Отговори
# 195
  • София
  Мики ти е отговорила много изчерпателно. Само пускам линк към техниката на Мармет на българиски - http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/
  От полза преди да сложиш бебчо ще ти е както е описала омекотяване на ареолата, повече тук - http://xedra.wordpress.com/2010/06/16/rps/
  Масажиране преди изцеждане на гърдите също може до помогне за рефлекса на потичане  Simple Smile
  Успех, важното е да не се отказваш, първият път може да ти отнеме около час докато успееш да изцедиш гърдата, но постепенно ще става все по-лесно. В момента е важно гърдите да не стоят пълни, за да не се получат проблеми, а и да не намалее много млякото. Постепенно нещата ще се регулират, а и бебчо ще започне да изсуква по-добре и по-лесно млякото от гърдите

# 196
  • София
Благодаря ви за отговорите и съветите! Давам му гърда и след това изцеждам и му давам и от шише защото не знам иначе колко изсуква. Искам също да ви питам от двете гърди ли да давам и да цедя всеки път или да ги редувам преЗ 2-3 часа?

# 197
  • София
   Предложи първата гърда и изчакай да я изсуче хубаво, след което може да го оригнеш и да предложиш и втората. Ако е още гладно бебчето, ще посуче и от нея, ако не е ще откаже или ще сукне един, два пъти и ще  я пусне.
   Гърдата от която е сукало бебето е омакнала, така че няма нужда да я цедиш. Ако другата гърда е много пълна и причинява дискомфорт може да я изцедиш съвсем лекичко до облекчение, но на и докрай.
   Ето и една статия - Изцеждане на кърмата - кога е необходимо това?

# 198
  • Карлово
Илит, както Айла ти е писала, може да предлагаш и двете гърди на едно кърмене. Постепенно ще добиеш представа и увереност и ще разбираш дали има нужда от втора гърда на едно хранене. Ако храниш на поискване, повечето майки си изграждат режим да предлагат през три часа една и съща гърда за първа, следващите три часа другата за първа. При хранене под режим се спазва същото правило - на едното хранене предлагаш едната гърда за първа, на следващото започваш с другата.

# 199
Здравейте!
Искам да ви попитам как да увелича лактацията на лявата си гърда, защото при изцеждане почти нищо не произвежда. При сукане чувам звучно прегльщане от дясната, а от тая не.

# 200
Здравейте!
Искам да ви попитам как да увелича лактацията на лявата си гърда, защото при изцеждане почти нищо не произвежда. При сукане чувам звучно прегльщане от дясната, а от тая не.
Здравей, tonita85,
би ли споделила какво количество успяваш да изцедиш от лявата гърда? Като стиснеш зърното пръска ли струйка, силна ли е и от колко каналчета излиза млякото? Усещаш ли в тази гърда рефлекс на потичане?
има доста майки, които констатират доста голяма разлика в количеството произведено от двете гърди мляко, но кърмят успешно дълго време, затова не бива да се притесняваш.
За да се увеличи лактацията, от най- голямо значение е честото предлагане на бебето да суче. Мислиш ли, че можеш да предлагаш на твоето бебче първо лявата гърда, за да стимулира нея, докато е гладно и суче енергично?
Би ли могла да се подготвяш за кърмене, като слагаш топъл компрес на лявата гърда, за да отпуснеш кожата и така млякото да потича по- лесно? Когато бебето започне да суче, добре би подействала компресия на гърдата. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 тук е описано подробно как се прилага тя.
За съжаление, понякога при майки с твоето заболяване имат това неудобство да имат по- малко мляко. Моля те пиши как е лактацията от дясната гърда- там всичко наред ли е?

# 201
Здравейте!
Здравей, tonita85,
би ли споделила какво количество успяваш да изцедиш от лявата гърда? Като стиснеш зърното пръска ли струйка, силна ли е и от колко каналчета излиза млякото? Усещаш ли в тази гърда рефлекс на потичане?
има доста майки, които констатират доста голяма разлика в количеството произведено от двете гърди мляко, но кърмят успешно дълго време, затова не бива да се притесняваш.
За да се увеличи лактацията, от най- голямо значение е честото предлагане на бебето да суче. Мислиш ли, че можеш да предлагаш на твоето бебче първо лявата гърда, за да стимулира нея, докато е гладно и суче енергично?
Би ли могла да се подготвяш за кърмене, като слагаш топъл компрес на лявата гърда, за да отпуснеш кожата и така млякото да потича по- лесно? Когато бебето започне да суче, добре би подействала компресия на гърдата. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 тук е описано подробно как се прилага тя.
За съжаление, понякога при майки с твоето заболяване имат това неудобство да имат по- малко мляко. Моля те пиши как е лактацията от дясната гърда- там всичко наред ли е?
Благодаря за съветите! Hug
Така -винаги предлагам първо  лявата гърда, след това дясната. При изтискване на ръка млякото излиза не на струя, а просто си потича. Правя комприсии, но пак не се получава. При изтискване с помпа забелязвам, че е значително по-малко струята- има по-малко каналчета-2, за количество точно от нея незнам, но може би не повече от 20- 25мл мляко. Днес забелязах, че видимо гърдата ми е по-малка от дясната Laughing
 След кърмене винаги се доизцеждам с помпа, за подобряване на лактацията.
Мисля, че спазвам всички правила на кърменето, но явно така ще си останат нещата.
Лактацията при дясната гърда е супер- не се оплаквам Peace

# 202
това, че гърдите са с различен размер, е много често срещано явление и не бива да те притеснява. С доизцеждането обаче трябва да бъдеш внимателна, често в стремежа си да увеличат количеството мляко, майките стигат до свръхлактация с всичките й неудобства от препълнени гърди, запушвания и дискомфорт. Ако детето изпразва добре гърдите и не усещаш тежест и препълване, няма нужда от изцеждане докрай. Би могла да изцеждаш само за облекчение, предполагам че знаеш- млякото се образува на принципа търсенето и предлагането. Колкото по-често суче бебето, толкова по- често ще произвеждаш. Гушкайте се повече, голички( докато е още топло времето  Simple Smile ) радвайте се един на друг и всичко ще се нареди!

# 203
Zдравейте мами и аз имам големи проблеми със сукането.Моята мома се роди преждевременно и стоя в кувиоз от там идва и самия проблем там ги хранят със сонди а после с шише.когато ми я дадоха тя бе6е 1960 и ме посъветваха да се изцеждам и да и давам.Но много бързо свикна така.Сега отказва да су4е от гърда а аз имам желание да я кърмя храним се с адаптирано мляко за6тото за цял ден (цедя се един път дневно за6тото са меки) изцеждам в добрия слу4аи само 100 мл а това е рядкост.Имали мами с подобен проблем и имали някъкво друго ре6ение освен АМ моля за съвети  Sad Благодаря предварително  Hug

# 204
  • София
megi_desko честито бебче  Hug Като начало за да се увеличи количеството на кърмата трябва да започнеш редовно да изцеждаш на три часа всеки път и двете гърди. Хубаво е да имаш поне осем изцеждания за денонощие, като може и да не са на равни интервали, през деня например по-начесто с поне едно нощно изцеждане. Само с честа стимулация и изпразване на гърдите може да се увеличи количеството на кърмата. Когато има повече мляко и на бебето му е по-лесно да получи храна от гърдите и желание да суче от там. Най-лесно може да се опита консултант наживо във вас да постави бебето на гърда. Дотогава е важно обаче да започнеш редовно да изцеждаш за да се увеличи кърмата.
   За още съвети и обяснения може да погледнеш тази статия - Изцеждане и поддържане на кърмата при преждевременно родено и/ли болно бебе

# 205
мерси за съвета ще пробвам дано има резолтат и бебка има желание да яде от гърда ако не оставаме на АМ колкото и да не ми се иска но важно е здравето на детето аз забравих да ото4ня 4е кърмата ми е много бистра и я бях оставила един път 30 мин след което видях 4е се полу4ава сивкава те4ност и си мисля 4е не е хубава и следователно хранителна и по тази при4ина не я иска бебето.

# 206
  • София
  Кърмата е именно с такъв цвят, светла и прозрачна дори сивкава. Не очаквай да е с цвета на кравето мляко, тя е най-подходящата храна именно за твоето бебе. Дори да не засуче бебчо, ако цедиш ще е от полза дори да сте на смесено хранене. Ползите за по-рано родените бебчета от кърмата са дори още по-големи  Simple Smile

# 207
Здравейте,
Имам малка сладурана на 2 месеца, от 14.09 започваме третия, от няколко дена забелязах че следобед след 3 часа, интервалите за кърмене намаляват драстично на 2 часа, до 1,5 ч.понякога. До момента съм я кърмила, леко се притеснявам че кърмата ми е намаляла. Иначе ака стабилно, за всяко хранене имаме пълен памперс. Посъветвайте ме как да постъпя за да увелича количеството следобед. Вечер детето прави паузи от по 4-5 часа, през които гърдите ми се препълват. Обикновено след това , около 3-4 часа, сучи само от едната, но аз нещо не успявам да изцедя другата - стои пълна и излизат макс. 40 мл., бебето изцоква всичко на следващото кърмене към 6 часа. Как мога ефективно да цедя за да давам евентуално следобед?

# 208
  • София
  Опитай на въпросното нощно кърмене, когато бебето суче само от едната гърда, да не цедиш след него, а едновременно докато то суче. Така бебето стимулира рефлекса на слизане на кърмата и освобождаването на окситоцин и изцеждането едновременно с него с помпа на другата гърда става много по-бързо и лесно след кратка практика.

# 209
Благодаря за съвета!
За увеличаване на кърмата следобед мога ли да направя нещо?

Общи условия

Активация на акаунт