Малък кавалер или красива дама,рита в корема на Майската мама

• 30 892
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Да помоля за розов щъркел и аз !Термина ми е 16.05. Бях на преглед при доктор Павлова в АГ център Марковс - много мила и внимателна докторка, препоръчвам ! Каките си доволни - момиче си бяха поръчали Simple Smile

# 661
Jia_m за естественото раждане - няма значение колко диоптъра носиш. Аз също съм с диоптър - 3,5. Бях на преглед, казаха, че няма проблем за естествено раждане, няма рискови фактори за очния нерв. Мисля, че към 8-мия месец се правят такива изследвания за медицинските причини за секцио.
sweety85 за муцунката ти, не знам. Много е трудно, особено ако сте в апартамент. Аз тук в София няма как да имам животинка, иска си постоянни грижи. А малката ми Берта е при нашите и като се прибирам, ще я виждам.
Asselina дано не се налага да влизаш в болница! Не е приятно, но пък ако това гарантира здравето ви, на теб и бебо, е по-добре да си под лекарско наблюдение. Успех мила!  Hug

# 662
Привет мамчета:)
Пускам ви едно линкче, за изчисляване на майчинството, за да ползвате калкулатора е необходима регистрация . Дано ви е от полза Simple Smile
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

# 663
sweety85, за съжаление не става върос само за грижи а и за здравето на детето. Много четох и разпитвах и за съжаление при голям процент от бебетата отглеждани заедно с домашен любимец се получават алергий и се наложи и аз да се разделя с моя още опреди един месец.
Няма спор че е тругно и то много, но избора си е твои .   Heart Eyes

# 664
sweety85 - ние нашето йорки го дадохме на майка ми още,когато започнахме опити за бебе.Сега като идват на гости не го взимат.Мъжа ми не дава да припари до мен,камо ли ,живот и здраве до бебето.
Малко ми е мъчно ,но не можем да позволим да го ближе и да хвърчат косми напред-назад.
Решението си е твое ,дано ти е  по - лесно. Praynig
Момичета,разболях се преди 3 дни и от вчера съм на хомеопатия.Изписаха ми 6 лекарства - Инфлуцид,
Стодал -сироп,Коризалия ,Хомеожен 9,Тантум Верде и морска вода.Много ми се струват.Четох,че хомеопатите изписват по  лекарство само,а тези са доста.Страх ме е да ги пия ,но ми казаха,ако до утре на обяд не се пооправя - да минавам на Зинат.Някоя от Вас пила ли е такива хомеопатични лекарства против грип ,за да ми сподели мнение.
Аз и мъжа ми  на 12.01.2012г ще бъдем на отворени врати в ,,Щерев".Ако  някоя от Вас ще ходи ще се
радвам да се запознаем Hug

# 665
Аз съм пила Инфлуцид и Коризалия. На теб наистина множко са ти изписали newsm78.
Тантум верде, не е ли спрей за кашлица, и сироп...

Какво ти е? Само кашлица ли? Наблегни на лимони и мед, мед и сода за гърлото. Топъл чай шипка и липа, другите по-умерено, че предизвикват контракции. Топла пилешка супа и бульон от пиле, ама истински, не разтоврим. И почивка на легло, лежане, спане...често проветряване на стаята, ударно за по 15 -20 сек.

# 666
jo_anna, моя диоптър е същи като твоя - 4-5, ама със сигурнос ти отгоре вече, че си усещам отсбанали очилата. Но то всъщност състоянието на ретината е важното в случая, дали е изтъняла, дали няма риск да се отлепи от напъните и подобни. Това нещо само с преглед се остановява. Но позната ми разказа, че ходила с направления от личния си лекар при някъв доктор, който за 10 мин с лазер и бил +залепил" ретината и не е имала никакив проблеми. Нямам си никаква идея за какво става на въпрос, но силно ме съмняма за 10 мин да са и парвили нещо сериозно с очите ( още по малко брат ми навремето си имаше проблеми с ретината и знам кви мъки изживя...). Но нека лекарите да си кажат.

По темата с животние - това за алергиите е малко преувеличено според мене. Не смята, че ако дете живее с животно по някъв начин ке го предразположи към алергии. В крайна сметка има и прахови алергии, а никой от нас не живее в стерилна среда. Също така имам доста познати с алергии към животни, които всъщност никога не са гледали животно! Естествено, че им риск от алергии, болести и подобни и че сякви неща могат да се случат, но не вярвам, че ако детето живее без животно гарантира, че няма да е алергинчо. Алериите от полени също не са най-приятните,а тях как може да ги спрем?

Общо взето според това, което съм чела някои твърдят, че алергиите са наследствени (ако е така, как и да го сучем нямаме влас), а други, че се получават когто имунната система е слаба. Тъй че може животното да не се маха за постоянно, а само за първите няколко месеца, докато укрепне детето. Simple Smile

Да подчертая - лично мнение, да не ме нападнете сега!   Simple Smile Моето коте най-вероятно и то ще зачезне за известен период от време от вкъщи.

# 667
  • София - Младост 1А
Привет момичета,

Аз направо почвам да се оплаквам...  отидох на зъболекар и се оказа, че зъба ми се е разцепил на две... и се наложи да ми го извадят – по-голямата част от него. Няма да скрия, че беше отвратително. Сега ми иде да си махна главата. Ще се наложи да ми правят и снимка, за да видят как ще се процедира от тук нататък. И като капак на това, изследванията, които ми правиха сутринта не са добри. Лаборантката каза, че имам много захар в урината, което е характерно за диабетици. Според нея е станала грешка и утре ще ги повторим... ама нали се сещате как ми дойде. После като отидох в офиса, на входа случайно се сблъсках с колега от моята стая... и като му ударих един рев... Поне ми олекна. Сега всеки ден ще ходя докато ми направят ченето.

jo_anna, честит ти племенник! Здрав и късметлия да е!

Krasichka, на мен само урина ми пускат този месец. Днес дадох първа сутрешна, но ми казаха, че не е задължително. Утре ще ходя слетобяд и казаха, че тогава ще дам.
За кръвта със сигурност е на гладно!

zvun4e, направо ме разби с тези банички... както не мога да ям сега. Няма да ти се размине – давай рецептата, че мъжищата тука подивяха само като гледаха снимката.   chef  Hug

...
Аз съм малко притеснена с качването на килограми, изведнъж почнах много да качвам Cry , на прегледа на 22.12 бях +5 и доктора ми направи лека забележка че съм 1 кг повече от колкото трябва а сега съм вече +7, май ще ставам цоцолана  Shocked Cry
...

Ако ти си мама цоцолана... аз наистина съм Титаник... хайде сега 1 кило... твоя доктор нещо преувеличава.

lilavka2323, мила, мога книга да напиша по въпроса за нечовечността на българина. Не помня дали съм ви разказвала историята в автобуса с лелята и репликата „Па аз от къде да знам, че си бременна... може да си преяла с диня?!?!?!?!?”.  Shocked Shocked Shocked
Този израз ми е станал нарицателен вече. На мен в автобуса една бабка ми каза – „аз какво съм виновна, че си бременна...”  #Crazy. Днес в метрото се качвам и виждам свободно място. Насочвам се и едно девойче се шмугна, че вика и гаджето й да седне. Един господин ме видя и ми направи място. Пък и аз не изглеждам сега като преяла. За опашки, магазини, автобуси... толкова случаи имам, че направо ще се отвратиш. И проблема не е в администрацията, а в хората. Те са станали лоши, нелюбезни, озлобени. Напротив, навсякъде в държавната администрация и на места където има охрана са ме насочвали да мина напред и са ми осигурявали предимство. При предната ми бременност в една жега охраната ми донесе и стол и студена вода... Та колкото добро, толкова и лошо.

Micra, щъркелчето е сложено. Предполагам утре ще дойде време за новата тема.

Шушанка–79, пила съм ги всичките, без Тантум Верде-то. Но на негово място пък съм имала капки за нос. Тези препарати са комбинирани и целта е да уцелят вируса ти и да те вдигнат на крака. И наистина ако до ден-два нямаш подобрение... просто няма да помогнат. На мен примерно Осцилококцинума не ми действа. Класическите хомеопати иззписват по едно лекарство, но за да имаш такова, трябва да си правила консултация и съответно лекаря ти да е преценил.

По споровете за животните да ви кажа, че аз никога не съм имала домашно животно, пък сина ми е с астма. Имам приятелка, която съжителства с едно домашно и 2 дворни кучета... и детето й кара по една хрема на сезон. За мен проблема с космите, чистотата и миризмата са основни, а алергията... със или без животно може да се прояви.  Peace

# 668
Шушанка,ние с Артемида се записахме за 12-ти за отворените врати в Щерев,така че ще се видим там  Rolling Eyes
Дрина,днес нищо ти нямаше...и кво стана извадиха ти зъбчето..лошоооо...дано само да не е предно  Shocked

# 669
  • София - Младост 1А
Дрина,днес нищо ти нямаше...и кво стана извадиха ти зъбчето..лошоооо...дано само да не е предно  Shocked

Ами аз нали още вчера писах, че си счупих зъб. А днес преди да дойдеш разказвах на Беки. Не е преден, отзад от кътниците... и то не ме болеше, докато докторката не грабна клещите.

# 670
Мацки,много  нови мами  да им кажа   добре дошли  и леко бременеене. Аз отдавна не съм  влизала.Да сте  живи и здрави за новта година, ви желая най-красивите и сладки бебоци.
аз  съм добре,дебелея.Миналия   месец бях  на фм-на 22,12.Казаха  ми,че ще  е  момче.Този път  от 25,05,док ми каза  22,05 термин,вече  и аз се  обърках много дати много нещо,веднъж да ми кже една и с нея да си карам.Измислихме   име  за  бебо  Камен  ,ще си пасне с фамилията  дойчев.
да ви питам вие   усещатели да ритат  бебчовците, аз усещам едно тупкане и гъделичкане,но ритници още не.
Относно  предимството да се дава на  бременна,и майки с  деца,найстина  хората незабелязват,или поне се правят.кво да ви говоря,мин.седмица   аз  в карфура   с синковеца  за ръка, съм се нарредила за  касата за бременни, и инвалиди,ама познайте   кога ми дадоха ред.когато минаха всички пред мен. #Crazyняма да  се изказвам.
дано сте добре  всички,когато мога пак ще пиша,но имам  много работа и незнам кога ще  е .Но ви чета  не забравяйте.

# 671
ioli - нямам само кашлица  ,инъче -главоболие,болки в гърлото,запушен нос и постоянна хрема,болки в ушите и не мога да стоя права.Но  днес съм една идея по добре..Дано да продължавам да се подобрявам,че не искам да пия антибиотик.И хем не ходя на работа и пак някой ми прехвърли вирусче Naughty
Drina - на мен лекарствата ми ги изписа личния лекар и после още веднъж ходих при друг лекар ,за да провери лекарствата и да съм спокойна аз.Но те не са хомеопати.И затова питах ,дали и Бие сте ги пили тези хапчета.
Mishoka2- аз как ще Ви позная с Артемида като не съм Ви виждала? newsm78

# 672
Шушанка,ние с Артемида се записахме за 12-ти за отворените врати в Щерев,така че ще се видим там  Rolling Eyes
И аз се записах.  Peace

Дрина, много съжалявам! Дано скоро се оправиш. Следи си температурата...ако се вдигне тичай веднага на преглед - да не би някъде нещо да е останало не извадено - затова ти го казвам. Не разбрах само, като го извадят, там дупка ли ще ти оставят ли ще правят нещо коронка? Сега имаш ли лекарство?

# 673
  • Sofia
Drina, днес определено не ти е било ден Sad Дано е от малкото лоши дни по време на бременността -случват се такива работи и както са казали хората "лошото никога не идва само" - то ще е зъб,урина и всичко накуп Confused  Дано всичко е наред  Hug

# 674
Влизам само набързо да кажа,че ФМ мина много добре,бебчо е перфектен,450гр,19см,красавец и половина,прилича на батко си Mr. GreenС кг съм добре 3,5 от началото,имам анемия  и почвам да пия желязо-102 ми е хемоглобина,и най-гадното е,че имам херния ShockedНали ви се оплаквах,че преди 2 седмици ми излезе едно топче точно над пъпа,като орех,оказа се херния Rolling Eyes,понеже на работата все вдигах тежко,засега нищо не може да се направи,след раждането евентуално операция Confused
Дрина сигурно е кошмарно да ти вадят зъб,още повече сега Rolling Eyes
Шушанка–79 бързо оздравяване Hug
micra честито ти трето момиченце Hug
sweety за кучето незнам какво да кажа,видях снимка на профила ти във феисбука,много е готино,това ми е любима марка кучета,нямаш ли възможност да го оставиш на твои близки,хем можеш да си го виждаш честичко и няма да ти е толкова мъчно newsm78
mylene и opelcorsa също не са се разписвали тази година,доста мами ми се губят newsm78

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 00:00 от З.Иванова

Общи условия

Активация на акаунт