Октомврийчетата сладки,чакат коледните изненадки!

• 28 329
  • 708
  •   1
Отговори
# 90
Честит имен ден на малката Николета и на всички празнуващи днес   bouquet
dessy encheva дано скоро оздравееш и не се разболяваш повече, че ти си наваксала за година напред. В класацията за най-кекавата мама, сигурно ще съм на второ място, от както ни изписаха 2 пъти се разболях, обаждат ми се всякакви хронични болежки и сигурно трябва да посетя 5 различни доктора плюс 1 зъболекар ама хич не ми се ходи преди празниците по лекари, че преди две години така отидох уж на профилактичен преглед и хоп - киста на яйчника и предложение за операция  Shocked Тази година ще посетя зъболекаря преди нова година да си ползвам 2-те пломби по здравна каса, а всичко друго за след това  Confused
Аз вече избрах коледен подарък за Яна и го поръчах, дано дойде преди Коледа де, че вече е рисковано да поръчваш от Англия ако чакаш коледни подаръци  Mr. Green
ей тоя сладур забърсах, тук е 50 лв., а в момента е намален на 13 паунда, аз бях харесала по-малкият му братовчед  Mr. Green, който ще почака
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001CM3TSU

# 91
Честит имен ден на всички именници.Да ви се похваля стелиян снощи за прав пат спа от 12ч до 5ч без да се сабуди вече имаме напредак, дано и таз вечер да пропусне ядене че и аз да мога да си почина малко,  иначе вече гукаме, играем си с играчките поне 1-2 ч на ден ме оставя да сварша нещо Simple Smile

# 92
  • София
Аз уш щях да следя темата и как съм изпуснала, че има нова  Grinning Гледам как не ми излиза известие за нови публикации няколко дена и се чудя... а то...

Жалко , че тези за многократна употреба са на такава цена (излизат по-изгодно като цяло), но  определено не можем да отделим 700 лева наведнъж  Crazy

Ами наща първоначална инвестиция в многократни пелени беше около 250 лв... От които се сдобих със 6 нови пелени по 35 лв. + 3 втора ръка от продавалника и една подарък от приятелка.. И с 10 пелени се справям като пера всяка вечер.. не всичките са еднакви, като има 2, които изсъхват на практика моментално (алед като са минали през центрофугата) и така смогвам.. сега ще взимам още, защото не ми се иска да пускам полупразна пералня всеки ден все пак... никак еко не е  Grinning

За татковците моят син пък се успокоява и заспива само в мене.. в баща си не (той според мен не се старае достатъчно де  Crossing Arms ).. и няма почивка за мен.. уж се радвам като се прибере таткото, че ще ме отмени.. поне да се изкъпа... а то.. пак аз трябва да си го гледам чудесото  Crazy

За кърменето - аз доста четох и се информирах през бременността.. Останах с впечатление, че няма такова нещо като "нямах кърма".. всяка жена може да произвежда достатъчно кърма... обаче много често възникват трудности в началото ( а и след това) за майките, и когато те не са достатъчно информирани и незнаят как да постъпят, или когато не са достатъчно уверени, тогава не с еполучава. За това съветът ми е, четете по въпроса, консултирайте се с лаЛече при проблеми и не се отказвайте... Ам, водичка, чайчета..залъгалки.. тези неща могат да попречат на кърменето, както и много други фактори, разбира се. Чела съм много истории на майки със сериозни трудности, но неотказали се и в крайна сметка поддържали кърменето дълго. не искам да засягам никой, който не е успял или да казвам, че трябва да се кърми непременно (разбирасе знаем плюсовете), казвам просто, да не се отказвате, и да потърсите помощ от някой който разбира, ако имате проблем. Моето бебе например първите ден-два в болницата въобще не искаше да захапе гърдата.... никакъв интерес.... аз разбирасе нямах мляко - само капки коластра.. бебето ревеше нон стоп почти и момичетата от стаята ме гледаха лошо защо не давам добавка... Но аз знаех, че първите дни и няколко капки коластра са достатъчни на бебето.. тя е мого хранителна... и че дори да си мисля, че няма мляко, трябва да слагам бебето на гърдата колкото се може повече и да НЕ давам добавка, за да дойде млякото. И така, бях уверена в това което знаех и не дадох АМ.. на втория-третия ден вече млякото дойде, бебето почна да суче и настана мир Simple Smile Сега нямаме проблеми...                                   Ох много дълго стана ... извинявам се.. като се увлека по някоя тема....

Отивам да дочитам, че стигнах до 5 страница.. имам още 2

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 13:27 от pow

# 93
Ето ни пак нас с Кали, момичета! Simple Smile

Върнахме се от консултация: Кали вече тежи 5500 г рама и е висока 56 см., което означава, че за един месец е наддала с около 950 грама и с точно 3 см. на височина. Много съм доволна Grinning.Сложиха и ваксината и тя си порева, което е нормално, аз си я гушнах и тя се успокои.

# 94
Де да имах цялата информация и подкрепа преди 8 години, щях и баткото да си го кърмя, ама жив и здрав е, не се чувствам виновна. Сега не се отказах без бой и засега сме ок с бебун. Дано така продължава де. Все се чудя ще качи ли достатъчно и така.

Браво на Кали!  Hug

Аз пък се опитвам да си спомня от кога горе-долу може да ги слагаме не напълно легнали в количката, а под лек наклон? Как мислите?

# 95
Аз пък се опитвам да си спомня от кога горе-долу може да ги слагаме не напълно легнали в количката, а под лек наклон? Как мислите?
Май след 3-ти месец, ако не се лъжа. Мисля, че педиатъра трябва да каже.  newsm78

# 96
Дано се сетя да питам след НГ, че съм заплес №1 на групата.
Зарибила съм се по нЕкакъв сериал Brothers&Sisters и съм вече на 4-ти сезон, зяпам до откачвация, не отивам на добре.  Simple Smile

# 97
  • София
Честито на именярите и на родените на днешна дата   bouquet
Днес бяхме на консултация - минахме 5 кг.  Hug Биха ни и две ваксини- Нели се държа много геройски проплака за секунда и се успокои (аз още не мога)  Blush

# 98
Здравейте и от мен,

Почти не ми остава време да влизам във форума, но не съм ви забравила.  Simple Smile
С Дари продължаваме упражненията, но се появи друг проблем. Миналата седмица забелязахме, че кожата й е много суха, а след това получи и обрив почти по цялото тяло. Заведохме я на кожен лекар и за съжаления се оказа атопичен дерматит. Беше много неспокойна, явно много я е сърбяла кожата. Sad Лошото е, че няма лечение и се моля да го израстне и да изчезне. Ако някой има подобен проблем да сподели.
Вчера бяхме на консултация, отново отложихме ваксината и по съвет на педиатърката ще пием по 3 капки дневно Вигантол, защото ръчичките и крачетата на малката се изпотяват и според нея е недостиг на вит.Д.
Споделих с педиатърката, че забелязвам слуз в акото на Дари, но тя каза, че е нормално след като е на кърма. Но аз все си мисля, че не е нормално, преди нямаше слуз, появи се от известно време и се чудя дали не трябва да я заведа на специалист. Вашите бебчета имали ли са слуз в акото и как реагирахте?

Хубав празник на празнуващите, а на останалите лек ден! Simple Smile  

# 99
Това с изпотяването започна да ме притеснява. Моят син по време на ядене се изпотява около  вратлето, но все си мисля че е заради позата, в която му давам ядене - точно там се пада да го придържам с ръка. Ще питам и аз педиатърката да видим какво ще каже. Засега му опипва фонтанелата и мисля, че няма проблем.
А за проблемите с кожата - моят син също имаше такива в началото, но се оказа, че са от неподходяща козметика. И сега се появяват понякога като му взема нещо дето не му понася, но след като спра с дадения продукт, кожата му се оправя.

# 100
  • Пловдив
Привет, момичета  Grinning
Да са живи и здрави всички именници в темата - малки и големи   bouquet
Един специален поздрав за всички бебоци в темата Simple Smile Благовест много и се кефи Simple Smile  http://www.youtube.com/watch?v=dmQZ13NVYz8
Малчо се събуди, ще се храним и пак ще се включа  Hug

# 101
Да ви кажа за мокрите кърпички на Бейби лов от ДМ. Като свършихме на Памперс, купихме 2 пакета по 80 бр. от тях и сега ги отворихме. Струват ми се доста по-сухи от тези на Памперс и като ги свършим май пак ще купим на Памперс  Thinking

# 102
  • Варна
Здравейте момичета Hug
Днес моята принцеса става на 1 месец, да ми е жива и здрава. Колко бързо минава времето, сякаш вчера излязох от АГ-то.
Звездичкова Честита месечинка на Калоян!!!Нека бъде жив и здрав, послушен и да ви раздава усмивчици!!!
Честито на всички именници, със здраве да си носят името!!! Честито и на останалите които празнуват днес!!!

За ортопеда: Петкова днес си запазих час при д-р Живков от МД и при него е доста натоварено както при Райков, дадоха ми час чак за 19.12, запазих си час и при д-р Желева за Трансфонтанелното изследване, което не било задължително ами препоръчително, педиатърката ме посъветва да го направя. Още не съм сигурна дали ще отида.
Има ли някоя мама която да е водила детенце на такова изследване и ако може да сподели
Всички, които боледуват да се оправяте бързичко ви пожелавам.
Днес изпаднах в куп непредвидими ситуации и за първа година не можах да украся за хубавия празник Никулден, но утре се захващам, че ми е едно празнично Heart Eyes
За активната гимнастика и на нас ни подариха, още не съм слагала Анджи да я пробвам дали ще я хареса, но мисля, че е още мъничка за нея. Вие от кой месец я ползвате. Помня, че някой беше споменал в предишна тема, ама като не помня от кой месец, а и нямам време да се връщам назад, така, че ще съм благодарна ако някои сподели Mr. Green
Отивам да се приготвям, че ще ходим с ММ на имен ден..Добре, че майчето е вкъщи да погледа Анджи за 2 часа, че и мама е човек и има нужда да се разсея малко Mr. Green
Хубава вечер и Весел празник!!!!  bouquet
anbibian аз да ти кажа пробвах на Нивея няколко разновидности на мокри кърпи и на Памперс зелените и белите, за сега най съм доволна от белите(сензитив) на Памперс, мисля да си продължавам с тях.

# 103
Забравих да кажа, че гласувах в анкетата, че не давам залъгалка и не мисля да давам.

За мокрите кърпички-аз ползвам тези на Бочко-72 броя са 2 лева и съм доволна.

За активната гимнстика-ние нямаме, не мисля,че някой ще ни подари и не знам дал ише купим, като се има пред вид колко малк осеп олзва, като че ли предпочитам нещо, което ще сеползва по-дълго време да и купим ooooh!

# 104
За мокрите кърпи по принцип ползвам на Пампер , но купих на Пуфис, които никак не са лоши , а онзи ден като бях в Лидъл купих и от там но забравих как се казват , а ме мързи да стана да ги прочета  Embarassed
Болните да оздравяват по най бързия начин  Naughty
Тони браво на Кали вече е голямо момиче
Ние утре сме на ваксина  ooooh! като се сетя какво реване ме чакааа  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт