Ваксината срещу рак на шийката на матката Церварикс

• 90 712
  • 893
  •   1
Отговори
# 270
Ауууу, вече има данни за титри на антитела за 9.4 години!? Връщам си думите назад, че ваксините не пазят от болести...  Laughing

А колкото до въпроса за планирания секс на elbosi, аз нямах предвид предварително да се планира, но, ако се случи и дойде любовта  Heart Eyes да се сподели събитието с родителите и да се знае как се прави безопасен секс с презервативи и др. подобни. Не смятам, че до 20 години девойките трябва да си стоят девствени. Любовта е велико нещо. Ромео и Жулиета са на 14 и 16.

Сериозно ли всички родители ще се изкефят, че да речем 14-годишната им щерка е открила Ромео и обмислят да се сексят...   Rolling Eyes  Май някои не са виждали скоро тийнейджъри... Щото повечето неща, които правехме като тийнове аз и приятелките ми не биха зарадвали ничий родител - а бях от кротките...  Laughing

# 271
Никой никъде не е писал, че ваксината лекува  Peace ако някой се е заблудил, си е негов проблем Wink

А, иначе, вече има данни за титри на антитела за 9.4 години, пази 93% от развитие на CIN3+, независимо от типа на ЧПВ Simple Smile

Ето ви и източници, които многократно съм посочвала. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3216348/
И за 93% ефикасност, независимо от типа ЧПВ
http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/EPAR_-_Prod … 1/WC500024632.pdf

А понякога и по план ми се случва да правя секс ...  Joy в, което няма лошо, имайки предвид ежедневието на мъжа ми ... Wink   bouquet

Титрите не са доказателство за имунитет.Това го знае всеки медик. Peace
Понякога,при прекалена откровеност се стига до домашни перверзии,както много случаи от историята показват.

# 272
Искам да попитам тези,които са се ваксинирали - ние неваксинираните със сигурност ли ще умрем от това? За мен по-добрият вариянт е безопасен секс и всяка година цитонамазка.По този начин със сигурност ще оживея и без ваксина.

# 273

А колкото до въпроса за планирания секс на elbosi, аз нямах предвид предварително да се планира, но, ако се случи и дойде любовта  Heart Eyes да се сподели събитието с родителите и да се знае как се прави безопасен секс с презервативи и др. подобни. Не смятам, че до 20 години девойките трябва да си стоят девствени. Любовта е велико нещо. Ромео и Жулиета са на 14 и 16.
Моля,моля NaughtyКъде видя,че съм писала за планиран секс?Моля да не си измисляш.

# 274
Искам да попитам тези,които са се ваксинирали - ние неваксинираните със сигурност ли ще умрем от това? За мен по-добрият вариянт е безопасен секс и всяка година цитонамазка.По този начин със сигурност ще оживея и без ваксина.

АКО правиш безопасен секс и ходиш на цитонамазка Simple Smile

Та, ако го правиш, шансът да открият лечима форма навреме е огромна.

Уви, не това показва статистиката в България. Sad Понеже към момента болните от РМШ са над 10 000, всяка година броят им нараства с повече от 1000, а от тях над 360 губят живота си. Кофти. Явно нещата не са толкова прости, колкото изглеждат, нали? Sad Знаеш ли колко струва месечното лечение на един онкоболен с тази диагноза? В пъти повече, отколкото са трите курса с ваксината. А знаеш ли какъв е психологическият стрес за семейството? Пожелавам ти никога да не разбираш. В бъдеще това може да се предотврати с ваксини и цитонамазки. Дали и до колко ще се случи, зависи от всеки един от нас.  Peace

Мислех, че в момента говорим за момичета, неводили все още полов живот, при които ефективността е най-висока и може да ги предпази в над 90% от развитие на предрак и рак. Без да отменя редовните прегледи, разбира се, просто ги "разрежда" във времето.  Не съм и чула някой да казва, че ваксината е панацея и, че имунизирайки се, започваш луд сексуален живот, без среща с АГ-то Wink  Peace

elbosi, май ти заблуждаваш - къде прочете, че ваксината лекува?!  Shocked

# 275
Защо мислиш,че съм нямала в семейството такъв случай?
На братовчедка ми и направиха конизация когато беше на 27г. и то защото до преди да роди не знаеше какво е цитонамазка.След първата направена,стана ясно,че има изменения и Слава Богу всичко се хвана в началото.

И пак казвам,че за мен в профилактиката е истината.Вместо тези болни мозъци да правя такива реклами,звучащи така:"Не искам да я изгубя от болест,срещу която има превенция" -нека влагат средства и усилия в други кампании за младите момичета,а именно в повечето здравна култура.

За нещастие РМШ е едно от многото ракови заболявания и никой не е застрахован от нито едно такова,все пак.Ако се измисли ваксина за всеки вирус,всяка ракова болест,направи сметка колко ваксини трябва да си сложим,за да не се разболеем.Просто няма как да стане - не мислиш ли?

ПРОФИЛАКТИКА си трябва за всяка болест - не ваксини.

# 276
ваксините са удобен начин да прибираш пари и от здравите , а точно тази ваксина се отрази много зле на здравето на моя приятелка

# 277
Интересна тема.
Аз съм носител на ЧПВ, възможно е да съм го споменавала по темите. С последната цитонамазка отпреди 2 години... или май 3, не откриха нищо. Сега не знам, трябва да си направя пак.
Но съм изненадана от това, което чета тук, явно сме учили различни неща по биология. Аз съм учила, че раковите образувания са мутирали собствени клетки на организма, с които той не е могъл да се справи или не е имало нужда. Раково образувание е кондиломът, и бенката, и рака на шийката на матката. Раковите образувания не са някакви неща, които сме глътнали и случайно са попаднали в кръвта и са се загнездили я в белия дроб, я в черния, я са останали в кръвта, или пък са се добрали до маточната шийка. Това са наши лични клетки, видоизменени. Не съм сигурна, че това мутиране се причинява от вирус, а ако не е от вирус, ваксината става излишна.
Другото, което знам, е - ваксината се поставя преди момичето да започне да води полов живот. Някъде между 12-14 години, ако изобщо ще я слага(те). По-късно става излишно. Също така аз поне знам, че при носител на какъвто и да е щам ЧПВ няма никакъв смисъл от тази ваксина. То само като погледна, че защитата е от 2 щама, а има още 100 - и това ме отказва. Сега пак се разрових и даже ми показва, че ракът се предизвиквал от 4 щама, а ваксината е само срещу два?
ЧПВ не се предава само по полов път, както убеждават. Може да ваксинирате 12-годишната си дъщеря, но тя може вече да е носител. Може да сте я заразили вие. Може да е забърсала вируса при разранено от падане коляно.
За мен тази ваксина е излишна - прекарала съм едно лечение на кондиломи и просто няма какво да ме спасява от евентуален рак, освен редовни прегледи и профилактика.

# 278
Бонбон, аз също смятам, че все още науката не е достигнала до етапа и не е доказала по какви причини собствените ни клетки се изменят в ракови.
Има някои вещества, за които се предполага, че водят до по- висок риск от такова видоизменение, има разни статистики /пушачи, работещи с различни отрови и химически препарати, азбест, потребяващи определени видове храни- пушени, тлъсти меса, люти подправки и т.н./, но няма пряко доказателство, че точно външният агент Х води до рака У.
Аз все за това питам- за доказателство в тази насока.
И аз залагам на ежегодните прегледи. На нищо друго към този момент.

# 279
Нещо за тези "ежегодни" прегледи,които всьщност не се препорьчват.

http://www.cmaj.ca/content/185/1/35

Cytology (conventional or liquid-based, manual or computer-assisted)

For women aged less than 20 years, we recommend not routinely screening for cervical cancer. (Strong recommendation; high-quality evidence)

For women aged 20–24 years, we recommend not routinely screening for cervical cancer. (Weak recommendation; moderate-quality evidence)

For women aged 25–29 years, we recommend routine screening for cervical cancer every 3 years. (Weak recommendation; moderate-quality evidence)

For women aged 30–69 years, we recommend routine screening for cervical cancer every 3 years. (Strong recommendation; high-quality evidence)

For women 70 years of age or older who have undergone adequate screening (i.e., 3 successive negative Pap test results in the last 10 yr), we recommend that routine screening may stop. For all other women 70 years of age or older, we recommend continued screening until 3 negative test results have been obtained. (Weak recommendation; low-quality evidence)

Имаше доста статии,в които е описано защо и как всьщност тези тестове са ненужни(на някои места са описани като доста опасни) и служат единствено на заетостта на гинеколозите.

# 280
От лекари знам защо е добре да са ежегодни- вярно е, че ситуацията се развива бавно. Но и е възможно да не бъде установена в зародиш при даден преглед, т.к. от значение е това откъде се взема точно пробата. Ако такъв се прави ежегодно възможността за установяване на формиране на ракови клетки е в пъти по- голяма.

# 281
От лекари знам защо е добре да са ежегодни- вярно е, че ситуацията се развива бавно. Но и е възможно да не бъде установена в зародиш при даден преглед, т.к. от значение е това откъде се взема точно пробата. Ако такъв се прави ежегодно възможността за установяване на формиране на ракови клетки е в пъти по- голяма.
Проблемьт е,че изследванията показват,че именно честите тестове предизвикват лезии и преканцерози.Следователно се "откриват" "благодарение" на тях Mr. Green

# 282
Проблемьт е,че изследванията показват,че именно честите тестове предизвикват лезии и преканцерози.Следователно се "откриват" "благодарение" на тях Mr. Green

Има логика, тъй като пробата за цитонамазка е всъщност остъргване на жива тъкан (макар и повърхностно), а цервиксът е особена повърхност от клетки, кръвоносни съдове и т.н.

# 283
    For women aged 25–29 years, we recommend routine screening for cervical cancer every 3 years. (Weak recommendation; moderate-quality evidence)
Е, значи не съм изпуснала срока, влизам в трите години честота  Grinning
Не съм съгласна, че целта е поддържане заетостта на гинеколозите, хубаво е да има такива прегледи редовно. Но сигурно заради това твърдение цитонамазката е премахната от списъка с поети от ЗК изследвания. Каква тогава пък е ползата от ваксината? Това е вкарване на болестотворни организми в тялото, а след като имунитет доживот не се изгражда - малко не го разбирам.

# 284

Моля,моля NaughtyКъде видя,че съм писала за планиран секс?Моля да не си измисляш.
Пак.Или не четеш или удобно пропускаш.А за Мишолина   -      ами      нали се сещаш,че никога не бих казала,че ваксината лекува.Това са го казвали лекари,че и по ТВ.Айде сама се сещай тогава какви лекари са.

Общи условия

Активация на акаунт