ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 23

• 32 220
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте.Не съм сигурна дали тук е точното място да попитам,но се нядавям че ще има кой да ми отговори-
племенницата ми на 14г. я ухапа улично куче вчера и незнаем какво да правим-трябва ли да се сложи ваксина за бяс и опасна ли е тази ваксина,къде се слага,плаща ли се...
Много благодаря на тези които ще се включат с отговор Hug

# 361
Здравейте.Не съм сигурна дали тук е точното място да попитам,но се надявам че ще има кой да ми отговори-
племенницата ми на 14г. я ухапа улично куче вчера и не знаем какво да правим-трябва ли да се сложи ваксина за бяс и опасна ли е тази ваксина,къде се слага,плаща ли се...
оле...
противобясна ваксина викаш, а  Joy
Препоръчвам ти да прочетеш това и сериозно да поставиш под въпрос вкарването на неясно какви бацили, супер сериозни отрови и тежки метали в организма на красиво 14 годишно момиче...

# 362
  • София
Здравейте.Не съм сигурна дали тук е точното място да попитам,но се надявам че ще има кой да ми отговори-
племенницата ми на 14г. я ухапа улично куче вчера и не знаем какво да правим-трябва ли да се сложи ваксина за бяс и опасна ли е тази ваксина,къде се слага,плаща ли се...
оле...
противобясна ваксина викаш, а  Joy
Препоръчвам ти да прочетеш това и сериозно да поставиш под въпрос вкарването на неясно какви бацили, супер сериозни отрови и тежки метали в организма на красиво 14 годишно момиче...
Благодаря много за отговора,аз попрочетох някой кофти неща за тази ваксина и затова реших да попитам и тук,отивам да прочета и този линк...

# 363
Благодаря много за отговора,аз попрочетох някой кофти неща за тази ваксина и затова реших да попитам и тук,отивам да прочета и този линк...
Ако ми дадеш име на тази ваксина ще и направя подробна разбивка... Мързи ме да търся Wink

# 364
  • София
Ако ми дадеш име на тази ваксина ще и направя подробна разбивка... Мързи ме да търся Wink
Още не сме я завели племенницата в такъв кабинет,защото само в делнични дни ни казаха и в някакви определени часове,а снощи късно се разви действието,пък и решихме първо да съберем малко инфо,та незнам каква ваксини биха ни казали че трябва да сложим евентуално.

# 365
Още не сме я завели племенницата в такъв кабинет,защото само в делнични дни ни казаха и в някакви определени часове,а снощи късно се разви действието,пък и решихме първо да съберем малко инфо,та незнам каква ваксини биха ни казали че трябва да сложим евентуално.

Стандартно се наблюдава кучето,ако може се хваща и се изследва за бяс.
Дори и при бясно куче,не винаги се стига до заразяване при ухапване.
Ваксината е тежка и много голям процент хора реагират кьм нея лошо.
Трябва да заведете детето непременно за промиване на раната!!!!!
Не вярвам да ви предложат ваксина.Скьпа е и едва ли е в наличност,а и се правят доста излседвания преди това.

Опишете ситуацията на ухапване,може да се погледне през ГНМ.

# 366
  • София
Снощи са я завели в Окръжна болница,там са намазали раната с йод доколкото разбрах,сложили са и против тетанус ваксина и са казали за ваксина портив бяс да се обърнат към специален кабинет в 1ва градска,звъннали са там и са им казали в определени дни и часове че може да отидат,но не веднага и да казали са-да наблюдават кучето,то е квартално знаят си го,14 дни се наблюдавало дали ще умре.Рана точно няма,по-скоро като одраскване,през дънките я е захапало кучето.
Прочетох горния линк и много ме шашна това за страхът,детето уж се поуспокои,но все пак се е изплашило и незнам дали ще претръпне толкова бързо Sad

# 367
И да попитам аз защо са и били ваксина против тетанус? Къде видяха анаеробна среда при ухапване от куче??? Ама нали трябва да си боцкат Тетадиф (или сходна) и да ни обяснят колко нищо не разбираме... Никога няма и думичка да обелят за съдържанието на живак и алуминий в нея или формалдехид и пр!!!

# 368
  • София
И да попитам аз защо са и били ваксина против тетанус? Къде видяха анаеробна среда при ухапване от куче??? Ама нали трябва да си боцкат Тетадифа (или сходна) и да ни обяснят колко нищо не разбираме... Никога няма и думичка да обелят за съдържанието на живак в нея или формалдехид и пр!!!
Разбирам че може и да е било грешка,но така са преценили в шока...Просто хората сме различни-едни правят всичко,което им кажат д-рите,други са по-смели-търсят повече информираност.Майката така е решила на място,но след това естествено са и възникнали много питанки и аз ги задавам от нейно име,защото тя е в невъзможност да ползва нет сега.

# 369
Разбирам че може и да е било грешка, но така са преценили в шока...
Какво да кажа повече....  освен дано никога не стигат до моето положение. Аз няма да се откажа да правя това, което правя и ставам все по-настоятелен (подписа ми...)

# 370
  • София
стандартно праскат тетанус при ухапване, особено на деца. За бяс не трябва да се притеснявате, бяс в София няма (дано съм разбрала, че детето е в София). Бяс има на малко места в България и то главно извън градовете. Щом пък е познато квартално куче - още по-малък проблем, само му хвърляйте по едно око.

# 371
стандартно праскат тетанус при ухапване, особено на деца....
Може да не греша, ноо... какво цели тази ваксина? Да вкара още малко тетанус, ако там има (разбрахме се за анаеробната, без кислородна среда) и с тази още малко от същата болест да осигурим някаква защита??? Уж съм отпуска, а се чувствам сякаш иммам нужда от такава  ooooh!

# 372
Мен ме ухапа котка, докато бях бременна, и също искаха да ми слагат ваксина против тетанус. Миналото лято ходих да ми вадят кърлеж и пак - трябвало ваксина против тетанус. Не знам от какви съображения настояват.

# 373
  • София
http://www.youtube.com/watch?v=vmCEYvfmCk8&feature=related

Весела Коледа и Щастлива Нова година на всички!
Повече усмивки и по-малко поводи за писане в тази и други теми от здравно естество!

# 374
  • София
Мен ме ухапа котка, докато бях бременна, и също искаха да ми слагат ваксина против тетанус. Миналото лято ходих да ми вадят кърлеж и пак - трябвало ваксина против тетанус. Не знам от какви съображения настояват.

За да си вържат гащите! и реализират ваксините, защото никой не ходи да го ваксинират на 10 години от тетанус!

Общи условия

Активация на акаунт