Интериорен стил по аматьорски 3

• 53 170
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
Писах преди за камините. За първи път живея с такава, винаги сме се отоплявали на ток и малко на газ, когато имаше режим на тока. Очаквах голяма мъка да бъде, даже бях предупредила мъжа ми, че искам да за хола един голям хубав климатик да може, аз като нещо не се справя с камината да си пускам него. Определено мислех, че е голяма хамалогия. Ами не е, честно да ви кажа. Купихме един път дърва, платихме на един човек 20 лв да ги нареди, до къщата сме ги строили, а за вътре си вземаме от прозореца до камината. Даже не излизам навън. Мъжът ми като излиза от време на време да пуши вечер прехвърля малко дърва, че да може да ги стигаме и изхвърля тавичката с пепелта. Това е, не пуши, топли навсякъде, с водна риза е. От мен се иска 2-3 пъти през деня да сложа 2-3 дървета и това е. Единственото, с което трябва да се съобразявам, е като пусна аспиратора да отворя прозорчето, но то така или иначе си стои доста често отворено. Даже като идват приятели да гости, казват, че не мириши, а едните от тях са доста претенциозни да кажем в това отношение.

Айде стига, че се улях Simple Smile Simple Smile, за което ще ме извините.

# 121
 По едно време бях луднала да правя интериори и къщи и като нямах нито уменията, нито програмите го правих в една игра. Това е мароканска спалня..Май съм прекалила с червеното, обаче поне тогава си го харесвах много.
Много е красиво! Обожавам да има прозорци от всички страни. Не си прекалила с червеното. Ако беше нямаше да са красиви и търсени чипровските килими.

# 122
Не знам дали няма да се развъдят буболечки.

Ще, ще. Ако някой държи на декоративно подредени дърва, те трябва да се третират специално против дървояди и после не трябва да ги гори, освен ако няма намерение да третира всичките, да кажем, 2 тона дърва, които ще изгори за една зима. Mr. Green
Дървата се режат на  шайбички (2 до 7 сантиметра), които  се лакират (или друга обработка срещу гадинки) и се залепват, до камината, върху тъмен фон (който създава илюзията за дълбочина — снимката с бялата камина).
И докато сме на темата за "редени дърва":

# 123
  • Русе
Това второто малко ръбато ми се струва Wink.

# 124
Не знам тия модерните камини същата грижа ли искат или е по-опростено?
Съвсем не е същото. Simple Smile
Например ние имаме парно. Камината палим, когато пожелаем, тогава изключваме парното.
Както вече писах, камината има решетка, през която пепелта пада в едно затворено чекмедже. Почистването се състои в това да се разбута малко пепелта, за да падне цялата в чекмеджето, после чекмеджето се вади и се изхвърля някъде навън.
Камината е затворена със стъклена врата, не връща пушек. За разпалването има дюзи, които се отварят с врътването на едно копче и въздухът започва да влиза отдолу през решетката и огънят се разпалва много лесно.
Откъм топлинна ефективност също е много добра (топли много повече и по-бързо от парното), понеже в основата на комина има вградени скрити тръби, възхухът в тях се нагрява и после едно малко вентилаторче издухва този топъл въздух навън. Laughing
За дървата дали ще има мъкнене или не е въпрос на място къде ще ги държиш.
Нашата камина нито е много нова, нито е супер технологична. На около 20 години е и притежава, мисля, стандарното оборудване за такъв тип камина. Peace
Става дума за нещо такова. А дали ще се вгради така или пък така е въпрос на вкус. Simple Smile

Иначе, ако говорим за огнище, което е грубо казано една ниша в стената и дупка в тавана с комин - да, те са по-трудни и почти не топлят, макар и да са още по-красиви, понеже огънят не е зад стъкло.

# 125
  По едно време бях луднала да правя интериори и къщи и като нямах нито уменията, нито програмите го правих в една игра. Това е мароканска спалня..Май съм прекалила с червеното, обаче поне тогава си го харесвах много.

За мен тази стая е кошмарна. Laughing Нямам никакъв афинитет към арабската естетика, която ми е тежка и кичозна.
Всеки декември в Милано има едно голямо "изложение на занаятите" от цял свят. Павилионите на северна Африка и близкия Изток винаги минавам с 200 км/час, щото там буквално не се диша от прекаляване с ей такава обстановка и всякакви предмети на лъскавата красотъ.
Следващите майстори на кича са Виетнам Shocked много повече от всичко най-кошмарно китайско, което можете да си представите. Останалите народи, всеки с особеностите си, поне са любопитни за разглеждане.

# 126
Скоро попаднах на един сайт за био камини, тези които не изискват инсталация и дърва. В момента не мога да се сетя кой беше, но като го открия ще го пусна тук.
Това, което се сещам, е че не топлят много, по-скоро са за атмосфера и да поддържат някаква оптимална температура, когато не е много студено на вън! Цените започваха някъде от около 300лв., като имаше и доста по-скъпи.
Всъщност попаднах на тяк от един от сайтовете за групово пазаруване, бяха пуснали няколко камини на промоция!

# 127
О, колко сте изписали.
за камините, както казах имам опит с две- едната газов инсърт - висока КПД, управлява се дистанционно ( в смисъл настройваш температурата, оставяш си дистанционното където и да е , в него има датчик и температурата се корегира). По-ефективна е от парното, изпробвано е на _48С. Другата отворена тип огнище. Освен че има чекмедже, чекмеджето е изведено извън къщата и се почиства отвън. Няма как да падне и прашинка вътре. Уникално усещане за огън и пращене на горящи дърва, ниско КПД.  Ако се сложат дърва почече от необходимото и пламъка излиза извън огнището - беше се опушило наоколо.

Тук пак сме с газов инсърт, но е стар модел и дето баба ми казваше е само за "парлама"

От арабската естетика харесвам само отделни елементи. Привърженик съм на акцентите, и т.к. пътувахме доста (преди да се роди детето, надявам се да започнем пак) имахме традиция от различните държави да си купуваме типични неща. Та така от Мароко си има наргилета, а една дружка от Египет ме научи как да "пуша" наргиле. Иначе ми харесват вътрешните им градини, и т.к. къщата ни има атриум и малък вътрешен двор искам да създам нещо подобно на тези градини, но пречупено през моето виждане

За Карибите, къщите много често приличат на тези в... циганската махала. Както ни обясни едно от момчетата в хотела в Ямайка, строиш стая когато събереш пари. Но има някакъв колорит и цялата тази растителност (на времето в България се кефех на едно от цветята си и го пазех като очите си, като отидох в Коста Рика видях, че с него си разделят нивите  Mr. Green)

# 128
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ето някой камини на етанол, но тук виждам да топлят само сърцето, за телото нищо не  пише  hahaha

# 129

Леле, у нас в спалнята изглежда почти така. Имам чипровски килими и кичозна спалня. Laughing

# 130
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Алиооо, я стига с туй у нас бе...... Я покажете веднагъ!  Sunglasses

# 131
Все едно тази снимка гледаш. Не съм си оправила леглото за снимки. Mr. Green

Зяпайте:
кич, кич, кич Mr. Green

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 15:57 от Цонна

# 132
Като им гледам цените на тия етанолови камини, ако я платя цяла зима ще ми държи топло от стрес  Crazy

# 133
А казвате, после, че не топлели етаноловите камини, още с покупката си осигурявате година топлина  Mr. Green

# 134

Леле, у нас в спалнята изглежда почти така. Имам чипровски килими и кичозна спалня. Laughing

BTW, много уважавам чипровски (или може и афганистанаски:))))) килими. Даже мислех да го спомена, когато оплювах стаята, за да вкарам нотка позитивизъм, обаче забравих. Laughing
За леглото, докато не видя, не казвам. Но ако и ти имаш от пирамидалните нощни лампи с криво връхче, за тях отсега мога да ти кажа, че не ги харесвам никога и никъде.

П.П. Сега видях. Къде пък се буташ при кича? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт