Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

  • 99 135
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 1 965
Привет.
Прелитам, ама наистина само прелитам да ви кажа нещо.
В склада на пазара "Димитър Петков" има кутии 30х30 с височина 17 см. Цената е 0,65 лв ако не се лъжа. Има около 200 бройки. В пакет са по 50 броя. Мисля че не дават по-малко от пакет, въпреки че ако се примолите, ще ви дадат. Тези кутии са доста кът и чакахме поръчката близо 2 месеца. Не се знае кога ще има пак, така че който има нужда да атакува и да се запасява.
Това беше. Връщам се на тръстиката.

# 151
  • Мнения: 22
Момичета, поздравления за прекрасните торти които правите. Преди време беше временно хоби и при мен, но поради липса на време и търпение, отпадна.

Решила съм да си поръчам боички, че моите са вече стари, но честно казано съвсем се обърках от марки и видове.  Спряла съм се на  комплект на Wilton и се чудя дали цветовете стават наистина наситени.

Бихте ли препоръчали нещо?

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 08:54 от Sincerita_11

# 152
  • Мнения: 148
Копривке,интересна тортичка а и щом клиентите си я искат така всичко е ОК.
А за сертификата може и да е така ,но явно във нашият район все още не са толкова строги.Като се замисля,единицата беше за   ресторант Финансист на Раковски,фланелката беше за детски парти клуб,а апликацията на Мечо Пух беше пак за детска градина във Красна поляна.
Патри,страхотни торти но тоя торс ми взе акъла.Ще се копира някога да знаеш Naughty
Марулка,страхотни са и смърфовете и кексчетата.
Леля Ог,футболната топка е уникална!
Стаси,страхотни сладки.
Анири,и твоите са супер.
Нооо след вашите,и обясненията на Анири тотално се отказах да пробвам тази година.

# 153
  • Мнения: 157
Ог-4е,топката игра4ка ли е ,или? Laughing Heart EyesБравооо
Стаси,лелееее колко украсени меденки,струва ми се ,4е си имала помоЩни4ки Laughing
Анири, и твоите сладки са хубави
Милейди,само ти си знаеШ колко е измъ4ена тортата,много е готина ,страхотни детайли ,идея и   изработка..Да ти е живо и здраво детенцето!!
Донята,изпълнила си изискванията,сигурна съм ,4е поръ4ителите са много доволни
Този камион ме изнерви много.ТрябваШе да го правя по снимка по лоШа и от моите,клиентите много държаха да е 1.:1  Mr. Green.Поне 5 пъти звънях за разяснения..накрая казаха ,,абе ,ти 1:1 ли искаШ да го направиШ,важното да прили4а на камион пък ,каквто стане,,
Тъкмо го сглобих и се обадиха ,4е банкета се отменя за следващия ден. Mr. GreenНаложи се да разделя наново кабината от задната 4аст ,за да влезе в хладилника и на другия ден ново сглобяване ooooh!

# 154
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Да пиша и тук, че има такива, които не посещават темата за срещи.
Значи, мисля да поръчвам масло което продават в Алимко в разфасовки от 25кг в кашон, около 15лв е килограма, маслото е с 99% масленост на фирма FRISLAND
За момента списъкът е следния:


Манинка - 5кг
Приятелка на Манинка - 5кг
Валерия - 5кг
Фотка - 3кг
Ири -? не помня колко ми каза

Тъй като маслото е с много висока масленост вероятно ще се реже трудно така че някакви ситнежи от 200-300гр не ме карайте да режа, моля ви.

Сега да взема и по другите въпроси да се изкажа.
Първо, Бубе, жива и здрава да ти е госпожицата, по-малко да боледува та да се радва пълноценно на изненадите, които и подготвяш за празниците заобиколена от връстници.
Тортата и е шеметна, обувките на подложката тотално ме сразиха и не можах да откъсна поглед от тях сума време!
Следващият път пробвай с 4 вида различни пълнежи, далеч по-забавно е от 2, не знам какво се жалваш сега, искренно се смях с неволите ти да знаеш и аз нямам скрупули да си призная забавлението което ми достави.  Laughing
Сладка попара вярвам всеки е ял от купа, но на мен не ми беше хрумвало досадните елементи около мен да ги замазвам в тортата, би ми се получило интересно.  Laughing
Лили, къде ти душко видя такъв объл MacBook, кажи ми, по скоро някакъв нов дизайн на Apple TV си забъркала, за който ако го пратиш на подходящите хора може и да получиш някой хонорар за идеята.  Laughing
Наистина някой от клиентите ви имат много странни идеи, добре че не трябваше и русалка да имаш в пясъка, тогава щеше да ти се наложи да покриеш цялата подложка.  Laughing
Патри и ти така като Копривката гледам.  Laughing
Този с червения пакет и снежинките що за хрумка е не мога да разбера.  Mr. Green
Ама много кьосе е нещо, можеше да му боднеш малко накъдрена корда или поне пъпки след епилацията та да се види, че аджеба е мъж.  Mr. Green
Ти Микитата вече ги подкара наравно с Кититата, демек за нищо ги нямаш и със затворени очи ги правиш вероятно.  Laughing
Марульо, пак съм те изпуснала, ще дойда да те навестя.
Смърфо тортата ти е жестока!
Кексовете и те, фигурките са ти много, много сладки, аз коледни неща разбирай бисквити и кефчета няма да направя тази година, зарекла съм се!
Ог, много ти благодаря за пожеланията ама хайде сега и на въпроса да ми отговориш, че вече 5-ти ден държа рецептата отворена и те чакам да кажеш как да ги правя тези меденки.  Laughing
Топката как хубаво си я напаснала, браво!
Абе Стаси, какви са тези твоите дози на меденките та толкова много изкарваш, аз от една доза вадя не повече от 40бр!
Анири, с тези темпове за Великден ще си готова, да!  Laughing
Ама е похвален ентусиазма ти де!
BiankaD, много красиво, вероятно и вкусно, ще се пробва някой път.

# 155
  • Мнения: 1
Здравейте, мили мамички!

Бабето "задобря" и вече втора торта ще мърляви. newsm44 smile3533

Та... пак ще питам де..... smile3525Що вашите тортета са толкоз лъскави изотгорце? С
 
какво ги мацате? Моите са съде пудра newsm62 newsm62

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 13:19 от Баба Шегувка

# 156
  • Мнения: 1
Не ми се смейте много  newsm17 Все пак това е първата ми торта с фондан  newsm45
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=298554600184229&set=a … type=1&ref=nf

# 157
  • Мнения: 211
Ог, много ти благодаря за пожеланията ама хайде сега и на въпроса да ми отговориш, че вече 5-ти ден държа рецептата отворена и те чакам да кажеш как да ги правя тези меденки.  Laughing
Топката как хубаво си я напаснала, браво!

 Shocked Можех да се закълна, че съм ти отговорила!!! Embarassed
Извинявам се много, старост-нерадост! Та значи, много добре си разбрала - сипваш всичко и бъркаш. Но понякога разбивам едно по едно в следната последователност - яйца, захар, мед, олио, канела, брашно +сода. Май няма разлика в резултата, става и по двата начина. Остави тестото да престои известно време в хладилника. Плънки не слагам.

Малко по-късно ще коментирам, имам и торта да пусна, сега само да кажа рецептата, че Валерията как ми се скара...  Laughing

# 158
  • Мнения: 3 861
ВАЛЕРИЯ, НЕ ВИЖДАМ ИМЕТО СИ В СПИСЪКА ЗА МАСЛО!!!
Явно не помниш моите клети 2 кг.?!?

# 159
  • Мнения: 3
ВАЛЕРИЯ, НЕ ВИЖДАМ ИМЕТО СИ В СПИСЪКА ЗА МАСЛО!!!
Явно не помниш моите клети 2 кг.?!?

 Joy Joy Joy Отиди на темата за срещата  Joy Очакваш тази особа да помни такива подробности (там тя си води някакъв монолог кой какво искаше, но определено цари хаос в главата й). Но това чувство и на теб не ти е чуждо - добре, че забеляза състоянието ми, че още малко и щях да се чудя как да ти обяснявам, като се появя с няколко кила по-надолу Laughing

# 160
  • Мнения: 4
Момичета, отдавна не съм се появявала...доста съм изпуснала, изглежда. Съжалявам, че пак нямам време да коментирам  Confused не ми се сърдете...
Искам да ви помоля за помощ-задава се рождения ден на един важен за мен човек. Ще покривам с ММ, това е ясно. Но тортата трябва да е висока, а последната, която правих, след като покрих някак се сплеска и стана ниска. Моля ви за рецепта-блатове и крем, които да издържат масата на ММ, за да се получи наистина висока тортичка. Благодаря ви предварително! Някой ден ще кача снимки на последните ми торти, откакто се завърнах от гурбет-еми не са много, но това е положението!  bouquet

# 161
  • Мнения: 3 861
Продължавам...

Вал,гледай сега как ще ме караш да ходя да разглеждам картинки на макбуци....

# 162
  • Мнения: 3 861
Ето виж го колко е объл  Laughing Laughing Laughing



случайно да имаш нужда от пошове?!?  Laughing Laughing Laughing Mr. Green

# 163
  • Мнения: 153
Баба Шегувка аз съм абсолютен аматьор в тортите, но това което аз правя е: когато е изцяло готова и хубаво се е вкаменила  Joy я намазвам с дебела четка с мек косъм с глюкоза, която леко съм разтворила в топла вода. Гледай да не е много водата, че се разтича гадно и ще трябва после доста да обираш! Иначе са ми казвали и за мед с вода. Има едни спрейове по сайтовете, ама на мен ми идват скъпи при положение, че не изкарвам от това пари, а само влагам  Joy
НО да се изкажат майсторите тук!!! На мен ми е интересно за тези спрейове, който ги използва- за колко торти горе долу стига...

# 164
  • Мнения: 45
donika_dineva, благодаря ти за споделеното за черния цвят. Сега остава да реша дали все пак да поръчвам боя, или готова оцветена моделираща маса...или пък за най-сигурно и двете, че да не стават издънки  Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт