CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 506
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Вижте какви работници ще се търсят догодина: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1155235

Че те и сега такива се търсят. (Без да съм чела статията.)

# 106
*denitsa*, къде ги намирате тези фирми, дето веднага ви дават отговор? Shocked Направо съм шокирана...Коя е, ако не е тайна, може и на лични? Flutter Аз се върнах от интервюто, мина добре.Направи ми впечатление, че собствениците не ги притеснява,това че съм майка с малко дете(евала), дават болнични, отпуски, осигуряване върху реалната заплата.Хубаво работно време.Това, което си мисля аз, е че единствената причина, поради която евентуално не биха ме взели, е че нямам опит на тази длъжност, това е.Чак след Нова Година ще имам отговор и то за второ интервю.Аман вече, писна ми от това! #2gunfire
Ред, на ВСИЧКИ обяви, на които съм кандидатствала, никога не е било описвано раб.време и заплата.Това винаги се е уточнявало на първо, че и на второ интервю. Peace

# 107
  • в моя свят на мир и любов
Понеже самата аз съм била в положение да търся служителки, когато е имало майки на деца, единствения ми въпрос към тях е бил, дали има кой да им гледа детето докато са на работа и евентуално ако се разболее.
Може да звучи грубо на някои, но да се наеме жена, която след това всеки месец да отсъства по седмица, защото й е болно детето, не е удачно.
Разбира се за ден - два или извънредни случаи, никой не би го направил на проблем.

Затова, ако ви питат за децата, винаги подчертавайте, че има кой да ги гледа и те няма да са причина за отсъствия от работа. /ако е така де/.

new leaf, предлагам ти два варианта. Единият е да разбереш кой точно ще прави подбора за позицията, която желаеш, да си подготвиш автобиография и да отидеш да говориш директно с него. Напористите никой не ги отхвърля с лека ръка. Настоявай за конфиденциалност, защото е много вероятно да се обърнат към настоящия ти шеф за да го питат за теб.
Другият вариант е този, който ти е подшушнал за работата, да подшушне на шефа си, че има идеалният кандидат.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 11:22 от luda

# 108
*denitsa*, къде ги намирате тези фирми, дето веднага ви дават отговор? Shocked Направо съм шокирана...Коя е, ако не е тайна, може и на лични? ...
"Cotton House " е фирмата ( сега тепърва откриват магазини за дом.текстил) ,на мен също за първи път ми се случи явно наистина са ме харесали  Flutter А ти къде беше на интервю?
Цитат
Ред, на ВСИЧКИ обяви, на които съм кандидатствала, никога не е било описвано раб.време и заплата.Това винаги се е уточнявало на първо, че и на второ интервю. Peace
Peace Много рядко срещано явление е да се обяви раб.време и заплата  Crossing Arms

# 109
  • София

Може да звучи грубо на някои, но да се наеме жена, която след това всеки месец да отсъства по седмица, защото й е болно детето, не е удачно.
Разбира се за ден - два или извънредни случаи, никой не би го направил на проблем.

По принцип си права, но...само по принцип. От както съм почнала да работя аз болничен съм излизала само за раждането...Децата ми има кой да ги гледа. Миналата седмица малкия беше с 40гр. температура. Цял ден не е станал от леглото и плакал за мама. Той плаче вкъщи, аз в офиса Cry Обяснете ми как процедирате в подобна ситуация? Защото аз с ръка на сърцето заявявам, че въпреки, че физически бях в офиса, духом бях в нас и бях грам неработоспособна...Може пък проблема да е и само в "моя телевизор"...

Едно 80% от фирмите не обявяват работно време и заплата в обявите.

# 110
Аз бях ето в тази фирма, за търговски представител кандидатствах. Peace
http://www.wuerth.bg/
Доника, спомням си, че в някоя от предишните теми дискутирахме този проблем. Simple SmileТогава казах, че на мен лично няма да ми е спокойно, детето ми да е с 40 гр.температура, с повръщане и т.н.Минали сме го този зор, бяхме и в болница и никога повече не искам да се връщам към този ад. PraynigПредпочитам да си взема болничен и два-три дни да си го гледам аз, докато се позакрепи и някоя баба след това поеме щафетата.Иначе, как би могло да ми е спокойно на работа, като мислите ще са все към детето?! Rolling Eyes.Досега "уж" съм срещала разбиране, като кажа на интервютата, че се налага понякога да се взима болничен, при изключително тежки ситуации.Хората с деца, проявяват разбиране, ама то това си е цялата истина. Peace

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 11:36 от Нинчето

# 111
  • в моя свят на мир и любов
Доника, процедирам като дамата от аватара ти  Laughing
Писала съм, че за ден-два никой няма да ти направи проблем, друг е въпроса, дали ти можеш да си позволиш точно в този ден да не ходиш на работа. Wink

# 112

Да, така е. Аз казах,че казвам по телефона преди да викам на интервю. Така спестявам времето и на двете страни.

Само да вметна,че търсим шивачки.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 13:56 от Red Velvet

# 113
И аз мисля, че само по-принцип си права.....неможе детето ти да влезе в болница или да е наистина зле в къщи и да очакват от теб, че ще си 100%работоспособен.
А по въпроса кой ще го гледа бих наела детегледачка, но няма как да стане преди да си намеря работа.Ясно защо.Немога да плащам на детегледачка и аз да си стоя в къщи.
И все си мисля тези хора изобщо имат ли деца.......и като наемат някое младо момиче защо си мислят, че то неможе да забременее newsm78 или да си сменя често работата Naughty

# 114
Аз също се чудя, но има и друго нещо--ние в БГ много си позволяваме. Трябва да има някакъв баланс между семейството и работата. И аз не знам, не мога и да говоря от опит с деца. При нас, обаче има много разбирателство относно децата. Надявам се никога да не се наложи да се карам относно децата ми с някой работодател.

# 115
Викат ме на второ интервю за компанията, в която ходих в неделя....сега стана интересно. Rolling Eyes
И Вюрт ми хареса, ама незнам те дали са ме харесали.

# 116
Май от новата година ще почнеш вече някъде, Нинчето  Grinning Дано да е на най - доброто за теб място Peace

# 117
Май от новата година ще почнеш вече някъде, Нинчето  Grinning Дано да е на най - доброто за теб място Peace
Maй и аз така го чувствам. Peace Дано да е най-добрата работа за мен! Praynig

# 118
Здравейте и от мен.
Днес излезе класирането за 2те позиции, за които кандидатствах. )
Най-големият майтап е, че една мацка, която и на двата теста беше с 14т. (максимум 20точки от теста и 20точки от интервюто, общо 40т максимум можеш да получиш), тя е класирана и за двете позиции с по 37т. (проста аритметика, но 20+14=34 и то ако е получила максимума на интервюто)

# 119
  • В Балкана
Mirama, поне не си разочарована. Знаеше, че вероятно така ще се развият нещата.
Аз мога да споделя същия горчив опит от ДФЗ. Но за жалост бях толкова наивна, че си мислех, че при мен няма да е така. Да, бе да  Laughing
Не знам за кого по-жалко, май за народа ни като цяло.

На Нинчето искам да кажа, че съм чувала много добри отзиви за Вюрт. Мой познат преди години работеше като ТП при тях и беше много доволен.
Успех на второто интервю в другата фирма и дано се похвалиш с хубава работа догодина.

new leaf, май идеята за конфиденциалност звучи най-добре. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт