Отговори
# 360
Добро утро , ще пия едно кафе въпреки кърменето .... не могааааа, не съм пила от 1 седмица  Crazy

И аз не храня носталгия по корема , така ми беше дотежал....

Честит рожден ден на Маринка

И честит имен ден на именниците

Pumbi4ka, не така ако обичаш  Naughty.. Всички разказваме ражданията такива каквито са били - за едни е минало по-леко, за други по-тежко... Няма цензура...Не си писала с месеци в темата - по-добре ни разкажи как са минали ,вместо да критикуваш разказите на родилите майки  Peace

# 361
Маринка,  nbirthday Много здраве и любов!!!

Pumbi4ka, всеки има своя разказ за раждането и има право да го сподели NaughtyВсе пак темата не е "смешно ли е раждането", та да очакваме да четем само весели истории...

# 362
Дами,запазете добрия тон Hug
Пумбичка не всяко раждане е по мед и масло!Разказа на а н с е за нейното раждане.По същият начин разказват всички майчета.Лично аз искам достоверен разказ,а не фантасмагория
ЧИД на нероден Даниел,както и на всички останали именници  bouquet
Марина чрд само хубави моменти да те съпътстват

# 363
Добро утро и от мен!!  Hug
Честито на всички именници и рожденници днес, както и на всички новоизлюпени мами от последните 2 дни!!  newsm51 smile3525

малко се позагубих, но от вчера вече сме си вкъщи и изкарахме една относително спокойна първа вечер вкъщи, въпреки че на мен бая ми се спи  Crazy . Нашият татко се оказа, че има много добър бащински инстинкт (ако има такова нещо) и много успешно успокоява Зара като плачка. Голяма изненада за мен  Crazy
Вчера като се прибрахме 2 пъти звънях на педиатърката, тя не си вдигна телефона, а сега й е изключен и не знам какво да правя.... до понеделник ли да я чакам да си вдигне телефона?!? Не че не се оправяме и сами ама все пак...  ooooh!
Иначе Зари спинка през повечето време и е много спокойна като цяло  Heart Eyes  Само с кърменето още се опитваме да регулираме нещата, но съм сигурна, че бързо ще намерим правилната формула

Та имам и въпрос към ЛЛЛ - Зара още от болницата ми казаха да я дохранвам след кърмене с 10-20 мл. Аптамил Прематюр, т.к. изгуби много тегло след раждането (от 2800 до 2550) и докато стигне поне 3кг ми препоръчаха да й давам допълнително АМ.  Това добре, но аз имам проблем с дясното зърно, т.к. е вдлъбнато и тя много рядко успява да засуче от него, пробвах със силиконови зърна и нещо пак не се получава (може и аз нещо да не правя като хората, но тя май не ги харесва много), и така съм стигнала до ситуация, в която я кърмя основно от лявата гърда по 10-15мин (докато сама пусне зърното), а от дясната цедя (изцеждам средно по 30мл) и й го давам и това мляко.
След това й давам и 30мл. АМ и така й стига мисля.  Не знам по колко трябва да яде на хранене, но май е доста гладничка, т.к. след кърменето не се успокоява напълно и търси още, АМ-то си го изяжда много лакомо и чак след това заспива, което ме кара да смятам, че това е добра доза за нея.
Проблемът е, че ми се ще някак си да я науча да суче от дясното зърно, а не знам как?! Дали ако само цедя дясната гърда няма да ми намелее кърмата от нея?  Thinking
Другото, което исках да попитам е за паузите между храненията - тази нощ последно я нахранихме към 10ч., след това тя събуди към 2 и до 4 яде 4 пъти - 10мин кърмене, 30мл. кърма от шише, още 15мин кърмене и накрая 30мл АМ - това е защото след всяко от тези хранения плачеше и не се успокяваше, чудехме се каква е причината и какво ли не пробвахме, докато накрая решихме, че може още да е гладна, въпреки че е яла преди половин час и така установявахме че е плакала от глад. След това солидно хапване като заспа в 4 се събуди чак в 9.  Та въпросът ми е ок ли е да има такива големи паузи предвид стабилното хапване или как да процедираме? Тази нощ реално имаше 1 пауза от 4 часа, после 2 часа будно състояние и после 5 часа сън пак?

# 364
 Joy Joy Joy JoyТо половината народ роди, те първа да се прави цензура  Thinking едва ли има смисъл  Joy Joy Joy

# 365
МАРИНКА честит рожден ден да си жива и здрава ,това ще е най запомнящия ти рожденп ден  Heart Eyes с бебенце в ръце ,много здраве и семейно щастие ти желая   bouquet
Вагабонд при мен се получи първата вечер нещо подобно ,опитах се да го кърмя на гърда но явно не си дояждаше добре и както го сложа да си легне ,отново настъпва рееееееввв  Mr. Green А го държах по над половин час на гърда  Crazy Реших да опитам да контролирам нещата аз на следващата вечер , цедях и му давах от биберон - 3 часа спинкаше после ,Следователно си мисля че и при теб плаче че е недохранено  Simple Smile Така мисля .... не си натрапвам мнението обаче ,нека по-вещи от мен да се изкажат Simple Smile
ПУМБИЧКА   Ти не схвана нищо от разказа ми май ? Не е нужно да нападаш ! Може да прочетеш първите и последните 2-3 реда ! Не желая с теб да споря ... до тук бях в леката ти забележка !
НА ОЧАКВАЩИТЕ КОЛЕДНОТО ЧУДО ОЩЕ МЪНИЧКО МОМИЧЕТА  ,СКОРО И ПРИ ВАС ЩЕ ДОЙДЕ ЩЪРКЕЛА  bouquet Heart Eyes

# 366
Здравейте,
аз съм сестрата на horoze и ви нося щъркелова вест - тази сутрин в 10:05 се появи съкровището Яна - 3600 г и 51 см. Минало е бързо и всичко е наред!

# 367
Добро утро   bouquet

Цяла нощ сънувам едни чудовища, страшни кошмари Rolling Eyes  ми то след тия нерви вчера..още ми притреперва  Cry

Сега мисля да се поразходя, че от единя ми прозорец гледам слънце, през другия тъмни облаци.

Дами,запазете добрия тон Hug
Пумбичка не всяко раждане е по мед и масло!Разказа на а н с е за нейното раждане.По същият начин разказват всички майчета.Лично аз искам достоверен разказ,а не фантасмагория

newsm10

Честита бебка на horoze  bouquet

# 368
Влизам да почерпя за именния си ден (не знам как да сложа хубава почерпка , за това ще се задоволите с тази  Mr. Green )  newsm38 newsm38  cook Popcorn cook
Маринка честит рожден ден   bouquet Бъди жива и здрава и много щастлива  Hug
Честито и на обебилите се мами  Hug

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 13:13 от Ludichka

# 369
A_vagabоnd Специалистите ще ти отговорят, но да споделя и моя опит. Следи детето и виж как ще е следващите вечери. И при нас имаше 1-2 вечери, в които се кърмихме по 2-3 часа без спиране и постоянно даваше сигнали, че иска още. Хапеше ръчички, а като суче я чувам как гълта и има всички признаци, че приема кърма.
 Питах акушерките и ми казаха, че просто е имала скок в растежа и е искала да си увеличи количеството кърма, което произвеждам.  Crazy Елементарно, само че не се сетих, понеже беше само на 1 седмица и не предполагах толкова скоро да се появи скок. Обикновено е на 3-тата седмица.
 И наистина още на следващото кърмене беше много по-спокойна и явно млякото и стигаше.  Peace

# 370
  • Beyond the Frontiers
A_vagabоnd Специалистите ще ти отговорят, но да споделя и моя опит. Следи детето и виж как ще е следващите вечери. И при нас имаше 1-2 вечери, в които се кърмихме по 2-3 часа без спиране и постоянно даваше сигнали, че иска още. Хапеше ръчички, а като суче я чувам как гълта и има всички признаци, че приема кърма.
 Питах акушерките и ми казаха, че просто е имала скок в растежа и е искала да си увеличи количеството кърма, което произвеждам.  Crazy Елементарно, само че не се сетих, понеже беше само на 1 седмица и не предполагах толкова скоро да се появи скок. Обикновено е на 3-тата седмица.
 И наистина още на следващото кърмене беше много по-спокойна и явно млякото и стигаше.  Peace

А, е възможно просто бебето да търси и близост Hug Тази нощ бяхме така - ядене през час, уморително е, но пък регулира и кърмата ми и вчера не съм дохранвала с изкуствено мляко. Въобще за ужас на майка ми Twisted Evil, която само ми мърмори, че не може всеки час да кърмя, храненето на поискване ще се окаже най-правилно за нас.

# 371
Никой не слушам след обърканото ми кърмене с Вики  Crazy.... Измъчвах се ,че не му стига храненето през 3 часа от една гърда по 10 минутки ... Започнах дохранване ... и го отбих за по-малко от седмица .Преживях самообвиненията,че не съм се справила... Цедих се 8 месеца на всеки 3 часа и дохранвах... и сега даже не знам да нарека ли сина си кърмено бебе newsm78 Confused Confused Confused

Сега карам както ми идва от вътре . Давам й да яде ,когато ми се стори гладна и , ако случайно мина покрай часовник, си затварям очите  Mr. Green... АМ купих една кутия и я скрих на най-високия рафт ...Дано скоро да не я отворя  Praynig

Като цяло моят съвет е - гледайте си бебета , а не часовниците и книгите ,които ви съветват да правите нещо под час...  Часовете са за изцяло изкуствено хранените бебета  Peace...

A_vagabоnd
, предложи другата гърда на бебка , когато е спокойна , след първоначалния глад ...Може да опиташ и на тъмно ... ПАробвай 1 ден да не дохранваш, а да се храние на поискване Може да ти се стори ,ч цял ден кърмиш, но скоро и това отминава ... Дано да успеете да махнете добавката  Hug

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 13:45 от Radostche

# 372
  • Русе
Моля ви за стиснати палци!Бебка има кефал хематом на главичката от раждането.Сега чакаме да намалява от самосебе си и да се резорбира.Не мога да повярвам,че ми се случва отново.Казах ви,че с баткото имах същия проблем и стигнахме до операция.Слава богу,жив и здрав е!!Сега ви моля да стискате палци на бебето!! Praynig
Иначе в момента ,в който разбрах и ни диастаза имах,ни чудо!Оправих се за секунда и станах.Сега чакам понеделник да видим подобрение и за ехография през фонтанелата.
 Не искам да ви натоварвам,но ако някой има някаква инф по въпроса ще съм благодарна !

# 373
  • Beyond the Frontiers
cvete7575, нямам идея, какъв е проблема, но имаш стиснати палчета от мен Praynig

# 374
 cvete7575, само мога да се моля за вас  Praynig Praynig Praynig

Edit: Намерих диагнозата на английски Cephalhematoma... Гугъл знае много по въпроса. Ако имаш нужда от превод - насреща съм  Hug

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 14:14 от Radostche

Общи условия

Активация на акаунт