Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 9

• 69 870
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • София
lotus2010  аз съм се записала в АВО Белл , курса който почва е от 01.08.2012г.
Офиса и е в центъра , идинственното което имат е капаро за присъствие и взети тестове в размер на 125 лв.

# 721
nadezhda96 благодаря утре ще звънна да проверя дали има места и какъв е графика  Hug Но за първи път чувам за такова капаро, ДО нямат право да взимат пари от курсистите с ваучери, направо съм изненадана  newsm78
lokym4e може ли да ми кажеш как се свърза с у-ща Европа, аз преди време звънях и ми казаха, че няма да работят с ваучери повече, защото Агенцията им бавела много парите, дори не им платила за някаква група  newsm78

# 722
  • Перник
И на мен в Европа ми взеха 120 лв. капаро. Преди седмица ми ги върнаха. Дадох ги в началото на курса - ноември 2010 /леле, как само лети времето/. Върнаха ми ги след като те си получиха парите от БТ. И аз бях много възмутена, и пратих писмо до АЗ, а те ми отговориха, че от програмата поемат 700 лв., а ако на ДО му струва повече курса, той може да ги иска от курсиста. Курсистът обаче решава дали ще отиде на такъв курс, в който се доплаща или ще избере друг ДО.

# 723
  • София
В АВО Белл момичето което ми подготви документите  ми обясни ,че капарото е гаранция , че ще се посещава курса , защото имало проблемни курсисти , които се записват  и после не посещават лекциите .И след това АЗ не им превежда парите .Аз са себе си съм решила че това е нормално и се записах. Peace

# 724
lotus2010, аз нямах проблеми със свързването с У-ща Европа, но говоря за Варна. Започваме на 23 юли, понеделник, сряда и петък от 18,30 до 20,30. Групата, която е сформирана е 16 души и аз се притеснявам малко, че сме много, но те ми казаха, че нямало да има проблем с качеството на обучение. Искат ни капаро от 40лв. за учебниците, което после ще ни го върнат. Пише го в договора. Единственото, което ме притесни беше, че трябваше да подпиша запис на заповед за 700лв.. Един вид гаранция за тях, че ще посещавам курса, а няма да отсъствам повече от допустимите часове.

# 725
Благодаря ви за информацията Simple Smile
Днес ходих до БТ, дадоха ми документи и сега ще търся ДО, което до мемента се оказва трудна задача, където звъннах, все имат само за началните нива Английски език групи... Дано открия Simple Smile

# 726
Здравейте, за училища Европа Варна да кажа, мен също ми направи лошо впечатление аванс 40 лв за учебници и запис на заповед за 700 лв и ако трябва да бъда откровена, доста се колебах. При последното занятие върнаха парите и запис на заповед (групата беше коректна и нямаха претенции към нас). От обучението не съм особено доволна, хвърлихме се да учим сложни неща, а елементарните ги пропускахме. Колкото научихме сложните, толкова научихме и елементарните. Можеше да научим много повече. Може би е въпрос на късмет, нашата група беше слаба.

# 727
Аз пак да питам за Бургас ... LaughingНякой ,да са го одобрили междувременно ?

# 728

Аз съм от първите записали се номера, но ми бяха загубили част от документите.....дълга история. Важното е, че най-сетне съм одобрена.

Маргото, благодаря за информацията, но сега видях, че не съм написала за какъв курс съм - графичен дизайн е моят. Малко странно да се провежда в автошкола, та за това питам за отзиви. Видях, че за Варна има само още една фирма, провеждаща такъв курс освен Волан Транс и събирам мнения.

# 729
Да се похваля,  намерих ДО, записах се в Британика във Варна, нива В2, С1 и С2. Курсът е от октомври до април, точно се пада периодът, в който мога, от май до септември ми е немислимо.  Доволна, много Simple Smile

# 730
Яна 931 радвам се за теб, успех!!!

Може ли да питам нещо - аз доколкото знам схемата "Аз мога повече" покрива само нива А1, А2 и В1, ако си завършил езикова гимназия например не те одобряват по програмата /имахме такива колеги дори с математически гимназии с разширено изучаване на език и ги отхвърлиха, защото покривали трите нива от училище/ - по - високи нива се доплащат  newsm78
Аз ли нещо не съм разбрала?
И в ДО в което карах Графичния дизайн така ми бяха казали и в БТ също.
ЦПО - то в което учих ГД ми бяха обяснили че правят входящи тестове и можело по-високо ниво но едва ли не като бонус от тях, а АЗ покривала само първите три нива.
 newsm78

# 731

цък, не си разбрала нещо
правиш тест, определят ти нивото

аз стигнах до B2
в нашата Британика имаше и до С1

# 732
Не знам какво ги притеснява ако някой не посещава курсовете. В моят договор имаше клауза, че който се издъни на изпита или не ходи редовно ще си плати от джоба 1800 лв /колкото са ваучерите за курса/. 140 лв капаро за евентуална злоупотреба с програмата не са нищо по мое мнение. Peace Друг е въпроса защо ги взимат предварително.

# 733
Ако се установи, че курсистът има повече от 60 часа отсъствие, то тогава на ДО не се заплаща този ваучер. И ДО тръгва да иска парите си от курсиста.

Четете внимателно договорите, които подписвате с ДО. Преди време в тази тема момичета разказваха, че имат клауза в договора си според която ако ДБТ не заплати в срок от 60 дни ваучера, на ДО,то тогава лицето трябва да си заплаща ваучера.

# 734
  • София

цък, не си разбрала нещо
правиш тест, определят ти нивото

аз стигнах до B2
в нашата Британика имаше и до С1

Според мен всеки доставчик на обучение си определя сам за кои нива да направи обучение. Логично е да са най-ниските, за да има най-много кандидати. Преди известно време се обаждах в една школа по испански и там това ми обяснха, поради което се и отказах, тъй като бях за третото ниво, което се изучава и трябваше да губя време в първите две нива.

Мисля, че lotus2010 има право - спомням си, че някъде из документите, които подавах или четох из интернет, пишеше, че за да бъдеш одобрен за обучение, то трябва да е различно от образованието или от професията ти.

Аз за моята керамика да споделя - Центърът за професионално обучение към Камарата на занаятчиите (който беше единственият ДО за София) е отпаднал от списъка с доставчиците на обучение. След едно удължаване на срока продължавам да се надявам да се завърне.
Изобщо, напоследък много съм обезверена и обезкуражена от тази програма - не чак толкова, че няма да се обуча на керамика или каквото и да било друго, ами че нещата се правят непоследователно, хората се подвеждат, губи им се времето... организацията не измислена правилно, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт