Косопад - 3 тема

• 91 700
  • 738
  •   2
Отговори
# 390
  • в 1001-та нощ
не  Peace

при андрогенния косопад, при висок тестостерон, под действието на един ензим (5 алфа редуктаза) тесостеронът се превръща в дехидротестостерон ..... и така колкото по-нисък е тестостеронът, вероятността за андрогенен косопад е по-ниска  Peace

в повечето случаи оредяването е на темето, но това не означава "андрогенен" косопад - дали е андрогенен или не - зависи от причината - какво го причинява

при жените има достатъчно други причини за косопад и хващането за идеята, че косопадът е андрогенен, защото темето оредява - направо измества фокуса на въздействие  Peace

причините често са хормонални, свързани с жлези, антитела, стрес, диети ..... (кой не би се разпознал някъде в това множество  Blush ), но е хубаво да се знае причината, за да се действа на място, а не напосоки и около ...

Aesa  Peace имаме  Peace

# 391
Но когато е наследствен, е винаги такъв, нали  Cry

Най- нелечимия тип  #2gunfire

# 392
  • София
Рая, ти нали не си пускала изследвания? Защо така се самонавиваш, 4е ти е андрогенен?

# 393
Пускала съм си, всичко ми беше наред.
В рода ни са така....родителите ми  Sad

# 394
  • София
кръвно изследване, като се изследват естроген, прогестерон, хормони и антитела на ЩЖ  Peace

Тия вляят ли се от цикъла?
Естроген /Е2/се пуска на 3 ден от МЦ
Прогестерон на 7  ден след доказана О. / най-добре с УЗ/
ТСХ, Т4 - няма значение деня на МЦ, да не си пила и яла нищо с кофеин/ кафе, кола, шоколад и т.н.
ТАТ и МАТ / антитела на ЩЖ/ - няма значение деня на МЦ

# 395
  • София
Как се изследват андрогени? Аз съм ходила на ендокринолог ама не помня такова да са ми изследвали  newsm78
Пуска се изследване за:
Тестостерон
Андростендион
17ОН Прогестерон
ДХЕА-С
Според мен и Кортизол, Е2, SHBG

# 396
  • София
Пускала съм си, всичко ми беше наред.
В рода ни са така....родителите ми  Sad
След като са наред, това не озна4ава ли, 4е нямаш андрогенен? Лекар ли ти е казал, 4е си с такъв тип косопад?

# 397
  • в 1001-та нощ
може нещо друго да е наследствено, не точно проблем с андрогените; мисля, че изследванията при рая никол са правени много отдавна и не знам помни ли какво е изследвано  newsm78

denis_d  Hug много се радвам, че се включваш в тази тема   bouquet

# 398
  • София

denis_d  Hug много се радвам, че се включваш в тази тема   bouquet

Simple Smile  Трудно устоявам на питания за Хормони

# 399
Как се изследват андрогени? Аз съм ходила на ендокринолог ама не помня такова да са ми изследвали  newsm78
Пуска се изследване за:
Тестостерон
Андростендион
17ОН Прогестерон
ДХЕА-С
Според мен и Кортизол, Е2, SHBG

Говорете ми в цифри моля  Mr. Green

Алена, пазя ги и мога да сканирам.
Така като ви чета.....то са едно 10-15 неща, които се изследват, едно на 3-тия,  друго на 7-мия ден......явно у моето село няма лекар, но аз отпуска трябва да си взема за това точене....отчайвате ме яко

# 400
  • в 1001-та нощ
raja_nikol , хубаво е да се направят сега  Peace ти кога си ги правила  Rolling Eyes

# 401
raja_nikol , хубаво е да се направят сега  Peace ти кога си ги правила  Rolling Eyes

Преди 2 години, и бях толкова обезверена  Sad, уж с изследвания, направо си ме лекуваше докторката с брошурки- пробвай това, пробвай онова, нали се сещате каква цифромания е това. Но нямам избор тук, а като казвате колко време отнема....честно, много е трудно

# 402
  • в 1001-та нощ
само 2 пъти ще дадеш кръв - един път на 3 ден от МЦ за естроген и после веднъж на 7 ден след доказана овулация за прогестерон

всички други хормони можеш да направиш с един от двата хормона  Peace

Например, на 3 ден от МЦ имаш час за преглед при ендокринолог, назначава ти хормоните, правиш ги, след това - на 7 ден след овулация правиш и прогестерона и отиваш на вторичен перглед - да видите резултатите ..... може да стане в 2 дни, като начало - при добра организация  Peace

# 403
само 2 пъти ще дадеш кръв - един път на 3 ден от МЦ за естроген и после веднъж на 7 ден след доказана овулация за прогестерон

всички други хормони можеш да направиш с един от двата хормона  Peace

Например, на 3 ден от МЦ имаш час за преглед при ендокринолог, назначава ти хормоните, правиш ги, след това - на 7 ден след овулация правиш и прогестерона и отиваш на вторичен перглед - да видите резултатите ..... може да стане в 2 дни, като начало - при добра организация  Peace

2 дни в София, нали  Mr. Green

# 404
  • в 1001-та нощ
ами хубаво е лекарят да е добър, предполагам и Варна или Русе - също е ОК или някой по-голям град, който ти е удобен

хубаво е и като започнеш да правиш изследвания ан едно място - всички следващи контролни да са пак там - за да има съпоставимост  Blush

Общи условия

Активация на акаунт