Веганството - да споделим опит - 8

• 40 530
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
Намерих я таблицата, която съм публикувала много преди време в друга тема:

http://qito.co.uk/eating/

Така като гледам, ако "x" е лоша комбинация, то не е хубаво да се комбинират бобови със зърнени.
Иначе зърнено+бобово е уж за по-добро усвояване на протеина.
Благодаря ти за таблицата.
Точно това и на мен ми е правило преди време впечатление и съм запомнила ,че уж не било добро, но във веганските книги се препоръчва това съчетаване на бобови със ориз за подпомагане усвояването на белтъчините  newsm78

# 331
Редактирах си предния коментар.
Може да ти е интересно. Wink
Хайде стига съм завземала ефира.  Laughing

# 332
Вери, и аз съм чувала за нея,даже май някакви семинари водеше тук,но не помня от къде ми беше инфото.
Къзънс ми е доста строг (не съм суровоядец ) и четейки го се обезкуражавам,че не правя нещата правилно.
Това,което спазвам,че за бобовите със зеленчуци, зърнените също със зеленчуци, плодовете отделно, кълнове към салати, хляб всякакъв с хумус (ръжен ,пълно-зърнест, типов, питта бред и т.н.) ,сокове на гладно(смутита с вода и плодове и мед) и лещата с ориз Simple Smile

# 333
Спри да го четеш тогава. Wink
А по останалите въпроси, прави както го чувстваш. Недей непрекъснато да мислиш дали не бъркам сега. Simple Smile

# 334
Спри да го четеш тогава. Wink
А по останалите въпроси, прави както го чувстваш. Недей непрекъснато да мислиш дали не бъркам сега. Simple Smile
Спрях с него преди седмица  Laughing
Сега търся книга за вегани ,които приготвят храната си .
Има сума ти литература за вегетарианци, книги с рецепти и съвети,но за вегани няма никакви.
Има списания "Good food-vegatarians" ,но не са ми полезни ,та повечето вегани са явно суровоядци и книгите са такива ,та се лутам и постоянствам с познатите ми неща ,а четейки темата поне получавам някакви съвети .  bouquet
Благодаря ти за което! Hug

# 335
повечето вегани са явно суровоядци
Моите наблюдения не са такива. Wink
Но с книга не мога да помогна.

# 336
повечето вегани са явно суровоядци
Моите наблюдения не са такива. Wink
Но с книга не мога да помогна.
Виждаш ли?
И аз това наблюдавам Simple Smile
Обикалям книжарниците по 2 пъти в седмицата и търся нови книги с рецепти за вегани , или книга за вегани-нищо досега освен тези за суровоядците.
Както й да е пригаждам рецепти и чета!

# 337
Защото не съм търсила, понеже не ме интересува много много.  Joy
Иначе има вече много вегански блогове ( с готвени ястия).

# 338
Защото не съм търсила, понеже не ме интересува много много.  Joy
Иначе има вече много вегански блогове ( с готвени ястия).
Simple Smile
Разбрах те!
Блогове не бях търсила newsm78

# 339
Тук се пускат периодично линкове.
Във веганската група във фейсбук (името е като тукашната тема) няма начин да не забележиш някои от тях.  Laughing

# 340
Тук се пускат периодично линкове.
Във веганската група във фейсбук (името е като тукашната тема) няма начин да не забележиш някои от тях.  Laughing
ФБ е идея (член съм на групата ),но аз си харесвам книгите и вечното връщане към рецепти и систематизирани съвети ,които те предлагат.
Примерно днес съм си взела пресни зелении и червено зеле и ако съм в групата на веганите днес там се  публикуват едни рецепти а друг ден други,а в книгата отивам на раздела зелении или cruciferous vegetables и започвам да избирам и готвя Peace

# 341
Така като гледам, ако "x" е лоша комбинация, то не е хубаво да се комбинират бобови със зърнени.
Иначе зърнено+бобово е уж за по-добро усвояване на протеина.

Тотално се обърках.. Лоша комбинация, пък добре за усвояването на протеина. В много източници по доста сходни въпроси срещам противоречия..  #Crazy

# 342
Не знам...не съм специалист.  Laughing
Както и вчера писах: всеки с теориите си.  Simple Smile
Всъщност тя истината е една, най-много 2.  Joy

# 343
При една от последните ми посещения при д-р Гайдурков, той ми каза, че ефекта на доброто усвояване на протеините от бобовите и зърнените се постига и ако се ядат последователно или в рамките на 1 ден.

# 344
Да, това и аз го рекнах октомври месец на едно място. Пък и може да се провери, има записи.
А и предполагам не съм единствената откривателка. Всички четем май еднакви източници.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт