Коледен дух ни завладя за радост на Септемврийските деца!

• 37 386
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Евитка, обади се на някой консултант от ЛЛЛ така не знам дали някой ще прочете поста .И дано по бързо да  се оправяш ,че като знам колко е гадно да се гледате сами ... Peace Praynig

Лорка,и за Емко палчета  PeaceТо милото може вируса да си го е носил от дни и сега да се отключва знам ли newsm78 То тия мотирали вируси  TiredОх, кърмете се и много силички за двама ви   Hug

# 136
Здравейте мами, аз май не съм писала от септември, но хич не ми остава време - понякога успявам да се включа във ФБ, но рядко, а пък във форума само чета от време на време.
На всички болни бебоци и техните мами - бързо оздравяване. Ние май при всяко отиване до педиатърката лепваме по нещо - аз на два пъти вдигах ужасна температура, последният път беше 38,9С което не ми се е случвало и като дете... засега минават бързо и без особени медикаменти.

Ние иначе сме добре, продължаваме да се мъчим с храненето - бебка така и не желае да суче, виси по един час и се оказа, че изсуква 30-40 мл, Опитите ми да я накарам чрез постепенно намаляване на даването от шише и по-честото предлагане доведоха до това, че намали теглото си с 400 грама за една седмица и вече не си правя експерименти. Така че се цедя по хиляди часове и така й давам, абе ужас, дори сега докато пиша с една ръка помпата работи... да видим до кога ще я караме така, но всеки ден повече си е от полза.

Конкретно да отговоря на Евитка, доколкото мога - на мен педиатърката, на която вярвам, ми каза за гърло - Исла мус за смучене и гаргари с вода за уста - зависи каква имаш, може да я разредиш и да гаргариш около 1 минута преди да се занимаваш с бебето. както и задължително маска - при нас бебето в един период от една седмица сигурно си мислеше, че сме непознати странни хора с маски. Искрено ти съчуствам и се надявам скоро да се оправиш.

Хайде лека нощ, надявам се скоро да приключа доилния процес и аз  Simple Smile 

# 137
  • София
Евита по време на бременността ми миналата зима ( работата ми е такава, че е свързана с контактуване с много хора, част от които кихащи и кашлящи) по препоръка на лекарката пих Биозин мама. Това е хранителна добавка за повишаване на имунитета( и ...). Този вариант е специално за бременни и кърмачки ( иначе има само биозин ). Има специална схема за пиене при болестни състояния и само за профилактика. Ако се пие обаче трябва да е с продължителност 90 дни. За цялата минала зима само веднъж почти се разболях, но много бързо се оправих с Инфлуцид и сироп от бяла ружа, които ми изписа д-р Пенка Ценкова, пулмолог в болница Вита. Много съм доволна от този препарат и си мисля пак да започна да го пия профилактично.
Дано съм помогнала!
Стиснати палци за всички болни бебета и майки  да оздравяват бързо.

# 138
  • София
Мили момичета,

сърдечно ви благодаря..... yanamih аз имам въпросните ISLA за смучене, но в листовката пише изрично, че не се препоръчват по време на бременност и кърмене, а си спомням че си ги купих по време на бременността. Аз също работя професия, която ме среща ежедневно с много хора, взимах само осцилококцинум два пъти седмично и през цялата бременност не се разболях нито веднъж.....но сега май на коледното ни парти някой "добър" човечец, който е знаел, че е болен си е контактувал с всички и съответно срега освен мен са болни и половината народ присъствал на това коледно парти. ЕЙййй акъла не ми го побира, ми като знаеш че си болен как може съвсем целенасочено да се ръсят бактерии и бацили???? Какви са тия хора??!!!! newsm78 #2gunfire
Само детенце да не се разболее защото тогава ще ги избия....за сега съм плътно с маска, кърмя възможно повече за да я пълня с антитела.....оф дано да удържи детенцето ми.
Днес с гърлото съм една идея по-добре, ангин Хил-а явно почва да действа, единствено съм отново като парцал и едвам си движа кокаляците.

ТАРЕНЦЕ как мина ноща мила, мислила съм ви с Емо. Дано да е по-добре милото...

ДО скоро и хубав ден на всички

# 139
Здравейте,

Искам да отговоря първо на Шаманката, като й благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Забавих се, защото вчера бяхме при джипито и исках да изключим евентуален проблем в устичката - всичко е наред - няма гъбички, но все още няма и бели точици по венеца, въпреки че очевидно го дразни. Направихме и пробно кърмене там - явно това е нов номер към програмата на бебо и нахранил се, започва да си играе и да си чеше венеца. Вече след като пусне няколко пъти зърното го вдигам да се уригне, не е недоволен, следователно считам, че се е нахранил. По време на храненето не се опитва да си чеше венеца, а просто бърза да яде.
Според джипито това признак, че бебо е готов за захранване. Другата причина, която изтъкна е че вече е 7 кг. Но тя е привърженик на ранното захранване,  а това не стои пред нас на дневен ред.
С пожелание за весели празници   bouquet.

Момичета, докато се сетя да честитя първия сняг на пловдивчанки и той се стопи  Sad, а дъщеря ми го чака за да направи снежен човек. Май, отново ще се разминем с бялата Коледа тази година в Пловдив. В момента слънцето е изгряло и е по-ясно от всякога, не че се оплаквам, но си чакаме бялата покривка.

Нека всички болни мами и дечица посрещнат коледните празници здрави.

# 140
Тара,  бързо Емо да се оправя. Кърми го колкото можеш повече и давай и вода, защото е много страшно да не се обезводнят като са бебета.
Стискам палци. Много, ама много Hug
Евитка,  Hug, дано да минава бързо и при теб.
Ние снощи бяхме на път да се изпокараме жестоко с мъжа ми, заради болестта на Боби и различните съвети от лекари. Дойде нашият педиатър вкъщи и каза бързо да му даваме антибиотик, че има хрипове.- Предписа не Аугментин, както каза другата при евентуално усложнение, а Седакс, в листовката, на който пишеше, че безопасността и ефективността при бебета под 6 месеца, не е доказана.
Звъннахме веднага до Александровска болница да питаме дали има дежурен, там лекарката ни каза, че ако е спокоен, да не го водим. Детето си спеше и като цяло през деня беше спокоен.
Но аз твърдо си настоявах да тръгнем, съпругът ми пък го смяташе за върховна глупост в студа и при спокойно бебе и при положение, че няма кой да шофира, защото е със счупена ръка и се налагат и таксита...... Освен това и дилемата- да дадем или да не дадем антибиотика.
В крайна сметка аз отстъпих, не дадохме и антибиотика и тази сутрин в пет цъфнахме в болницата. Казаха ни, че няма нужда на този етап от антибиотик, да правим инхалации с Вентолин и това е.
А той на прегледа се усмихва,гука, вика, все едно е в блестяща форм. Като го сложих  по корем да го чуе по гръбчето, аха и да тръгне да лази и лекарката пита - вие сигурни ли сте ,че това бебе е на три месеца.
Взеха му и кръв за изследване... колко рева миличкото.
Диди, хомеопатичните  ги разтварям във вода.
Кокетка, това и по повод многото лекари, можеш да луднеш от различни съвети... Но все пак се оказа, че моята, от детството, е по-адекватна - тя каза същото и предписа и капки с адреналин, както ни посъветваха и в Александровска.

# 141
Привет, момичета  Hug
Много болни, много нещо  Sad

Тара, стискам палци Емо да се оправи бързо, кърми и ако трябва додавай вода, защото обезводняването е много страшно при бебетата и става много бързо.
Дано всичко е наред  Praynig Hug

Валери, интересна нощ сте имали и вие  ooooh! В крайна сметка, важното е, че Боби е добре и АБ не се налага.
Права си за многото лекари, аз бях така по време на бременността, но понякога човек просто не чувства увереност в поставената диагноза и назначено лечение и няколко мнения помагат за ориентация или пък за обърквация  newsm78 Laughing

Евита, ти пък къде го лепна тоя вирус, бе  Naughty
Айде, да се оправяш, гледам писали са ти за Биозин мама. И аз го пиех и в грипния сезон миналата година и си се возех и в градския транспорт, ходих по съдилища, срещах се с клиенти, абе въобще динамично си живеех и не се разболях. Даже се замислям пак да си взема  newsm78
За гърло става и Тантум верде и един сироп с една жаба - ама как му беше името  newsm78

Диде, браво на вас  Hug

С тия вируси сега здравата ме наплашихте, сега ще връча една маска на мъжа ми за работа, аз така или иначе съм лесна - просто няма да се срещам с никого.

Отивам да стягам дребното за разходка, че тия дни се сбъркахме у дома.

П.П.

Забравих да се изфукам  Mr. Green - Андрей започна да се обръща от два дни, странното е, че започна от корем по гръб да се обръща, а не обратното. Иначе прави опити и от гръб по корем да се обърне, но му тежи дупето явно, защото аха да го вдигне и пак ляга Laughing

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 10:20 от Кокетк@

# 142
  • София
Ето ме пак,

направо не мога да се вдигна, добре че Рада спи....че иначе няма да мога да стана..........
Кокетка, лепнах от някой от прекрасните ми колеги на коледното парти......някой, на когото не му пука че се разнася болести и то при наличието на мен и бебето....иначе аз с други хора контакт не съм имала. Ще го поръчам този Биозин мама на мъж ми днес да ми го вземе.....аз днес категорично няма да мога да изляза с бебка, ще я мъча вътре......а какво ще ядем???Даже и яйцата вчера изразходвах за баница......която вече изпапахме.
От цялата работа ако ви кажа кое най-много ми тежи, не физическия дискомфорт и неразположение, а факта че не мога да целувам Рада, а аз я целувам нон стоп, горкото дете сигурно е най-целуваното на планетата, изяждам я от цунки, оооо събудихме се...

# 143
  • София
Здравейте момичета !

От сърце желая бързо оздравяване на всички болни дечица и техните майки  Hug

При нас Яна е добре, но каките са нещо болни. Миналата седмица Дея /средната/ почна да вдига и поддържа температура и да кашля и стигнахме и ние до Аугментин и Вентолин. От петък вече е добре и има само една остатъчна кашлица от време на време.
От 1-2 дни и Билянка /най-голямата/ пък взе да се сополяви. Току що ги пратих на лекар, пък да видим и тя какво ще каже.
Съответно аз съм през деня сама и с 3-те вкъщи и веселбата е пълна. Най ми е трудно да държа каките далеч от Яна и постоянно обяснявам - кога с по-мек, кога с по-твърд тон ... От днес пък мен ме боли гърло и почнах да смуча Прополки. Дано всички да се оправим до празниците и да опазим Яна !  Praynig

Иначе вчера беше много хубав ден за нас. Много си го обичаме Игнажден. На този ден си украсяваме всички семейно елхата, а вечерта имаме гости, защото таткото ни е рожденик /а и има и поредния си имен ден тогава/.
Така вчера имахме един чудесен празник вкъщи Simple Smile С много въображение може да си представите как прелитайки между стаите и децата успях да се подготвя за празника /не че съм правила кой знае какви софри, но все пак правихме заедно с децата торта, отделно кекс, баница и разни мезета и салати, но Яна прояви голяяяямо разбиране и благодарение и на нея успях да се подготвя  Heart Eyes/, но пък бях много доволна от себе си, защото мъжа ми наистина го оцени  Heart Eyes

Исках да Ви питам нещо. Яна напоследък доста често си играе с езика си и все й е отвън езичето. Понякога само го показва, а друг път все едно се плези на някого. Някое друго бебе прави ли така ?

# 144
  • София
Здравейте мацки  Hug
mary_48 Стряскането и разперването на ръчички стреснато е рефлекс....казваше се някак си даже  newsm78..рефлекс на Моро май, та отминава към 4-5 месец  Peace
Диди И аз разтварям топченцата във съвсем малко вода. Няколко капки. Имай предвид, че самите топченца не трябва да се пипат с ръка  Peace Аз ги разтваряв във вряла вода, щото иначе докато се разтворят минават часове  ooooh!. С врялата вода минава около час докато се разтворят  Peace
Тара стискам палци да се оправяте бързо  Hug
valerie Кофти нощ при вас, дано се разминете с антибиотика...пък дори и да не се, не е  голяма драма. Важното е да се оправи мъника  Hug
Ninche Шапка ти свалям, с 3 дечица имаш време за баничка и кекс  smile3501

При нас всичко си е същото. Иво продължава да не кашля. Абсолютно пощуря в къщи. Не иска да спи на обяд и по цял ден е няква лудница  Tired Измисля какви ли не щуротии  Tired Утре е коледното тържество в градината на което ще отиде и посла на обяд ще го водя при докторката да го чуе пак. Вики добре понася новата козметика, сухичкото под ушенцето го няма, но това на двете крачета седи. Много е странно защото на абсолютно еднакво място на двете крачета на баджачетата, сухата кожа е с големината на монетка от 1 лев. Вече си мисля, да не би да е от ваксините, които са и бити там  newsm78
Вчера мъжа ми някъв идиот го е ударил с колата. Сега трябва и със застрахователи да се занимаваме  ooooh!, освен това сме и без кола. Изобщо супер  ooooh!
Аз довечера съм на коледно парти на фирмата, в която работя. Диди обещавам да пийна едно и за теб  tooth

# 145
Вале,Мишленце  Hug благодаря ви !Първо изобщо не знаех как да извадя топчетата от шишенцето  Mr. Green 15 мин гледам и се зверя.Ама го схванах ,че се върти и те падат и после почна мъката да ги стривам , е те летят из цялата стая и си казах "Я питай патило не старило " Mr. Green Мерси още веднъж.
Мишле,ти вземи пийни освен за мен и за здравето на синчето, а  ми и за здравето на всички бебоци  Laughing Mr. GreenИиииии умната, бъди тежка мадама ,само да не ти олекнат крачетата hahaha
Евитка,Тара палчета мами и много гушки !
Нинче, аз с едно чаве софра не мога да сложа ти с три, браво на теб newsm10. И живо и здраво да е мъжлето ти и цялото женско царство да слуша  Mr. Green
Кокетка,браво на Анрейката  LaughingКато се видим трябва да го настискам нали много  обича Mr. Green Laughing

# 146
  • София
И последните пъти все забравям да честитя на Кокетка "новото" име  Peace. Да кажа на Галчето и на Неси, че са им страхотно сладки малките бонбончета  Heart Eyes И да поканя Q-T да ни е по-чест гост в лаковата тема pletka
Диди, обещавам да пийна за здравето на всички, но като се има предвид, че ще бъда с колата и най-вероятно ще хвърча поне за едно хранене......пийването май ще бъде не повече от глътка  Crossing Arms

# 147
Евита, чак сега видях питането ти, съжалявам за забавянето. Как се чувстваш днес? Като цяло, когато майката е болна и кърми, точно кърменето помага бебето или да не бъде засегнато от вируса или да се справи по-леко, ако все пак се разболее. Това е защото ти изработваш антитела към конкретния вирус и го предаваш на Рада с кърмата. Добре е да се консултираш с лекар какво можеш да пиеш и дали е нужно по-сериозно лечение. Като обща информация, подходящи за приемане от кърмещи майки при висока температура са лекарствата с акт. съставки Парацетамол или Ибупрофен, но твоя лекар най-добре  може да прецени кое е удачно за теб. Ето тук има още информация: Лекарства против настинка, грип и кашлица по време на кърмене. Има и варианти на хомеопатични, които имат добър ефект и са съвместими с кърменето. Можеш да попиташ хомеопата си.

Температурата, дори и високата не е причина да се спира кърменето, но може да имаш нужда от помощ, особено ако се чувстваш отпаднала. Ако няма кой да помага, може да е добра идея да си вземеш Рада в леглото за да ти е на една ръка разстояние за кърмене. Не забравяй също да приемаш много течности.

Надявам се скоро да се справиш с вируса и да се почувстваш по-добре.

zlatty, радвам се, че се справяте Simple Smile Признаците за готовност за захранване са доста, можеш да прочетеш повече тук. Не е маловажно, че СЗО, както и нашето Министерство на Здравеопазването препоръчват захранването на бебето да започне не по рано от 4 месец, за предпочитане към 6 месец. А и след това, кърмата (млякото) е основен източник на калории за бебето. 

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 16:28 от Шаманката

# 148
  • София
Шаманката много ти благодаря за отговора,

днес се чувствам доста по-добре особено от 15ч насам усещам значително подобрение.....пия Ефералган и започнах Биозин Мама (2 по 1 таблетка, сутрин и вечер преди хапване), все така си смуча почти на всеки кръгъл час Ангин Хил, Осцилококцинум три пъти на ден, чай с медец и много вода в която изстисквам лимон.
Надявам се да наблъсквам детето наистина с антитела и да не се разболее, както споменах съм постоянно с маска. Всички вие знаете моите отчаяни опити плавно и естествено да спра да кърмя но в моменти като този си казвам:"Добре че кърмя, за да си опазя детенцето"!!!
Очаквам, че и тази вечер ще вдигна температура (обикновено тогава се вдига) и съм се заредила с всички необходими средства.
А като връх на всичко имах поредно зачервяване и бучка на същата тази дясна гърда, която през определен период от време ми прави такива мизерии и сега намирам време да ви попитам. Започва много внезапно, буквално за 20-30 мин. аз вече съм с остра болка на конкретно място, което по-късно се зачервява......гърдата е същата, но местата са различни, понякога е в частта близо до подмишницата, друг път е отдолу и така. Понякога си мисля че аз механично се наранявам от неправилно изцеждане....малката прави напоследък дълги нощни паузи и аз се налага да изцедя по малко колкото да ми олекне през нощта, но много малко, а аз всеки път се цедя по един и същи начин но само понякога се появява по-горе цитирания проблем. Имате ли идеи от какво може да е това появяване на тази болка и червенини през определен период от време. Имайте предвид, че миналия месец при поредната такава болка се уплаших и веднага отидох на мамолог, той ме прегледа и доста спокойно ми каза че нямам нито един запушен канал, всичко е ОК да се опитам да продължа да кърмя, видя че кърмата ми не е в големи количества и ми каза че тя ще спре от само себе си. Да ама от тогава до сега мина повече от месец, няма спиране Simple Smile)))) Почнах да разреждам кърменията и кърмя през хранене....докато не се появи червенина, слагам зелеви листа, кърмя често и пак и пак и така този цикъл се завърта вече 4 пъти.
Писахме тук с момичетата да изолираме и проблем със сутиен, но аз нося спортни тип потник и предполагам, че не би могло да е от това.
Стана доста дълъг поста ми, поздрави на всички от мен и до скоро.......

# 149
Как се завъртяха така нещата, че такива болести да ни сполетят Sad гадна работа...

аз миналата седмица, точно след като пристигнахме в БГ, ме завъртя някаква хрема - ама толкова ужасна, че едната нощ се събудих с невероятни болки в гърлото Sad но сега ми отмина и всичко е наред...

Евита, Тара,  Hug за вас, и за Боби на Валери  Hug и Иво на мишчица  Hug
дано до Коледа всичко да се е успокоило!!!

Общи условия

Активация на акаунт