Веганството - да споделим опит - 8

• 40 479
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Щастливата   bouquet

В Ютуб  след като изгледа човек Гари, излизат тематично отвратително върли антивегетарианци и антивегани. Наш Милко още има от тях да учи Simple Smile

Вчера в Дриймхаус , докато си сипвахме манджите на блокмасата, попитах сервитьора за Гари, разговорихме се, включиха се и двама други клиенти. Ееееех!

# 571
По повод другите и отношението на другите, аз съм на принципа:
"Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш!"
Т.е.,ако човек сам не пожелае да приеме нещо ново,нова идея ,храна или начин на живот, то насила едва ли ще се получи.
За всяко важно нещо в живота си човек трябва сам да узрее....

и да ви споделя едни кюфтенца,които много се харесаха у дома...
http://hihonas.blogspot.com/2012/02/blog-post_03.html

и едно кексче без захар и яйца,което стана много пухкаво и сочно
http://hihonas.blogspot.com/2012/02/blog-post_04.html

Вчера се "борих" и с едни тарталетки,изцяло вегански,но още не съм качила снимките...

# 572
  • София (Възраждане)
Кой е най-добрият вегански естествен източник на пробиотици?

# 573
Щастливата,  Praynig

# 574
Кой е най-добрият вегански естествен източник на пробиотици?
Доколкото знам кисело зеле Peace
    Щастливата, бързо възстановяване Hug

Вери, разбирам те прекрасно, вбесявам се и аз, но с времето реших,че някой битки са безсмислени. Аз може да напиша,че еди кой си е шарлатанин, но защото съм от единиците ще излезе,че рекламирам конкуренцията му или му завиждам и т.н. Въпреки това и аз като Солей писах,трих и пак писах Mr. Green Тези дето усвояват някаква идея и я използват само заради печалбата рано или късно биват естествено отсяти Peace
    Гари, го гледах още при първия пост на Мимоза, заедно с мъжа ми, успя да повлияе и вече кафето си го пие с оризово мляко Wink Като цяло обаче и на мен ми идва агресивен леко(лично мнение). А и рекламирането на продуктите не ми се понрави,някак не ми се връзваше с идеите,които изложи. Купих на мъжа ми преди години соев шницел, ами миришеше на пиле и замина в коша. Соевите продукти не се на почит като цяло вкъщи.

Цитат
"Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш!"
Т.е.,ако човек сам не пожелае да приеме нещо ново,нова идея ,храна или начин на живот, то насила едва ли ще се получи.
За всяко важно нещо в живота си човек трябва сам да узрее....
Подкрепям Peace Аз лично съм на мнение,че повече хора ще се заслушат когато стане по-явна вредата от начина на хранене, но естествено хранителните гиганти засега пируват, а различните биват определяни като фанатици Confused

# 575
Момичета, стига сте се оттегляли! Аз не знам за какво става въпрос, но мисля, че ще е полезно да се разбере, ако Вери има желание и сили.

Постът си за Зоната го изтрих не защото не искам някой да разбира, че не съм доволна от някакъв лечител, а защото прецених, че тук темата е неподходяща да питам за диета, която препоръчва толкова много животински протеин. Иначе аз и преди съм пускала намеци, че забелязвам разни еднаквости в предписанията на различни хора, но не съм била конкретна. Добре че Щастливата написа нейната история.
Явно човек не трябва да влага много надежди в един лечител преди добре да се запознае с него и да види дали методът мму ще пасне. Диетата на Гайдурков  ползотворна в определени случаи и може да помогне на някой. Обаче човекът просто здраво се е комерсиализирал. При мен точно за 5мин ми надраска същото, което беше предписал и предния път като ходихме. Дори включи отново и жълтъците, въпреки че щерката беше със стотици чернодробни.

От Папазова бях  впечатлена в началото и доста неща ми допаднаха. Обаче после с мен се свързаха още двама човека и се оказа, че на всички ни предписанията са еднакви ooooh!
Та, от нейните предписания си извлякох някои неща ,които сметнах, че ще са подходящи за нас.

Щастлива
, прегръщам те, мила и се моля всичко да мине успешно и да се върнеш към йогата сякаш нищо не е било Hug

Търся си ник,
как издържате в Дриймхаус на този студ? Ние ходихме миналата събота и умряхме от студ. Хапнахме набързо с якетата и си тръгнахме вкочанени. Ако започнат да отопляват, бих им станала редовен посетител събота и неделя.

Още не съм гледала филма. Преди време бях гледала два такива филма и бяха брутални. Единият беше Земляни, а другият още по-брутален, но не му помня името. Много дълго го преживявах и затова сега се пазя.

Някой ползва ли оризов протеин? Видях го в биомагазина  и се зачудих за какво е. Купих си конопен и го пробвах на салата. Добър вкус има.
Вери, ти май беше казвала, че имате такъв? Даваш ли на децата?

Дано някой ме изчете, че се улях.. Flutter Blush

# 576
Здравей Мимоза, аз тогава порчетох мнението ти, но не си и помислих да пусна линка, от самочувствие, че всичко знам и че не ми трябват емоции.... Ха-ха, да избера да съм безчувствена- това не е за мен.

Минават ми подобни мисли и на мен. Не искам да се натоварвам и разстройвам, но в същото време искам и трябва да знам какво става /много неща не знаех за добиването на мляко и месо/. Често пред очите ми се изреждат картини на насилие от ферми, кланици и други кадри, изгледани в редица клипове. После усещам тази тежест в сърцето, още по-тежко ми става като умножа тези кадри и осъзная, че насилието е навсякъде по света, а аз съм безсилна да го спра  Sad .

Още не съм гледала филма. Преди време бях гледала два такива филма и бяха брутални. Единият беше Земляни, а другият още по-брутален, но не му помня името. Много дълго го преживявах и затова сега се пазя.

От "Земляни" съм гледала само откъси, много ми е трудно да го изгледам целия, въпреки че бих искала точно с тази цел - да не забравям какво се случва постоянно по света.

Щастливке  Hug Praynig
Четейки поста ти за д-р Гайдурков си спомням за моето хомеопатично лечение, при което в продължение на две години аз си мислех, че съм намерила моя лекар-хомеопат също така прехвален и с добро име. Ами не се сработихме и го смених.

# 577
При Щастливата всичко е минало благополучно. Нека да я споменаваме в мислите и молитвите си за бързо възстановяване!  Praynig  Heart Eyes  Hug

Искам да споделя тази статия с вас за СОДАТА. Дълга е, наистина, но аз лично не успях да се откъсна от нея, докато не я прочетох цялата. Засяга доста актуални теми от живота ни.

# 578
При Щастливата всичко е минало благополучно. Нека да я споменаваме в мислите и молитвите си за бързо възстановяване!  Praynig  Heart Eyes  Hug

Искам да споделя тази статия с вас за СОДАТА. Дълга е, наистина, но аз лично не успях да се откъсна от нея, докато не я прочетох цялата. Засяга доста актуални теми от живота ни.
Безкрайна е радостта ми! Heart Eyes Hug

За содата , Симончини и рака,  Госпожа Емилия беше писала някои съмнения.

# 579
  • на острова на мечтите
Здравейте на всички! Не съм чиста вегетарианка, но напоследък съм се запалила и честичко наминавам. Откривам доста познати имена от Коледните пости и от житния режим на Дънов. А и много интересни рецепти! Благодаря ви
Исках да се похваля,че успях да си "произведа" домашно кокосово масло newsm44  chef Заслугата не е лична, но резултатът е отличен,открих рецептата в нета. Сега разбирам, защо тук не го намирам, получава се много малко количество,та вероятно цената ще е ..... Money
Отивам да чета още,че през последната седмица нещо бях затрупана с работа  bouquet

# 580
  • София
Мили момичета, както винаги пишете невероятно, но се включвам само да пожелая на Щастливата здраве и всичко вече да е останало в миналото! Много се зарадвах на добрите новини. Бъди спокойна, обичана и силна! Hug

# 581
  • София
За съжаление и аз съм от пациемтите на Гайдурков, които не са очаровани от него. Много странен ми се стори прегледа. Почувствах се добре от режима му но нямах подобрение на здравословният си проблем. При мене се оправда че е от лекарствата които съм приемала. а лекарства не съм пила вече почти 10 месеца.. Както и да е. Последните му режими бяха почти ендакви. И се отказах.

А в Дриим хауз кога има шведкси маси? Каква е цената тогава? Много бих се радвала да мина и да опитам повечко и разнообразни храни.

Сега съм намерила едни млади хора които приготвят чудесна веган храна. Уникално вкусна е и се надявам проекта им да има успех.

# 582
Много, много здраве на Щастливата и само положителни емоции!  Hug

Bunnie, сподели за храната, за Соул китчън ли става дума?

Да и аз се чудех за содата, след подобен пост...

На мен много ми допада вторият етаж на Веда хаус, искате ли идем горе с децата някоя събота или неделя? Топло е и има чудесни чайчета и кухнята е добра.

# 583
  • София
В Дриймхаус има блокмаса всяка неделя от 11 до 15.30 (понякога храната посвършва в 15)
цена за храната 7лв за човек
За дете - наполовина

Не беше студено, ние бяхме на  масата срещу вратата. Може би защото са сложили нещо като климатик над входната врата и вече не духа откъм стълбището. На който му беше студено си поръча чай (2 часа без движение и с мокри крака)
До прозореца сигурно е студено, не сядайте там!

Във Веда хаус какви готини семейства с пъстри на възраст деца съм виждала! Там децата ми порастват пред очите ми Simple Smile

# 584
Следващия път ще знаем да сядаме срещу климатика Simple Smile Ние бяхме до прозореца. Цените са им супер приемливи. Особено тази блок маса.

Айде наистина да се организираме някой ден за Веда хаус. Там децата ще могат да се търкалят на воля. Има ли желаещи?

Общи условия

Активация на акаунт