второ дете

• 34 815
  • 681
  •   1
Отговори
# 285
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
В първите месеци след раждането безумно много исках второ дете (и хормоните бушуваха). Тогава не съм подозирала каква емоционално-морална драма ми предстои. Сега си давам сметка, че дори и някога при някакви обстоятелства да имам второ дете, те ще имат доста голяма разлика в годините и не смятам това за минус.

Val, честито!   bouquet

За "транспортирането" т.е. шофирането ми до болницата (в 2 след полунощ с контракции и 3-4 см разкритие в мразовито декемврийско утро и неспирен снеговалеж, заледени стъкла и ключалки) мога книга да напиша.. Crazy

# 286
Вал, честито. Много се радвам за теб и ти желая много щастие, лека бременност и спокойна.

# 287
  • Сопот, Пловдив
Вал, честито и от мен!   bouquet

# 288
  • Ispania
Много ви благодаря моми4ета Hug Embarassed

# 289
Аз при никакви не искам второ  Laughing Laughing Laughing
Аз също  Simple Smile
 Колкото и грубо да прозвучи - аз просто не обичам деца  Confused Не ме разбирайте погрешно - обожавам сина си , грижа се за него много , много се радвам , че го имам ... но ми стига . Просто не съм от този тип , който се умилява от деца . Чуждите даже определено ме дразнят ... Варианта да имам примерно три деца ме хвърля в ужас , дори да имам пет прислужници и мъж милионер ....
Не мога да се умиля от ревящо бебе или лигавещо се момиченце примерно ... Знам , че така описано изглеждам ужасен човек ... не съм такъв . Знам колко мога и само толкова си позволявам .

# 290
  • Бургас
Колкото и грубо да прозвучи - аз просто не обичам деца  Confused Не ме разбирайте погрешно - обожавам сина си , грижа се за него много , много се радвам , че го имам ... но ми стига . Просто не съм от този тип , който се умилява от деца . Чуждите даже определено ме дразнят ...
Не мога да се умиля от ревящо бебе или лигавещо се момиченце примерно ... Знам , че така описано изглеждам ужасен човек ... не съм такъв .

Аз се присъединявам. Понякога даже съм си мислила дали нещо не съм повредена на таз вълна newsm78

# 291
лигавещо се момиченце примерно ...
и мен ме потрисат лигави момиченца, много даже, дори не исках и да си помисля че може да ми се падне момиче, но ..... дъщеричката ми е моето мъничко съкровище.
А дали ще се лигави или не си е въпрос на възпитание.
По добре обаче е да се ограничиш с едно щом не можеш да понасяш деца, отколкото да родиш 2-3 и по цял ден да ги овикваш и шамариш изнервена от това че ги има.

# 292
  • Сопот, Пловдив
И аз не обичам чужди деца и идея си нямам как да се държа с тях, нито пък желая да се занимавам с тях. Но моето е друго работа и с удоволствие бих отглеждала още едно.  Simple Smile

# 293
Аз пък обожавам бебета и малки деца, с удоволствие се занимавам и с децата на приятелкитете си, интересни са ми, много ми е приятно да общувам с дечица между 4 и 8 години и на децата също им е интересно с мен. Обаче не желая второ дете. Бих родила второ, ако беше изпълнено поне едно от следните условия: бях по-млада, нямах здравословни проблеми, имахме с мъжа ми по-сигурна работа, ако можех да разчитам повече на него, ако имах 2 комплекта баби и дядовци, помагащи поне когато децата са болни, за да не се налага всеки път да вземаме болнични, ако имах работа, която да ми оставя достатъчно свободно време, за да обърна внимание на две деца. Особено т.1 и т.2 няма начин да се променят към по-добро, най-много по-зле да става. Та така ще си се радвам на принцеската и на чуждите.

# 294
и мен ме потрисат лигави момиченца, много даже, дори не исках и да си помисля че може да ми се падне момиче, но .....
О , дала съм го просто така като пример ... Няма разлика с лигавещо се момченце  Simple Smile

# 295

Колкото и грубо да прозвучи - аз просто не обичам деца  Confused Не ме разбирайте погрешно - обожавам сина си , грижа се за него много , много се радвам , че го имам ... но ми стига . Просто не съм от този тип , който се умилява от деца . Чуждите даже определено ме дразнят ... Варианта да имам примерно три деца ме хвърля в ужас , дори да имам пет прислужници и мъж милионер ....
Не мога да се умиля от ревящо бебе или лигавещо се момиченце примерно ... Знам , че така описано изглеждам ужасен човек ... не съм такъв . Знам колко мога и само толкова си позволявам .
Е що грубо?И аз си обичам мойто,ма иначе чуждите са просто тълпа цвърчащи дечурлига..Точно колкто обичам хората,толкова обичам и децата им..За мен няма такова нещо,като чисти,невинни и т.н.Кви лоши злобни еднометрови манипулатори съм виждал..Нема как да обичам всичко що шава и цвърчи.Мисля,че човек се ражда точно толкова гаден,злобен,дребнав и т.н.колкото си му е изначално заложено.Родителите оформят само лустрото.Не и същността.За тва приемам дребните,точно като възрастните.Не ми пука,че някой е все още дете.Злобата и лошотията са си злоба и лошотия.
А принципно всяко родено дете,е своеобразен  риск,щото ако за тялото,допринасяш със собствените си гени,то за душата която ще се роди в това тяло,ние нямаме никаква"заслуга".Не я създаваме ние.За тва си е чиста лотария,кво дете ще ти се"падне"..

# 296
  • Горна Оряховица
Val, честито,лека бременност ти желая !

# 297
Преди години, като ходех по градинките със синът ми ми правеше впечатление, че са пълни с родители гледащи на чуждите деца като на нахални преносители на бацили, които не стига че пречат на съкровищата им с присъствието си ами и имат наглостта да не им се възхищават. Какво значи "не обичам чужди деца"? и аз не мога да кажа че изпитвам обич към другите ама и не съм предубедена към тях само защото са чужди. Много е тъпо да гледаме децата с отвращение или презрение защото са чужди, създават шум, тичат, .... ами това им е работата - да играят - деца са. И какво лошо, злобно и дребнаво има в едно прохождащо бебе. Не са ли това качества, които се развиват в един по късен етап или изобщо не се проявяват при определено възпитание. Не е ли редно да бъдем малко по-топли и толерантни поне към децата. И не на последно място да не забравяме, че децата са свои за родителите си за всички останали са чужди. И както "необичащите чужди деца" могат да погледнат дете с начупени вежди и присвити очи, така и тяхното може да бъде "наградено" от някой със същия поглед. Е, хич не е приятно.

и мен ме потрисат лигави момиченца, много даже, дори не исках и да си помисля че може да ми се падне момиче, но .....
О , дала съм го просто така като пример ... Няма разлика с лигавещо се момченце  Simple Smile
За мен момиченцата са ми пример защото имам две много добри приятелки, които много си обичам с нетърпими дъщери. Иначе да, между лигавещо се момиченце и лигавещо се момченце няма никаква разлика.

# 298
  • Сопот, Пловдив
Аз предполагам към кой е насочен горния пост, но да подчертая за себе си, че  това, че не обичам чужди деца, не значи, че са ми неприятни или изпитвам някакви отрицателни емоции в присъствието им, просто не се прехласвам по чужди бебета и не съм от хората, които знаят как да завържат разговор с малко дете, нито изпитвам желание да контактувам с чужди деца, но се разграничавам със сигурност от мнението на eksipnos .

# 299
  • На остров
Вал честито и от мен много страхотни моменти желая  bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт