Захранване, водено от бебето / Вaby-led weaning

• 21 268
  • 203
  •   1
Отговори
# 90
Да се запиша и аз в тази темичка! Засега чета старите теми в кърмаческия форум, за да се запозная с метода, защото мисля и моето гардже така да го захраня. Ние сме на смесено хранене, защото за съжаление нямам достатъчно кърма и след разболяване мое и на бебето още намаля Cry.
Благодаря на Фата за веотдайността й и на всички, които споделят за захранването на техните малчовци!

# 91
albena30 , добре дошла!  Hug

# 92
  • Нейде из лудите гори...
При това захранване има ли задължителен период , за предлагане на различните храни. Примерно днес предлагам картоф и едва след няколко дни мога да предложа нещо различно?  newsm78

# 93
Ако нямате фамилна обременост с алергии в семейството и детенцето е на навършени 6 месеца, няма нужда да чакаш с дни за въвеждането на новите неща. Идеята е дори да се даде избор на детето от няколко неща и то да реши какво да опита. В началото поетите количества са наистина минимални, по-скоро облизване и миниатюрни парченца.
Добре е обаче да предлагаш новите храни сутрин или на обед, а не вечер, за да може да се следи по-лесно за евентуално неразположение или някаква реакция.  Peace

# 94
  • Нейде из лудите гори...
 Благодаря ти фата Hug

# 95
Понеже някои от вас може да не следят ФБ страничката пускам и тук - безплатна онлайн книга на "Първите седем" със 101 рецепти за захранването. Макар че много от тях за са пюрирани храни, има интересни идеи и за ЗВБ в рецептите за по-големи бебета Simple Smile

http://www.purvite7.bg/archive/view/120313135411-01dc6394fced4df … 0479d609ee4c.html

# 96
Рецепти за бебета, подходящи за захранване по метода Baby-Led-Weaning: (специални благодарности на Mentha) опитах се да влезна в този документ, но ми иска парола. Ако е разрешен достъпът, все още, може ли паролата! Предната седмица се отваряше документът.

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 09:24 от albena30

# 97
При мен се отваря.  Peace Ако имаш gmail акаунт ти иска паролата, за да си влезеш в акаунта.

# 98
Здравейте,много интересна тема,ще я следя а се опитвам да прилагам това захранване.Искам да попитам как стои въпроса с кашите,как се предлагат при това захранване?Връщам се да чета,предварително се извинявам ако сте го обсъждали!

# 99
Fata имаш ли идеи защо това дете някои неща като си ги взима не иска въобще да ги и опита и само ги прави на трохи и ги пръска,иначе казано играе с тях,а аз като и ги подам ги яде?Специално бисквита от елда дам ли и първата работа е да я разгледа,да я размачка хубаво между пръстите си и да се нацапа хубаво- и втора да и дам и трета,и четвърта се същото.А когато аз и я подам си я яде...с някои работи е така и аз мислех че не и харесват,но открих,че като и дам яде..защо прави така това дете.. newsm78

# 100
Може би просто на този етап й е по-интересно да разучава нещата. За дечицата храненето е и малко игра, имай търпение, ще отмине  Simple Smile

Здравейте,много интересна тема,ще я следя а се опитвам да прилагам това захранване.Искам да попитам как стои въпроса с кашите,как се предлагат при това захранване?Връщам се да чета,предварително се извинявам ако сте го обсъждали!

Ами не се предлагат каши, т.е. не се считат за незаменима част от захранването.  Simple Smile Ако все пак държиш да даваш каша в началото ще трябва да я предлагаш с лъжичка, много бебенца предпочитат да им дадеш пълната лъжичка и сами да я поднесат към устата, научават се сравнително бързо да боравят успешно и с лъжичката съвсем самички.  Peace

Да пусна и тук линк с рецептите за захранване, водено от бебето, събрани на едно място. Simple Smile

Специални благодарности и на Buggy, която ми прати своята колекция и на Мента, на която дължим първия списък с рецепти  Heart Eyes

http://zabliznacite.wordpress.com/2012/05/10/recepti-za-zahranvane-blw/

# 101
Влизам само, за да кажа, че утре заминаваме на малко лятно пътешествие и може би няма да мога да се включвам редовно. Понеже тук темичката е сравнително нова, не се притеснявайте да задавате въпросите си и в темата за Захранване, водено от бебето в подфорума "Кърмене", там има доста мами с опит и пишат и няколко други майки, които не кърмят.  Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=636870.0

Желая ви успешно "захранващо" лято!  Hug

# 102
Fataинтересни рецепти има в блога,ще пробвам и с каши и с бисквитки.
Иначе си надничам разбира се и в темата на кърмачките Wink

# 103
  • Berlin
Аз и тука да се похваля, че малкият яде оризови блокчета вече, дори си обира трохичките. Laughing А преди малко изпапка  няколко парчета круша.  newsm53

# 104
Аз и тука да се похваля, че малкият яде оризови блокчета вече, дори си обира трохичките. Laughing А преди малко изпапка  няколко парчета круша.  newsm53

Браво!  Heart Eyes

Аз успявам от време на време да се добера до нет и до компютър  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт