Кухните - 41 тема

• 90 303
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
Ами то е някакво много здраво стъкло, закалено, не знам какво още правено и много трудно да се чупи уж (не обикновено от стъклар). Цената се вдига много заради самата обработка на стъклената плоча (а и си избираш "картинката" на него сам  Mr. Green ), монтажът определено ще вдигне още цената, та затова предпочитам да знам недостатъците на подобно решение, за да видя струва ли си да се дават толкова пари за едната красота, която да се окаже нефункционална.  Thinking За сръчност имаме 4 сръчни ръце у дома, но не съм склонна да рискувам с конкретно този продукт.  Wink

# 376
Здравейте момичета и shadowman!
Нареждам се и аз при вас. Предстои ни ремонт и обзавеждане на кухнята. Тъй като живеем там, където ще се прави ремонта, трябва успоредно с ремонтирането на стаята да се прави и обзавеждането, за това бързам да изяснявам нещата. Тези дни прочетах тази и още две теми назад и малко съм притеснена Simple Smile . Понеже за първи път се сблъсквам с това се оказа, че нещата никак не са лесни. Спряла съм се на бял лак ПДЧ ( много сте изненадани, нали Simple Smile ) и бежови плот и гръб. Цветът на стаята ми се иска да е топло, бледо жълто. Как мислите? Имам и още няколко въпроса. За долният ред шкафове как е по-удобно - с преобладаване на обикновени шкафове или дълбоки чекмеджета (контейнери)? Височина на контейнер 400 мм много ли е? Другото ми питане е за хладилниците. Някой вграждал ли е нормален хладилник. Чувала съм, че от ebay се купуват само планки (?), които не се продават в БГ и така спокойно може да се вгражда. Притеснението ми за хладилниците за вграждане е че е много малък обема. Особено фризерната част е ужас. Как се справяте с това? И последно да попитам Бръмбофръц какъв е размера на мивката ти, че май такава искам да е. Извинявайте, че стана толкова дълго. Пак ще се включвам. Simple Smile
Може ли някой да даде линк тъм темата за уредите в кухнята, че нещо не я намирам. Благодаря!

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 11:17 от skica

# 377
  • София
Нареждам се и аз при вас. Предстои ни ремонт и обзавеждане на кухнята. Тъй като живеем там, където ще се прави ремонта, трябва успоредно с ремонтирането на стаята да се прави и обзавеждането, за това бързам да изяснявам нещата. Тези дни прочетах тази и още две теми назад и малко съм притеснена Simple Smile . Понеже за първи път се сблъсквам с това се оказа, че нещата никак не са лесни. Спряла съм се на бял лак ПДЧ ( много сте изненадани, нали Simple Smile ) и бежови плот и гръб. Цветът на стаята ми се иска да е топло, бледо жълто. Как мислите? Имам и още няколко въпроса. За долният ред шкафове как е по-удобно - с преобладаване на обикновени шкафове или дълбоки чекмеджета (контейнери)? Височина на контейнер 400 мм много ли е? Другото ми питане е за хладилниците. Някой вграждал ли е нормален хладилник. Чувала съм, че от ebay се купуват само планки (?), които не се продават в БГ и така спокойно може да се вгражда. Притеснението ми за хладилниците за вграждане е че е много малък обема. Особено фризерната част е ужас. Как се справяте с това? И последно да попитам Бръмбофръц какъв е размера на мивката ти, че май такава искам да е. Извинявайте, че стана толкова дълго. Пак ще се включвам. Simple Smile
Може ли някой да даде линк тъм темата за уредите в кухнята, че нещо не я намирам. Благодаря!

1. по-добре контейнери, отколкото обикновени шкафове на долния ред
2. хладилниците Либхер, например, могат да се вграждат - написано си е в спецификацията. могат да се прилепват плътно до стената

# 378
  • Раковски
 За да се започне изработката на кухнята трябва да имате измазани стени за да се вземе точния размер. Когато се казва бял лак трябва да се уточни дали ще е боядисан МДФ или лъскава готова плоскост, има разлика но пък цвета ще е бял. Удобството на дълбоките чекмеджета е предимство спрямо бикновените врати, но е  по-скъпо. Дълбочина от 400 мм е много понеже става голама "дупка" и смятай колко дребни неща може да прибере, няма да знаеш какво имаш най-долу. Виж си най-дълбокия съд или уред и по него измислете височината. Тук трябва да се измили и какъв обков ще използвате (ако е блум е по-лесно и удобно).  Аз лично не съм виждал обикновен хладилник вграден (сега ако му се сложат две страници и таван, ще се вгради, но няма да е както този за вграждане). Тези планки ги има и тук, но ако хладилника ти е със заоблени врати мисията е невъзможна и смятам, че обикновения хладилник ако се вгради по някакъв начин може да му се съкрати живота (само си мисля). Погледнато от логично ако всеки хладилник може да се вгради за какво да се правят другите (за вграждане).

# 379
Може да се вгради обикновен хладилник - все едно го пъхаш в шкаф:) Има и такива, които прибягват до това решение. Аз съм виждала - ок е Wink

За чекмеджетата - не ми харесват тези, при които страниците са ниски, с отвор и тръба в по-горния край... 
- на снимката са сложени доста високи кутии за съхранение;)))

Иначе предполагам идеята е да се закачат някакви разделите за шкафа вътре.

# 380
shadowman, моля те обясни по-подробно каква е точно разликата между боядисан МДФ или лъскава готова плоскост МДФ - интересува ме и като качество и цена също.

# 381
  • Раковски

Това на снимката е суров МДФ който подлежи на обработка и в случая боядисване. Цялата работа покрай боядисването е като при колата.  Готовите лъскави плоскости са супергланц, акрил, полиглос и полиестер (най-новото за ся). Те се явяват покритие на МДФ-а. Цените им варират от 80 - 130 лева на квадрат според материала и цвета, кантовете за тях са по-скъпи. При кантиране на светли цветове винаги се вижда "конеца" (тънкия слой лепило между канта и материала). При боядисаните не се получава това нещо.
 Не знам дали се изразих правилно, че като се чета ми е малко трудно да се разбера.

# 382

Вчера един майстор ми обяснява, че калкулацията с боядисано МДФ била много по-скъпа от МДФ гланц и аз изобщо не можах да схвана защо и така и не го разбрах ...
Значи ако искам модерна лъс лъс кухня в цвят оранж и да не си личи кантирането  трябва да си избера какво ....................... полиестер или супергланц?

# 383
  • Пловдив

Значи ако искам модерна лъс лъс кухня в цвят оранж и да не си личи кантирането  трябва да си избера какво ....................... полиестер или супергланц?

Както Shadowman е разяснил, това са готови плоскости, т.е. за да се направят в твоя размер, трябва да се режат, после се кантират. Единствения начин да нямаш кантове е боя, която се нанася върху вече готовите вратички в крайната им форма и размер.

# 384

1. по-добре контейнери, отколкото обикновени шкафове на долния ред

Какво имаш впредвид под контейнери?

# 385
  • Пловдив
нашата кухня е лакиран МДФ, по-скъпо е доста, но е 100 пъти по-хубаво от това на леля ми под нас, което изглежда и може би е просто фолио, внася се от китай директно готово. Разликата според мен е, че при евентуално разливане на течности по ръба на вратите (случва се често, особено като миеш на мивката), експлоатация, забърсване и т.н - всичко, което има кант му се наслоява и в един момент си щръква.
аз от самото начало исках кухнята да няма този кант, както го правят почти навсякъде в БГ. Само на италианските кухни бях виждала лакиран МДФ, при тях е почти винаги лак, не нещо "фалшиво". А и кухнята, в която съм живяла, е лакиран МДФ, италиански, 15 години и няма признак на остаряване ама изобщо.
въпроса е вече кой ще ти го направи, ние минаваме през големи перипетии за този лак, 9 месеца мъки, но сме почти на финала и ще ви покажа резултата, като картинка е.
Пантите също бяха проблем, хетих, блум са навсякъде и всеки ползва тях като достъпност и цена, но мъжа ми искаше хетих, според него по-добри. Механизъм само на един горен шкаф имаме - блум, аз настоях, защото с хетих шкафа ставаше тройно като цена. чекмеджета имаме от тези товароподемните 3 дълбоки и 2 плитки, мисля, че стоят добре и ще ми служат. Нямам ъглов шкаф с механизъм, защото в ъгъла измислих да забием малко бойлерче и останалия шкаф под мивката за препарати, така спестихме още 1000 лв  Joy
за тези, които искат МДФ лак и не са много ориентирани пишете на лични да ви кажа как стоят цените, дали ви се дават тези пари.
а и още нещо - лака се поддържа по трудно от мата, повече си личи ако се драсне и има пръсти по него, изобщо трябва да се внимава с него.

# 386
За да се започне изработката на кухнята трябва да имате измазани стени за да се вземе точния размер. Когато се казва бял лак трябва да се уточни дали ще е боядисан МДФ или лъскава готова плоскост, има разлика но пък цвета ще е бял. Удобството на дълбоките чекмеджета е предимство спрямо бикновените врати, но е  по-скъпо. Дълбочина от 400 мм е много понеже става голама "дупка" и смятай колко дребни неща може да прибере, няма да знаеш какво имаш най-долу. Виж си най-дълбокия съд или уред и по него измислете височината. Тук трябва да се измили и какъв обков ще използвате (ако е блум е по-лесно и удобно).  Аз лично не съм виждал обикновен хладилник вграден (сега ако му се сложат две страници и таван, ще се вгради, но няма да е както този за вграждане). Тези планки ги има и тук, но ако хладилника ти е със заоблени врати мисията е невъзможна и смятам, че обикновения хладилник ако се вгради по някакъв начин може да му се съкрати живота (само си мисля). Погледнато от логично ако всеки хладилник може да се вгради за какво да се правят другите (за вграждане).
Материалът ще е ПДЧ. Това мнение за живота на хладилника го чух и от другаде, защото нямало да може да "диша".
Jam , благодаря за отговора!
Lorenca , не разбрах дали имаш предвид само рамка около хладилника или изцяло затворен.

# 387
  • Пловдив
Нареждам се и аз при вас. Предстои ни ремонт и обзавеждане на кухнята. Тъй като живеем там, където ще се прави ремонта, трябва успоредно с ремонтирането на стаята да се прави и обзавеждането, за това бързам да изяснявам нещата. Тези дни прочетах тази и още две теми назад и малко съм притеснена Simple Smile . Понеже за първи път се сблъсквам с това се оказа, че нещата никак не са лесни. Спряла съм се на бял лак ПДЧ ( много сте изненадани, нали Simple Smile ) и бежови плот и гръб. Цветът на стаята ми се иска да е топло, бледо жълто. Как мислите?

прочети и горното ми мнение за нашата кухня от какво е правена.
не съм много веща, но и аз с изненада чета за лакирано пдч, защото пдч се използва за страници, но за самите вратички? хем искаш лак (което си е скъпо), хем да е пдч, което е евтиния вариант на мдф? за мен нещата не се свързват така, като ще е блинг-блинг, да е.  Laughing
относно бежаво и жълто - в момента живея в жълта кухня с бежов плот(в мъжа ми), самата кухня не е натрапчиво жълта, мат е, но това за мен не е топъл цвят, по-скоро неутрален. топъл цвят на мен ми е червеното и цялата му гама, кафявото, бежовото като гама на кафявото. стените тук при нас също са жълти, еми...помисли хубаво и се опитай да си го представиш. също мивката бежава ли? тук при нас е бежава, смесителя също, изглеждат на 100 години (реално на 5), а има миялна. при майка ми мивката е по-тъмен цвят и е на 15 години - няма промяна.

# 388
А ако няма видим кант по вратичките, сигурно ли е, че са лакирани?
Сега гледах моите вратички и никъде не виждам кант. А аз дори не съм знаела за тези подробности, когато поръчвахме кухня. Просто отидох и избрах цвят.

# 389
Josefin, обясни малко по-подробно за този лак., то не е ли готова плоскост - боядисана и лакирана да се купува, или вие поръчвахте специално боя и лак.
Ако имаш някаква снимка, моля те да качиш да видя.

Общи условия

Активация на акаунт