Захранване, водено от бебето / Вaby-led weaning

• 21 266
  • 203
  •   1
Отговори
# 105
absкак предлагаш крушата-при мен много се пързаля и аз я държа?

# 106
  • Berlin
Ами на парчета малко по-големи от това, което може да хване в шепа. Не знам дали го обясних добре. Simple Smile Гледам да са като дебели пръчици и да стърчат от ръката му, за да може да го захапе. Малко му е мъчно наистина, хлъзгава е, но става.

# 107
здравейте момичета
отдавна не съм писала. много отдавна, може би след като забременях- роди ми се малко момиченце Берин - сега се захранваме с нея

за тези, които не ме познават да кажа аз съм майка на Атила, който беше захранен по този начин Simple Smile след като отказа пюретата категорично, и беше с АБКМ, сега е щастливо хранещо се дете и пребори непоносимостта.

пуснах видео на файсбук страничката ни , как Бери яде банан, дави се и продължава
http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=4039344143364[/video]

преди малко хапнахме заедно круша и заспа, а на мен ми се полага почивка  Hug

Атила на 8 м ядеше круша без проблем, хващаше я много здраво Simple Smile, а Бери все още не може сама разбира се , давам и малки парчета и тя си ги бута в устата и гони крушата между пръстите си.

# 108
lux , радвам се да те видя отново с ново попълнение в ЗВБ!  Hug
За крушата се сещам и ощеедин вариант, еднамама беше споменала, че дава ябълката с голям успех на дълги спираловидни ивички, които реже с картофобелачка  Simple Smile Може и да не много мека круша да е подходящ вариант.  Peace

# 109
  • Малта
Ехоо, я кажете за даването на суровия домат, че в темата "Бързи въпроси и отговори за захранване" ме охулиха че искам да предложа домат на 6 месечните бебоци  newsm78

В същност мен ме интересува, какво да дам за разхлабване, че девойката сутринат дарадонки, като на зайче беше сътворила?

# 110
Суровия домат в схемата за захранване е даден за 6-8 месеца, добре е да се предлага без люспата и семките.  Peace
Надникнах и в другата тема и видях дискусията. Аз не съм експерт алерголог или по детско хранене, но Стефан Клйнчес, който е направил схемата е детски диетолог и се занимава с детско хранене повече от 20 години и продължава да работи това.. Написал е и не една книга за кърменето и храненето на най-малките. Щом в схемата суровият домат е посочен от тази възраст, явно не е толкова "опасен" и може да се предлага. Peace
Само не мога да разбера досега пюренца ли си давала или бебетата ядат самостоятелно? Какво си предлагала в последно време. В началото на захранването повечето дечица получават запек, защото стомахчетата им трябва да свикнат с новите храни. А и повечето храни, които се предлагат в началото са запичащи - картоф, морков, банан...
Може просто да оставиш детенцето няколко дни само на кърма докато се нормализира положението. Иначе незапичащи и дори разхлабващи храни, на които в момента е сезона са и сините сливи, тиквичките, крушите, грозде (без люспи и семки!)... Може би имат дори по-добър ефект от домата.  Peace

# 111
  • Малта
Ами Фата захранваме се с пюрета, защото те много рано проявиха интерес към друга храна (към края на 4 м. още). Иначе им давах още преди пюретата за ближат и смучат пъпеш, диня, праскова, кайсия, морков-подварен и краставица.

Но като допълнение към обедното кърмене от началото на 5м. давам пюрета, защото са много лакоми моите и всичко омитат  Crazy Току що двамата си разделиха остатъка от обяд - 60 мл. каша от елда с круша! а  на обяд пак толкова някъде изядоха ...

Да им дам сами още не смея, че още не седят стабилно и самостоятелно.

Твоите принцеси имаха една снимка как си хапват в столчетата за кола - там на колко месеца са?

# 112
Записвам се и аз във вашата тема, по-късно ще се върна да ви чета.

# 113

Твоите принцеси имаха една снимка как си хапват в столчетата за кола - там на колко месеца са?

В столчетата за кола им е първия опит с твърда храна, на 6 навършени месеца са били  Simple Smile

# 114
Привет!

Запалих се по този вид захранване (знам, че е рано за бебето ми, но обичам да чета и да се подготвям предварително). Купих си и книгата с рецепти. В нея, в самото начало са обяснени и основните принципи на метода. Рецептите ми се струват много хубави, независимо как се захранва дете. Като цяло ми допада, но не все още не съм сигурна, че искам да го прилагам в чист вид.
Интересува ме изобщо ли не помагате на бебетата да хапват? В смисъл никога не давате каша, пюре или нещо друго, което за да ядат вие трябва да им подавате с лъжица? И ако аз реша да комбинирам, това дали ще обърква бебето - веднъж и давам сама, веднъж аз?

# 115
Добре дошла в темичката, Арлина!   bouquet

По принцип може да е малко объркващо за бебето да се храни с пюрета и каши и самостоятелно, но не и невъзможно  Объркването може да дойде от това, че п ри пюретата детенцето преглъща наготово, а при самостоятелното хранене трябва да дъвче и да преглъща само.
Вариант е да опиташ да пълниш лъжичката и да я подаваш на бебето, за да я поднася само към устата си. А в крайна сметка то ще ти покаже и само кой начин на хранене предпочита.  Simple Smile

# 116
Добре дошла в темичката, Арлина!
Аз започнах със ЗВБ в началото, но в последствие комбинирах (и все още го правя). При нас, според мен не се получи объркване, защото към месец въвеждах зеленчуците и плодовете, като самостоятелно хранене, а след това почнах с лъжицата или аз да помагам. Вече й готвя манджички, та затова давам с лъжицата, но плодове и зеленчуци (печени, варени) , бисквити и давам тя да си ги хапва).
medimed и моето дете в началото на захранването се бе запекло ужасно, пробвай с тиква, действа разхлабващо на коремчето, поне при нас.

# 117
  • Berlin
Смятам, че и при нас не е имало объркване. И аз действах комбинирано, като захраних с пюрета, после постепенно му давах по някакво парче за пробване. Ами схвана за какво иде реч. Simple Smile Сега обаче повече аз давам вкъщи, а навън той гризе по нещо. Единствено ме притеснява може би това, че с лъжицата не виждам как ще се оправи. Simple Smile Все пак моето мнение е, че този метод е по-удачен за кърмени бебета.

# 118
  • Малта
ИЗВИНЕТЕ ама защо има две еднакви теми Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - ІV

тази в която пишем в момента не е ли стара ... или .... Фата ти ще кажеш  newsm78

# 119
Има две теми, защото едната е в подорум "Кърмене" а другата в подфорума за хранене с адаптирано мляко. Simple Smile Иначе майките, които не кърмят може да не разберат за този тип захранване или просто да се чувстват некомфортно в "кърмаческата" тема.  Peace

Все пак моето мнение е, че този метод е по-удачен за кърмени бебета.

Не е съвсем така. Особено в чужбина, където метода е по-познат и популарен отколкото в момента в България, има страшно много майки некърмачки, които захранват така. Дори един от най-големите сайтове за BLW е прави от майка на две деца, които никога не са били кърмени. Ето този: http://www.babyledweaning.com/

А сета виждам, че тук не съм пуснала това:

Ако искате да се прославите, американско шоу търси български BLW  бебета Cool

http://zabliznacite.wordpress.com/2012/08/20/amerikansko-show-ta … arski-blw-bebeta/

Общи условия

Активация на акаунт