Кухните - 41 тема

• 90 292
  • 779
  •   1
Отговори
# 420
Искам да попитам дали е възможно плота в кухнята да се съединява без лайстни, както и да не се използват лайстни между стената и плота? Има ли фирми в София, които работят по този начин ?

# 421
  • Раковски
Виж линка, ако се ориентираш добре на третата снимка е показано как се връзват плотове без лайстна, но трябва стените да са що годе в прав ъгъл или да е по-малко от 90 градуса. Става много добре и понеже под лайстната винаги се събира мръсотия заради силикона а и с времето се драска. Водобранната лайстна е малко по-трудна работа понеже всичко трябва да в много добре изпънато понеже ако са дълги стенните плотове вероятността да се изкривят при рязане не е малка. Задължително трябва да се използва силикон за уплътнение (да спира водата), в краен случай може да се използва малък "г" образен профил и да се постави под стенния гръб като от профила ще се вижда само едната му страна и ако е 5мм мисля, че не е болка за умиране... дано съм обяснил добре.

# 422
  • Пловдив
Аз съм с подобен на Тека - Куадро висок. Не пръска и ми е изключителен удобен.

Удобен ли е с ръкохватка от лявата страна? Много ми хареса,особено ми допадна квадратната му форма, която е навсякъде в моята концепция за кухнята и идеално ще се впише. Поддържа ли се лесно?
Аз исках ръкохватката да е  вляво, но в крайна сметка реших целия смесител да е от лявата страна. За мен е по удобно да си нагласям водата с лява ръка Peace
тук са само поставени. Монтирани ги имам на снимка само с допълнение на къпещо се бебе Simple Smile

# 423
Виж линка, ако се ориентираш добре на третата снимка е показано как се връзват плотове без лайстна, но трябва стените да са що годе в прав ъгъл или да е по-малко от 90 градуса. Става много добре и понеже под лайстната винаги се събира мръсотия заради силикона а и с времето се драска. Водобранната лайстна е малко по-трудна работа понеже всичко трябва да в много добре изпънато понеже ако са дълги стенните плотове вероятността да се изкривят при рязане не е малка. Задължително трябва да се използва силикон за уплътнение (да спира водата), в краен случай може да се използва малък "г" образен профил и да се постави под стенния гръб като от профила ще се вижда само едната му страна и ако е 5мм мисля, че не е болка за умиране... дано съм обяснил добре.

Мерси много за разяснението. А дали е възможно да разясниш какви са видовете плоскости които се предлагат на пазара за направата на шкафове и плотове и кои са наи-добри ? Примерно в интернет съм се натъквал на следните МДФ (за някои съм сложил обяснение):
    Гланц - акрил

Гланц - полиестер

Гланц - PVC - AGT

Гланц 18мм UV high glossy

Мат - PVC - AGT

Лакирани - боя (Боядисаният MDF - разбира се той не е фурнирован, там плочата се китва и отгоре се нанасят вече бои и лакове по избор на клиента и според възможностите.)

Ламинирани (Ламиниран MDF е такъв, който е облицован не с фурнир, а с пластмасово фолио - ламинирана повърхност. При него не е необходима допълнителна обработка както при фурнирования.)

Фурнировани (Фурнирован - означава, че плочата е двустранно облицована с дървесен фурнир. Тези плочи се тонират и лакират като дърво и изглеждат сравнително най-близко до истинското дърво.)

Натурални

Пресформинг

Може ли също и някакви разяснение за плотовете отностно стъкло върху плот, технически камък и въобще какви други има на пазара и кои са най-добри.

# 424
  • Пловдив
А да знаете къде се предлагат по-големи разделители за чекмеджета за организизране на прибори. Ще разполагам с две такива чекмеджета, за едното е поръчан органайзер за прибори на Блум, той ще е за вилици, лъжици, малки, големи, ножчета, ала бала...Другото чекмедже е предвидено за по-големи прибори - черпаци, лопатки, големи лъжици за салати и т.н. Трябва ми нещо с подходящи размери, да не е допълнително разделено на по-малки отделения, дори и с 1-2 прегради да е, просто да не са изсипани в чекмеджето нещата. Нещо предвид? Thinking

# 425
А да знаете къде се предлагат по-големи разделители за чекмеджета за организизране на прибори. Ще разполагам с две такива чекмеджета, за едното е поръчан органайзер за прибори на Блум, той ще е за вилици, лъжици, малки, големи, ножчета, ала бала...Другото чекмедже е предвидено за по-големи прибори - черпаци, лопатки, големи лъжици за салати и т.н. Трябва ми нещо с подходящи размери, да не е допълнително разделено на по-малки отделения, дори и с 1-2 прегради да е, просто да не са изсипани в чекмеджето нещата. Нещо предвид? Thinking

Ей това и аз го мисля, ако намериш решение от друго място сподели.

# 426
  • Раковски
vigour, предполагам, че си наблегнала на сайта на роси.
Акрила е с 1мм пластмасово покритие (и казват, че ако се надраска може да се полира)
Гланца на AGT е нещо като имитация на акрила, но с повече цветове и покритието му е по-тънко
мат-а вероятно е същото, но не е лъскаво
другото с ув-то е като горните две (без акрила) и може би не се влияе от слънчевите лъчи
полиестера за ся е по-нов продукт и разправят, че е по-здрав от акрила и супергланца (скоро правих кухня с този материал)
натуралния МДф е така да се каже голия МДФ, такъв се купува когато ще се боядисва
пресформиннга не го знам, но ако желаеш утре мога да пиша след като ми обяснят
.. общо взето е това...

# 427
  • Раковски
⅞ ...and Happily Ever After, писах на bisserina ама на лично, мислех, че ще разводним темата.
Има разделите от PVC  с различни размери и са на цена около 10-20 лв. Примерно това нещо.

# 428
Ето тук има интересни кухни - http://www.lechner-ag.de/index.php?page=9&bild=1. Плотовете май са от стъкло. В БГ предлагат ли се някаде такива плотове ?

# 429
  • Раковски
Това като го гледам е 10 мм стъкло със снимка и предполагам закалено, монтирано е на друг плот и е монтирана мивка за вграждане под плот.

# 430
Това като го гледам е 10 мм стъкло със снимка и предполагам закалено, монтирано е на друг плот и е монтирана мивка за вграждане под плот.

Намерих една тема от друг форум в която е описано как става - http://forum.dibla.com/index.php?topic=6651.0. Ето и малко снимки:

# 431
  • Стара Загора
след няколко дни ще покажа снимка на моята кухня,плота е направен  без свързваща лайсна

# 432

Ей това и аз го мисля, ако намериш решение от друго място сподели.
В ИКЕА има, сам си нагласяш разстоянията.

# 433
Идвам с въпрос. При приобщаването на тераса към кухнята, има ли вариант да не се получава прекъсване на обзавеждането от двете страни на стената, която е разделяла помещенията. Искам визуално да изглежда като едно цяло, например с "фалшива" вратичка, но не мога да си го представя. Не мога да намеря и снимки.

# 434
  • Раковски
пусни някоя снимка на стаята, тогава може да се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт