"Парите следват детето" 2

• 51 320
  • 1 165
  •   1
Отговори
# 900
И нарочно в нов пост!
Искам искрено да благодаря за тази дискусия, която отвори очите на много от насза законовото състояние на нещата, така и за общото възприемане на тази ситуация!
Това е алармиращ знак за нас, активно интересуващите се родители от качествено образование, че няма как да се подобрят нещата, а все повече ще се влошават!
В момента лично аз, кроя emergency планове, ако не мога да си позволя частно образование, как биха вървели нещата! Това включва и евентуално допълнителен и личен ангажимент подобен на домашно обучение, но след часовете и активно следене на учебния материал!

Та в този ред на мисли, искам да   bouquet всички, които разсъждаваме по темата, независимо от позицията! Много ценни неща се споделиха до сега, определено ме обогатиха откъм разбиране на цялостната ситуация на образованието в БГ!

Hug
Еми това е ... картинката Cry

# 901
Таксата от 1-7 клас е 4000 евро, демек 8000 лв, т.е. 800 лв. на месец. Значи какво влиза:
"включва всички разходи, свързани с редовното целодневно обучение на ученика (от 8,00 до 16,00 часа), интензивното изучаване на английски език, изучаването на втори чужд език от V клас, подготовката за получаване на международни езикови сертификати, за попълването на
Sad

# 902
  • София
Има как да се подобрят, вече са били добре, всички от поколението, завършило училище преди демокрацията сме доказателство за това, че системата е работеше и даваше добри кадри. В въпрос на желание и организация от страна на отговворните фактори и сега да направят свястна система.

# 903
Не помня номера на училището, беше нещо с единица, петица и още някаква друга цифра. Нещо със спортна насоченост било, учениците бяха направили протест преди няколко дни, че искат да ги местят в друга сграда, а тази да се даде на някакъв френски лицей. Имаше репортаж по някои от новините.

Оооо, така ли, отивам да търся, че ние някъкъвия френски лицей още не знаем за това! Да видим потенциалното ново място  Mr. Green

И от ФЛ не сте се похвалили още.  Хихиии! Simple Smile

# 904
  • София
Не помня номера на училището, беше нещо с единица, петица и още някаква друга цифра. Нещо със спортна насоченост било, учениците бяха направили протест преди няколко дни, че искат да ги местят в друга сграда, а тази да се даде на някакъв френски лицей. Имаше репортаж по някои от новините.

Оооо, така ли, отивам да търся, че ние някъкъвия френски лицей още не знаем за това! Да видим потенциалното ново място  Mr. Green

И от ФЛ не сте се похвалили още.  Хихиии! Simple Smile

Бихте ли споделили моля, кое точно е смешното, че да се посмея и аз.

# 905

Оооо, така ли, отивам да търся, че ние някъкъвия френски лицей още не знаем за това! Да видим потенциалното ново място  Mr. Green

И от ФЛ не сте се похвалили още.  Хихиии! Simple Smile

Бихте ли споделили моля, кое точно е смешното, че да се посмея и аз.

Добро утро!
Касае ФЛ.

# 906
  • София
и аз не разбрах, какво толкова смешно има в местенето на едно училище и даване на сградата на частно такова. Или това е начин за подигравка как "ние имаме пари за френски лицей, а пък вие нямате, ама нека ви, като сте некадърни"? И не, не съм се разпознала в подобни думи, просто зная какво най-често се крие зад определени реплики.

# 907
Смешно е, защото пропагандата и промиване на мозъчета си работи! Нито родителите, нито ръководството, знаят за подобно местене, но пък в някакво имагинерно училище децата са мобилизирани даже да стачкуват вече Crazy!
Андариел, освен ако не си измислила случая, дай моля те някакъв линк, защото в мрежата няма нищо такова и никой освен теб не знае за това  Thinking

С този лов на вещици малко се прекалява, особено от журналистите!

# 908
  • София
ами, не помня по коя телевизия беше. Почти сигурна съм, че беше тази седмица. Не знам пропаганда или не, но децата от училището бяха излезли на протест и някой от инспектората или от министерството с половин уста обясняваше как май ще направят всичко възможно да не ги местят в сградата на друго училище (нали се сещаш, обаче, че това означава да са на двусменен режим), защото било рядкост ученици да се ангажират с някаква кауза. Нещо със спортна насоченост е май училището.

сега намерих линкове
http://www.novini.bg/news/57778-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D … %D1%81%D1%82.html

http://bnt.bg/bg/news/view/73219/uchenici_ot_153_to_sou_na_protest

# 909
Andariel не си измисля.
И аз го чух, намирам сега това - с решение отпреди три дни - да не се сливат.
http://dnes.dir.bg/news/uchilishte-zakrivane-10872425

И това http://ultrasloko.com/forums/viewtopic.php?t=4888&sid=14fce2 … aa834ebb9318de403

# 910
Коментарът ми под поста Рила е свързан с дългогодишните неуспешни опити да се намери сграда на ФЛ. Може би който наблюдава това у-ще, е разбрал този пост. Съжалям, че не е станал ясен за всички.

# 911
  • София
работата е ясна, какво има повече да говорим! И после ще си говорим за справедливост! Грънци!

# 912
Извинявай, ама къде пише, че щели да го дават на ФЛ? Никъде в тези публикации! Прочетох и сливането няма нищо общо с ЧУ, а с това, че не могат да си покрият задълженията тези училища!!!!
Ако това се беше наложило, в интервюто казаха само, че няма да го правят МОЛ, а ще гледат да го дадат под наем с конкурс на ЧУ!
Да, нашата сграда не е подходяща и от години се търси решение, но такова няма!
Предполагам, че ФЛ с удоволствие би наел някоя подходяща общинска сграда, но такава до момента няма на хоризонта! Със сигурност ако се пусне конкурс за наем, бихме кандидатствали!

# 913
  • София
Е, извинявай, ама как да се тълкува това "има интерес"? Тя е ясна работата, ако не се бяха усетили да дадат гласност с протеста, пазарлъкът да е станал. Пък дали е с френски лицей или с друго частно училище, схемата е една и съща. Този филм вече сме го гледали с детските градини.

# 914
Е, извинявай, ама как да се тълкува това "има интерес"? Тя е ясна работата, ако не се бяха усетили да дадат гласност с протеста, пазарлъкът да е станал. Пък дали е с френски лицей или с друго частно училище, схемата е една и съща. Този филм вече сме го гледали с детските градини.

Ами как да ти кажа - журналистически трик. Преразказва се, че има някакъв слухове, а за да не се нападне журналиста - се слага отричащ "синхрон", т.е. откъс от интервюто. В крайна сметка всеки запомня слуха, а не, че някой властимащ го е отрекъл. А журналистът си е "завързал гащите", защото е препрадал точно какво се говори сред хората (макар че ако е слух, с репортажи си е спомогнал за разпространението му), които доста често просто си измислят или си казват страхответе, а после - някои уж ги успокоява, че не е така. Перфектно свършена работа! И сега ФЛ да обясняват, че "нямат сестра". А вие сте убедени, че има нещо гнило в цялата работа и някой ви мами пак.

Общи условия

Активация на акаунт