Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

  • 99 222
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
  • Мнения: 77
леле, изтървах ви този път, много сте продуктивни  Simple Smile

# 136
  • Мнения: 126
Момичета имам голямо желание да направя домашна торта на коледна тематика,но съм съвсем боса в тази работа за това реших като за начало да си купя готов фондан Marshmallow.Въпроса ми е той ще става ли и за изработването на фигурки?И друго-от Карфур си купих марципан,но аз май си го представях по друг начин.Той е полупрозрачен,бежов на цвят малко като тия бонбони лакта.Към него добавя ли се нещо,за да стане готов или това е крайната маса?На кутийката пише марципанена паста и пише някаква рецепта ,но на немски и не е преведена.

# 137
  • Мнения: 45
Здравейте момичета,
Първо да благодаря на всички, които харесаха първите ми опити с декорациите. Както вече споменах, торти и сладкиши обичам да правя още от ученичка (а най-вече обичам да ги ям, разбира се), но досега върха на декорацията им се изразяваше в посипване с пудра захар, смлени орехи или със захарни или шоколадови пръчици от магазина Laughing. Оказа се обаче, че зорът било просто да се захванеш, няма смисъл на вас да обяснявам колко съм зарибена вече и как ме сърбят ръцете да подхвана нова торта (и само премислям по какъв повод да бъде, че не ми се ще съвсем без повод).
maria_m – наистина всичко което виждаш като цвят по тортите ми е с боички за яйца (на прахче). Преди да инвестирам в по-читави бои исках да пробвам дали изобщо нещо ще ми се получи. Имах и едини гелообразни бои в тубичка на Schwartau, но добре че тук прочетох отзиви че от тях плътен цвят няма да получа – което се оказа и чистатата истина – от тях получих някакъв блед цветен нюанс в бялото тесто. Огледах състава на боичките за яйца, направих справка в нета, и реших че трябва да са безвредни и да стават за ядене (то и без това покритието едва ли много се яде). Пак по съвет прочетен тук, разтворих малко от прахчето в мъъъничко водка, разбърках с клечка да се поразтворят гранулките, и започнах да добявям към захарното тесто капчица по капчица и да размесвам, докато се получи нужния като наситеност цвят. Честно казано резултата и за мен беше неочаквано добър – наситен цвят и равномерно разнесен.  
Пак в тази връзка - *MILADY*, напълно съм съгласна с теб за “измития” поглед на жабите ми, но за погледа заложих на зеления шрифт на Schwartau (да, и такива си бях купила преди година, и то само защото са достъпни в супермаркета), защото с кафевия сметнах че няма да се съчетаят цветово, а не разполагам с никаква черна боя, че да направя накакви по-прилични зеници. Благодаря ти за поздравленията за дъщеричката ми! А кутията ти с играчки е много идейна!
metchopooh – благодаря и на теб за милите думи за рожденичката и тортичките. Кремът с който пълня еклерите е млечно-яйчен, защото брюлето/или баварски (май си приличат по сметаната и многото жълтъци) ми идва твърде тежко, а пък у нас еклерчетата (които останат) се хапватот фамилията като семки, та трябва да са сочни и мекички. Кремът за еклерчетата си го ползвам от други рецепти – 1 л прясно мляко, 3 яйца, 1 ч.ч. захар, 5 препълнени с.л. брашно, ванилия – сварява се, и още докто е топъл се добява половин – едно малко (125 гр) пакетче масло, което се бърка докато разтопи. Предполагам че може и да се разбие на маслен крем и да се смесят студени. А за да не изскача крема от еклерчетата – или увеличи малко брашното за да е по-гъст крема, или прави еклерчетата толкова големи, че да влизат в устата на една хапка  Laughing.  Кремът в тортата (за да не се повтаря) -  сварявам един крем Gala на доктор Йоткер (може и ванилов пудинг, но Гала-та има по-нежен бадемов аромат), и като се охлади добавям разбита млечна сметана (ползвам кутийка от 250 мл, но съотношението между двете по принцип е “на око”) и един желатин, разтворен както му е реда. Ако ми е останал от крема за еклерите – добавям и него. Така  с желатина до следващия ден тортата стяга добре, стабилна е и няма опасност да се разпадне, а на вкус се получава леко парфе (не слагам прекалено захар) и се усещат парченцата бадеми от крема. Дори когато обичайно правя тортата (без декорация), отвън покривам със същия крем , и поръсвам с леко запечени филирани бадеми – вкуса се съчетава чудесно (а има и представителен вид).
donika_dineva – много изчистена и оригинална торта – досега всичко което съм видяла от теб е било все така! Имам въпрос – цвета черен ли е или тъмнокафяв, и ако е черен с каква боичка го постигна? Трябва да си купя черно, а тук в темата бях чела за всякакви неудачи с черна боя, и накрая съвета беше да се боядисва отгоре (пък аз не искам).

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 18:31 от GreenEyes

# 138
  • София
  • Мнения: 2 130
Момичета имам голямо желание да направя домашна торта на коледна тематика,но съм съвсем боса в тази работа за това реших като за начало да си купя готов фондан Marshmallow.Въпроса ми е той ще става ли и за изработването на фигурки?И друго-от Карфур си купих марципан,но аз май си го представях по друг начин.Той е полупрозрачен,бежов на цвят малко като тия бонбони лакта.Към него добавя ли се нещо,за да стане готов или това е крайната маса?На кутийката пише марципанена паста и пише някаква рецепта ,но на немски и не е преведена.

Мисля, че готов фондан от маршмелоуз няма, но пък за сметка на това е един от най-лесните за направа. От него стават фигурки, но бавно съхнат, а е и малко жилав, та е възможно да се свиват при правене. Ако бадемовият марципан е на Швартау, ползвала съм го за бонбони - останала съм с впечатление, че за малки повърхности се точи, но няма голяма пластичност. Обикновено се доомесва с пудра захар за покриване, но пак не е най-пластичната материя. Плюсовете му са, че е вкусен.

# 139
  • Мнения: 153
GreenEyes Този път черното тесто е готово, от AROMAS HOUSE го взех. При предишната ми торта си го боядисвах с гелова боя SUGARFLAIR, като тогава си слажих и от едни течни още във водата преди да сложа брашното / аз предимно си правя Варната/, но падна голямо месене и оцветяване, затова и този път реших че ще взема готово. Иначе Валерия ми беше казала за някаква  черна боя от Кадемлия, но на мен  ми е адски далече. Имай впредвид, че не е вкусен. Не че е лош, но не става за ядене!

# 140
  • Мнения: 0
Ох,нещо не се получава моя крем

1 пакет желатин се оставя да се накисне в 100 мл вода за 10 мин. 500 мл течна сметана, 250 мл мляко, 150 гр захар. Смесват се и се оставят на котлона да заврат. Точно в момента на появяване на мехурчетата от завирането се маха от котлона и към сместа се прибавят ванилията и жалатина.

Стои си течен и не се сгъстява.Къде бъркам?

Над 70С желатина губи свойствато си да желира,т.е ако ти е заврял крема няма какво вече да го желира.
Като гледам рецептата не е спазено и съотношението на желатин и течна част,освен ако не си решила да го сервираш в чаши.

# 141
  • Мнения: 1 122
ЧРД на Валерия!!! Да си жива и здрава и да продължаваш да ни радваш с неземните си красоти!!!

Благодаря на всички за коментарите по моите торти!  bouquet

hrisiv да ти е жива и здрава дъщеричката!!! Тортата е върха, а гумата е като истинска.
иглика333 колата е идеална, като знам колко трудно се правят колите перфектно си се справила.
Саси бирата е от готово руло, което покрих с ММ.
Йонче много весела зимна тортичка.
van444eto ти ме уби с тази торта. Жестока детска площадка. Как ги закрепи всички елементи, много сложно ми изглежда?
Valeria твоята торта е уникална. Мойта голямата дъщеря ме пита какво е това и не вярва, че е торта. А после като й показах двете колички, каза че захарната е по-хубава.
Вие двете със Свещичка да не би да сте нещо роднини, все едно една майка ви е раждала? Подаръка й е страхотен, като порцеланова кукла е !!!
Mинa феичките са много сладки.
ditsan джудистката торта е идеална, а бързата торта си много хубава.
metchopooh много весела детска тортичка и цветовете са супер.
Доника тортата е много хубава.
patriyani да пратиш специални поздрави на татко ти и да цункаш Патри от нас.
Ти пак показваш голямо количество торти и то коя от коя по-хубави. Тази мъжката сериозна работа. Mr. Green Ще чакам смърфската торта.
*MILADY* ЧРД на твоето момиче!!! Прочетох разказа в блога ти и наистина доста си се измъчила, но резултатът е страхотен. Много сладурска торта!
Надписа ми е ужасен, ама точно плякнат както ти си го казала. Понеже едновременно правих и двете торти ( мъжа ми е на 4.12, а племенницата на 5.12) и чак накрая видях, че няма надпис и го направих ей така набързо.
marulka_s смърфовете са големи сладури, а мъфините ти са много хубави. Наистина доста е трудоемко.
Леля Ог само ЛЕВСКИ!!! Топката е супер! Колко е голяма и как я направи?

Торта за показване нямам, затова ще си покажа Коледните меденки. 2 дози - 210бр. украсени:





# 142
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
  • Мнения: 434
Mомичета, след срещата вчера веднага ме засърбяха ръчичките и за пръв път от половин година насам, като изключим рождените дни на домочадието, прекарвах с кеф времето си до никое време, за да украся тези цели три сладки (след количеството, публикувано от Стаси, направо си е резил да пускам моите, но тъй като за пръв път работя с роял айсинг, като изключим някой и друг треоляк по торта, се изкефих много на резултата от сефтето. Чакат ме още 65 броя за украсяване, до Коледа май няма толкова нощи като за моето темпо на работа Joy)



Имам да поствам и торти разни от изминалото време, но като ги изровя из архивите, тогава.

# 143
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Въобще не мога да смогна дори да ви разгледам творенията - много са и много красиви ...нищо не смогвам и да изчета но видях че имаме рожденичка та поне нея да поздравя.

Вал Честит Рожден Ден! Да си здрава, обичана, щастлива и все така да ни радваш с творенията си.

# 144
  • някъде тук
  • Мнения: 621
Моля,някой да ми помогне с линк  за плетенето на кошница Praynig

# 145
  • София
  • Мнения: 1 625
Бела* -лез в албума на ванчето там има и клип за кошници.
Вал-тортата за рожденният ти ден е страхотна както винаги.Особенно ме впечатли кожата на кутията-невероятна е.Часовника е страхотен,даже и ретро фон има зад тортата.За колата да не говорим видях е на живо-стряхотна е-аз мислех,че е малка количка тя 2 педи. Wink
Стаси-страхотна скара си спретнала.Сладките ти всяка година са все по-хубави.
Леля ОГ-рибата е много фешън,както и сладките рибки.Не ми харесват ръцете на момиченцето,а защо няма крака?Любима ми е тортата с мечето-много е хубава и е с по-ярки цветове по мой вкус WinkКоледните кексчета ми иде да ги изям.Левскарската топка е чудна.Гледам вече и подложките обличаш-вървиш към пълно съвършенство.
Ванче-детската площадка е върха-направо страхотна,толкова детайли-поздравления.Ти си от малкото ,които можеш да измислиш такава уникална торта.
Джулия М-страхотно оригинална торта с принцеса.Крилата са жестоки.
Блу-много готина риба.
Пат-много ми харесаха торта Туити,зебровата,колите и най ме впечалти мъжкото тялоооо,като истинско е.
Хрисив-страхотна е тортата Ледена епоха,както ти казах вече,много ме впечатли напукването по нея,фигурите са супер също.Тортата гума е много хубава.В тебе има много потенциал и възможности PeaceРожденничката е голяма сладурана.
Иглика-много сполучлива кола.
Кики ники-страхотан кошница.
Бетина-много хубава торта с Мечо пух.
Грийн ейс-мнго добре се е получила тортата с жабоците/очите само не са в ред както са ти писали,червена гелова да беше сложила щяха по да се виждат/Рожденничката е голяма сладурка.
Дитсан-много сполучливо кимоно.
Мина-много ми харесва къщичката с листа от рози.
Мечопух-много хубава торта с Мечо пух и компания.
Доника Динева-много хубава е станала тортата.Искам да те питам като се сложи в такава чиния за торта,която не е равна ,а издълбана в средата,нещо тортата не се ли подвива  в краищата фондана и да се видоизменя?
Свещичка-тази фигурка е порцеланова,не ни будалкай WinkАма и прическата е супер,личи си ,че майстор фризьор  е правил Peace
Милейди-много красива,изчистена и перфектно изработена торта.Фигурките са чудни/жабката,зайчето,жирафчето.Ританките на бебето стоят много естественно,все едно е живо бебе там вътре.
Марулка-много хубава смърфска торта и страхотни мъфини-поздравления за жеста.

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 11:03 от stefina

# 146
  • Мнения: 33
Здравейте! Тази Коледа съм решила да украсявам меденки за първи път, можете ли да ми кажете с какъв материал става най-добре украсата? Мисля да ползвам роял айсинг, а някакъв подходящ и вкусен фондан можете ли да ми препоръчате? Някъде май бях чела за фондан от желирани бонбони (не маршмелоуз), дали е подходящ и можете ли да ми дадете рецепта? Би било добре, тъй като се надявам да го оцветя в различни цветове от желираните бонбони.

# 147
  • Мнения: 54
Здравейте! Ще правя торта за детето, преди време по Нова, кулинарното сутришно предаване правиха торта и поляха блатовете със сироп, в който имаше разтопени бонбонки лакта.Знаете ли точна рецепта?

# 148
  • Мнения: 1 618
Кога станаха 10 страници!Браво на всички-ще разгледам детайлно и коментирам по-късно!
Не е торта, но е много вкусно и е идея как да използваме белтъците---

Храна за ангели

# 149
  • Мнения: 153
stefina този път блатовете не ги правих аз, а майката на момиченцето, както и кремовете. И всъщност като ми ги донесе бяха адски криви и във формата на яйце издължени, та доста поизрязох от тях и самите блатове станаха толкова малки, че се събраха точно в тесния кръг и сглобяването на долния ред е директно върху чинията.

Общи условия

Активация на акаунт