие ползвате ли? Не е внос, пише произведено в България.


Аз всичко беля - ябълки, моркови, ряпа и т.н. Преди време хапвах лимон с кората, но вече не. Бих изяла ябълка с кората откъсната направо от дървото при условие, че не е пръскана. Така че това ядене на киви, банани и какво беше още с кората на този етап не приемам /имам предвид това, което се предлага на пазара/.
Вече в няколко предавания с д-р Папазова в рекламната пауза се представят продукти, за които говори тя. Пресен спомен имам за ензимите - тя беше ЗА пиенето на добавки с ензими. Обясняваше при липса на кой ензим какво става и хоп, след минути реклама на продукт с ензими  Simple Smile Аз не съм против приема на такива, но след като се установи кой ензим липсва и тогава.
Въпреки това гледам предванията, в които учавства и отсявам информацията, която поднася.
Въобще вече с повечето неща правя така, проверявам и питам, че аз съм от хората, които се влияят от красиво и сладкодумно поднесена информация  Simple Smile.

# 534
  • Мнения: 252
Здравейте!
Търсих тема и за суровоядство, но не намирам, и реших да ви следя.  Peace Приемате ли нови попълнения?  Rolling Eyes Засега ще чета и се надявам да мога да съм полезна и аз  Peace

# 535
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Това китайското, напа, правих снощи за вечеря. Леко и приятно на вкус.

Не знам дали има в БГ - Spaghetti Squash  http://steamykitchen.com/11285-baked-spaghetti-squash-with-garlic-and-butter.html
Много ни харесва вкъщи. Може само с малко зехтин и сол, а може да се смеси и със сосове, тъй като няма особена миризма и вкус и приема вкуса на соса. Страхотна имитация на спагети.

# 536
  • Мнения: 1 732
Нели Simple Smile ,
Добре дошла! Hug
Atalanta ,
Никога не съм пробвала подобна тиква Simple Smile. Запали ме, като ми дойде вдъхновението , да потърся Simple Smile

Наскоро по подобен начин  чух за рецепта за веганско фондю с кашу и ми е в to-do-list-а
Soleil* , да взема и аз да си изтрия поста, защото  беше подбуден най- вече от твоя . ...че си е малко "тема с мини"Wink Hug

# 537
  • Мнения: 5 714
Аз съм съгласна с Take a smile относно специалистите диетолози или нутриционисти (за мен е едно и също и разлика не виждам колкото и да искам).
И не виждам защо да си триеш поста. Да, с мини е. И какво е това? Моето мнение е, че няма холистик. Включително визирам и този, с който аз се консултирах на Канадска земя. Да, даде ми насоки, но толкова. Опита се да ме завърти в някакъв омагьосан кръг. Предпочитам сама да си се консултирам. Simple Smile)))) В тази връзка да вметна и за ензимите. Той им е фен и едва ли не трябвало да се пият цял живот. Еми не съм съгласна. Тогава как ще накараш организма сам да ги произвежда. Същото е като с хормоните. И както Палиа казва: как знаем кой точно ензим го няма. И дали пък трябва да го има.
И също така със съжаление мога да заключа, че в общия случай в България отново нещата са криворазбрани. Става дума за веганството и суровоядството. Колкото и да не ми се иска, се превръща в мода, престиж, надпревара, кой е по по най, напред с материала и подобни.
Преди време в един друг форум, в който вече не участвам, бях изразила мнение относно нашумелите специалисти, но останах неразбрана. Та в тоя дух бях писала и тогава.

Така че, Take a smile, не знам дали ще триеш, но ме провокира да напиша неща, които ми бодат очите от известно време и ме кара да седя мноооого настрана.

Нели, добре дошла! Simple Smile
Тема за суровоядството има, но е в диетите.  Joy

# 538
  • София
  • Мнения: 5 347
Вери, спокойно, още няма мода Simple Smile когато започне, тогава вече ще стане интересно.

за ензимите да си кажа - Гайдурков не дава ензими, напортив, спря ги на мъжа ми, за да може с помощ от храните да започне усвояването и самопроизвеждането.

# 539
  • Мнения: 5 714
Помня какво беше споделила за ензимите. И логиката ми ме накара да се съглася. Wink

По другия въпрос - такова ми е чувството и виждането от всекидневните наблюдения ща не ща. Обикновено разни чувства не ме лъжат, но не винаги им се доверявам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт