второ дете

• 34 814
  • 681
  •   1
Отговори
# 240
Ами Хепи , мен наистина ме натоварва ... признавам си . Аз имам мъж , но иначе няма помощ от никъде , за една минута да ми се наложи ... Нито физически , нито психически мога да се справя с още едно дете . Просто имам капацитет да гледам качествено само едно .
Да не говорим колко ме дразни модела , че видиш ли , трябва да имаш две деца ... Защо пък да трябва ?

# 241
  • Сопот, Пловдив
И такъв модел ли има, че трябва да имаме по две деца?  newsm78 Тези с по три и четири и те ли са извън модела?

Аз пък искам две, но само ако имам подходящ партньор, и не защото някой ми е наложил някакво мислене, просто искам още едно дете.

# 242
Защо искате още едно дете?

# 243
  • Сопот, Пловдив
Защо искате още едно дете?

Мога да отговоря само за себе си, макар да нямам конкретен отговор, просто вътрешна нужда някаква и желание да има още едно същество, което да обичам така много като сина си и да се грижа за него. А сега вероятно някой ще дойде да ме анализира и да ми каже как неправилно мисля и че това не са основателни причини да искам още деца.  Grinning  Stop

# 244
Не, защото аз никога не съм имала потребност да имам повече от едно дете. С изключение на близнаци.
Едно - да, но повече от едно.
Мисля, че не е само от детството.

# 245
  • Не от София.
Роис,много добре те разбирам  Peace Освен това при мен има сякаш една празнина в момента,която само второ дете ще запълни-искам да се грижа за малкото,да му сменям памперсите,да му гукам на бебешки език,да го гушкам   Heart Eyes Че те децата така се появяват в крайна сметка-от желанията на родителите си.  Rolling Eyes

# 246
Аз съм от патките които биха имали и второ дете, което да гледам сама.
Спира ме единствено чувството за вина - винаги съм искала хармонично  семейство с мама и тати вкл. за моето дете. Нямаше да забременея с първото, ако знаех че ше го гледам сама, някак си много трудно  ми се е струвало да гледаш сам бебе. Сега бих, но не знам дали детенце няма да ме обвинява някой ден че съм го лишила от възможността да има татко съвсем съзнателно, ей такива са ми притесненията.

Иначе ми беше толкова хубаво да се грижа за мъника, да му помагам да открива света,да го разсмивам, да ми гука и т.н. Много ми се иска пак да го изживея това. В бебешкия период тати не му е липсвал, беше супер щастлив и само с мен, но знам че вече не е така. Ето това ме спира за 2ро бебе.

# 247
  • при късмета
Да не говорим колко ме дразни модела , че видиш ли , трябва да имаш две деца ... Защо пък да трябва ?

И аз като теб имам мъж(извинявам се на момичетата, че не съм за този подфорум),
ама, като го чуя това, било от близки или не толкова хора, много се ядосвам.
Още никой не ми е отговорил защо да трябва.

# 248
Още никой не ми е отговорил защо да трябва.
Ами защото когато в семейството има само едно дете то расте малко егоист - се предполага. Друг е въпроса че всичко си зависи от възпитанието. Моят син, когато разбра че ще имаме бебе малко му докривя, нищо че беше голям - 12 годишен. След това се поизплаши като видя как върви бремеността ми и съвсем реши че не го иска. Като родих направи една демонстрация не абсолютна незаинтересованост, не пожела да дойде в болницата да види нито мен нито бебето, въпреки многото разговори които бяхме водили че сестричката му няма да го ощетява, че няма да я гледа той, че ще ми помага единствено ако има желание и т.н. Е, сега няма по грижовен батко от него. Още от първия ден в който я донесохме и му мина страха да не я счупи му е на ръцете, и колкото повече расте по забавна му става. Живота му се промени с появата на другото дете, не към лошо.
Аз 12 години отричах всячески да имам второ дете, не исках да раждам, не исках да гледам, дори си взех мъж с дете за да не иска друго. Но ... с времето нещата се променят.

# 249
И аз тук  Mr. Green

I.Hr , успокои ме, имам време за още едно.
Много исках да имам още едно дете като разликата във възрастта да не е повече от около 8 годино, но не стана  Sad  Не искам сама да гледам още едно. Искам да имам нормално семейство, такова каквото аз си го представям. Решила съм обаче, ако скоро не намеря баща, да си осиновя едно  Grinning

# 250
В началото на темата всички сме се обяснявали защо искаме второ дете. Просто вътрешна потребност, не следване на модели!

# 251
  • Winterfell
Аз искам още две,не едно  Laughing Винаги съм искала пълна къща,и винаги съм харесвала децата с малка разлика.Причината да не родя второ на бившия беше неговата безотговорност, а и не очаквах,да родя такова палаво дете Crazy
Вече си намерих половинката,планували сме бебок за другата година с надеждата 'бакото' да се кротне поне малко Praynig Ужасявам се при мисълта за втори подобен тазманийски дявол,и си мисля,че няма как-такова се ражда на 1000 години Laughing Ама като си знам късмета и гените... Едно понесох,ще се напъна за още едно,но не и на квадрат да беснеят заедно Crazy

# 252
Аз искам още две,не едно  Laughing
Двама близнаци.
Имам една позната в същото положение, но издържа жената.

# 253
[Още никой не ми е отговорил защо да трябва.

Аз не мисля че "трябва". Смятам че мисленето че нещо "трябва" когато говорим за лично или семейно щастие принадлежи на едни отминали времена и разбирания. Били са удобни тези "трябва", но вече личната свобода и лично щастие ( в противовес на "общото благо") се ценят твърде високо и е абсурдно да се очаква от съвременния човек да се вмества в шаблони.
Нашите родители, баби и т.н не могат да се отърсят от тях но ние сме длъжни да го направим, в името на децата ни

# 254
  • при късмета
Аз не мисля че "трябва". Смятам че мисленето че нещо "трябва" когато говорим за лично или семейно щастие принадлежи на едни отминали времена и разбирания. Били са удобни тези "трябва", но вече личната свобода и лично щастие ( в противовес на "общото благо") се ценят твърде високо и е абсурдно да се очаква от съвременния човек да се вмества в шаблони.
Нашите родители, баби и т.н не могат да се отърсят от тях но ние сме длъжни да го направим, в името на децата ни

Това е и мойто мнение, а до колкото разбрах и на дамата, която първо цитирах.
И аз мислех, че това са предрасъдаци на предишното поколение, но още по-странно ми е, че все по-често го чувам от мои връстници, че и по-млади Shocked. Звучи ми все едно ми казват:
Изобщо няма да мисля по-този въпрос, щом мама и тате са казали, че трябва(най-образно казано).
Обожавам и детето си и мъжа си, моята причина да не искам второ дете е "лекарското" съсловие.
Т.е. не, че не искам второ дете, не искам пак да съм бременна и да се занимавам с гениколози.

Общи условия

Активация на акаунт