Математически турнири - 13

• 87 303
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Ала-Бала,
доколкото знам някои втори класове в момента започват да учат таблицата за умножение....
Ние сме от тях. Днес са я започнали.
Миши-Тети, много истина има в поста ти  Sad

# 361
  • ride my bike...
Ако се съди по примерните задачи за 2-ри и 3-ти клас, няма да са кой знае колко описателни. Но и на състезанието ако са такива, не виждам много смиъл да се ходи Thinking
Виж за по-горните класове задачите си заслужават.

# 362
Само на мен ли ми се струва, че всяка година календарът става все по-претрупан със състезания, включват се все по-ниски възрастови групи, а грешките в задачи, отговори и класирания стават все повече?
За съжаление, не само ти мислиш така. И според мен има нещо като девалвация на състезанията при малките - много състезания, много голяма масовост, много грешки. То наистина всичко е бизнес, но и ние родителите си го правим. Особено някои... Наскоро ми разказваха как на КМС родителите на първолаците стоели пред вратата на класната стая, в която били настанени децата. Вратата била с прозорче и те се редували да подскачат пред него, за да видят дали първолаците плачат, гледат през прозореца или са почнали да решават... Да се чуди човек да се смее ли или да плаче.

# 363
  • София
Има ли други, на които още не са съобщили резултата от олимпиадата?
В нашето училище - 138 в София - няма разлепени списъци в училището, децата питат класната, а тя им отговаря, че не ги знае. Можеше да проявят малко уважение към труда на децата като поне им съобщят резултатите без натиск.

# 364
  • Русе
при нас ги съобщиха вчера.

# 365
В 107-мо си ги знаем отпреди Коледа, в 35 също ги има разлепени на таблото (днес ги видях, може да ги има по-отрано).

# 366
  • нейде там, където ....
В 118-то също няма резултати. Предполагам, че няма и класирани за следващия кръг, но това не е основание да не ги кажат.

# 367
  • София
В 118-то също няма резултати. Предполагам, че няма и класирани за следващия кръг, но това не е основание да не ги кажат.
Разбира се, че не е основание. Децата се вълнуват. За тях и за родителите им е важно как са се представили спрямо връстниците си в училището. Все пак са положили някакъв труд и е нормално да искат да бъдат оценени (макар и с малко точки).

# 368
И в Пазарджик няма никаква информация за олимпиадата. newsm78

# 369
На мен пък ми е интересно защо толкова пазят в тайна задачите от олимпиадата, специално при нас. Не са им ги дали в деня на олимпиадата, не ги и публикуваха никъде. Иначе резултатите са им ги казали.

# 370
На мен пък ми е интересно защо толкова пазят в тайна задачите от олимпиадата, специално при нас. Не са им ги дали в деня на олимпиадата, не ги и публикуваха никъде.

И при нас е така - тайна голяма  Wink

# 371
На мен пък ми е интересно защо толкова пазят в тайна задачите от олимпиадата, специално при нас. Не са им ги дали в деня на олимпиадата, не ги и публикуваха никъде.

И при нас е така - тайна голяма  Wink
То и при нас вече трета година е така, но пък за Габрово и Пловдив ги има качени ( вашите са даже с критериите).
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/01/61_NOM_Plovdiv_5_kl_U.pdf
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/01/61_NOM_Plovdiv_5_kl_krit.pdf

# 372
  • Русе
при нас нямаше проблем - децата си излязоха с листовете със задачи и си ги коментираха навън. но резултатите само класната има ги е казала. е вярно че са само един клас, но би било хубаво да ги обявят за целия град за да се сравнят с другите училища, но.... явно е много труд.

# 373
В 119-то качиха резултатите на сайта в понеделник.  Peace

# 374
То и при нас вече трета година е така, но пък за Габрово и Пловдив ги има качени ( вашите са даже с критериите).
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/01/61_NOM_Plovdiv_5_kl_U.pdf
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/01/61_NOM_Plovdiv_5_kl_krit.pdf

Благодаря много, явно не ги търся на правилното място  Wink

Общи условия

Активация на акаунт