Веганството - да споделим опит - 8

• 40 579
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
За парадонтозата много ми помага жабуренето сутрин на гладно със зехтин за 3-5 минути. Неочаквано бързо ми стегна венците, а го започнах пролетта, когато съм най-зле с венците по принцип. Но е добре да се прави постоянно. Вечер може да се прави масажа с морска сол или да се жабури със смрадлика.

Лизи, аз нещо състава на тези барчета не го виждам точно... Иначе не звучат зле.

За пречистване от вредните емисии освен всичко което сте дали бих препоръчала и Алое Вера и Пиене на глина/глинена вода:
http://plamenshopov.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/04/23/zelena-hu … vane-na-or.533428
Глината и Малахов много я препоръчва и от опит знам, че дава много добро изчистване даже на черен дроб.

За аутизма много помага (те сигурно са наясно) диета без глутен и казеин, без консерванти и оцветители. Приятелката ми с такава диета за 3 месеца пребори и астмата на сина си.

# 226
M_Nik -барчетата ,които аз най-често си купувам са :
"Какаков портокал"-съдържат фурми-40%,сурово кашу-40%,стафиди-14% и какао-5 %+ 1% портокал
"Кашу куукие"-съдържа 51%кашу и 49% фурми.

# 227
февруари след новолуние е подходящ за житния режим на дънов.

Мисля тогава да го правя и аз. Вече взех страха на покълналото жито.  Flutter
Но не 10 дена ......

За съчетаването на храните и на мен ще ми е любопитно.
Аз съм привърженик на разделното хранене ( в традиционната кухня)
и на по-натуралния вкус,по принцип. Затова, макар и основно сурови храни да консумирам,
не ги смесвам много, много.

Да попитам за жабуренето със зехтин, задължително ли е да е екста качество?

# 228
take a smile ,
неотдавна имах  и друго такова запитване за тортите,та по тоя повод се замислих.Ще трябва да направя май няколко опита.Две-три от дамите, от Тортената тема са правили торти за диабетици, или използвайки пълнозърнести брашна.Но не знам как биха могли да се заменят яйцата, например...
Решила съм да правя опити.Като имам резултати,ще пиша.    Peace

# 229
take a smile ,
неотдавна имах  и друго такова запитване за тортите,та по тоя повод се замислих.Ще трябва да направя май няколко опита.Две-три от дамите, от Тортената тема са правили торти за диабетици, или използвайки пълнозърнести брашна.Но не знам как биха могли да се заменят яйцата, например...
Решила съм да правя опити.Като имам резултати,ще пиша.    Peace

Едното запитване за сметаново-плодова пълнозърнеста торта беше от мен преди време  Laughing

# 230
Да попитам за жабуренето със зехтин, задължително ли е да е екста качество?

Препоръчва се да е студено пресован, нерафиниран. Жабуренето може да се прави и с шарлан - нерафинирано слънчогледово олио.

# 231
take a smile ,
Но не знам как биха могли да се заменят яйцата, например...
Решила съм да правя опити.Като имам резултати,ще пиша.    Peace

С брашно от нахут.
Някъде бях чела, че може да се замести и  с накиснат златен лен, но аз така и не намерих такъв лен по магазините и не съм го пробвала това.

# 232
# 233
Крисито,

Искам да те попитам колко време след включването на спирулината, да включа хлорелата?

Цитат
Под други водорасли имам предвид нори, уакаме, араме, келп, дулсе...
А тези как да ги включа в менюто си ? newsm78
Цитат
Според мен много помагат пречистванията.
Как точно мога да се пречистя ?  Rolling Eyes
По първия въпрос нямам точен отговор.
Но да кажем изкарай месец със спирулина само и после включи хлорелата.

Другите водорасли не е хич задължително да ги включваш. Но ги слагам към салати.

За пречистванията много се е изписало дори и тези дни гледам.

Ние имаме опит със зелени сокове и гладуване на вода.

Аз съм правила месец на зелени сокове. Мъжът ми 2 пъти е бил на такова пречистване: 3 месеца и на следващата година месец. Пак той е бил на вода 7 и 11 дена. Като вторият път беше много по-ефикасен. Обикновено самото гладуване не е проблем, а захранването след това.

Съгласна съм за чайовете по време на водно гладуване.

Таблица за съчетаване на храни бях пускала много преди време, но сега никъде май не я пазя. Много много не се интересувам сега от разделно хранене при веганство и суровоядство.

Относно какво мисля за гладувания и пречиствания: мисля, че последно време има залитания. Wink
Но 10-на дена годишно е добре. И ако човек чувства, че има нужда.
4 пъти...не знам. Не бих. Wink

Как да включиш сирулина и хлорела?
Зависи дали ще ги взимаш на капсули или прах.
Ако са на капсули, лесно ще ги включиш.
Ако е на прах, е хубаво към някое ястие. Някакъв нектар/смути, крем, шоколад, сладолед, салата....

Hug някой ползвал ли е nigari   и какво ви е мнението ?
Това е магнезиев хлорид. Simple Smile
Да, при дефицит на магнезий бих ползвала. Даже скоро мисля да купя и да си правя магнезиево олио.
http://realrawfood.com/products#magnesiumcrystals

Вземам и кламадски водорасли заради пародонозата, която съм развила напоследък.
Жабурене с прополис също. Вие нещо да знаете? А да и хомеопатия прилагам.
Една жена с парадонтоза пишеше при нас във форума. Но отдавна не се е включвала, не знам до къде я докара.
Линк не искам да давам, обаче. Не обичам да раздавам мои линкове. Wink
Ако искаш, надникни.

Не разбирам това за Омега 6 като джънк. Както и да е...Simple Smile

Ане, ябълковият оцет има много лечебни свойства. Четох преди време книжка посветена на него при една моя приятелка.

"Вчера говорих с един приятел, питах го лекуват ли се при общата ни хомеопатичка. Отговорът  му беше супер готин:
Ами аз откакто бях при нея вече не пия хапове, даже и нейните.  35
(от 2 години Smile )"

Така е и при нас от 2-3 години. Wink

В барчетата не виждам нищо нередно.

А относно тортите, далече сме от тортеното изкуство, за което Take a smile пита. Но някой ден и това ще стане с изцяло сурови и веган продукти. Замислили сме го.
Само тази ни е по-така:

И за рождения ден на сина ни от последното лято, но никъде все още не сме я качвали, освен във фейсбук. По-късно ще я пусна и тук. Simple Smile

# 234
take a smile ,
Но не знам как биха могли да се заменят яйцата, например...
Решила съм да правя опити.Като имам резултати,ще пиша.    Peace

С брашно от нахут.
Някъде бях чела, че може да се замести и  с накиснат златен лен, но аз така и не намерих такъв лен по магазините и не съм го пробвала това.
Краси...* , виж линка на 1 стр. "заместители на яйцата", дали ще можеш да взаимстваш и  да се приложи някоя от идеите?  хубаво клипче има, нагледно.

Аз съм правила няколко от великолепните торти на Вери Grinning.  Много сполучливи стават всеки път Flutter
Чудя се дали по техните рецепти ще могат да се оформят и други варианти за форма и сюжет...
Мен хич ме няма в сладкарството Blush, следвам плътно указанията....

Госпожа Емилия ,
Много интересна идея за месец без джънк! Simple Smile Кaто концепция, идеята  малко ми напомня за т.н. Mo Bro, т.е. "Movember" Омега 6 го възприемам като "джънк" в случаите когато е в пъти по - застъпена консумацията му/пред балансираната консумация на всичките омеги-3,6 , 9/.
А това " прекомерно доминиране" често се случва именно при засилена консумация на processed foods .
krisito_bg, бях ти отговорила, че нямам навик с добавки, но всъщност не съм съвсем точна, понеже освен спирулина, понякога добавям такива добавки като пчелен прашец, меласа, прополис, малц....

Анe
,
проверих в Ридърс Дайджест  за заболявания на венците- гингивит и периодонтит пише следните съвети:
-Лечебен невен-за промивки и гаргара на устата-3 пъти/ден. Запарка от 5г сушени съцветия в чаша вряла вода за 5 мин, после се прецеждаи охлажда;
-Обикновена мащерка-подобно на невена, но билката да е 2 гр.;
-Ехинацея-течен екстракт, ексвивалент на 1г сушени кори-3 пъти/ден в 15 мл. вода. Устата се промива и се изпива. Продължителсот- 1 седмица.
-почистване на междузъбните пространства с мед. конец;
-плакнене с р-р на чаено дърво или новозеландски чай;
За вени знам, че помага конския кестен. Дано не се стига до лазер, или ако е неизбежен, да помогне! Praynig

за таблица и аз не мога да помогна.

# 235
Ето я другата торта:

Оцветителите са изцяло естествени.

# 236
Ето я другата торта:
Оцветителите са изцяло естествени.

Чакаме рецепта.  Simple Smile
Какви са по-точно оцветителите ?

Нямам наблюдение кой колко залита по пречиствания, но вярвам,
че почивка от ядене трябва да има. Редовно.

Затова и съм доволна от моя избор, защото не искам да ми пречи на ежедневието.

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 16:44 от Флайбъл

# 237
Това е описанието на тортата:

Блат- кокос, кокосово масло, сушени червени боровинки и стафиди
Крем- манго, месото на млад кокос, кокосово масло, малко кашу
Между блата и крема- къпини
Украса- какаово масло, кокосово масло, кашу, сурова тръстикова захар
В крема около картината няма само какаово масло
Оцветители- какао, спирулина, mocha tea, морков, цвекло, куркума, боровинки

Флайбъл, не визирам твоя избор нито тук, нито в Здравословното хранене.
Смятам, че човек, който е само на растителна храна, а какво остава да е предимно сурова, не му трябват ежемесечни гладувания и пречиствания: клизма, черен дроб и т.н.
1-2 пъти годишно  и то едното да е задължително пролетта - да. Но това си е мое/наше мнение.

# 238
Вери,

Майстори сте!  Големи!!!!     bouquet
 Hands Clap   Hands Clap    Hands Clap

# 239
  • София
Вери, невероятен ефект!
За вкуса няма да предполагаме, сигурни сме, че е невероятен!
Този странен цвят тюркоазено синьо на  mocha tea ли се дължи?

Общи условия

Активация на акаунт