ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 23

• 31 950
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
В нашето ИС акушерката написа с червено: Родителите отказват ваксини. Беше достатъчно.

От работещи в системата знам, че при така формулиран отказа никой не би посмял да сложи. Все пак и аз не го изпусках от очи, доколкото можах де.

За бебето - ваше право е то да стои при вас. Аз още съжалявам, че не направих грандиозен скандал, когато ми издърпаха каката от ръцете, но с малкия нещата се развиха добре. Имах и план Б, но не стигнах до там.

Аз точно за това се бях замислила...Щото при раждането,т.к. се наложи секцио по спешност,всичко стана толкова бързо ooooh! Само ме питаха дали искам операция Rolling Eyes и да се подпиша.Сега,ако пак така ми се наложи...кога и как ще им кажа,че не искам ваксини!?!Миналия път директно ми донесоха бебето чак на 3-тия ден...
И ако заявя такова Не желание...как ще гледат на мен и детето???Представям си отношението тогава...

# 691
# 692
Щото при раждането,т.к. се наложи секцио по спешност,всичко стана толкова бързо ooooh! Само ме питаха дали искам операция Rolling Eyes и да се подпиша.Сега,ако пак така ми се наложи...кога и как ще им кажа,че не искам ваксини!?!Миналия път директно ми донесоха бебето чак на 3-тия ден...
И ако заявя такова Не желание...как ще гледат на мен и детето???Представям си отношението тогава...

А ИС кога го подписа?

# 693
  • Пловдив
Щото при раждането,т.к. се наложи секцио по спешност,всичко стана толкова бързо ooooh! Само ме питаха дали искам операция Rolling Eyes и да се подпиша.Сега,ако пак така ми се наложи...кога и как ще им кажа,че не искам ваксини!?!Миналия път директно ми донесоха бебето чак на 3-тия ден...

А ИС кога го подписа?

Какво е ИС newsm78

# 694
ИС - информирано съгласие. Има по едно за родилката и едно за бебето.

# 695
Не мога да намеря материал за ваксината за рак на м. шйика.Четох го преди време и сега не помня къде е .Става дума за Англия и Франция и защо впоследствие Англия отказва тази ваксина,която е правена във Франция и сега ни я пробутват на нас.Някой сеща ли се?В здравословния се завихри  тема за това,че и с познати"ерудити'' и аз искам достоверно да се обоснова.

# 696
  • Пловдив
ИС - информирано съгласие. Има по едно за родилката и едно за бебето.

Нямам спомен...освен в суматохата да са ми го пробутали,заедно с това за съгласие за операция Rolling Eyes То работата беше... ooooh! А и тогава съвсем не съм мислила за това,което дискутираме в момента.

# 697
По-точно в здравни заведения...

# 698
Когато отидох да раждам,при попълването не документите,в случая ИС,казах на главната акушерка,попълваща документите,че не искам да ми се правят някои процедури.Отказвам ги.Тя ми се изсмя и ми каза:Искаш или не,никой не те пита.Това тук е просто формалност.Изпокарахме се в приемния кабинет.Бях с избор на екип и обясних на лекарката какво не искам да ми се прави.Отървах някои неща...
Дано поне с ИС за бебетата да не е така,в частност що се отнася за ваксините.На мнение съм,след всичко преживяно през годините с лекари,че мнението на пациента не се зачита и това ИС е просто даденост,без никаква тежест за тях.

Както е и с ваксините-никой не може да ме задължи да правя нещо,което е в противоречие с моите възгледи,нещо което се отнася за моето здраве.Но никой не зачита моето мнение.Защото така е прието.

Вчера,след разговор с приятелка,стигнахме до извода,че точно тези ваксини в родилното,може да са основната причина за алергията на детето ми...И заради моята глупост,ще се боря още години сигурно с този проблем.

# 699
На мен освен ИС, на което написах, че не искам ваксини си носех и Отказ -а от първа страница с конвенциите и членовете. Искаха ми го нотариално заверен  Mr. Green

# 700
може ли да пишете за кои болници става въпрос  Praynig

# 701
Аз раждах в частна болница (Св. Лазар) и само ме помолиха да напиша декларация за отказ от името на двамата родители в свободен текст. Предварително бяхме говорили, че не искаме ваксини, но за всеки случай напомнихме и след раждането.

# 702
И друго се сетих, декларацията трябва ли да е подписана от двамата родители? То ако само в ИС ще е само от майката, но ако е декларация не знам. Че нашият татко не е против ваксините.

# 703
Дано поне с ИС за бебетата да не е така,в частност що се отнася за ваксините.На мнение съм,след всичко преживяно през годините с лекари,че мнението на пациента не се зачита и това ИС е просто даденост,без никаква тежест за тях.

Да, но за мед. манипулации без подписано ИС могат да оставят лекаря без практика за 6 месеца... Та ако в това ИС пише, че отказваш еди какво си и ти го направят, можеш да си търсиш правата... За разни манипулации могат да минат с номера, че са се наложили и животът ти е зависел от тях (в този случай не можеш да ги откажеш), но за ваксините не е така...

И друго се сетих, декларацията трябва ли да е подписана от двамата родители? То ако само в ИС ще е само от майката, но ако е декларация не знам. Че нашият татко не е против ваксините.

Мисля, че може само от майката... Опитай все пак, подпиши ИС-то със забележка и приложи декларация от теб, пък да видим как ще ти пристъпят думата...

# 704

Да, но за мед. манипулации без подписано ИС могат да оставят лекаря без практика за 6 месеца... Та ако в това ИС пише, че отказваш еди какво си и ти го направят, можеш да си търсиш правата... За разни манипулации могат да минат с номера, че са се наложили и животът ти е зависел от тях (в този случай не можеш да ги откажеш), но за ваксините не е така...

Напротив, ако можеш да говориш, можеш да откажеш и никой нищо не може да направи по въпроса. Нали моята баба точно така си отиде, отказа устно предполагаемо животоспасяваща операция и никой не можа да направи нищо срещу това.

Общи условия

Активация на акаунт