Боя за коса - BLOND 25 - Ослепителни Снежанки ***

• 68 436
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, постоянно ви чета, но не пиша често. Този път имам СЕРИОЗЕН проблем.
Ето снимки на проблема
http://prikachi.com/images.php?images/570/4270570M.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/582/4270582T.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/588/4270588F.jpg

Както виждате на определена светлина не си личи, но има разлика от корена 4-5 см. и дължините. Този "гаф" се получи като реших да сменя боята. Писах преди известно време - 1 година ползвах само на Индола 1000.1 и се получаваше много добре, но не знам защо реших да взема REF 12.1 http://hair2007.bg/product_info.php?cPath=24_35_86&products_id=1087 и се получи много много светло по дължините и доста жълто в корените. Супер силно изсветлява (да го знаят, тези, които искат да се изсветляват). И понеже боята на РЕФ е голяма 100мл имах и за второ боядисване, и отново се направих с нея, при което стана бяло по дължините и в корените пак жълто - абе манджа с грозде. Затова в отчаянието си аз реших да си направя "кичури" с боя на Гарниер 10 или 10.1 не помня, при което успях леко да замажа положението. Не се получи на кичури а се сля с цвета... И разбира се, сега косата ми е много изтощена, тази седмица съм на фризьор... та стана много дълго с две думи - искам да я потъмня сега, много е светла не ми харесва искам да получа нещо по-естествено, може би това http://yourbeautyspot.ninemsn.com.au/yourbeauty/845248/miranda-k … s-new-blonde-look
НО сега знам, че каквато и боя да взема ще бъде различно в корена и дължините - какво да правя?

# 706
  • в 1001-та нощ
B & C точно в маска разбърквам всички матиращи продукти, които ползвам, от този на лисап - са достатъчни капки, също от течните, които не помня кои бяха, на престиж и другите - да ен изреждам пак - също не нанасям директно на косата - винаги в маска

дали ми вредят - усещам с косата си

# 707
a.l.e.n.a, това което си е купила tanch е коректор, а не матиращ балсам.
Не може да сравняваш матиращите продукти от типа на балсамите и шампоаните с коректорите, които се добавят към боята.
Имаш ли представа какъв е съставът на един коректор?

bublime, не е трябвало да мажеш цялата коса с боята. В момента не можеш да направиш много. Ако се боядисаш цялата коса, боята ще падне и дължините ще ти станат отново по-светли.
На твое място бих пробвала с някакъв златист балсам или безамонячна боя

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 00:48 от B & C

# 708
Момичета, постоянно ви чета, но не пиша често. Този път имам СЕРИОЗЕН проблем.
Ето снимки на проблема
http://prikachi.com/images.php?images/570/4270570M.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/582/4270582T.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/588/4270588F.jpg

Както виждате на определена светлина не си личи, но има разлика от корена 4-5 см. и дължините. Този "гаф" се получи като реших да сменя боята. Писах преди известно време - 1 година ползвах само на Индола 1000.1 и се получаваше много добре, но не знам защо реших да взема REF 12.1 http://hair2007.bg/product_info.php?cPath=24_35_86&products_id=1087 и се получи много много светло по дължините и доста жълто в корените. Супер силно изсветлява (да го знаят, тези, които искат да се изсветляват). И понеже боята на РЕФ е голяма 100мл имах и за второ боядисване, и отново се направих с нея, при което стана бяло по дължините и в корените пак жълто - абе манджа с грозде. Затова в отчаянието си аз реших да си направя "кичури" с боя на Гарниер 10 или 10.1 не помня, при което успях леко да замажа положението. Не се получи на кичури а се сля с цвета... И разбира се, сега косата ми е много изтощена, тази седмица съм на фризьор... та стана много дълго с две думи - искам да я потъмня сега, много е светла не ми харесва искам да получа нещо по-естествено, може би това http://yourbeautyspot.ninemsn.com.au/yourbeauty/845248/miranda-k … s-new-blonde-look
НО сега знам, че каквато и боя да взема ще бъде различно в корена и дължините - какво да правя?

Подобна "екстра" след смяната на боята имам и аз.   Tired
Не е нещо фрапантно, хората около мен твърдят, че не забелязват, докато не кажа, но мен ме дразни.
Когато ползвах суперизсветляваща боя на Мажиблонд имах леко жълтеене в корена, но тогава исках златист отенък и въпросното жълтеене беше пренебрежимо.
След като реших да потъмнявам мъничко, дължините са ок, но в корена все червени отенъци избиват.   ooooh!
Първоначално с 7-ца +6%, после с 8-ца + 6%, сега съм с 10-ка + 9%(за която две фризьорки не можаха да ми кажат защо десетката ми, при основа 6, би могла повече да се нарече 8-ца, отколкото 10-ка   newsm78   ) - все с червенеещи корени си ходя.   Tired
Плюс това последния път добавих и виолетов коректор към боята.
Вчера допълнително тонирах с перления балсам на Престиж - пак никаква промяна.   newsm78

Смятам, следващия път да отида да ме боядисат с Матрикс. Цвета ще уточнявам в движение, но в каталога, който ми показаха, имаше разкошни нюанси.   Heart Eyes

# 709
Няма смисъл от спорове, все пак всеки дава някакъв съвет, решението и последствията са за сметка на този, който действа. Сложих коректор в маската, стоях 10 мин. и измих. Не станах синя, не изгорях, не ми изпада косата, рижавото се уби леко, но осезаемо и вече е по-скоро към кафеникавите тонове, което ме спаси от толкова скорошно боядисване. Коректорът не чак толкова силен колкото ми обясняваха в магазина, което за пореден път ме убеждава, че на продавачки тук не се вярва. Тя ми обясняваше, че едва ли не ще ходя със синя коса #Crazy И на следващото измиване ще го направя, този път с по-голямо количество коректор и така ще забавя боядисването още малко. Слава Богу, че имам много и яка коса, вярно е, че се поусеща увреждане, но не чак такова, каквото би следвало да е след толкова много третиране в рамките на 2 месеца.

# 710
tanch, коректорите, които се добавят към боите съдържат същите съставки, каквито съдържат боите и е желателно да се сведе до минимум престояването им върху косата.
Матиращите шампоани и балсами са нещо съвсем различно. Сега погледнах един балсам, който имам (color refreshing conditioner - awesome colors) и в него няма амоняк за разлика от коректора на Wella.
В магазина са ти казали, че е силен и това е така, но ако се прибави към боя и се прекали с количеството. Мен също ме предупредиха, когато си го купих.
Количеството което те е посъветвала a.l.e.n.a да сложиш в маската го слагам когато добавят коректор към боята, но в маската е съвсем различно. Аз не си матирам косата всеки ден по-малко, а само веднъж, като сложа по-голямо количество, наблюдавам цвета и стоя кратко с маската в която съм добавила коректор.

# 711
Да ти кажа точно от матиращия шампоан на Салерм косата ми доби ужасен вид още при самото миене. Заплете се, стана една голяма топка, която после едва разплетох. Мислех да го подаря на някой, но реших, че никой не ме е ядосал чак толкова и го хвърлих. Коректорът ми е Нирвел, не е Вела, ако има някакво значение де, но определено си има амоняк, понеже го усещам. В боя още не съм слагала, но при следващото боядисване ще сложа малко, за да ми убие оранжевото. Тогава ще кажа как е станало. Предполагам тогава ще е достатъчно количеството, което каза Алена, понеже на самия коректор са написани някакви пълни дивотии ( може и аз да не съм разбрала, понеже само бегло хвърлих един поглед, че няма упътване, а упътването е самата кутийка, която трябва да разкъсаш, за да прочетеш ).

# 712
При мен добива ужасен вид след шампоан на Loreal  Rolling Eyes Ужасно много се пресушава и заплита. Имах чувството, че не с шампоан съм си измила косата, а съм се боядисала с някоя агресивна боя.  Laughing След него не посмях да си купя повторно матиращ шампоан и само балсами съм купувала.
От престиж съм много доволна, но за по силно матиране според мен домашно приготвените матиращи маски са по-доброто решение.

# 713
Повече няма да купя матиращ шампоан никога, явно такова им е действието, все едно косата ми е изгоряла тотално Shocked Купих си въпросната маска, която показах по-нагоре. Матира повече от шампоана и не ми заплита косата. Шампоанът ми е на Лореал, но съм на Абсолют рипеър-а. Тъкмо преглеждам амазон, че утре ще пусна поръчка на 2 минутния на Афоджий и балсама им, згледах и едно Джойко http://www.amazon.co.uk/Joico-Moisture-Recovery-Treatment-Lotion … 676572&sr=1-1 . По принцип исках маската от тази серия, но не знам защо я няма в Амазон и май ще взема това. Загледах и коприната на Чи, но не съм много сигурна за нея. Абе с една дума яко мазане ще пада.

# 714
  • В полите на Пирин планина
Аз да се похваля, че не издържах косата ми да е различна и се боядисах в събота отново. Намазах пътво дължините, след това корените с Гарние 8.1. Стана чудесен цвят. Довечера ще пусня снимки на естествена светлина.

# 715
Браво Hug Щом си останала доволна, значи всичко е наред.
Случайно да имате отзиви за тези бои и дали се водят професионални, че ги загледах преди няколко дни.

# 716
B & C Feeling благодаря.
B & C аз правя корените и накрая дължините само 5-10 мин., но да явно не е трябвало. Минало вече. Сега аз също мислех безамонячна или за Majiblond, ще помисля и ще видя какво ще каже и фризьора. Ще поръчам и на Loreal Fiberceutic и нещо на ApHogee малко да я подхраня след тези изтезания...
Feeling пробвах веднъж балсамите на Престиж и ме ми хареса цвета + бонус алергична реакция към балсама... нещо не ми допадат тези балсами. Препоръчаха ми и много един шампоан на Black... не съм много сигурна за името един много тъмно лилав...стана бяло по дължините, а корените не бяха чули  Simple Smile

# 717
Аз да се похваля, че не издържах косата ми да е различна и се боядисах в събота отново. Намазах пътво дължините, след това корените с Гарние 8.1. Стана чудесен цвят. Довечера ще пусня снимки на естествена светлина.

Виждам,че много се хвали Гарние - Нутрис или Колор нейчърълс?Ти потъмняваш ли?Затова ли първо се мажат дължините и после корена?А колко стоя така?
Аз мисля да изсветля с още един тон - с Гарниер Нутрис 7.3 , но отпред пред лицето косато е малко по-тъмна от на темето,първо отпред ли да намажа и после темето?

# 718
  • В полите на Пирин планина

Виждам,че много се хвали Гарние - Нутрис или Колор нейчърълс?Ти потъмняваш ли?Затова ли първо се мажат дължините и после корена?А колко стоя така?
Аз мисля да изсветля с още един тон - с Гарниер Нутрис 7.3 , но отпред пред лицето косато е малко по-тъмна от на темето,първо отпред ли да намажа и после темето?

Аз писах по-горе в темата, затова сега не уточних подробности - последно се правих с Лореал Преференс  - 7-ца. Косата ми по принцип е светла - около 7 естествено, но имам бели коси, заради които се боядисвам . С Преференса ми стана много тъмно по дължините, а по-светло в корена. Затова сега намазах с 8.1 на Гарние Калър Нейчърълс първо дължините, а след около 10 минути и корените, т.е. на корените боята стоя 20 минути, а на дължините 30. В момента няма разлика и цветът е близо до естественият ми, което пък идеално ме устройва, стига да не се отмие и да стане кофти с времето.

# 719
  • София
Моята коса природно си е доста тънка...SadИзрусявам е в салон от около 10 години...В момента е доста изтущена..,но неискам да се отказвам от русия цвят..Искам да попитам според вас кой е най-щадящия вариант на боядисване в рус цвят..Мисля си за варианта..цялата коса да ми бодисат в светло кестеняво или тъмно русо и отгоре светло руси преливащи кичури???Какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт