Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

  • 99 224
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 1 625
armelina -може да намажеш с вода,глюкоза.

# 106
  • Мнения: 153
правих торта за нашето приятелче в игрите АЛЕКС
голяма мъка и борба беше, защото освен, че си срязох върха на палеца с ножа на кухненския робот точно преди да започна да правя тестото, а и блатовете които ми донесе майката бяха малки с формата на яйце,а да не говорим че тортата трябваше да е голяма за повече хора......


# 107
  • Мнения: 153

нещо не излезе преди това като хората  Embarassed

# 108
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Въпрос

1 пакет желатин се оставя да се накисне в 100 мл вода за 10 мин. 500 мл течна сметана, 250 мл мляко, 150 гр захар. Смесват се и се оставят на котлона да заврат. Точно в момента на появяване на мехурчетата от завирането се маха от котлона и към сместа се прибавят ванилията и жалатина.
Трябва ли да си разтопя желатина на водна баня или направо го смесвам,след като набъбне,с млякото и сметаната?

# 109
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
3xi, според мен не е нужно да го разтопяваш. Като го добавиш в горещата течност той ще си се разтопи  Peace

# 110
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
3xi, според мен не е нужно да го разтопяваш. Като го добавиш в горещата течност той ще си се разтопи  Peace
Благодаря.Би ли ми предложила някой лесен крем за торта,между блатовате.

# 111
  • Мнения: 339
МечоПух, благодаря ти.
Много хубава торта с пух и приятели. На нея с четка ли си оцветила основата(чаршафа), аз толкова равномерно с четка не мога да го направя, но пък ако трябва да го меся за да го оцветя има да ме болият ръцете...

# 112
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
3xi, според мен не е нужно да го разтопяваш. Като го добавиш в горещата течност той ще си се разтопи  Peace
Благодаря.Би ли ми предложила някой лесен крем за торта,между блатовате.

Хехе, ти намери най-печения сладкар  Mr. Green .... За мен най-лесен е крем Рафаело, на Наталина (има го в библиотеката). Друг вариант е да си приготвиш Пудинг (Йоткер), да го покриеш по повърхността с прозрачно фолио и като изстине да го смесиш с разбита сметана, маскарпоне .... Става гъст и лесен за манипулиране крем.
Но това е и въпрос на вкус. Не знам какви кремове ти допадат и какви вкусове обичаш. Аз много харесах и крема от заквасена сметана, пудра захар и сини сливи на Медовика (Ани  Hug) .... Но е киселичък и не на всички се харесва. Зависи и от блатовете и техния вкус.  Peace

# 113
  • Мнения: 264
Вал, честит рожден ден, да си все така саможива, талантлива, усмихната и да не ти омръзва да правиш торти с които да ни мотивираш Аз нали съм една руса и не много схватлива, днес разбрах че си имала празник иначе нямаше да съм така инертна на срещата. А тортата ти е страхотна, няма друга дума за твоите торти. Ти си уникален творец.

# 114
  • Варна
  • Мнения: 7
Момичета, моля да споделите сайтове, от които сте си купили формички за изрязване на цветя и сте доволни.
http://www.hitrini.com/product/52/komplekt-plastmasovi-formi-butalo-tsvetya.html

Какво ще кажете за това?

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 18:30 от Vesi7112

# 115
  • Мнения: 148
Привет пак от мен.
Доника.дано пръста се оправи бързо.По тортата не си личат проблемите,прекрасна е.
Докато не съм забравила ето видеото за работа със човешките молдове.
http://www.youtube.com/watch?v=HgCTFmrsTrE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Vw73gHqDw-g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0sF2uI04WJI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=M0ZR2lT9G6g&feature=related
И нощният ми експеримент за бързо правене на торта,които за мен си е чист провал.Но поне опита за работа със шаблони и айсинг ми даде да си направя някои изводи.Ще има поправителен след като набелязах грешките си.Ето какво се получи при нестегнала торта .

# 116
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Ох,нещо не се получава моя крем

1 пакет желатин се оставя да се накисне в 100 мл вода за 10 мин. 500 мл течна сметана, 250 мл мляко, 150 гр захар. Смесват се и се оставят на котлона да заврат. Точно в момента на появяване на мехурчетата от завирането се маха от котлона и към сместа се прибавят ванилията и жалатина.

Стои си течен и не се сгъстява.Къде бъркам?

# 117
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Много ви благодаря за хубавите пожелания!   bouquet
Тортата си е в историята още от вчера, ядохме от единия етаж вечерта, после всички от гостите си тръгнаха с по 1 етаж, кой книга кой сандък, набутах им всичко при все, че повечето упорстваха, че били на диета пред коледно все пак не се дърпаха особено много.  Laughing
Днес колата и тя с мръсна газ потегли към Ани, а тя така мило ме изненада на срещата с една прекрасна карикатура, че ми кръстоса погледа тази жена, добре че имаше достатъчно хора та да и се насладят.
Не знам дали ще мине да ви я покаже тя лично, за това си позволявам аз да издам каква захарна фигурка ми е направила Ани и ми я подари  Heart Eyes:
Не искам само линк да пускам, защото заслужава да я видят много хора!



Femme fatale - cake topper by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

На живо е в пъти по-впечатляваща, повярвайте ми и тези които я видяха ще го потвърдят!
Ани!  newsm51

Видях много интересни торти, обаче сега ми е малко невъзможно да коментирам, поздравления за труда ви!

# 118
  • Мнения: 60
Ей, страхотна фигура, супер е! Simple Smile

Все повече хора започвам да ги подозирам в извънземен произход...

# 119
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 832
Ох,нещо не се получава моя крем

1 пакет желатин се оставя да се накисне в 100 мл вода за 10 мин. 500 мл течна сметана, 250 мл мляко, 150 гр захар. Смесват се и се оставят на котлона да заврат. Точно в момента на появяване на мехурчетата от завирането се маха от котлона и към сместа се прибавят ванилията и жалатина.

Стои си течен и не се сгъстява.Къде бъркам?

Сложи го в хладилниа за няколко часа!

Общи условия

Активация на акаунт