Децата и ските - 3

• 42 172
  • 659
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Има. И екипировка, и учители. Ама ако ще ходят на пешеходна екскурзия едва ли ще могат да се откъснат и да наемат ски и учител. Вероятно са с Мотен - те организират такива. Те са и ски училище - да питат.

# 361
  • София
Щерката вчера се е пуснала 2 пъти на влека, беше много доволна Simple Smile
Тя спря да мрънка, почна да обяснява че й харесва и седмицата със ските свърши.

Не съм шофьор, а на татето му изникна много спешна работа и май няма да можем да я качим на планина близките седмици... Ама нищо де, др. година се надявам да се оргинизираме за ходене на планина.

# 362
  • София
Има. И екипировка, и учители. Ама ако ще ходят на пешеходна екскурзия едва ли ще могат да се откъснат и да наемат ски и учител. Вероятно са с Мотен - те организират такива. Те са и ски училище - да питат.
Абсолютно права се оказа. С Мотен са били. Детето се върна много доволно. Имало е най-различни игри. Определено не са скучали.
Той миналата седмица точно с тях беше на ски, та дори ги е познал "каките", а и те него.

# 363
  • София
В понеделник живот и здраве започва седмицата и на моето гардже Hug Много е развълнуван, като се има в предвид, че ни аз, ни баща му караме Simple Smile

# 364
Запис! Ако някой е ходил скоро на Говедарци или Мальовица, моля да сподели как са условията за начинаещ 6-годишен скиор с начинаеща мама ...... Embarassed.....има ли учители и пр.
Благодаря

# 365
  • София
Страхотен напредък има след ходенето на ски-училище, такава коренна разлика забелязвам, че чак не е за вярване... Вече кара на големите писти, вози се сама на влек, качваме се на лифта.... Взима завойчетата на рало и спира на рало, но един ски-инструктор я  видя и каза, че вече е готова да кара със събрани ски. Скоростта й е близка до нашата в повечето спускания, карахме на зелена, синя и една червена писта на Пампорово, която само на някои участъци беше по-стръмна.
И най-важното е, че изобщо не мрънка, не иска да спира за да си починем...иска още..и още  Crazy

# 366
  • София
Аз също съм много доволна от нашето ски училище - тази година детето беше за 1 седмица, миналата година също за 1 /но тогава беше по-малка, на 3 г., сега е на 5 г./. Карахме на Банко уикенда и вече прави прилични завойчета на рало след баща си, и също иска още и още. Laughing

# 367
  • София
Мога да споделя за Мальовица. Почивахме от 11.02 до 17.02. Бяхме в самия хотел Мальовица - прилични условия.
Сега по въпроса за пистата. Аз самата не карам, но за начинаещи си е добре. Има два влека. Деца до 6 години са безплатно. Ако съвсем сте начинаещи, може да не ги ползвате в началото.
Цени за ски учители за деца индивидуално обучение за 1 час 30лв. Аз се спазарих за 20лв. Ако има група за начинаещи, цената може да стигне за детето 15лв/ч.
Ски-гардеробът на самия хотел е с цени: 10лв възрастен и 7лв дете. На пистата ски-гардеробът е с по-високи цени.
Мога да дам телефони на ски учителите, които водеха моите деца. Там ги намерих чрез човекът, който работи на ски-гардероба към хотела.

Миналата седмица дъщеря ми се качи за два дни на Витоша от училище, а днес е първия ден на сина ми в група. Да го видим дали ще е щастлив като се върне. Хич не обичам всекидневното качване и слизане на/от Витоша, но ще го преживеем  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 16:24 от maminko

# 368
Запис! Ако някой е ходил скоро на Говедарци или Мальовица, моля да сподели как са условията за начинаещ 6-годишен скиор с начинаеща мама ...... Embarassed.....има ли учители и пр.
Благодаря
На Говедарци не става за начинаещи. Влека е паничка, и е дълъг и пистата е стръмна. Няма детски влекове. За Мальовица виждам, че са отговорили вече.

# 369
Уф, вие ме карате да съжалявам, пръснах тройно повече пари за зимна ваканция, не ми е до парите, все пак и ние почивахме,  но усещам, че сбърках и не предизвиках интерес към ските, догодина твърдо - ски училище.

# 370
днес имаше патрулка след Бояна.
заради ограничението и най-важното не пускаха нагоре.
п.п. неработни дни от 11 до 14 часа за МПС.
ние до Офелия не стигнахме, но оттам се връщаха скиори със зачервени бузи  Grinning

# 371
Да добре, че са патрулките, че иначе горе става невъобразимо задръстване. Ние успяхме да ги изпреварим в събота и карахме на Офелиите. Моето гардже се научи да се вози на паничката. Много сме доволни  Sunglasses.

# 372
Много се радвам, че вече е слънчево и може да се накараме на ски. Сега кара само детето, защото аз нещо си навехнах крака, но от другата седмица съм първа писта. Grinning
Още не съм го пускала сам на паничките, но мисля, че му е време вече, все ме е страх дали ще може да се пусне на финала.

# 373
  • София
Моето дете пак е на ски-училище тази седмица, ужасно топло ми се вижда, как ги обличате в това време за горе?

# 374
Моето дете пак е на ски-училище тази седмица, ужасно топло ми се вижда, как ги обличате в това време за горе?
Ние караме на Боровец, и вчера беше топло, но подухваше вятър.
Бях го облякла с потник, тънка памучна блуза с дълъг ръкав и яке (но по-тънко, от това с което ходеше в големите студове). Но, нося блуза за преобличане ако се изпоти, но вчера не беше.
Долу грейка само долнище, не обичам с тиранти и цели. Шапка тънка с дупки, очила.

Общи условия

Активация на акаунт